Idag begravs drottning Máximas lillasyster

Idag begravs drottning Máximas lillasyster
Att drottning Máxima är både chockad och förtvivlad över systerns Inés plötsliga död kan man förstå. Nu har hon i alla fall kommit fram till Argentina för vara med sin familj i denna svåra stund.
Annons

Arbetet får vänta, nu måste den annars så glada och charmiga drottning Máxima ta itu med ännu en begravning av en nära familjemedlem. Det var ju inte länge sedan hennes fader Jorge Zorreguieta gick bort, nu har även hennes blott 33 år gamla syster Inés avlidit. Hon hittades död hemma i Buenos Aires och man befarar att hon begått självmord.

Annons

På plats i Argentina finna även kung Willem-Alexander och parets tre barn kronprinsessan Amalia, 14, prinsessan Alexia, 12, och prinsessan Ariane, 11 för att vara med om begravningen på lördagen. Sedan är det tänkt att familjen ska resa tillbaka hem till Nederländerna. Man antar att Inés ska begravas på samma kyrkogård som hennes pappa, det vill säga i Remembrance Park i Buenos Aires.

Själva begravningen sker i närvaro av bara den allra närmaste familjekretsen, berättar Hello. Och kondoleanser kommer nu från hela världen. Den Holländske premiärministern var först ut, han skrev “vi finns alla här för att ge drottningen vårt fulla stöd under denna förfärliga stund”. Argentinas president har också bett om stöd för den nederländska kungafamiljen som nu går igenom en mycket svår period.

Foto: Stella Pictures

Se ett nyhetsinslag från Argentinsk tv här – på spanska:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Idag begravs drottning Máximas lillasyster”

 1. m skriver: 9 juni, 2018

  Lätt att peka finger åt de kungligt ingiftas anhöriga när de beter sig si eller så men det är nog oerhört tufft att bli påpassad av totalt empatilösa journalister när man absolut inte bett om det…..


 2. Marguerithe skriver: 9 juni, 2018

  Så oerhört tragiskt för Maxima. Jag förstår att man gått ut både i Argentina och NL och vädjat om stöd. Har hon fler syskon?


 3. Vesna skriver: 9 juni, 2018

  Mycket sorgligt att Inés gick borta så tidigt. Jag är ledsen. Vila i frid Inés!


 4. caterine skriver: 10 juni, 2018

  Finns det något simplare än att ta en massa foton av begravningsgäster och sörjande människor vid s k kändisbegravningar? När man är ledsen och inte vill visa sig ska man få en kamera instucken i ansiktet. Gammalt var det bra med sorgslöjor.


 5. Karina skriver: 10 juni, 2018

  Hendes pappa har nok været hendes største støtte i livet og med hans bortgang, er livet måske blevet for svært at bære for hende. Må hun hvile i fred .


 6. Karin skriver: 10 juni, 2018

  Begravningen skedde den 8 juni. Máxima, Wilhelm Alexander och döttrarna vara alla i Buenos Aires. Begravningen skedde i kretsen av de närmaste. Ett stort pressupbåd fanns utanför grindarna till Remembrance Park, tänk att inte få vara ifred i ett sådant sammanhang.


Annons

Laddar