I hjärtat av Östermalm! Så här bor prinsessan Madeleine när hon är i Sverige

prinsessan madeleine bor på hovstallet
Madeleine har en tjusig femrummare på Östermalm. När hon och familjen är i Stockholm är det här de bor!
Annons

Till vardags bor Madeleine och Chris i Florida. Där njuter familjen, och kanske särskilt barnen, av promenaderna på de milslånga sandstränderna och alla bad i den egna poolen. Men under sommarmånaderna kommer prinsessfamiljen tillbaka till Sverige. Det är förstås Solliden som lockar men de tillbringar även en hel del tid i Stockholm. Och då bor de i sin älskade femrummare i hjärtat av Östermalm.

Annons
Vackra prinsessan Madelene är glad att spendera sommaren i Sverige.
Vackra prinsessan Madelene är alltid lika glad när hon kommer tillbaka till Sverige.

Bor på Östermalm

Madeleine har länge haft sin bostad på Hovstallet på Östermalm i Stockholm. Hon har tidigare bott i en annan del av byggnaden men sedan några år tillbaka har Chris och Madeleine gjort sig hemmastadda i den rymliga femrummaren med stora fönster ut mot gatan. Madeleine, Chris och Leonore flyttade in 2014 och då gjordes omfattande renoveringar för hela 6,8 miljoner kronor. Merparten av den dyra renoveringen stod Statens fastighetsverk för, medan tillval utöver standarden bekostades av Madeleines och Chris privata pengar. Enligt Statens fastighetsverk rörde det sig om en vanlig renovering då lägenheten inte hade varit renoverad på många år. Personal från företaget är förtegna om hur stor bostaden är, men säger att den är “stor”.

Här bor prinsessan Madeleine med familj när de är i Sverige.
Hovstallet, där även flera hovanställda huserar, är beläget i hjärtat av Östermalm.

Madeleines och Chris inredning

Köket i bostaden går i marmor och inte vilken som helst, utan är i den fina carraramarmorn. Även vitvaror har bytts ut till mer exklusiv sort och paret har även låtit installera en trevlig vinkyl och en riktigt härlig spis. Nu när familjen är om fem personer kan det vara bra med gott om förvaring. Och det har prinsessparet så klart tänkt på! Inte har de snålat med utrymmet, inte! Paret har nämligen låtit installera hela 42 garderobsdörrar i sin Stockholmsbostad. Säkerligen elegant platsbyggda sådana för optimal kvalité och design och för att slippa onödiga mellanrum mellan väggar och garderober.

Söta familjen!
Söta familjen!

Även om familjen nu är i Sverige och i Stockholm så kommer mycket av tiden spenderas på Öland. Madeleine älskar att vara på Öland och hon är där varje sommar med familjen. Det finns nog inte en enda sommar som hon inte skulle vara där. Det hon tycker mest om med att vara hemma är att barnen får springa och leka i den svenska naturen och dess friska, rena luft. Hon har i flera intervjuer sagt att hon saknat alla syrener, så hon är säkert svag för den vackra blomman som blomstrar så fint i olika pasteller till sommaren.

Här är Hovstallets innergård med lummiga träd i full grönska.
Här är Hovstallets innergård med lummiga träd i full grönska.

Prinsessan Madeleine och hennes make Chris är kända för att ha god smak och de gillar kvalitét och exklusiv design. Säkerligen har Madeleine tagit hjälp av sin bästa vän Lussan Thott som är en expert på inredning. Lussan har även hjälpt Victoria och Daniel att inreda Haga slott samt Carl Philips och Sofias Villa Solbacken. Båda gångerna hade även prinsessan Madeleine ett finger med i spelet och hjälpte sin syster och bror med “the final toutch”.

Louise Thott är en av Madeleines bästa väninnor. Hon jobbar som inredare och har hjälpt alla syskonen med deras heminredning.
Louise Thott är en av Madeleines bästa väninnor. Hon jobbar som inredare och bistått kungligheterna med sin expertis.

På den exklusiva inredningsbutiken Bohem på Östermalm har Carl Philip setts vid ett flertal tillfällen. Butiken är till bredden fylld med vackra möbler, tyger, stolar, fåtöljer, kuddar och lampor. Mycket går i stilen “klassiskt med en twist” och utbudet erbjuder både art déco och modern design. Gillar man stilen på Haga slott är det precis i sådana butiker man hittar liknande inredningsdetaljer.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Welcome to our fully new renovated store Bohem.Today we are open 10.30-18.30⭐⭐⭐⭐⭐

Ett inlägg delat av Bohem (@bohem_inredning)

Hemma hos Victoria på Haga slott.
Hemma hos Victoria på Haga slott.

Madeleine i juni 2019 i samband med hennes boklansering på Junibacken.
Madeleine i juni 2019 i samband med hennes boklansering på Junibacken.

Foto: TT

Läs också:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “I hjärtat av Östermalm! Så här bor prinsessan Madeleine när hon är i Sverige”

 1. Desirée skriver: 13 juni, 2019

  “Personal från företaget är förtegna om hur stor bostaden är, men säger att den är “stor”.” Statens Fastighetsverk är inget företag! Det är ett statligt ämbetsverk som har hand om alla statens fastigheter, bland annat alla slott!
  Från Sfv:s hemsida: Genom staten är du, tillsammans med tio miljoner andra svenskar, delägare i kulturarvet. Det är på ditt uppdrag som vi på Statens fastighetsverk vårdar dagens och skapar framtidens kulturarv. Tillsammans berättar husen och marken vårt lands historia. Statens fastighetsverks ambition är att göra denna historia levande och intressant, så att du stolt kan sträcka på dig och säga: “Det här är faktiskt mitt”.


 2. Kajsa och Kerstin Nilsson skriver: 13 juni, 2019

  Det skulle vara intressant att få veta om Madelaine och de övriga, d v s släkt vänner etc, som kungen har gynnat med sin frikostiga utdelning av bostäder i de hus som ägs av svenska folket betalar i hyra. Marknadshyra? Hoppas det. Varför inte istället göra om dessa bostäder så att de som inte har råd att köpa en lägenhet kan få någonstans att bo? Vi som har haft råd att köpa lägenheter till oss själva eller till våra barn har ingenting emot att andra får möjlighet att bo bra. Drottningens väninna som sålde sin stora Östermalmsvåning för flermiljonbelopp behövde inte en övernattningslägenhet i Hovstallet när hon inte är på sitt gods. Hon kunde köpt en lägenhet själv.


  1. Helene skriver: 14 juni, 2019

   Kajsa och Kerstin Nilsson.

   Kan leva med att kungaparets dotter Prinsessan Madeleine med familj, totalt 5 personer bor i 5 rum o kök,(med tanke på den lyx och stora många boenden de övriga syskonen förfogar över.—-Det är ju inte endast lägenheter i Hovstallet Kungen lagt “beslag på”–På de bästa adresser på Djursholm/Gamla stan m.m. finns många av dessa vänner, släktingar till ingifta, andra personer stående kungafamiljen nära,m.m.—-Håll utkik i media framöver hösten–då presenteras Kungahusets verkliga kostnader!!!


 3. Daga skriver: 20 juni, 2019

  En vacker trebarnsmamma.. Så sommarfin och älsklig prinsessa❣️Kram från Daga.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar