I morgon börjar bröllopsfesten…

I morgon börjar bröllopsfesten...
Annons

Idag firade prinsessan Madeleine och Chris O’Neill sin första svenska nationaldag tillsammans i Stockholm. I morgon börjar bröllopsfestligheterna…

Som ni säkert redan sett i tv så var Chris O’Neill med under nationaldagsfirandet på Skansen. Han fick sitta tillsammans med sin blivande maka och kungaparet i kortegen som åkte genom stan. I en annan vagn satt kronprinsessparet och prins Carl Philip.

Annons

Chris fick chansen att vinka till folket.

På Skansen höll kung Carl Gustaf ett känslofyllt tal till sin dotter och hennes fästman Chris som såg mycket förälskade ut:

– Sommaren kan också vara förälskelsens tid, en tid då man kanske finner kärleken. Det är också då många väljer att gifta sig. En av dessa är i år vår yngsta dotter, Prinsessan Madeleine, som om bara två dagar gifter sig med sin fästman Christopher O’Neill. Att se Dig, vår dotter gifta sig, fyller oss med både glädje och minnen. Glädje över att du funnit kärleken och någon att bygga din framtid med. Minnen över allt vi fått uppleva med dig, från din första blick och ditt första skratt — till den du är i dag.

I morgon startar bröllopsfesten på riktigt, med den stora festen på Grand Hotel. Sedan väntar vigsel på lördag.

Följ festligheterna här på svenskdam.se

Av Agneta Nisbeth/Åsa Bönnelyche
Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

49 kommentarer till “I morgon börjar bröllopsfesten…”

 1. barbro skriver: 6 juni, 2013

  Vad har han fått på sig för slips?? Hade kanske varit snyggare med en ‘kungsblå’. Madde försöker se lite för ‘prydlig’ ut om ni förstår vad jag menar.


 2. Mia skriver: 6 juni, 2013

  Ja, lila är en sådan snygg färg, men skär sig med alla de andra färgerna på den “blågula” dagen. Hur tänkte han? Eller Madeleine som har sinne för färg&form?


 3. Julia skriver: 6 juni, 2013

  Nej, Barbro # 1 jag förstår inte alls vad du menar. Madeleine och Chris är ett mycket vackert, lyckligt par som utstrålar kärlek och lycka.

  Det gör mig glad att se dem.


 4. Ina skriver: 6 juni, 2013

  Tycker också att de är ett jättefint par som ser hur lyckliga ut som helst tillsammans! Silvia och C-G verkar också trivas utmärkt i den blivande svärsonens sällskap.


 5. PBoo skriver: 6 juni, 2013

  Ett underbart nationaldagsfirande – äntligen firades Sverige – som det borde vara på en nationaldag! Hela firandet gav en riktig härlig feel-good känsla – allt från Kungens mkt fina tal o hyllning t Sverige o musiken, inte minst fantastiska Mando Diao m en av världens bästa skivor “Infruset” – underbar musik t Gustaf Frödings vackra texter. Hela kungafamiljen var så fin o glada! Chris imponerar – han visar att han – precis som SvDamt. skrivit – är social o varm o engagerad o var så glad, lite blyg, men så charmig o såg ut att verkligen njuta – så roligt att se! Snart bröllop – ska bli oerhört roligt – håller tummarna för fint väder!


 6. Singoalla skriver: 6 juni, 2013

  Fint från Skansen. Det måste vara väldigt speciellt för Chris att få vara med om! Men fy på sig, sessan, inte har man högklackat till folkdräkt!!!


 7. Ansan skriver: 6 juni, 2013

  Det gör mig riktigt glad att se detta brudpar. Ett riktigt lycka till !


 8. Sthlm skriver: 6 juni, 2013

  Inget fel på Chris O´Neills klädsel. Han verkar artig och rar, de kommer nog att få ett bra liv tillsammans.


 9. Mary skriver: 6 juni, 2013

  # 1. Herregud vilken ytlig kommentar. Nu skall det tjatas om slips färg.


 10. ATL skriver: 6 juni, 2013

  What is the percieved trouble with a tie? Get a grip. Chris O’Neill looked good and princess Madeleine was wonderful. Some of you seem to cherish in picking on every little detail. You know better??????


 11. Marie skriver: 6 juni, 2013

  Han ser alltid lika tråkig och besvärad ut på alla bilder.
  Ska han göra det på lördag också.


 12. Zilva skriver: 6 juni, 2013

  Chris hade en slips i exact samma blå färg som Madeleines Sverigedräkt! Hur är det med färgsinnet 2 Mia?


 13. karen skriver: 6 juni, 2013

  3#julia Vad kul att du kan bli så glad över så lite-en del är nog lite mera skeptiska om det kommer att bli ett riktigt skandal framöver-det svenska kungahuset verkar ha dragningar för det endamålet.
  Konstiga relationer har väl Madeleine haft hitintills,så man undrar ju lite vad det är för en tjej faktiskt.


 14. PBoo skriver: 6 juni, 2013

  Chris svarade norska TV2 på några korta frågor när han kom gående själv på stan o han sade bl.a.;

  Han svarar ja på frågan om allt är bra, och ser fram emot bröllopsdagen nu på lördag.

  – Självklart, väldigt mycket. Absolut. Lite nervöst, måste jag säga. Men förhoppningsvis fortsätter vädret så här, det är det viktigaste. Det är helt underbart, säger O´Neill till norska TV2.

  – Jag är här, jag älskar Sverige. Det är ett av de vackraste länderna i världen, säger han till TV2.

  http://www.expressen.se/nyheter/prinsessbrollopet/chris-oneill-om-brollopet-lite-nervost/


 15. UllaZ skriver: 6 juni, 2013

  Jag fōrstår inte heller vad # 1 syftar på!
  Härligt att se dem lyckliga tillsammans!


 16. mona skriver: 6 juni, 2013

  Finns det inget annat att ondgöra sig kan man klaga på färgen på en slips.Den färgen var fin.Man ser prydlig ut i folkdräkt.
  Det är väl liksom meningen eller hur?


 17. Aco skriver: 6 juni, 2013

  Vilken lycka att Sverige äntligen får ett prinsessgemål som är snygg och har klass!!!! Prinsessan Madeleine har alltid haft god smak och umgåtts i rätt klass som kan tillföra vår monarki lite status igen vilket hennes syskon tyvärr inte gjort. Skönt att slippa se C-P,s girlfriend på skansen i alla fall men tyvärr slipper vi henne inte under bröllopet. Madeleine borde vara kronprinsessa, hon har allt som behövs!!!!


 18. PBoo skriver: 6 juni, 2013

  Längre artikel om Chris, där även hans systrar, som bor i Boston, på faderns sida yttrar sig o också gamla vänner f college-tiden o nya vänner som Parnevik – alla beskriver honom som en varm människa m mycket humor o som är intelligent o trevlig o omtänksam, o de som träffar/känner paret berättar hur gulliga o kära de är o hur väl de behandlar varandra – o systern Tatjanas far säger; “- De är båda mycket lätta att ha att göra med. Jag hoppas att de får ett bra äktenskap. Han är en familjeman och är väldigt mån om att behandla sin familj väl, säger han.”

  http://www.expressen.se/nyheter/dokument/systern-berattar-sa-ar-chris-privat/


 19. Sthlm skriver: 7 juni, 2013

  Såg bilder i Expressen från festen ikväll och gillar inte de som visas på den blivande brudgummen. Han beter sig ju som de beskriver honom i Dagens Industri. Är det Sofia Hellqvist han flirtar med när prins Carl Philip sneglar åt henne, oj, oj, oj….. Det kan nog bli livat på familjefesterna.


 20. Palle skriver: 7 juni, 2013

  varför satt inte sofia med i vagnen? gjorde hon något viktigare? så ensamt för cp


 21. Anneth skriver: 7 juni, 2013

  I wish Princess Madeleine and Mr. Christopher O’Neil all the best as they enter a new phase in their lives. May God Almighty grant them abundant blessings and may their marriage be filled with love, peace and joy!


 22. KerstinA skriver: 7 juni, 2013

  Vilken vacker tal från Kungen. Härligt att se Madeleine och Chris så lyckliga tillsammans!


 23. Helle skriver: 7 juni, 2013

  Et bryllup i de skandinaviske kongehuse er nu noget HELT specielt !
  Jeg ser frem til at kunne følge lidt med i festlighederne i dag og i morgen via medierne.
  En af bryllupsgæsterne har fødselsdag i dag, Prins Joachim: Tillykke.


 24. Skotten skriver: 7 juni, 2013

  Fin tradition — og så fik Chris lejlighed til at vinke og smile til folket: Se, det er et rigtigt eventyr.
  Men den altid overeuforiske PBoo, når det gælder dette par, må have overset, at Chris slips stikker ud fra helheden, tiltrækker sig hele opmærksomheden, ses især tydeligt på familiebilledet. 😉
  Nej forresten , det er jo kun en anden person, hun finder fejl ved, C og M er jo guddommelige i hendes optik.


 25. Lollo skriver: 7 juni, 2013

  Nick vererros från project runway på TV3 har tyckt till om prinsessan Madeleines stil


 26. Lollo skriver: 7 juni, 2013
 27. Monica Cedervi skriver: 7 juni, 2013

  Tack kung Carl-Gustaf för ett vackert tal till Din dotter o hennes blivande make Chris. Härligt att se Prinsessan Madeleine så lycklig.


 28. Anneli skriver: 7 juni, 2013

  Kul och intressant att en del tror på detta äktenskap….Jag sällar mig inte till den skaran, man behöver bara titta på bilderna för att inse att det är något som inte stämmer…Hon, Madeleine är säkert förälskad (hur det nu kunde ske) men hans känslor, ja, finns det några överhuvudtaget…En bild säger mer än tusen ord och nu är det t.o.m fler än en bild vi sett så orden räcker inte till..Någon som har svar på detta: Varför bär aldrig Chris förlovningsring? Är det inte brukligt i fiiiiinare kretsar att bära den?


 29. ingalisa skriver: 7 juni, 2013

  Madeleine hade tydligen åkt i en bussfil och blivit stoppad av polisen, men talat om att hon har tillstånd att åka i bussfilen. Vilket hon inte alls har. Hon brukar ju också parkera lite hur som helst i Gamla Stan. Tjejen som gör som hon vill.-
  Detta har inget med nationaldagen att göra, men i alla fall.


 30. Gigi skriver: 7 juni, 2013

  Sveriedräkten–förlåt är inte klädsam tycker jag,finns betydligt vackrare för damerna att välja på,t.ex.Östergötlands för P.M.,Västegötlands eller Hälsinglands för Viktoria och och t.ex.Ölands m.fl. för Drottning Silvia.Chris skötte sig charmigt och otadligt.H.M.Konungen var rak som en flaggstång,elegant,säker och fin.Brudparet klär varann riktigt bra och underbara kronprinsessparet ser så kära ut.Det strålar om Viktoria och lilla Estelle är vansinnigt näpen.


 31. Titti W skriver: 7 juni, 2013

  #1 Barbro

  Nej det förstår jag inte alls!

  Ser för prydlig ut???

  Och slipsen hade fel färg också………..Ja kära nån vad ska man säga


 32. Gunnel skriver: 7 juni, 2013

  # 1 : Chris ser helt utmärkt ut och ger ett trevligt och avslappnat intryck. Jag ser endast positiva bilder här, varför klaga så mycket? Och stackars Sofia: Damned if you do, damned if you don’t! Om kungafamiljen accepterar henne kan väl övriga Sverige göra detsamma, eller åtminstone hålla mun. Anneli, det är bara i Sverige som mannen får en förlovningsring, i många andra länder får bara kvinnan ring och mannen får sin i samband med bröllopet. Avslutningsvis, vilket bra tal av kungen!


 33. Ida skriver: 7 juni, 2013

  #14
  Ja, Sverige er et vackert land, men har Mr. ONeill set andet
  end Stockholm og Öland ?
  Fx besøgt den del, hvor Madeleine er hertuginde og som
  han selv fravalgte, at blive hertug i ?
  Kongefamilien er jo lidt “en østkystfamilie” IMO.
  Men sådan et diplomatisk svar fra gommen var vel forventet ?


 34. Prinsessan av Världen skriver: 7 juni, 2013

  Men var har de gjort av Sofia? Hon är ju alltid med på kungafamiljens officiella händelser nuförtiden! Sjuk?


 35. Pix skriver: 7 juni, 2013

  Mary Det är ej ytligt att diskutera slipsfärg det är ytligt att inte inse att det är av vikt vad man har på sig.


 36. PBoo skriver: 7 juni, 2013

  Svt igår från Skansen, o kvällstidningarna hade en uppsjö av bilder både från firandet på Skansen o festandet m vänner på kvällen. Ni som alltid klagar på att Chris inte ser glad o förälskad ut – ni är desperata! Bara totalt icke seende o bittra människor är blinda f den glädje o kärlek som fanns mellan paret! Eller duger bara exv. handkyssar när KP Victoria ger dem t Daniel – o inte när Chris ger dem till P Madeleine?! Chris o P Carl Philip festade igår kväll o båda såg ut att ha mkt trevligt. Man förstår varför vänner – som Chris har i massor – beskriver honom i så positiva ordalag – han månade om vännerna, gav varmt o socialt intryck!


 37. PBoo skriver: 7 juni, 2013

  # 19 Sthlm

  Chris visade vilken oerhört trevlig o social människa han är, en människa som månar om sina vänner – och det klagar du på?! Sen insinuationen att Chris skulle flörtat m Sofia – så oerhört lågt! Kanske hon som i sånt fall flörtade m honom, det var i alla fall hon som tafasade honom på baken efter dopet – bevis finns hos kvällstidningarna m film o allt! Ang. flörta, i åtminstone en av filmerna sågs P Carl Philip vara djupt, djupt engagerade i konversation osv. m en mkt, mkt vacker blond kvinna han inte kunde ta ögonen ifrån! Är detta trevligt som jag precis skrivit? Svar: NEJ! Men what goes around – om får vissa av er att vakna!


 38. PBoo skriver: 7 juni, 2013

  Svenska Damtidning: Har ni inte tillgång till några av de bilder som igår f Skansen visade en oerhört glad o förälskad Chris som bl.a. kysste P Madeleine på hand? Det skulle kanske kunna tysta ned i alla fall ngn som ständigt far m osanningar om detta par! Lite bilder från igår kväll o hur oerhört trevligt alla såg ut att ha; Chris, P Carl Philip, Chris vänner osv. – har ni inga bilder därifrån heller f publicering? Har inte tittat igenom “allt” än – kanske har ni fått fram lite fina bilder f igår f Skansen o kvällen?!


  1. agnetasvenskdam.se skriver: 7 juni, 2013

   Jo absolut! Det kommer alldeles snart!! Håll utkik!


 39. Maja Gräddfil skriver: 7 juni, 2013

  Sofia var valpvakt, men Carl Philip såg lite ensam ut. Är det bra,det?


 40. PBoo skriver: 7 juni, 2013

  Chris kysser P Madeleine på hand – bild finns under nedanstående länk i slutet på bildspelet o förutom ljuvliga bilder på P Estelle själv o m mamma o pappa finns härliga bilder på henne m moster (o blivande morbror) – hoppas snart vi också får se henne på bild tillsammans m morbror P Carl Philip!

  https://asa.svenskdam.se/prinsessan-estelle-stal-showen/comment-page-1/#comment-7926


 41. PBoo skriver: 7 juni, 2013

  # 39 agneta

  Tack – ska bli trevligt!


 42. Christina Helsinki skriver: 7 juni, 2013

  #36

  Vad skulle det vara för vänner som skulle beskriva Chris som en stor sk.t.

  .


 43. PBoo skriver: 7 juni, 2013

  # 40 Maja Gräddfil

  P Madeleine var inte heller med. Men självklart annorlunda då det var Chris vänner som var där. Men de bilder o filmer jag sett i båda kvällstidningarna – o det fanns många! – så var Chris överlycklig o varmhjärtad i glada vänners lag, men jag tyckte att även P Carl Philip såg ut att ha trevligt o pratade m olika människor. Men det är klart, när man träffar många människor man inte träffat tidigare, är det inte alltid helt lätt, men även om P Carl Philip kanske är blyg i vissa sammanhang – helt naturligt – så ger han intryck av att vara en fin, social person – så han hade det nog trevligt även utan sambo en kväll i sommarvarmt Sthlm!


 44. PBoo skriver: 7 juni, 2013

  # 43 Christina Helsinki

  Wow – varför tror du att alla – från pappan till en av hans systrar t familj, vänner, gamla collegevänner o bekanta som kommenterat ljuger?! Har du sett f Skansen igår o några av filmerna f igår kväll – där visar han att han är en varm o omtänksam fästman/vän! Varför är det så svårt för vissa av er att acceptera att han är en varm, trevlig o omtänksam man?! Så ni menar att ni önskat att P Madeleine skulle träffat o gift sig m en man som var motsatsen – kall, otrevlig o egoistisk osv?! Gäller det även för P Carl Philip – önskar ni att Sofia (el den han gifter sig m om annan än Sofia) är kall, otrevlig, egoistisk osv – seriöst?! Grow up!


 45. emma_h skriver: 7 juni, 2013

  anneli28 “Någon som har svar på detta: Varför bär aldrig Chris förlovningsring? Är det inte brukligt i fiiiiinare kretsar att bära den?”

  Det är amerikansk sed att bara kvinnan bär förlovningsring – han får sin ring på bröllopsdan


 46. emma_h skriver: 7 juni, 2013

  33 ida

  paret har fått flera upplevelse-presenter i bröllopspresent från olika delar av hertigdömet så han lär nog få uppleva området snart
  kvällens rehearsal dinner ska bjuda på underhållning och mat etc från Hertigdömet enligt brudens önskemål. C har hittills varit här så korta & uppbokade besök att han inte haft chans att resa runt i landet så mycket m M ännu


 47. Hilde skriver: 7 juni, 2013

  PBoo
  Chris er en bra og flott mann men alle disse superlativer som hans venner og familie beskriver han med-hva hadde du ventet?
  Det sier seg selv. Alle vil selvfølgelig beskrive et familiemedlem,en venn,en kollega som glad, omtenksom,sympatisk etc.
  Alle som kjenner Sofia vil omtale henne som snill, varm,ydmyk, sympatisk etc
  Det ville vel du også gjort om det var din venninne som skulle gifte seg.
  Selvfølgelig ljuger de ikke-det er ganske normalt at man synes at sine venner, sine familiemedlemmer er varme, omtenksomme,sympatiske etc.


 48. Kicki skriver: 8 juni, 2013

  # 28 Just to let you know, American men do not wear engagement rings. They get their wedding bands at the wedding ceremony.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar