Hovet meddelar: Elizabeth missar kvällens dop för prins Louis

Hovet meddelar: Elizabeth missar kvällens dop för prins Louis
Det är dags för kungligt dop i England, i eftermiddag döps prins Louis, prins Williams och Kates senaste baby. Men drottning Elizabeth kommer inte, däremot får vi åter se prins Harry och Meghan.
Annons

Nu under måndagseftermiddagen döps prins Louis, närmare bestämt klockan 16 brittisk tid, vilket innebär klockan 17 svensk tid. Och självklart kommer du att kunna följa dopet på svenskdam.se!

Prins William och hans Kate finns givetvis på plats med sina två äldre barn prins George och prinsessan Charlotte. Och naturligtvis kommer vi också att se fler medlemmar från den brittiska kungafamiljen. Som prins Harry och hans Meghan, det blir också det första kungliga dopet för hennes del.

Annons

Däremot har vi precis fått veta att drottning Elizabeth och prins Philip inte kommer att vara med under dopceremonin, dock ej av hälsoskäl uppger hovet. Drottningen har nämligen fullt upp med andra engagemang, bland annat väntar ett uppdrag på tisdag och sedan kommer ju president Donald Trump över till Storbritannien på fredag. Prins Philip är numera pensionerad och kan nu njuta av att bara ta det lugnt.

Prins Louis får en puss av prinsessan Charlotte!

Det brittiska prinsparet har som vanligt valt att göra ceremonin till en intim familjehögtid, med ganska få gäster. Dopet, som bara kommer ta runt 40 minuter, äger rum i Chapel Royal i St James Palace i London. Dopförrättare blir ärkebiskopen av Canterbury, Justin Welby.

Den lille prinsens gudföräldrar har också tillkännagivits idag, dessa blir Nicholas van Cutsem, Guy Pelly, Harry Aubrey-Fletcher, The Lady Laura Meade, Mrs Robert Carter och Lucy Middleton.

Prins Louis föddes den 23 april i London, på Lindo Wing, precis som hans storasyskon prins George och prinsessan Charlotte. Louis kommer att bära samma dopklänning som hans storasyskon, det vill säga en replika av en antik klänning från 1841 men som skapats av Angela Kelly. Dopfunten är från 1840 och kallas Lily Font. Efter dopet bjuds gästerna på en kopp te i Clarence House.

Prins Harry och Meghan kommer i alla fall till dopet.

Så idag får vi också se den lille prinsen igen, senaste bilden på prins Louis var ju från i våras så det är på tiden med en liten uppdatering. Precis efter dopet kommer familjen att ta nya officiella bilder, fotografen som familjen anlitat är Matt Holyoak.

Se ett klipp om lillprinsen här!

Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

22 kommentarer till “Hovet meddelar: Elizabeth missar kvällens dop för prins Louis”

 1. Karin skriver: 9 juli, 2018

  Det känns ju lite snedvridet att dopen av CP:s och M:s barn mer eller mindre är riksangelägenheter där endast ett fåtal personliga vänner får delta, medan barn till en kommande kung i Storbritannien är så pass “oviktigt” att drottningen inte deltar.


  1. Stina skriver: 9 juli, 2018

   Mest troligt är det väl prins George som kommer bli den framtida kungen.


 2. Sara skriver: 9 juli, 2018

  Bara Megan kommer, då kan alla andra utebli tom. dopbarnet.


 3. Humaniora skriver: 9 juli, 2018

  Mycket märkligt att vare sig Elisabeth el Philip närvarar vid dopet av William och Kates son.Att Elisabeth skulle ha så många aktiviteter inbokade,att hon inte kan närvara, tror jag bestämt inte på. Ett dop av detta slag föregås av noga planering och man försöker undvika att andra aktiviteter förhindrar närvaron av speciellt viktiga och önskade personer.
  Därmed är orsaken till frånvaron en helt annan och som man i nuläget inte vill bekräfta.


  1. AstridA skriver: 9 juli, 2018

   Instämmer! Dopet är en viktig familjeangelägenhet i britiska kungafamiljen. Att lägga skulden till frånvaron på andra engagemang och status som pensionär är löjligt. Dom orkar inte helt enkelt. Helt legal frånvaro i min intekungliga värld.


  2. M skriver: 9 juli, 2018

   Visst är det så.


  3. Mari skriver: 9 juli, 2018

   Kanske Drottningen mår inte så bra. Hon är mycket pliktrogen och har varit så 90 år.


  4. Birthe Vejrum skriver: 10 juli, 2018

   Dronning Elizabeth har været i Skotland den seneste uge, og har haft mange jobs at udføre der.
   Hun tog toget hjem til London i går mandag på dåbsdagen.
   I dag fra morgenstunden til gudstjeneste sammen med hele familien i Westminster Abbey i forbindelse med RAFs 100 års jubilæum. Så Lunch og derefter på Buckingham Palace’s balkon for at se på RAF show, og derefter er der Horse Show.
   Den 13. skal hun møde Trump!
   Der kan godt være mere på programmet…


 4. Elise skriver: 9 juli, 2018

  Humaniora: instämmer!


  1. ananas skriver: 9 juli, 2018

   Instämmer också.


 5. Ina Lykkegaard skriver: 9 juli, 2018

  En af grundende er at Dronningen befinder sig i Norfolk og først ventes til London sent i dag (på dåbsdagen) – Men jeg finder det mærkeligt at hun ikke deltager i dåben – for de har jo vidst det i forvejen nogen tid.


 6. Liat skriver: 9 juli, 2018

  Ja lite märkligt att inte drottningen ska närvara, hon är ju farfars mor ändå.


 7. Liat skriver: 9 juli, 2018

  Hon närvarade vid de andra 2 barnens dop.


 8. Stefan skriver: 9 juli, 2018

  Finns det någon kunglig som låtit döpa sig på riktigt?


 9. ellinor blomquist skriver: 9 juli, 2018

  Kungliga dop i England har mycket lägre profil än i t.ex Sverige.Så har det alltid varit. De två äldsta barnen till Will och Kate så var det cirka ett 30 tal närvarande, ingen tv-sändning från själva högtiden.


 10. LopNor skriver: 9 juli, 2018

  Känns som att vårt kungahus tar alla chanser att visa upp sig, alla barnbarnens dop skall TV-sändas, Victorias födelsedag sänds i tv varje år, det gör inte den övriga europeiska kronprinsarnas eller kronprinsessornas och hon skall t o m hyllas på namnsdagen.
  Frågan är varför kungen är så angelägen om detta.


 11. Måntand skriver: 9 juli, 2018

  Skumt…Det måste vara något annat än att hon har “fullt upp”. Dessutom har hon väl hjälp med allt sånt??


 12. Christina skriver: 9 juli, 2018

  Svenska kungahuset vill festa vid varje tillfälle som bjuds


 13. ancibetgfeldt i skriver: 10 juli, 2018

  Ellinor säkert stämmer en del i det du
  säger, men att Elisabeth inte närvarar vid dopet är märkligt!!!!!!


 14. Elisabeth Aronsson skriver: 10 juli, 2018

  En bra fråga Stefan, jag undrar det också?


 15. Eva skriver: 10 juli, 2018

  Vi svenskar gillar att titta på kungahuset på tv. Svt hade tänkt låta bli att sända ngt dop, minns inte vilket, men folk protesterade.
  Däremot tycker jag också att det är konstigt att drottning Elizabeth och prins Philip inte var med. Det var ju en familjeangelägenhet så “pensionering” för prins Philip och andra åtagandet för drottningen är ju mkt konstigt som anledning till frånvaro.


 16. Sara skriver: 17 juli, 2018

  Vad innebär det att vara en “kunglig pensionär”?
  Min pappa har varit pensionär i drygt 20 år och TROTS sin pension, så har han varit med under två bröllop och tre dop. Det är inte lätt att vara Svensson…
  Prince Philip är inte ung längre och har säkert krämpor och kanske problem med minnet, men att skylla på “pension” låter bara patetiskt…


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar