I väntan på den kungliga babyn – se film med prinsessan Elizabeth

I väntan på den kungliga babyn - se film med prinsessan Elizabeth
Annons

Medan vi väntar på prins Williams och Kates lilla baby har det brittiska filminstitutet lagt ut denna söta film med prinsessan Elizabeth, innan hon blev drottning.

På Youtube kan man nu se en liten film, upplagd av British Film Institute. Där kan man se de allra första bilderna prinsessan Elizabeth precis efter födseln den 21 april 1926, en liten söt flicka som sedan blev drottning Elizabeth II. Se filmen här nedan.

Annons

Av Agneta Nisbeth
Foto Youtube/British Film Institute

httpv://www.youtube.com/watch?v=A-ifEnLoUVg

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

7 kommentarer till “I väntan på den kungliga babyn – se film med prinsessan Elizabeth”

 1. Pamela P skriver: 11 juli, 2013

  Elizabeth var inte född att bli drottning. Det var Edward VIIIs giftemål med Wallis Simpson som gjorde att hon så småningom blev drottning. QE2s farmor drottning Mary ansåg att det inte var för att Wallis var amerikan och ofrälse som var problem utan det att hon var frånskild 2 gånger som var problemet. Med denna bakgrund att Wallis skulle ha dugt som drottning bara hon inte hade varit gift tidigare så undrar man varför Camilla inte ansågs fin nog trots hon hade högadel i släkten? Jag vet att drottningmodern och prins Philip var emot ett äktenskap mellan Charles och Camilla då de var i ungdomen.


 2. emma_h skriver: 11 juli, 2013

  Pamela P – det fanns långt MERA skelett i W Simpsons bakgrund än bara 2 skilsmässor som gjorde henne till “persona non grata” i Drottningmoderns Parlamentets och övriga Englands ögon och klart olämplig att besitta en sån position, vissa saker som skulle påverkat diplomatiska relationer m andra länder bland annat.


 3. Pamela P skriver: 11 juli, 2013

  Jag minns inte vilken av E8s föräldrar som egentligen tyckte WS kom som en “skänk från ovan” för att få bort E8 från tronen. Föräldern tyckte att E8 var direkt olämplig som kung och att han skulle förorsaka monarkin ännu större skada om han fick sitta kvar. En sådan smäll som en framtida abdikation pågrund av ev. giftemålet med WS skulle förorsaka borde monarkin tåla menade föräldern. Jag tror att den föräldern var kung George V och drottning Mary. I alla fall lär kung G5 strax före sin död ha sagt att om det finns någon rättvisa i världen så borde tronen tillhöra Albert och hans dotter Elizabeth.


 4. Pamela P skriver: 11 juli, 2013

  Litet fel i en mening. Den rätta meningen skall vara “Jag tror att den föräldern var kung George V och inte drottning Mary”.


 5. emma_h skriver: 12 juli, 2013

  p.p-CiTAT “…En sådan smäll som en framtida abdikation på gr av ev. giftemålet med WS skulle förorsaka borde monarkin tåla menade föräldern…” …k n a p p a s t
  Ingen insatt i Brittisk Historia & Br Monarki “köper” ditt påstående
  TVÄRTOM Abdikation har ALDRIG setts som ett “alternativ” eller “ngt bra” någonsin av Britterna eller dess Kfamilj – Där har man stiffer upper lip och kämpar på… oavsett vad som drabbar en!! Att ej kunnat stoppa giftermålet + undvika abdikering ansågs stort Nederlag, för dem i det privata/officiella livet. WS-läget präglade hela landet och orsakade en konstitutionell kris som tog många år att hämta sig ifrån Hans val innebar att han fick avstå ALLT inkl. sin familj & lämna landet för gott m 1 kort undantag då fadern begrovs Va Drottningmodern som var drivande i allt vad som hände kring Hovet Kfamiljen gällande princip fram till hennes död
  Pamela – tråden ska handla om “QE2 som liten” Ej detta


 6. emma_h skriver: 12 juli, 2013
 7. emma_h skriver: 12 juli, 2013

Annons

Laddar