Hovet: Därför har Sofia så få prinsessuppdrag

Hovet: Därför har Sofia så få prinsessuppdrag
Varför ser vi så lite av prinsessan Sofia? Det är en fråga som vi på Svensk Dam får ofta just nu – och här kommer svar från hovet.
Annons

I höst har vi bara sett prinsessan Sofia på kungligt uppdrag vid några enstaka tillfällen – som när Riksmötet öppnade i början av september. Och i onsdags fick vi en glimt igen, när hon och prins Carl Philip var med på ett seminarium om dyslexi på Stockholms universitet.

Annons
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip på centret för forskning om hjärnans funktion och struktur på Stockholms universitet..
Sofia och Carl Philip fick veta mer om universitetets hjärnforskning.

Kvällen ägnade prinsessan Sofia sedan åt möte med sitt kvinnliga nätverk, Sofianätverket, som du kan läsa om här. Men nu har hon nästan tomt på kungliga uppdrag, det finns bara två listade i hovets kalender på hela hösten:

Det ska prinsessan Sofia göra i höst

Den 22 oktober är Sofia och Carl Philip med när deras stiftelse lanserar sin rapport om näthat på Löfbergs Kaffebar i Stockholm. Och två dagar senare, den 24 oktober, ska prinsessan Sofia vara på plats vid Entreprenörskapsforums konferens på Näringslivets Hus i Stockholm.

Så fullt rimligt att ni läsare undrar och saknar henne i det kungliga strålkastarljuset. Men nu har vi svar, från hovets informationschef Margareta Thorgren:

Annons

– Prinsessan Sofia jobbar mycket för Prinsparets stiftelse och med Project Playground. Och det är inte alltid som det syns i hovets kalender, säger hon till Svensk Damtidning.

Prinsessan Sofia fokuserar på stiftelsen – och barnen

Stiftelsen – som arbetar mot hat och mobbning på nätet och för att öka respekten och förståelsen för personer med dyslexi – har sitt kontor på Kungliga slottet Och här ser vi prinsessan Sofia i aktion, vid ett bakom-kulisserna-möte som hon hade på slottet för drygt en vecka sedan:

Annons

– Planerar och utvärderar kommande projekt med vår stiftelse. Mycket spännande händer i höst! skriver prinsessan Sofia i inlägget som publicerades på Instagram.

Annars tar förstås barnen mycket av hennes tid. Prins Alexander är tre och prins Gabriel är två.

Prinsessan Sofia med prins Alexander och prins Gabriel och hunden Siri.
Riskakor, hundar och barn. En bild av prinsessan Sofias vardag just nu!

Foto: TT, Instagram.

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

8 kommentarer till “Hovet: Därför har Sofia så få prinsessuppdrag”

 1. josefin skriver: 7 oktober, 2019

  Är Project Playground numera en kunglig stiftelse? Om icke borde ju inte hedersordförandeskapet sluka hennes tid. Drottning Silvia har ju hunnit bàde Childhood arbete o “vanliga” uppdrag alla dessa àr.


  1. Helene skriver: 7 oktober, 2019

   josefin

   Nej josefin, Projekt Playground är inte en kunglig stiftelse,–kan aldrig bli, då Frida Vesterberg som startade denna stiftelse, ej “är kunglig”!–Det går utmärkt att fråga styrelseordföranden: Lotta Lundberg!


 2. Midnattsol skriver: 7 oktober, 2019

  Jag förstår inte varför hovet inte tar tag i detta. Sofia avsade sig PP för att bli prinsessa på heltid. Nu är plötsligt arbetet med PP det som tar all hennes tid. På vilket sätt arbetar man för kungahuset då??


  1. Sandra skriver: 7 oktober, 2019

   Det var en väldigt bra fråga.

   Personligen tycker jag det var fel av kungen att ge Sofia titeln HKH prinsessa av Sverige. Hertiginna hade räckt. Då skulle hon ju kunna jobba med PP heltid.


 3. josefin skriver: 7 oktober, 2019

  Och nu vet vi: det blir än färre uppdrag efter kungens senaste kommuniké.


 4. IngridR skriver: 7 oktober, 2019

  Sandra.
  Ja, den titeln borde aldrig ha delats ut.


 5. Leo skriver: 8 oktober, 2019

  Sofia borde inte fått någon prinsesstitel!


 6. Madeleine skriver: 9 oktober, 2019

  Hej, är det någon som vet vart Sofias blåa kjol kommer ifrån?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar