Hovauditören berättar – ingen mer anonymitet

Hovauditören berättar - ingen mer anonymitet
Annons

prins-Carl-philip

eldDesigndebatten fortsätter – Svenskdam.se har talat med hovauditör Alex Calissendorff.

Svenskdam.se har talat med kungens advokat och styrelseordföranden i prinsens bolag CPhB Design AB – Axel Calissendorff. Han säger att prinsen har en gedigen utbildning från Rhode Island School of Design i USA och Forsbergs skola i Stockholm.
– Prinsen har självständigt valt att starta ett designföretag efter sina studier.

Slottet brinner

Vad gäller debatten om gnistskyddet “Slottet brinner”, som säljs på Svensk Tenn, bekräftar Calissendorff att prins Carl Philip har deltagit i projektet från det första idéstadiet fram till produktlansering.
– Eric Ericson bekräftar den bilden, även om han menar att deltagandet var litet. Ericson tog på sig självsvåldigt att skissa ut idén för att vinna tid och komma vidare.

Ville vara anonym

– Eric Ericson ville mot prinsens vilja vara anonym, den överenskommelsen hedrades. Det var Eric Ericsons förslag att göra det ihop med Svenskt tenn, efter hans goda erfarenheter av dem tidigare. Och prinsen hade positiva erfarenheter efter besticklanseringen på Svenskt tenn, berättar Axel Calissendorff för Svenskdam.se.

Annons

Enligt Genses vd Martina Lundhe ska det inte vara några tvivel om att det huvudsakligen är prinsen som ligger bakom idén och ritningar för besticken.

Vad händer i framtiden?

– Vi har fattat ett policybeslut om att ingen designer längre får vara anonym, förklarar Axel Calissendorff.

Läs mer:

Av Åsa Bönnelyche
Foto: Stella Pictures

 

 

 

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

116 kommentarer till “Hovauditören berättar – ingen mer anonymitet”

 1. Sthlm skriver: 17 oktober, 2013

  Så urbota löjligt att försöka försvara Carl Philip i alla lägen. Oavsett om det gäller slagsmål, byggnadstillstånd, "designprojekt" etc. så finns där alltid någon gubbe som ska tillrättalägga allt. Har inte denne medelålders man själv "mål i munnen".


 2. Maja skriver: 17 oktober, 2013

  Märkligt att prins Carl Philip får starta eget designföretag när prins Daniel tvingades att avstå sitt.
  Det kanske är en konsekvens av valet av partner för att kunna försörja sig utan prinstitel.


 3. Ingrid skriver: 17 oktober, 2013

  Axel Calissendorf .och Micke Storåkers sitter i prinsens styrelse.
  Vad ska de säga?


 4. Cissi skriver: 17 oktober, 2013

  Det är inte svårt att förstå en designer som ber att få vara anonym. Kanske för att slippa anklagelsen om att åka snålskjuts på prinsens namn? Eric Ericson klarar sig nog utmärkt utan den kopplingen. Men det verkar som all det alltid är någon annans "fel" när en kunglighet råkar i trubbel.


 5. Julia skriver: 17 oktober, 2013

  Designern Eric Ericsson ville "komma vidare" enligt hovet. Ja, han hade väl inte möjlighet att vänta utan behövde som andra svenskar försörja sig. CP är van vid ett drönarliv och kan säkert inte förstå andras behov av försörjning.


 6. Ingrid skriver: 17 oktober, 2013

  Eftersom Calissendorf är kungens advokat är det äl synnerligen osmart att sätta sig i sonens styrelse.
  Han borde ha flaggat för fara tid i stället!


 7. Humaniora skriver: 17 oktober, 2013

  5. Ja vi är grundligt trötta på alla dessa herrar som i alla lägen är beredda att träda fram, för att försvara och tillrättalägga kungens och nu hans sons fadäser. – Det som verkligen förvånar är, hur dessa
  "sändebud" kan finna sig i att ständigt försöka bortförklara och förmildra diverse beklämmande omständigheter………….i ett sådant fall borde man själv känna sig smått förljugen…………!!


 8. Humaniora skriver: 17 oktober, 2013

  Det blev lite fel här. Hänvisar till 1. Sthlm!


 9. Midnattsol skriver: 17 oktober, 2013

  Ja, som vanligt ska prinsen skyddas till varje pris. Att han inte uttalar sig gör dumförklarar honom bara ännu mer, men samtidigt förstår man honom. Det här är fruktansvärt pinsamt. På samma sätt är det otroligt tragiskt att man som vuxen kan med att sälja ut sin titel på detta sätt… Att det nu avslöjas är egentligen en personlig tragedi för CPh, och någonstans kan jag tycka riktigt synd om honom.
  Men så tänker man efter: Han skaffar sig en tjej som nästan omedelbart snyltar på hans titel inför öppen ridå.. Och då inser man att han får skylla sig själv..


 10. Ingrid skriver: 17 oktober, 2013

  Det är väl tid att granska styrelsen i " modellens" företag där prinsen har en plats.
  Vet han om det?


 11. DesiréeSvenskDam skriver: 17 oktober, 2013

  När Märtha Louise i Norge bestämde sig för att arbeta med sitt eget företag så fick hon avstå från HKH, vad är skillnaden mot C-Ph?
  Kan f. ö. inte ha varit så svårt att rita dessa bestick, raka linjer.


 12. emma_h skriver: 17 oktober, 2013

  TROTS att Prinsen tagit fram egna produkter som på pärlband – och tydligen har fler på G framöver
  sa Calissendorf nyss apropå tidigare PRODUKTER typ gnistskydd
  Att designern då givetvis MÅSTE HA produktdesign-erfarenhet OCH produktdesign-utbildning… vilket CP saknar/saknade HELT – med enbart Grafisk Design i bagaget !?
  …ändå har C & Storåker inte haft problem med självklarhet att falskeligen ge CP all ära utåt för färdiga produkten gång på gång… tills nu vill säga då korthuset raserats… http://www.svt.se/kultur/konst/ericson-prinsen-tycker-det-ar-skitjobbigt och http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/peterkadhammar/article17665986.ab


 13. Linnea skriver: 17 oktober, 2013

  Oavsett vem som haft största del i designen av brasskyddet -Slottet Brinner- så är skärmen estetiskt vacker o välformad.Hade jag råd skulle jag gärna äga en sådan.Har en julskärm,något liknande i järnsmide.Den är jättegammal.Så skärmar i smide är ju inget nytt. Motiven kan varieras i det oändliga.


 14. Mona skriver: 17 oktober, 2013

  Eric Ericsson ville vara anonym, det var hans eget beslut.
  Läs media och Calissendorffs uttalande.
  Hovet har olika personer som pratar med media precis som ministrar har. Eller skådespelare eller företagsledare.eller kändisar.eller idrottsstjärnor.
  Carl Philips bolag har inga intäkter.Han får ju inte betalt för sitt jobb.
  Allt är ideellt.För att kunna ta betalt måste han göra som Märta Louise
  i Norge avsäga sig titeln kunglig höghet Märta Louise ville få betalt
  för sitt arbete med änglaskolan m.m.
  Ni dras med i drevet utan tänka efter först, skadeglädje är en ful egenskap. Skvaller hye….


 15. Anna HaidingerFelBilder skriver: 17 oktober, 2013

  Första bilden föreställer inte slottet brinner utan är en mix av förlagorna fran Rom och London. Nästa bild föreställer inte prinsens bestick, utan är (nog) Nobelbesticken.


 16. Birgitta skriver: 17 oktober, 2013

  #1 Sthlm + # 6 Humaniora. Mycket väl skrivet! Det hela, med alla tillskyndande "försvarare" till denne vuxna man, gör hela historien än mera pinsam! Det blir allt mera ett stort löjets skimmer över hela "SKÅDESPELET"


 17. anivid skriver: 17 oktober, 2013

  Enig, LInnea – jeg tycker ocksaa det er en jättefin tableau.


 18. emma_h skriver: 17 oktober, 2013

  MONA CITAT: Carl Philips bolag har inga intäkter.

  Du förnekar fakta SOM VANLIGT Mona… det HAR både personal utgifter intäkter omsättning OCH Vinst:
  http://www.di.se/artiklar/2013/7/5/magert-ar-for-carl-philip/
  utdrag: "… Men när kostnaderna på 129.345 kronor dras ifrån intäkterna på 132.216 kronor återstår ett rörelseresultat på 2.871. Och så skatt på det: 754 kronor. Kvar blir 2.245 kronor.
  dvs 1/6dels Eldskärm från Sv.Tenn
  Fjolårets resultat, 14.834 kronor, räckte i alla fall till en eldskärm, dessutom med lite fickpengar över…"

  Kungen har bestämt att sonen FÅR jobba/tjäna kosing v sidan av… likt honom själv CP avlönas separat för sitt mgmtkonsultande åt Stenhammar också!!!!!


 19. B Ljungqvist eriksson skriver: 17 oktober, 2013

  Jaha så är alla nöjda jag begriper ej att vi "vanliga" svenskar bryr oss så mycket om så "lite".


 20. AFia skriver: 17 oktober, 2013

  För två år sedan kom CP en dag försent till sin utställning I Bangkok Thailand. Han och Sofia mötes tidigt på morgon av ambassadören med entourage på denna privat resa……
  Denna utställning visade han "sina" bestick. Hur mycket har detta "deltagande" bidragit till ökad försäljning för honom och för Svensk export……


 21. emma_h skriver: 17 oktober, 2013

  tankvärd krönika av Cecilia Hagen
  apropå pådyvlade förväntningar från Hov/Kung & vad CPs entourage ägnar sig åt kanske utan att först kollat vad prinsen egentligen vill ägna sig åt eller passar för http://www.expressen.se/kronikorer/cecilia-hagen/en-stackars-prins-som-en-hel-hop-involverade-forsokt-gora-nagot-beundransvart-av/


 22. snickarjohn skriver: 17 oktober, 2013
 23. Solstrålen skriver: 17 oktober, 2013

  Denna familj gör det mesta fel när det kommer till kris. Som jag skrivit i ett tidigare inlägg så var det första han sa när det kom till tallriksserien: "jag blev tillfrågad om jag hade ngn ide och då nämnde jag rödlistan".
  Om CP och alla andra hade nöjt sig med lanseringen: vi fick idén av Prins Carl Philip som tyckte att listan skulle lyftas fram; så hade det troligtvis både varit sant och han haft sitt anseende kvar. Dessutom så hade han verkat engagerad.
  Han hade kanske kunnat göra karriär som idéspruta och låtit andra stå för designen.


 24. tanten skriver: 17 oktober, 2013

  Problemet är att man tillskriver CP egenskaper som han uppenbarligen inte har. Att han själv säger sig ha fått idén. Och att rojalister är så otroligt PK att de utan att tänka försvarar allt vad han gör. Därför är det logiska alternativet republik. Eller att man helt enkelt sätter CP och M på standby. De kan få bli kungliga igen om de behövs.
  Man kan också säga till CP: välkommen till verkligheten.
  Med det sagt är det naturligtvis sorgligt att CP har hamnat i den här situationen. Man skriver ofta de kungligas liv som i "en bubbla" och det stämmer säkert här.


 25. DesiréeSvenskDam skriver: 17 oktober, 2013

  #13 Mona Arbetar C-Ph ideellt med att designa, går vinsten till Childhood då? Tröttsamt med alla dina tillmälen till alla som inte delar dina åsikter. Så lågt skulle aldrig jag sjunka.
  #1 och 7 Det är vi nog många som undrar!


 26. pirkko s skriver: 17 oktober, 2013

  Varför kunde Eric Ericsson inte säga från första början att han låg bakom skapelsen slåttet brinner.Han har ju försökt utnyttja Carl Philip i marknadsföringen kanske.Storm i vattenglaset tycker jag och många andra.


 27. Anita skriver: 17 oktober, 2013

  Vem hade väntat sig annat av C-P? Äpplet faller inte långt från päronträdet… 😉


 28. Maja skriver: 17 oktober, 2013

  #13 Mona
  "Carl Philips bolag har inga intäkter. Han får ju inte betalt för sitt jobb".
  Han får förmodligen en del överenskommen procent av intäkterna vid försäljning av produkt och så har han som alla andra företagare momsade kostnader. Han har kanske satt in eget kapital i forma av några hundratusen kronor.


 29. lauralanza skriver: 17 oktober, 2013

  Formgivaren har själv uttalat sig i DN igår.

  http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/jag-ville-inte-ha-mitt-namn-som-formgivare/

  Så vad är problemet? Tycker dock att beslutet att inte ha anonyma formgivare i företaget är ett sunt beslut (som borde tagits från första början självklart).


 30. Agnes skriver: 17 oktober, 2013

  Läste just Cecilia Hagens kåseri Expressen där hon tar upp det här senaste spektaklet i vår kungafamilj. Intressant skrivet, intressant vinklat och intressant perspektiv:
  http://www.expressen.se/kronikorer/cecilia-hagen/en-stackars-prins-som-en-hel-hop-involverade-forsokt-gora-nagot-beundransvart-av/

  Vad gör en Hovauditör?????

  Agnes


 31. Zilva skriver: 17 oktober, 2013

  Tycker uppriktigt synd om Carl Philip, önskar han kunde få leva sitt liv i lugn och ro och bara få vara den han är. Dvs slippa pressas av andra att leva upp till ideal som han inte är mogen för, slippa utnyttjas av andra för sitt kungliga efternamns skull etc.
  Kanske skulle Carl Philip behöva några lektioner av Märta Louise i Norge om hur mycket lättare det är att leva utan ett HKH att släpa på…!


 32. Anna skriver: 17 oktober, 2013

  ….var det inte bestick som man inte kunde äta med?
  Ingen slut på eländet….


 33. Ultra Nivea skriver: 17 oktober, 2013

  Hovet kämpar förtvivlat med att hitta något som denna man kan vara någorlunda bra på men det ter sej omöjligt. Det är ju oftast så att sanningen har en benägenhet att alltid dyka upp till ytan. Man kämpar med bilprinsen efter PB , designprinsen efter PS snart kommer väl målarprinsen och sångprinsen ja herregud!! prins Sigvard blev utslängd ur kungahuset förlorade prinstitel och appange blev tvungen att försörja sej själv och lyckades väldigt bra även om pengarna gled mellan fingrarna så var han mycket begåvad. Tvivlar på att PCPh skulle klara sej 1 månad själv på egen hand. Kanske dax att sluta spänna bågen och inse att begåvning inte kan köpas men pengar. Skaffa grabben ett gym för sjutton det verkar ju funka…


 34. helene skriver: 17 oktober, 2013

  It’s the first time that feel compassion with CP.
  The price, being member of the Royal House is much too high, if his selection is constantly criticized. You have to remember: he isn’t Crown Prince and he must get the chance to live his own life.

  Apart of his skills he has the right of each human to arrange his life. He isn’t the scapegoat for everyone who’s life runs falsely. Or is this the true reason for a Royal House in Sweden?


 35. Kerstin Bergström skriver: 17 oktober, 2013

  #17 AFia Fråga Gense ! Det är de som tillverkar dem.


 36. Svea-Li skriver: 17 oktober, 2013

  Vilken tur att Kronprinsessan Victoria blev född först.


 37. Anna skriver: 17 oktober, 2013

  SVD idag 17/10 redogör för Carl Philips designkarriär….
  Såå pinsamt! Han borde skapa sig sitt eget liv istället för att försöka efterlikna andra i släkten! Säkerligen inte lätt att vara prins och inte få göra vad man vill …. jobba med det man vill… eller?
  Jag är för kungahuset men känner nu SLÄPP DEM FRIA!!!


 38. Lina skriver: 17 oktober, 2013

  Jaha en mogen man ville vara anonym.. Varför då undrar jag.? Nej, i detta fall litar jag mycket mer på prinsen. Mer skriver jag inte – nu…


 39. Maryou skriver: 17 oktober, 2013

  C-P kunde ha sagt att alstret kommer från hans företag och behövde inte säga vem som formgivit det. När man uttryckligen nämner designern till ett visst föremål, så tror man naturligtvis att personen i fråga är upphovsmannen till det. Klumpigt! Eller var det med flit?
  Vad besticken anbelangar så ser dom roliga ut, men verkar inte vara användarvänliga.


 40. Karin Nilsson skriver: 17 oktober, 2013

  Det är inget drev på gång och inte skadeglädje heller. Självklart skall han ställa upp och förklarar sig på samma sätt som han valt att posera vid "sina" designade föremål och då uttala sig.
  C P är inte så viktig för någon att han/ hon skulle frossa i skadeglädje bara för att han gjort bort sig. Men rätt skall vara rätt också för "prinsar."
  Mona, du är nog mer hyena i din syn på dina medskribenter än den som till din förargelse inte dyrkar de s.k. kungliga.


 41. snickarjohn skriver: 17 oktober, 2013
 42. snickarjohn skriver: 17 oktober, 2013

  AFia,
  Du har SÅ rätt.
  Försök hitta källor som styrker.
  Jag vet att Du har till 100 % rätt.
  Det är trist att det här finns så många
  som vill vända upp och ned på sanningen.


 43. Marty skriver: 18 oktober, 2013

  Intressant att damerna inte vet att Rhode Island School of Design i USA är mycket välkant och presigefullt. Ni vill till varje pris förlöjliga och förnedra CPB som helt oduglig och värdelös i allt han gör. Varför dök Ericsson upp nu ?


 44. Hen skriver: 18 oktober, 2013

  Tänk om, ja tänk om det nu är så att denne Eric Ericsson plötsligt vill komma ut och rida på kändisskapet och ge en version som prinsen inte kan försvara i pressen.


 45. Tulla skriver: 18 oktober, 2013

  Man må ikke jobbe, have et arbejde, hvor man modtager løn/betaling, hvis man er indehaver af en svensk HKH, men man må gerne have et (design)företag, men ikke hvis man skal tildeles den som indgift ?? Chris skulle opgive sit job for bl.a. hedgefonde, hvis han skulle have en titel. Hvor er logikken? Der findes jo ingen, nogen skal opfylde/overholde fortidens kgl. norm, andre ikke.


 46. Gigi skriver: 18 oktober, 2013

  Ytterligt pinsamt tyvärr!


 47. snickarjohn skriver: 18 oktober, 2013

  Marty,
  Rhode island School of Design är, som Du skriver, både
  väbekant och prestigefullt.
  En utbildning där tar fyra år.
  Carl Philip Berndotte var där i tre månader…..


 48. Julia skriver: 18 oktober, 2013

  23 Tulla Du har rätt att undra över logiken. Det finns nog ingen när det gäller mammas och pappas svaghet för sonen. Han har alltid särbehandlats i familjen.

  Det enda, enda skulle kunna vara att man tänkt sig att han skulle bli självförsörjande och därmed kunna gifta sig med flickvännen och försvinna från det kungliga apanaget. Men, jag vet inte…


 49. Julia skriver: 18 oktober, 2013

  24 Tulla skulle det vara


 50. Birgitta skriver: 18 oktober, 2013

  # 22Marty. Jo,Marty, "vi" vet att detta är en mycket fin skola! Men VAD har denna skola med P.Carl-Philip att göra?? Han har INTE gått där! Kanske gjort ett studie-besök, det blir man ingen desinger av. Det fodras 4 år!!!


 51. Ingrid skriver: 18 oktober, 2013

  Marty
  Vill att du skriver hur många månader han var där.


 52. Titti W skriver: 18 oktober, 2013

  #24
  " Hvor er logikken?" Jag instämmer!

  Daniel var ju också tvungen att avveckla sina gym när han gifte sig med Victoria. Märkligt att andra regler gäller för Carl Philip.

  Jag såg det gamla TV4-inslaget i morse och det var ju väldigt pinsamt med tanke på vad som nu har uppdagats

  Jag har fått uppfattningen att CP är en väldigt bra och trevlig person men jag tror att han skulle må bättre av att vara en "vanlig" person. Han verkar väldigt obekväm i sin prinsroll precis som hans far är i sin kungaroll.


 53. emma_h skriver: 18 oktober, 2013

  residence red-chef & kulturskribenten kjell häglund på expressen tycks ha fattat misstankar om det redan för två år sen liksom han vände sig mot alla mediala yrkesmässiga liknelser CP och Sigvard emellan… http://www.expressen.se/kultur/varsta-formen-av-fjask/


 54. Anna skriver: 18 oktober, 2013

  Historien började ju inte med att Eric ericsson blev offentlig, utan den krönika en designtidninig, där man beskriver hela hans designkarriär som en konstruktion. Det var nog inte så svårt att leta reda på den rätta eldskyddsdesignern efter det.
  Sen står det väl CP alldeles fritt att prata ut med journalister. Han har valt att inte göra så, istället skickar han fram hovets advokat.


 55. Kerstin Bergström skriver: 18 oktober, 2013

  #23 Marty Man undrar.Först vill vara anonym och sedan efter flera år kommer ut och säger att det är hans verk.I mina ögon ej trovärdig.Dessutom är klappjakt på CPB och övriga kungliga medlemmar.Hela republikanskaföreningen är sysselsatta här.


 56. Söstra Mi skriver: 18 oktober, 2013

  # 29 ja, det är helt rätt, sluta därför, alla som försöker, att vrida misstankarna och ljuset mot den verklige formgivaren, Eric Eriksson

  Hans samvete lämnade väl honom inte ifred, helt enkelt, i synnerhet om han vet hur Sigvard Bernadotte haft det i livet.


 57. AnneSvenskDamtidning skriver: 18 oktober, 2013

  Jag tror inte det är någon "klappjakt på kungligheterna" utan en reflektion på deras handlande.Se intervjun med prinsen på Tv 4 där
  han själv berättar om eldskärmen, det är ett mycket bra dokument
  som underlag för denna debatt. Kungligheterna har så mycket rikedom och förmåner via staten att vi kan förvänta oss att de är uppriktiga och ärliga i sina förehavande. Carl-Philip är i dag en vuxen man som bör klara av att stå för sina egna handlingar och beslut.


 58. snickarjohn skriver: 18 oktober, 2013

  Marty,
  Utbildningen vid RISD tar fyra år.
  Han var där tre månader.


 59. Ingrid skriver: 18 oktober, 2013

  33
  Tack!


 60. Olga skriver: 18 oktober, 2013

  Jag tycker att det korrekta uttalandet av hovets jurist skulle ha varit:
  Inga mer lögner, istället för "Ingen mer anonymitet".


 61. snickarjohn skriver: 18 oktober, 2013
 62. C skriver: 18 oktober, 2013

  Pinsamt, pinsamt, pinsamt. I intervjuen hör man ju att CP inte ens kan uttrycka sig i tal. Det är inte konstigt att han inte har en riktig karriär. Ingen begåvad familj direkt. Men hederliga och ärliga kunde man ju tycka vore självklart. Man skäms för hovet som skiljer på människors lika värde(för att travestera kommentaren "Mona")…


 63. Christina K. skriver: 18 oktober, 2013

  47 Snickarjohn

  Kanske är Carl-Philip så otroligt begåvad, att han bara behövde 3 månader för att klara av det som andra lär sig på 4 år…. vem vet???!!!
  OBS! IRONISKT!!


 64. Mirre skriver: 18 oktober, 2013

  Pinsamt, pinsamt. Undrar om hans föräldrar och syskon också trott som vi dvs att det var han som designat eldskyddet.
  Tyder på omognad och dåligt omdöme att stoltsera med lånta fjädrar så här. Samma dåliga omdöme som att ha goldiggern som flickvän. Vad försörjer hon sig på förresten?

  Dags för CP att lämna de kungliga titlarna och leva som folk. Då kan man ha vilken fickvän man vill också, vi bryr oss inte.


 65. Karin Nilsson skriver: 18 oktober, 2013

  # 35, varför kan prinsen inte försvara sig i pressen?
  Är det under hans "kungliga" status, eller hur tänkte du?


 66. ATL skriver: 18 oktober, 2013

  #47 snikarjohn. Du som vet allt bast borde ocksa veta att man kan ga i flera skolor ( universities/colleges) och transfer credits that then apply to the degree.

  How awful you people are! You have not heard both sides of the story, you do love to make mountains out of mole hills. I am not defending prince Carl Philip, however, the brazen attacks on the royal family are out of bounds. Who has class? Most certainly not some of the commentators in this forum – and thant include all of the posts. Tacky!!!!!!!!!!!


 67. snickarjohn skriver: 19 oktober, 2013
 68. Skotten skriver: 19 oktober, 2013

  Jaså, Carl Philip har mange uddannelser, ser man — Han har været studerende fremtil han blev 32 år, men den vigtigste må være hans landbrugsuddannelse ? Og formålet med den var vel, at han skulle overtage driften af Stenhammar. Men har han nogensinde udtalt sig om noget vedrørende hans fremtidsplaner mht. landbruget der?


 69. snickarjohn skriver: 19 oktober, 2013

  ATL, 57,
  Förfaringssättet Du nämner är jag VÄL införstådd med, är Du?
  Det är ej tillämpligt i detta fall.


 70. Marguerithe skriver: 19 oktober, 2013

  "54" snickarjohn,
  Man kan vara hur klok och balanserad som helst, speciellt när man tror att man nästan har vunnit ett orättfärdigt spel.


 71. snickarjohn skriver: 19 oktober, 2013

  Dessutom ATL,
  Vilka är de skolor det skulle ha transfererats credits från?
  Forsbergs?
  Går inte.
  Karlberg?
  Går inte heller.
  Läs gärna det cv som ligger på hovets hemsida.
  Omsätt det i år och månader på varje ställe.
  Tala sen om för mig hur han lyckats klämma in officersprogrammet, sex terminer.
  Detta är fakta, Svensk Damtidning, och det hoppas jag Ni inte drar Er för att publicera.


 72. E skriver: 19 oktober, 2013

  Tack ATL, för Din kommentar som gav mig tillbaka hoppet
  om mänskligheten.
  Köpte för övrigt hela serien igår, väldigt fin.


 73. Annica* skriver: 19 oktober, 2013

  De kungliga brukar väl inte gå ut och dementera? Då skulle de inte få göra annat! Elakt skvaller skall bara nonchaleras! Är det någon som bryr sig om skvallerkärringar? Göd inte deras livsexilir genom att bry dig om dem.


 74. Lydia skriver: 19 oktober, 2013

  Svea-Li 28 Vilken talang besitter Victoria som gjort att hon klarat sig om hon inte blivit född först? Skulle snarare vilja påstå att Victoria har en väldigt tur att hon blev född först och att man bytte successionsordningen till hennes fördel, för hur hade hon klarat sig annars? Hon har tur genom att för henne har det funnits en spikrak väg att gå. På vägen har hon blivit servad i allt. Hon gör bara det hon blivit drillad till. Det är inte svårt.


 75. Erica skriver: 19 oktober, 2013

  l#35 Hen; Eric Ericson behöver inte "rida på kändisskapet" i skuggan av CP. Ericson har en gedigen yrkeskarriär sedan många år tillbaka.


 76. Mona skriver: 20 oktober, 2013

  #51 MIRRE det var inte snällt sagt. Bara för att man är kunglig
  så ska man inte behöva ta ski… från bittra typer som dig.
  Carl Philip har en 2 årig design utbildning i Sverige samt en 2 årig utbildning i USA. Prinsen ville ha med den andra formgivaren,
  men har själv sagt att han avstod då han inte ville bli offentlig.
  Varför kallar du Sofia för golddigger? Hon har ju faktiskt både kontor och jobb i Hammarby Sjöstad.
  Vet du vad en person som mobbar är? En lite feg lort.


 77. Birgitta LöfgrenSvenskDamtidning skriver: 20 oktober, 2013

  Varför får inte de kungliga ta emot pengar för sitt jobb. Då slapp ju vi svenskar betala så mycket för apanaget.


 78. Pboo skriver: 20 oktober, 2013

  Hmm – förr om åren har vissa kommentatorer här återkommande hävdat att gnistskyddet skulle vara ett plagiat på ett gnistskydd föreställande slottet Versailles och gjord av en person från ett annat land, och då var det av dessa kommentatorer här P Carl Philip som anklagades för plagiat. Om det nu stämmer att Eric Ericson ska ses som upphovsperson, då ska i logikens namn det också vara han som av de aktuella kommentatorerna här anklagas för plagiat – ni kommentatorer – ni vet vilka ni är – ni kan väl gärna skriva om ni vågar stå för samma anklagelse, nu när det i sånt fall inte är P Carl Philip som längre ska anklagas utan Eric Ericson?!


 79. allegra skriver: 20 oktober, 2013

  Carl Philip borde genast engagera sig i internationellt hjälparbete och vara borta ett par år.


 80. Ann skriver: 20 oktober, 2013

  C-P borde vara karl nog att själv bemöta kritiken och inte sända ut en lakej. Han är vuxen, har valt själv att starta en firma. Han kan om han vill bemöta kritiken men väljer att inte göra det själv – det finns inget som hindrar honom. Så pinsamt och det går inte att komma ifrån att han har tagit på sig en annan persons arbetsinsats. Sedan Svensk Damtidning så tycker jag att Ni väljer att sticka huvudet i sanden och min respekt för er som media skulle behövt liten ansats till källkritik.


 81. Ann skriver: 20 oktober, 2013

  Nr 35 C-P har inte munkavel han har full frihet att uttala sig i pressen – förstår inte vad du menar.


 82. Anita skriver: 21 oktober, 2013

  # 25 Ultra Nivea: Rätt! 🙂


 83. Anita skriver: 21 oktober, 2013

  Ultra Nivea # 25 Bra och sant. 🙂


 84. Ingrid skriver: 21 oktober, 2013

  35 hen
  Eric Ericsson är redan erkänd även som författare.
  Han behöver inte någon att snylta på.


 85. snickarjohn skriver: 21 oktober, 2013

  Varför det Pboo 58?
  När bristen på kunglig medverkan avslöjades föll
  plagiatanklagelsen från CP Bernadotte.
  Den kan riktas mot E Ericsson i stället men eftersom
  han varken är kunglig eller åtnjuter pengar från
  folket låter vi designetablissemanget döma honom.


 86. camilla skriver: 21 oktober, 2013

  Det kan vel ikke være CPs fejl, at designeren EE ønskede at være anonym? Og en af de implicerede skulle jo stå for præsentationen af skærmen "Slottet brinner". Advokat ACs udtalelse om, at fremover vil ingen kunne være anonym med-designer, må være forklaring nok:
  The case is closed. Burde være det!


 87. emma_h skriver: 21 oktober, 2013

  Mona nu slarvar du m FAKTA igen 1*Prinsen gick FÖRE Lundsberg 1997 vanlig skola under 2år i USA – 2*Senare genomfördes 2årig kurs vid Forsbergs inom GRAFISK design påbyggt m några Månader Grafisk design-plugg i Usa – Med andra ord har CP inte pluggat Produkt Design alls. Häromveckan tillstod Herr C att givetvis att man måste ha både kompetens för + erfarenhet av att designa PRODUKTER… därför togs sån kompetens in… ngt det talats tyst om utåt vid flertalet av CPs lanseringar – innan Kylberg och FormMagazine-krönikan, Det är ointressant om den Hjälpande produktdesignern heter Ericson eller K Anka – man borde inte gett sken av att designen var CPs som i själva verket var 1 Samarbete. Korrekt info & Öppenhet är AoO – t.ex nya produkter – för nån vars roll är att vara föredöme som del av Khus. Det räcker m att säga "vi har egentligen varit två om designidén"


 88. Kristine skriver: 21 oktober, 2013

  camilla, på sätt och vis var det CP’s fel. Han borde ha meddelat att designen inte var hans utan utförd av en annan person som inte vill bli nämnd.


 89. MimmiHovauditörenberättar-ingenmeranonymitet skriver: 21 oktober, 2013

  Hovet och prinsen bjöd in TV4 till en intervju ang designen av eldskärmen. Varför kan man fråga sig när det hela var en lögn?


 90. Linnea skriver: 21 oktober, 2013

  I det här fallet finns inte bara en sanning.Historien har flera medverkande och de ger olika svar.Vem ska man tro på.Vem ringaktar Prinsens medverkan?Ja det är inte svårt att läsa sig till vem de tillskyndande är.Jag väljer att inte döma någon då fallet är långt ifrån utrett.Men min empati går till Carl-Philip.


 91. snickarjohn skriver: 21 oktober, 2013

  camilla 73,
  Se detta och konstatera de uppenbara lögnerna.
  Vem vill köpa sig en ny A One-jacka?
  http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=967661


 92. Linnea skriver: 21 oktober, 2013

  54 SnickarJohn när Du i ditt inlägg hänvisar till Cecilia Hagens krönika / en stackars prins………Vill jag hänvisa till hennes krönika
  /vi journalister har makt och möjlighet att omedelbart slå ner på det som inte passar oss/.


 93. snickarjohn skriver: 21 oktober, 2013

  Precis, Linnea 78,
  det är just så det ska vara.


 94. Eva skriver: 21 oktober, 2013

  Hovet har alltid försökt få CP att se bättre ut än vad han är. De borde förstå att allt blir synat i sömmarna och sanningarna kommer fram till slut. Detta gäller även CPs alla "utbildningar" och "arbeten".

  Detsamma gäller SH. Hennes frånvaro av utbildning och arbete och inte minst hennes tvivelaktiga leverne i NY kommer fram så småningom. Vänta bara!

  CP leker playboy som pappas pojke. Det ligger verkligen inte "i tiden", inte ens för en kunglig. Inte heller för en ung flicka att skaffa en rik man för att "bli försörjd".


 95. Birgitta skriver: 21 oktober, 2013

  # snickarjohn, Ser att du försöker ta fram fakta. BRA, Men det är som att "tala till en vägg" vad gäller rätt ock fel, i detta forum! De flesta använder hjärtat, men glömmer HJÄRNAN!!


 96. Linnea skriver: 21 oktober, 2013

  Just det 79 SnickarJohn slå ned på det som inte passar oss! idag jag! i morgon Du! Men sanningen i den här historien har många bottnar!


 97. Pboo skriver: 21 oktober, 2013

  "– Jag jobbade inte med det här så länge och förutsättningarna ändrades efter hand.", säger Eric Ericsson. Låter egendomligt om han ena minuten vill vara anonym och nu komma ut o säga att det var hans idé, design, arbete, men att han ändå inte jobbat med det så länge! Oavsett om inspirerad av andras gnistskydd som exv. gspot:s firescreens av London, Rom – borde från idé till första skiss till färdig skiss o skapandet av produkten kräva bra mycket mer tid! Enligt hans f.d. chef; "Eric tog på sig självsvåldigt att skissa ut idén för att vinna tid och komma vidare. Det är prinsens ide ihop med Eric Ericson. Det var Eric Ericsons förslag att göra det ihop med Svenskt Tenn. Det har stått fullständigt klart för Svenskt Tenn redan från början att flera har varit involverade. Det är absolut ingen bluff. Prins Carl Philip önskade att Eric skulle stå som formgivare, men han ville vara anonym. Prinsen är kreativt ansvarig för bolaget och har varit med under hela processen."

  http://www.resume.se/nyheter/design/2013/10/15/eric-ericson-om-hovets-designbluff-med-carl-ohilip/

  http://www.resume.se/nyheter/design/2013/10/16/michael-storakers-skyller-pa-eric-ericson/

  http://freshome.com/2009/11/06/fire-screens-that-present-the-skylines-of-london-and-rome/


 98. Pboo skriver: 21 oktober, 2013

  "– …stöttar jag prinsen fullt ut. Han är kreativt begåvad, och kommer bli en stor designer. Självklart har han lärt sig mycket sedan han precis gick ut skolan. Framåt är det Bernadotte & Kylberg som gäller och där finns det många spännande lanseringar som Prinsen drivit och skapat ihop med sin fasta designpartner Oscar Kylberg. Jag är glad över att Prinsen nu valt att satsa nästan helt på designen vid sidan om de officiella uppdragen och tar vara på sin talang."

  http://www.resume.se/nyheter/design/2013/10/16/michael-storakers-skyller-pa-eric-ericson/

  Inte ovanligt att handledare o seniora tar åt sig äran o sätter sitt namn på alster o i bästa fall låter den yngre, som oftast kommit med idén o gjort majoriteten av arbetet, stå med som andra namn, trots att borde stå som första namn o ofta stå helt själva. Bra att P Carl Philip utvecklats senare år o hittat bra samarbetspartner!


 99. snickarjohn skriver: 22 oktober, 2013

  Birgitta 83,
  Ja, utan jämförelse i övrigt, förstår man hur
  Semmelweiss och Galileo hade det.


 100. Birgitta skriver: 22 oktober, 2013

  # 87 snickarjohn. Utan större fantasi kan man känna "vingslagen" Nu mycket raskt, för att inte säga i ilfart, slänger man in nyheten..att Chris O neill ej kommer till nobell..osv. OCK Vad händer.. PRECIS vad som önskas!! ALLT FOCUS på detta!! Ock P.Carl-Philips ständiga fadäser tynar bort!!..


 101. emma_h skriver: 22 oktober, 2013

  UTDRAG_SvD: "…Trots att prinsen studerat på Forsbergs skola & Rhode I. School of Design, så är han GRAFISK Designer & inte Produktformgivare. Därför var det klokt att tilldela CP 1 Handledare, men enligt EE var prinsens engagemang ljummet genom hela processen. ”Han har kanske inte drivet som krävs”, säger Eric E till SvD.Möjligen kan prinsen bli designer, men det kommer att krävas mycket och hårt arbete för att nå dit…Avsaknaden av kunskap är slående i fallet m teamet runt omkring CP. För det finns en möjlig väg även för en ung prins med design-ambitioner – det handlar om Transparens. Att konsekvent informera om inspirationskällor, förlagor och lån. Sanningen skulle komma fram förr eller senare – formgivning via samarbete – så hade inte kungliga räkmackan varit lika synlig Enbart låna ut sitt namn hade också gått men… att säga att CP är självständig produkt-designer gagnar varken prinsen & rådgivarna eller de företag som säljer hans produkter…"
  http://www.svd.se/kultur/svep-om-allt-kring-prinsens-designarbeten_8627256.svd?sidan=9


 102. Marguerithe skriver: 22 oktober, 2013

  "66" "85" "86" Pboo,
  Bra skrivet och sant.
  Även VD:n på Gustavsbergs AB är mycket förvånad över den bild pressen målar upp av prinsen nu. Man har där sett honom som mycket begåvad och engagerad.


 103. Linnea skriver: 22 oktober, 2013

  Två sanningar närmar sig varann,en kommer inifrån, en kommer utifrån och där de möts har man en chans att få se sig själv.
  Nobelpristagare i litteratur 2011 Tomas Tranströmer.


 104. AFia skriver: 22 oktober, 2013

  86

  Du kan ju alltid hoppas……


 105. Olga skriver: 22 oktober, 2013

  Till # 90 ;Linnea -Jag hoppas att ngn gång få veta den hela …vi får se …annars finns fortfarande en de frågor i kvar …


 106. Marguerithe skriver: 22 oktober, 2013
 107. emma_h skriver: 22 oktober, 2013

  UTDRAG_Resuméartikel: "…Jag har varit handledare åt många studenter så att jag fick frågan om att vara det för CP inte så konstigt. Men ganska snabbt så framgick det att det förväntades mer än så av mig. CP var inte engagerad saknar driv och de kunskaper som behövs. Därför tycker jag uppriktigt synd om honom som har blivit indragen i det här. Jag vet inte varför CP har gått m på det här. … Sen finns ju också associationen m Sigvard B som de tyckte var bra… Jag vet inte om upplägget var så från början eller om det utvecklades så. Jag är mest arg på mig själv för det här. Jag tror att många känner sig lurade…handledarskapet tog slut efter halvår, helt enkelt bara för att det inte kändes seriöst. – CP var inte dedikerad uppgiften. Man måste slita som fan för att lyckas. Han har inte de kraven på sig…EE är noga med att påpeka att han INTE formgett ngt annat åt CP.– Men jag har handlett CP i arbeten med besticken. Har haft synpunkter som handledare…Men jag vill bara vara ärlig och berätta som det var. … Jag har inget med varumärket eller bolaget att göra…" Ska SvDam läsarna få objektiv bild av detta bör båda sidor återges – Ej bara HOVETS…


 108. Pboo skriver: 22 oktober, 2013

  ” Carl Philip var inte engagerad och saknar driv och de kunskaper som behövs. Därför tycker jag uppriktigt synd om honom som har blivit indragen i det här. Jag vet inte varför Carl Philip har gått med på det här. Ungefär samtidigt som det här hade prinsessan Madeleine praktiserat på Filippa K och sedan på någon arkitektfirma. De kanske trodde att de skulle bli designers hela bunten. Sen finns ju också associationen med Sigvard Bernadotte som de tyckte var bra.”

  http://www.resume.se/nyheter/design/2013/10/16/micke-storakers-holl-i-hela-projektet/

  Låter som P Carl Philips f.d. handledare har en agenda! Pinsamt att attackera P Carl Philip efter så många år och speciellt utifrån positionen som f.d. handledare – totalt oprofessionellt! Men att därtill dra in P Madeleine som han inte haft något att göra med, det är ett totalt personangrepp, och tydliggör klart en agenda!


 109. Linnea skriver: 23 oktober, 2013

  Sammelweiss och Galileo hade i alla fall egna teorier de kämpade för in i döden.Vad har Du.Utan jämförelse i övrigt SnickarJohn!


 110. snickarjohn skriver: 23 oktober, 2013

  Utan jämförelse i övrigt, bästa Linnea, mina teorier blir inte sämre för att de delas av många.


 111. Friso skriver: 23 oktober, 2013

  I think it is very sad to see how many adults are concerned about the reputy of a prince who does not take responsibility of his own life.

  Why not just let prince Carl Philip clean up his own mess like any other grown up adult does do too?


 112. Pboo skriver: 23 oktober, 2013

  #94 emma_h

  Du valde att inte ta med citatet av Eric Ericsson, vilket är insprängt i det du citerar;

  ”Ungefär samtidigt som det här hade prinsessan Madeleine praktiserat på Filippa K och sedan på någon arkitektfirma. De kanske trodde att de skulle bli designers hela bunten.”

  http://www.resume.se/nyheter/design/2013/10/16/micke-storakers-holl-i-hela-projektet/

  Att attackera P Carl Philip efter så många år och speciellt utifrån positionen som f.d. handledare – det är totalt oprofessionellt! Att därtill dra in P Madeleine som han inte haft något att göra med, det är ett totalt personangrepp! Som alla angrepp på Kungafamiljen, folk som gör dem går säkra! Oprofessionellt o pinsamt agerande!


 113. snickarjohn skriver: 24 oktober, 2013

  Pboo 98,
  Tack för länken. Den sa mycket.
  Du talar en del om oprofessionalism.
  Varsågod.
  http://www.dagensjuridik.se/2011/09/calissendorff-javig-hovratten-upphaver-skiljedom


 114. emma_h skriver: 25 oktober, 2013

  PBOO Utdraget tog m dt väsentliga konkreta berörande EE/CP-kommunikationen + senaste tidens "DesignGate" betr CPs karriär
  Är utrymmesbegränsning här, You Know… & jag infogade länken åxå
  BARA för att DU skriver o läser med uppenbar ilska & upplevd "kränkthet" betyder det inte att andra ursprungligen de facto uttryckt sig m samma Sinneslag D vill säga såsom Du omtolkar dt att VARA
  "M på praktik"kommentaren Var 1 bisats, helt irrelevant att ta m över hvdtaget HÄR – syftade troligen t det oseriösa PRmaskineri som FORM belyst vara "stjälpande" f CPs D-karriär & framtida utveckling, möjlighet att bli tagen på allvar som YRKESPERSON


 115. Pboo skriver: 25 oktober, 2013

  # 114 emma_h

  Det du utelämnade visade istället på otrevlighet o överlägsenhet utan dess like! Att uttrycka sig "hela bunten" osv. om andra är nedlåtande, att uttrycka sig så här om vår statschefs familj (eller statsministers) är oförsvarbart. Att uttrycka sig så över en person man tidigare handlett är helt oprofessionellt. Men att därtill dra in dennes familj och förlöjliga och uttrycka sig nedlåtande över – det visar på mycket stora brister och på något annat. Har i flera media förekommit spekulationer om det har med bok-release att göra, för att få uppmärksamhet. Men, som P Carl Philip uttrycket sig väl i sin av media hyllade intervju, detta inte gynnat någon. P Carl Philip är den som gått stärkt och segrande ur det hela – läs annan media!


 116. emma_h skriver: 25 oktober, 2013

  115PBOO
  Val av ord-formuleringar i Resume-artiklar får du ta upp m sagda TIDNING/JOURNALIST som författat berörd text & intervjuat Dom kan ta reda på åt dig om det var journalistens eller EEs ordval
  Har INGET m mig eller 114 att göra
  Att Ange utdrag av text är alltid underförstått inte fullt hela texten MEN just det som är relevant f sakfrågan "in question" (läs om 114)

  obs! läser inga fler "svar" av Dig eller återupptar diskussion m Dig INNAN Du lugnat ned Dig, är saklig o håller dig till fakta i fallet MINUS aggresion rykten, egna omtolkningar, vilda spekulationer
  Ha en trevlig helg i höstsolen!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar