Idag får Victoria och Daniel nycklarna till sitt Haga slott

Idag får Victoria och Daniel nycklarna till sitt Haga slott
Annons

Daniel Westling och kronprinsessan Victoria.
Daniel Westling och kronprinsessan Victoria.

Idag den 1 oktober får Victoria och Daniel Westling nycklarna till sitt Haga slott. Inflyttningen dröjer dock ett tag till, nu ska det renoveras och inredas för fulla muggar så att allt står klart till bröllopet i juni.

Annons

Idag får kronprinsessan och hennes Daniel tillträde till Haga slott. Slottet är förstås ännu inte i skick för att flytta in i, det är mycket kvar som ska fixas både vad gäller renovering och möblering. Även säkerhetsmässigt behöver en del ses över. Slottet måste helt enkelt anpassas till att bli en privatbostad igen och det måste kunna fungera för en barnfamilj att bo där.

Haga slott.
Haga slott.

Har setts i designbutiker

Daniel och Victoria själva fokuserar mest på möbleringen. Hela 25 rum och 1 550 kvadratmeter ska ju inredas. Det blir en blandning av designmöbler och antikviteter, gammal och nytt. Färg, tyger och tapeter ska väljas.
Victoria har redan setts ta mått på fönstren ute på Haga för gardinerna. Flera inredningsbutiker har fått besök av det blivande kronprinsparet, bland annat Svenskt Tenn på Strandvägen. Eftersom deras hem även ska ha en representationsdel är arkitekter, Nationalmuseum samt Kungliga Husgerådskammaren också inblandade i hur slottet ska inredas.

Kronprinsparet har fullt upp med att inreda sitt blivande hem i Hagaparken.
Kronprinsparet har fullt upp med att inreda sitt blivande hem i Hagaparken.

Det var i våras som det blev klart att det är Haga slott, i idylliska Hagaparken i Solna, som blir kronprinsparets bostad efter bröllopet. Regeringen avsade sig därmed rätten att använda slottet som gästresidens och det återgår i kunglig disposition. Haga slott ritades av arkitekten C C Gjörwell och byggdes i början av 1800-talet på uppdrag av Gustav IV Adolf. Många kungligheter har bott här; kungen bodde här under sitt första levnadsår och hans systrar “Hagasessorna” har många fina barndomsminnen härifrån.
Exakt datum när flyttlasset går från Sjöflygeln på Drottningholm till Haga är ännu inte bestämt, men det kommer att ske någon gång efter bröllopet i juni nästa år.

Av Ann-Sofie Lundin
Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

152 kommentarer till “Idag får Victoria och Daniel nycklarna till sitt Haga slott”

 1. Kerstin B skriver: 1 oktober, 2009

  Var där i förra veckan, så vackert o hoppas att paret får ett underbart liv på Haga.


 2. Gittan skriver: 1 oktober, 2009

  Lollo…Såg du mitt länktips under artikel Marie härunder…


 3. marie ceder skriver: 1 oktober, 2009
 4. Rose skriver: 1 oktober, 2009

  Är verkligen Haga Slott ett klokt alternativ för en förhoppningsvis blivande barnfamilj? Erinrar mig stora trafikknutpunkter nedanför Karolinska Sjukhuset vid Haga.Kan även första behovet innerstads-stockholmarna har av Haga Park som rekreationsomrade…. Kungen flyttade ut till Drottningholm för att komma ifran staden. Hade inte t.ex. Ulriksdals Slott varit mer lämpat för Victoria?
  Eller trevliga Villa Beyon?


 5. Rose skriver: 1 oktober, 2009

  Villa Beylon skall det sta….


 6. Fredrik skriver: 1 oktober, 2009

  Grattis Victoria och Daniel!


 7. Fredrik skriver: 1 oktober, 2009

  De har även varit på IKEA!


 8. Isabella Carlsson skriver: 1 oktober, 2009

  Det var en snygg väska, Marie Ceder!


 9. Isabella Carlsson skriver: 1 oktober, 2009

  Barnkammare får nog börja inredas efter nästa sommar…


 10. marie ceder skriver: 1 oktober, 2009

  Hej Isabella Carlsson!
  Visst är väskan snygg!
  Det kan dock upplevas som starkt provocerande att gå runt med en halv årslön för en arbetare på armen. Något som även hovet måste ha tyckt eftersom man underlät att kommentera. Jag antar att vi inte kommer att se dana väska så många gånger mer!!


 11. Gittan skriver: 1 oktober, 2009
 12. ylva larssonangdanielsbristpåtillfrisknande skriver: 1 oktober, 2009

  Det skrivs uteslutande om hur lyckliga de de är, MEN MEN varför inte berätta med samma energi som journalister gör exakt hur Daniel mår. Är han så strålande i vardagen som det syns utåt?? Är det inte bara en mycket falsk attityd av hans glamourliv?? Att leva med medicin livet ut efter en njurtransplantation är inget att leka med. Det begriper var och en vuxen normal person. Ljug inte för svenska folket. I er tidning någon vecka sedan, var han långt från normalt tillfrisknande, dåliga värden, minskar i vikt, får inte träna. Hur sant är dessa två informationer???? Kanske rent av dör inom kort!!!!! Då minskar nog glamourattityden hos silvia, tjabo och alla de andra höghästarna, kanske behöver dom motgång för att se LIVET PÅ RÄTT SÄTT.


 13. Helena Håkansson skriver: 1 oktober, 2009

  Marie Ceder, bra!


 14. Mia i Malmö skriver: 1 oktober, 2009

  MARIE CEDER, VARFÖR LÄSER DU SVENSK DAMTIDNING?


 15. Irena. skriver: 1 oktober, 2009

  Mia i Malmö och Marie Ceder: Man måste känna sin fiende som sigsjälv. Vore jag republikan så skulle jag lusläsa Svens Damtidning…


 16. Irena. skriver: 1 oktober, 2009

  Svensk menar jag 🙂


 17. Elisabeth skriver: 1 oktober, 2009

  Rose, jag har läst någonstans att Villa Beylon var omöjligt pga säkerhetsskäl. Ulriksdals slott ansågs inte heller lämpligt, eftersom man skulle bli tvungen att avstå från att ha det som ett “öppet” slott, med restaurang, orangeri och annat. Tydligen också pga säkerhetsskäl. Nu minns jag inte var jag läste om det, men allt hade med säkerhet att göra.


 18. Netaadika.bloggspace.se skriver: 1 oktober, 2009

  Dom får bo var dom vill, men jag tror inte att Victoria kommer att bli drottning. Det finns två till att välja på.


 19. Mia i Malmö skriver: 1 oktober, 2009

  Irena, just precis! Då förstår jag Marie Ceder…


 20. Mia i Malmö skriver: 1 oktober, 2009

  Irena, det är allt trevligt att läsa dina kommentarer!


 21. Helena Håkansson skriver: 1 oktober, 2009

  Ja, Irena är toppen!


 22. marie ceder skriver: 1 oktober, 2009

  Jag förstår så naturligtvis att alla inte kan ha samma uppfattning som jag om vårt statsskick. Dock borde de flesta kunna hålla med om att exponera sig med alltför dyra kläder och accessoarer slår tillbaka på de kungliga själva. Det rimmar dåligt med den påstådda förståelsen för sjuka, svaga samt utstötta grupper i samhället när man stoltserar med en handväska som kostar ca 100.000 SEK.


 23. Netaadika.bloggspace.se skriver: 1 oktober, 2009

  Stackars stackars marie ceder som är sååå avundsjuk.Har du inte råd att köpa en väska? gumman tror nog att du driver lite med oss. Jag känner en person med anknytning till “De gula änglarna” som har en sån väska. Hon gör dessutom mycket för de sjuka och framförallt för de HEMLÖSA här i stan. Men hon bär sin väska med heder tycker jag iaf….
  Sen kan du ju sluta läsa om kungligheter om det stör dig så. Önskar dig god sömn iaf.
  De gula änglarna gör mkt gott, ser det här i min närhet…..


 24. marie ceder skriver: 1 oktober, 2009

  De gula änglarna och andra frivilligorganisationer lever inte på det svenska folkets skattepengar. Där har Du skillnaden!


 25. Netaadika.bloggspace.se skriver: 1 oktober, 2009

  Nej. marie ceder, det gör dom definitivt inte. Jag känner några av dom. Men snälla snälla…allt det här med väskor och dittan och dattan, .det är ju peanuts i skattepengar. Det VET du också. Du har helt enkelt fått skattepengar på hjärnan. Dessutom kan jag tala om för dig att mycket betalar våra kungligheter ur egen ficka. Pilutta dej. Men det är kul ändå med lite diskussion…..tycker jag. Kram på dig iaf.


 26. marie ceder skriver: 1 oktober, 2009

  Jag förstår hur doktor Semmelweis kände sig:


 27. Irena. skriver: 1 oktober, 2009

  snälla, Marie Ceder det var en fruktansvärt rolig kommentar!


 28. Rose skriver: 1 oktober, 2009

  Marie Ceder, nu kommer Du in pa mitt omrade, kul…..Jag verkar i Ignaz Semmelweiß gamla lokaler…..Men kan Du förklara för mig hur den hygieniska handdesinfektionen berör diskussionen om svenska kungahuset…..Jag hänger inte med tyvärr…


 29. Elisabeth skriver: 1 oktober, 2009

  Ursäkta min brist på kunskap, men vad är gula änglarna? Varför hänvisar du alltid till avundsjuka Neta? Jag delar inte Marie Ceders uppfattning, men förstår inte vad det har med avundsjuka att göra. Lätt att skylla på..dåligt argument.


 30. Elisabeth skriver: 1 oktober, 2009

  Dr Semmelweiss, tänk om han visste vad som hände efter hans död, att han så småningom fick rätt.


 31. Rose skriver: 1 oktober, 2009

  Jag vet inte heller vad gula änglar är….


 32. Netaadika.bloggspace.se skriver: 1 oktober, 2009

  Nä det gör inte jag heller “Semmeleweiss” ? Orkar inte googla på det men det låter ju väldigt judiskt, rätta mig och uppdatera mig. Helt ute i det blå är jag nu. Någon? Rose?


 33. Irena. skriver: 1 oktober, 2009

  men jag vet inte om den var menad som smicker till oss permanenta skvallertanter här på sajten…men den var rolig och jag säger godnatt med ett skratt 🙂


 34. Rose skriver: 1 oktober, 2009

  Elisabeth, det later underligt att det skulle vara enklare bevaka Haga Slott än Villa Beylon…..För att ej tala om Ulriksdal…..Sovenirshops, cafée stänger man om det finns behov av kunglig bostad….Men Haga Slott mellan 2 stora trafikleder, inflygningsbanor till Arlanda gar tydligen ovanför, har sett mkt daliga luftbelastningsvärden fran Haga i ngn dagstidning…..


 35. Netaadika.bloggspace.se skriver: 1 oktober, 2009

  Rose, Gula änglarna är en föreninge av frivililgiga personer här i min stadsdel här på Östermalm där jag bor. Dom gör mycket gott på frivillig väg. Men så klart kan inte alla känna till dom. Det är bara här på Östermalm i Sthlm dom gör vad dom kan, framför allt gör dom mkt för hemlösa. Jag känner också så mkt för människor som inte har ett eget hem. Många får väl skylla sig själva, en del har varit företagare och andra dessutom större än det, men dom har hamnat snett i tillvaron. Så var det med det Rose….bara lite från Stockholm alltså….


 36. Gittan skriver: 1 oktober, 2009

  Rose och Martin…Om ni inte har haft möjligheter att bläddra i veckans papperupplaga av DAM, vill jag upplysa er om följande….
  Enligt tidningens uppgifter har man i nya budget förslaget som kom för några dagar sedan beslutat att skänka Haga Slott till Victoria och Daniel som gåva från regeringen….Medföljer ett undehållsbelopp a´ 3,5 milj. per år..Hade inte sett uppgifterna tidigare men vi får väl utgå från att de är korrekt återgivna..


 37. Rose skriver: 1 oktober, 2009

  Neta, Ignaz Semmelweiß var en ungersk gynekolog som verkade mitten pa 1800-talet vid allmänna sjukhuset i Wien. Som sa vanligt pa den tiden, utförde läkarna även obduktioner vid sidan om sin läkarspecialitet, även gynekologer.
  I Wien kunde patienterna välja om de önskade behandlas av sjuksköterskor eller läkare. Semmelweiß noterade att de kvinnor som förlöstes av barnmorskor hade högre överlevnadstal – än de som förlöstes av gynekologer……
  Barnmorskor obducerade ej…. När Semmelweiß införde obligatorisk handtvätt med chlorkalk för gynekologer – när de kom fran seziersalarna, förbättrades överlevnadschans för läkarförlösta kvinnor rasant.
  Hygienföreskrifterna spred sig därefter till övriga medicinska specialiteer med lika gott resultat…..


 38. Rose skriver: 1 oktober, 2009

  Neta, tack! Gula änglar finns da ocksa här hos mig, lustigt de kallas pa sjukhus i Tyskland “Grüne Damen”…..Är en vacker medmänsklig verksamhet!


 39. Rose skriver: 1 oktober, 2009

  Gittan, nej bläddrar aldrig i SD…..För mig later det underligt att svenska regeringen kan skänka statlig egendom till ett par- även om det är ett kungligt par…..Varför ej ge dispositionsrätt sa länge de önskar nyttja Haga Slott? Men där felas kanske svenskt tankesätt fran min sida……


 40. Netaadika.bloggspace.se skriver: 1 oktober, 2009

  Tack Rose för kommentaren om Semmelweiss. Kanske var det han som lärde doktorerna att tvätta händerna? Men jag vet ju att så småningom lärde alla sig att hålla hygienen. Och sedan blev allt mkt bättre. Jag är så okunnig om det här, vet du, men skall nog kolla mer på honom, absolut , men Semmelveiss alltså, lite skumt med namnet tycker jag…..får väl se då. Kram på dig.


 41. Yvonne Andersson skriver: 1 oktober, 2009

  Jag tycker så synd om Victoria och Daniels barn som kommer att bli förortsbarn, de kommer att få mindervärdeskomplex!


 42. Rose skriver: 1 oktober, 2009

  Neta, ja det stämmer som Du säger….visst lärde han doktorer tvätta händerna…..Kanske är Semmelweiß ett judiskt namn – han stammade fran Budapest som sagt…..här har sa manga judisk anknytning, att man inte tänker pa det….”Semmel”= Brötchen förresten…..förra vaaren var jag pa en interessant visning pa patologiska muséet, ett helt undersökningsrum fran Semmelweiß med hans egna personliga instrument, undersökningsstol fran hans behandlingsrum o. mängder med preparat han lagt in i formalin i stora glasbehallare – vet det hör inte hit – men det är interessant……


 43. Netaadika.bloggspace.se skriver: 1 oktober, 2009

  Rose, tack för att du är med oss här. Jag har väl unkna gamla fördomar kanske…..det hänger med av någon anledning…..Nu skall jag sussa snart Kram på dig och sov gott i ditt som jag tror charmiga hus i Wien. LU


 44. Rose skriver: 1 oktober, 2009
 45. Rose skriver: 1 oktober, 2009

  …unkna gamla fördomar??? Mot mig??? Eller Semmelweiß???


 46. Netaadika.bloggspace.se skriver: 1 oktober, 2009

  Rose söta du, jag fick inte upp det här nu, min dator är fortfarande konstig. Men dig bara älskar jag, det vet du ju. Skall kolla senare när jag har fått lite mera hjälp med datorn. Natti natti sweet dreams…..


 47. Rose skriver: 1 oktober, 2009

  Ja det hoppas jag Du gör, Neta….även om man kan inte bli älskad av alla – da gar man sönder…..Är inte vanlig, men normal….Gute Nacht, Süße Träume Neta….


 48. Gittan skriver: 1 oktober, 2009

  Rose/ Neta…SNÄLLA, detta är ett skämt….Förlåt att jag bryter in emellen dig och Neta men blev sugen på att retas med er lite…

  http://www.youtube.com/results?search_query=alla+kan+ju+inte+%C3%A4lska+alla&search_type=&aq=f


 49. Gittan skriver: 1 oktober, 2009

  ..Glöm länken ovan…NU FUNKAR DEt NOG….

  http://www.youtube.com/watch?v=ymhuwk1TWeM


 50. Rose skriver: 1 oktober, 2009

  Köstlich Gittan…..Underbart…..Men jag är snäll – för det mesta…..O. manga av Er har jag tryckt till mitt hjärta, tycker i all enkelhet det är mkt charmigt i detta forum…..


 51. Rose skriver: 1 oktober, 2009

  …men vad menar Neta med unkna gamla fördomar…..hm…..


 52. Rose skriver: 1 oktober, 2009

  http://www.youtube.com/watch?v=3flUA7rw0Ps

  Skickar jag med tillgivenhet till Gittan……


 53. Rose skriver: 1 oktober, 2009

  #53 Förlat Gittan, inspelningen är inte sa bra…..men det är Kurt!!!


 54. Rose skriver: 1 oktober, 2009

  Innan jag stänger för ikväll, kan inte lata bli fundera hur det hade blivit med Willem-Alexander o. Victoria – om hon hade motsvarat hans förväntningar intellektuellt…..


 55. Karin skriver: 1 oktober, 2009

  Man kan godt være republikaner og lese Svensk Damtidning.


 56. Martini skriver: 2 oktober, 2009

  ja bevisligen kan man det 🙁


 57. Martini skriver: 2 oktober, 2009

  #37 Gittan tack for den infon…intressant !!


 58. Martini skriver: 2 oktober, 2009

  #46 Rose mot Semmelweiss… alt judar ?? sa tolkar jag det … inte mot Dig Rose sa mycket ar kristallklart !!


 59. Martin skriver: 2 oktober, 2009

  jaha da far den lilla roda forses med svarta prickar…sa bilden av nyckel -piga blir kristallklar !!


 60. Martin skriver: 2 oktober, 2009

  #45 makalost allt finns pa youtube !!!


 61. Martin skriver: 2 oktober, 2009

  #26 Neta och dessutom tror jag att di kongelige far en massa grejer for de ar ju basta taenkbara reklampelare !!….alternativt koper till en symbolisk summa !! having said that…att ga med en handvaska for
  100 000 ?? helt fel signal oavsett !!


 62. Netaadika.bloggspace.se skriver: 2 oktober, 2009

  Javisst är det så Martin och marie ceder. De kungliga får en massa saker. Det finns “kändisar” som också får kläder….har jag hört.
  Men marie ceder ger sig visst aldrig.
  Betr. fördomar så har man väl det om man reagerar på ett namn. Det blev lite fel kanske, sorry


 63. Martini skriver: 2 oktober, 2009

  hehe 🙂 nej aldrig !!


 64. Kristine, Oslo skriver: 2 oktober, 2009

  Rose, hva mener du med Willhelm-A og Victoria, var de noen gang kjærester? Og mener du at han har så skarpt intellekt? Jeg synes mye tyder på det motsatte.


 65. marie ceder skriver: 2 oktober, 2009

  #63!
  Kändisar är privata personer utan offentligt uppdrag. Det finns regler för gåvor till politiker och andra offentligt aktiva. Samma borde ju faktiskt gälla för de kungliga.


 66. marie ceder skriver: 2 oktober, 2009

  forts:
  Inte minst borde hålla sig för goda för dessa gåvor för att bevara sin trovärdighet. Något de uppenbarligen inte lyckas med.


 67. Martin skriver: 2 oktober, 2009

  kanske dom kunde overlata till Dig Marie Ceder ??…. puh !!
  eftersom kungliga inte har nat politisktb inflytande har ju en gava ingen betydelse….!!!


 68. Martin skriver: 2 oktober, 2009

  en sessa som gar i Dior ar mer trovardig !! 🙂


 69. marie ceder skriver: 2 oktober, 2009

  Något mycket allvarligare är de toner av antisemitism som syns här. Det har tydligen inte hänt så mycket hos de kungatrogna sedan 1930-talet!


 70. Martin skriver: 2 oktober, 2009

  nej vi lever pa 90 talet dvs 1890 talet !! hehe 🙂


 71. Irena. skriver: 2 oktober, 2009

  Det skulle jag vilja göra (leva på 1890-talet) för det är den mest romantiska period man kan tänka sig. Och då hade damer SMÅ handväskor,ridikyler, hennes kammarjungfru bar packningen…nu släpar hon den själv och betalar (i bästa fall) 100 000 för att få något att kånka på…Ur led är tiden!


 72. Martin skriver: 2 oktober, 2009

  Urled pa tiden ar jag ocksa… men jag foredrar 1700 talet personligen 🙂


 73. Netaadika.bloggspace.se skriver: 2 oktober, 2009

  Tänkte nog att just du marie ceder skulle nappa på min tabbe. Lite för lätt blev det för dig nu. 🙁


 74. Irena. skriver: 2 oktober, 2009

  Led på tiden…nuför tiden…:) Det ligger i tiden, tror jag. Särskilt i Sverige. Vi får fly till Världens lyckligaste Land: Danmark, Det har Oprah, Michelle och Barack gjort, ju!


 75. Kristine, Oslo skriver: 2 oktober, 2009

  Marie Ceder. Det er bra du kritiserer oss. Jeg ble også sjokkert over det jeg oppfattet som antisemittisme, Neta. Håper virkelig du ikke har slike holdninger.


 76. Martin skriver: 2 oktober, 2009

  tomten B Hussein Obama star just nu pa podiet i Kopenhamn o maessar i sin vanliga urtrakiga arroganta stil….direktsant pa US TV 🙁


 77. Martin skriver: 2 oktober, 2009

  asch da hacka nu inte pa var Neta nar hon just kommit tillbaka efter sin ofrivilliga utflykt ….hon slant pa tangenten det var allt !! 🙂


 78. Irena. skriver: 2 oktober, 2009

  Ang. 1700-talet: MÄNNEN var i focus på alla sätt då, även när det gällde mode…det fanns utrymme för precis sådana eleganta manér som Martinini diggar 🙂


 79. Netaadika.bloggspace.se skriver: 2 oktober, 2009

  Tack Martin.
  Och Kristine nej jag har inte slike holdninger.


 80. Martin skriver: 2 oktober, 2009

  eh bien a’ votre service madame…comme d’autrefois 🙂


 81. Irena. skriver: 2 oktober, 2009

  Nä, Neta tycker att det är kul att “göra vågor” bara…;) kul, för det mesta!


 82. Kristine, Oslo skriver: 2 oktober, 2009

  Det var bra Neta, for ellers hadde jeg forlatt dette forumet.


 83. Rose skriver: 2 oktober, 2009

  Kristine, nej de blev aldrig ett par…..Willem-Alexander var mkt förtjust i Victoria – o. har nog än idag ett gott öga till henne, Catharina-Amalia fick även namnet Victoria o. svenska kronprinsessan är gudmor till henne…..
  Han är rätt intellektuell o. en mkt paläst bordskavaljer….Victorias sprakkunskaper lät övrigt att önska o. ej heller har hon djupare bildning –
  W-A drog sig tillbaka….Personligen tycker jag det hade blivit en interessant kombination, men som sagt de passar inte ihop o. Maxima är säkert en perfekt kvinna för W-A diskussionsinteresse med sin bakgrund, studier o. tidigare befattning….
  W-A har en autoimmun sjukdom, Morbus Besnier-Boeck-Schaumann, som sätter ned immunsystemet, ger ledvärk, hudproblem, nedsatt lungfkn – han menar själv idag har han inga större problem av den –
  men han har haft….Med tanke pa detta har han lyckats tämligen bra med studier o. militärtjänst tycker jag…..
  International Baccalaureate avlagd i Wales,därefter 2 ars militärtjänstgöring, fortsatte med 6 ars heltidsstudier i historia o. politik –
  även om han lämnade universitetet med avgangsbetyg “Godkänd” o. ej högre betyg – far man ta hänsyn till hans fars hälsotillstand gjorde W-A´s närvaro vid Bearix sida ofta nödvändig o. ovan nämnda egna hälsoproblem….
  Däremot tror jag Holland hör till de länder i Europa, där monarkin kommer att vackla med nästa generation regenter…..


 84. Gittan skriver: 2 oktober, 2009

  Men Rose….En sådan allians hade ju varit otänkbar i nuvarande situation med två försthands tronarvingar..Man spekulerade ju även i Frederik och Haakon…Men samma sak där..Tror nog inte Victoria hade varit beredd att ge upp sin tronplats för ett äktenskap med Willem-Alexander…Och motsatta möjligheten hade ju aldrig accepterats av Beatrix…


 85. Rose skriver: 2 oktober, 2009

  Ha ha Gittan, Sverige o. Holland hade fatt ingaa union…..W-A var verkligen förtjust (….) i Victoria…..Jag tror Beatrix hade varit mkt glad i Victoria som svärdotter…..Naturligtvis hade hon fatt avsta svensk tron till Carl-Philips förman – hon hade ända blivit drottning en dag…
  Carlota vore trevlig för Carl-Philip, eller hur…Men tvivlar pa att de ens har träffats….O. hon vill nog stanna i Frankrike/Italien…..


 86. Kristine, Oslo skriver: 2 oktober, 2009

  Rose. Jeg oppfatter Victoria som en intelligent ung dame, men hun sliter med dysleksi, og etter det jeg kan se er hun betydelig mer egnet (lempad) for jobben enn broren. Men som du sier, i det svenske kongehuset har de ikke vært så opptatt av barnas utdannelse. Heller ikke har de forstått at grundige språkkunnskaper, og helst i flere språk, er et must i alle top-jobs i våre dager. Om Maxima har jeg hørt at hun snakker barnslig. Jeg vet ikke, jeg har aldri hørt henne live. Det er nok ikke bare i Nederland at kongehuset kommer til å vakle. Jeg tror ikke at noen av småtrollene i kongehusene blir dronninger eller konger.


 87. Rose skriver: 2 oktober, 2009

  Kristine,
  bl.a. därför jag tycker Mette-Marit gjort/gör det sa bra! Hon har läst in en Bachelor, skulle inte förvana mig om hon bygger pa den, när barnen är större…..De kungahus, fürstehus jag personligen tror är bra rustade ett tag framat atminstone är England, Norge, Spanien, Monaco, Liechtenstein….Luxembourg gar sa bra som land att de ifragasätts knappast heller. I övrigt ser det dystert ut….


 88. Gittan skriver: 2 oktober, 2009

  Men snälla underbara lilla Rose…Carl-Philip och Charlotte…Det är ju som att att jämföra natt och dag…Levnadsglada Charlotte med medelhavklimatet pumpande i sin puls och så Carl-Philip, lite trulig, nästan småskygg i officella sammanhang och inte alltför spontan..
  Det vore däremot ett mycket VACKERT PAR ! Men Charlotte skulle nog inte trivas för väl i kalla, mörka norden…
  Men vi kan väl försöka…Fniss…


 89. Rose skriver: 2 oktober, 2009

  Gittan, är just därför jag spexar om Carlota o. Carl-Philip….Ibland dras motsatser till varandra med gott resultat (jag o. min man t.ex….) –
  visst vore dessa bada ett vackert par…..O. Carlota är en eftertänksam ung kvinna med huvudet pa skaft…..Vore underbart se C-P´s knutna nävar lösa upp sig….Är övertygad han har kvalitéer…..


 90. MollyMolly skriver: 2 oktober, 2009

  Uff nei, – la Carl Philip få leve på sin nye bondegård,- ikke forsøk å matche han med en middelhavskvinne som elsker jet set liv og motemesser.
  Tror de svenske kongebarna i likhet med de norske er oppdratt på en slik måte at de vil møte kjærligheten i mennesker fra ordinære miljøer.
  Tror på like barn leker best!


 91. hilde skriver: 3 oktober, 2009

  Du er inne på noe der,Molly. Tror vel mest på at Carl-Philip gjør som sine søstre og finner sin fru innenfor Sveriges grenser. Men det er ikke nasjonaliteten som er avgjørende for om man passer sammen eller ikke.det er jo ulikheter innenfor en landegrense også.


 92. chris skriver: 4 oktober, 2009

  och du är igång igen Neta
  om att det finns 2 till att välja på vad menar du med det? ska ordningen skrivas om eller? Tala gärna klarspråk- är du kompis med Anna Anka kanske? Skulle inte förvåna alls faktiskt- du vill väl ha en motorkung som kanske gör som Prins Bertil, gifter sig när han är 57 eller nåt.
  Eller en ljuv Madeleine kanske, vacker som en dag men lite bortskämd. Jonas är jurist ja det är ju fint men entrepenörer är dom som bygger landet kan jag berätta för dig. Utan entrepenörer behövs det inga jurister. Jurister behövs för att människor behöver hjälp. Jurister är inte finare än entrepenörer men dom har oftast högre studieskulder. Lägg ned med dina elakheter.


 93. Martini skriver: 4 oktober, 2009

  hey now Bertil gifte sig vid 57 ?? becauuuuse han var saa lojal mot familjem !!!!


 94. Rose skriver: 4 oktober, 2009

  Chris, i sa fall maste absolut Carl-Philip gifta sig med en svensk (!) sjuksköterska, de är i alla fall viktigast i Sverige, eller hur….O. eftersom sjuksköterskorna skall vara de viktigaste människorna, sa kommer Carl-Philip o. denna pa tronen – sa enkelt är det – väl…….


 95. Martin skriver: 4 oktober, 2009

  hehe 🙂 🙂


 96. signesigne skriver: 4 oktober, 2009

  Det måste vara en stor dag för Viktoria och Daniel och få nycklarna till sitt gemensamma hem.Vi som är “gamla” i gänget minns ju Haga Slott där Kungen växte upp med sina systrar de sk.”Hagasessorna” men på den tiden stängdes ju inte halva parken av utan som jag kom ihåg som barn kunde man komma fram ända till slottet (jag är barnfödd i Stockholm och bodde där mina första 9 år) Det är en mycket vacker park jag stannade till där i maj och tittade när jag hade varit i Hälsingland. På ett sätt kan jag förstå stockholmarna som är vana att gå där och helt plötsigt så blir det förbjudet. Jag tycker att det är för stort område som spärras av. Solliden är ju bra för där kommer man väldigt nära slottet men ändå finns det avspärrningar.Självklart vill människor komma nära Haga också och jag tror det hade varit spännande i början men sen efter hand så hade det lagt sig……………….


 97. signesigne skriver: 4 oktober, 2009

  Rose
  du som känner gänget i Monaco kan väl se till att vår lille prins får träffa Charlotta för hon är ju en jättesöt tjej. De behöver väl inte bo i kalla Norden utan de kan ju bo vid Medlhavet det kanske skulle passa C-P för där kan han ju också träna rally hela året…………………..


 98. Martin skriver: 4 oktober, 2009

  ban racing Signe banracing !! 🙂 rally ar nat helt annat !!


 99. signesigne skriver: 4 oktober, 2009

  Chris
  håller låda i vanlig ordning………………..
  Neta är INTE elak utan hon har sina åsikter och kommenterar det på sitt sätt och det måste du någon gång respektera……………………..


 100. Netaadika.bloggspace.se skriver: 4 oktober, 2009

  Och Signe, du är ALLTID snäll 🙂


 101. Christina Helsinki skriver: 4 oktober, 2009

  Signe,

  Låt Ghris hålla låda. ……det blir så kul. lol


 102. Netaadika.bloggspace.se skriver: 4 oktober, 2009
 103. Rose skriver: 4 oktober, 2009

  Signe,
  härligt Du är tillbaka….jag kan inte trycka in Carl-Philip i Monaco el. Saint Rémy i gänget, jag känner inte alls C-P el. har aldrig träffat honom…..men av nagon anledning känner jag intuitivt hans rätta plats har än inte infunnit sig….han ser mkt bra ut o. har hört det skall vara en mkt, mkt trevlig grabb, men litet hart styrd av mamma o. storasyster???


 104. Martin skriver: 4 oktober, 2009

  Rose om nu bara Carl-Philip kommer in i raett gang skaningar sa vaxer han sakert flera tum gentemot ovriga samt far en behoevlig distans till Stockholm o ovriga norra Sverige !!


 105. Rose skriver: 4 oktober, 2009

  Ja Martin, men han har varit i Skane nu över ett halvar o. än ingen grevinna, förresten är hans vaningskompis en gift stadgad man, de sitter antagligen endast över läxor eller en film emellanat, vad blir det av detta…..
  Amour, förförelse…..han är i för lugna vatten…..han maste byta milieu….


 106. Martin skriver: 4 oktober, 2009

  hmmm men han bor pa ett av Skanes manga manga slott sa helt fel ar det inte…har varit manga ganger pa slottets marker….utanfor Eslov !!!
  men helt seriost hoppas jag han komer in i skanes adel pa middagar och jakter i host det ar prexis vad han behover gjora !!!!


 107. chris skriver: 4 oktober, 2009

  synd att du aldrig lyckas vara kul då Helsinki- bara plump och elak? vilket man tydligt kan läsa i kommentar 102. Hoppas du trivs med din image- eller du vet väl inget annat kanske?


 108. chris skriver: 4 oktober, 2009

  och Signe
  jag tycker du föringar dina kompisars förmåga att försvara sig själva. Men du kanske är rädd att inte uppfattas som snäll eller nåt sånt. Självkänsla säjs ju vara en färskvara. Dessutom har jag också rätt till en åsikt eller- nej det har jag visst inte.


 109. Martin skriver: 4 oktober, 2009

  nej men ibland ar det trevligt att fa hjalp att forsvara sig nar det hackas pa en…aven om man iofs kan forsvara sig sjaelv 🙂


 110. Rose skriver: 4 oktober, 2009

  #109 Chris, alla har rätt till sina asikter – o. da även Signe! Annars “mobbar” Du henne. O. nej, Signe lider icket av ngt “snällhetssyndrom”, hon säger minsann vad hon tycker…..Undertecknad vet….


 111. Rose skriver: 4 oktober, 2009

  #107 Martin, C-P´s slottsvärdar känner antagligen “mamma o. pappa”….ställer fram grytor i all välmening…..vet inte hur gott de vill prinsen….hur tror Du da han skall kunna erövra….pa skolan studerar antagligen huvudsak män???….nej, ställ en vaning till prinsens ensamma förfogande i Paris med tjänstgöring pa svenska handelskammaren o. sprakstudier Sorbonne…..


 112. Rose skriver: 4 oktober, 2009

  Förresten har C-P utseendet för sig i Paris, ser ut som han är infödd parisare…..


 113. Gittan skriver: 4 oktober, 2009

  Rose…Jag kom på en lysande idé…..Din dotter! Saken är klar, så får det bli…


 114. signesigne skriver: 4 oktober, 2009

  Chris
  Du tycker alla är elaka…………………….Visst har du rätt till dina åsikter men du skriver ju aldrig dessa utan det är bara påhopp hela tiden och dina pekpinnar är inga åsikter. Jag väntar på dina åsikter!!!!!!!!!!!????????????
  Mina kompisar kan säkert försvara sig själv men jag framförde min åsikt och det har inget med min självkänsla att göra för det vet du ingenting om eller att du har med den att göra…………


 115. Martin skriver: 4 oktober, 2009

  Rose jag haller med om baegge Dina inlaegg det vet Du
  har ju predikat detta i manader !!!!! 🙂 men eftersom detta inte kommer att handa sa ar second best Skane for det ar det mest kontinentala Sverige har…. skaningar blickar inte norrut mot Stockholm osv utan soderut mot Kopenhamn, Frankfurt och Amsterdam osv osv….


 116. Martin skriver: 4 oktober, 2009

  Gittan det ar ju en bra ide’ for med svensk pappa och kontinental uppvaxt ar det ju det basta for prinsen….!!?? och Rose som guide !! perfecto !!


 117. Netaadika.bloggspace.se skriver: 4 oktober, 2009

  Men gud i London, Rose och alla andra. Kan inte mammas gosse få vara ifred ett litet litet tag. Jag är så säker på att han hittar tjejen han vill ha.
  Så småningom…..vänta bara. Jag väntar på en skräll närsomhelst och det blir inte någon av Ulf von Skrots bekanta (hoppas jag iaf).


 118. signesigne skriver: 4 oktober, 2009

  Rose
  Ja visst är C-P hårt styrd av Silvia och syrran.C-P har alltid kommit lite i skymundan för sina dominanta systrar även Len är dominant. C-P har varit mammas lille gulle-prins. Det är bara bra att han är i Skåne och förhoppningsvis träffar han sin käresta där det behöver inte vara någon från Skåneadeln utan även en vanlig tjej duger bra bara det är äkta kärlek.Men mamma hoppas väl någon från de högre stånden……….
  Eller som Gittan säger varför inte din dotter………………???? det hade varit häftigt och då blir väl vi bjudna på bröllopet………….vi kan hjälpas åt allihopa……….


 119. Martin skriver: 4 oktober, 2009

  Neta jovist har Du raett…..men det ar INTE brattom alls efter ett saa laaaangt forhallande skall man ta sig tid att glomma och fornya sig sjaelv en aning….sen ar det dags och da hander det !! helst i la France men om inte ?? hoppas jag pa Skane/Danmark……!!!


 120. Martin skriver: 4 oktober, 2009

  eller varfor inte Holland eller Belgien 🙂


 121. Martin skriver: 4 oktober, 2009

  eller Luxembourg som jag gillar skarpt !!!


 122. Rose skriver: 4 oktober, 2009

  Tror ej jag godkänds i Drottningholms salonger som svärmor, kära vänner….är litet för mkt “raka puckar”…..


 123. signesigne skriver: 4 oktober, 2009

  Gittan
  Vilken toppenide………..den kör vi på……vi hjälper till ………….är det ingen av oss som känner C-P lite grann..


 124. signesigne skriver: 4 oktober, 2009

  Rose
  visst blir du godkänd du rör dig ju iaf. i de högre kretsarna och det gillar Silvia……….bergis……….


 125. Rose skriver: 4 oktober, 2009

  Tror Neta vet ngt, hon väntar pa en skräll……


 126. Rose skriver: 4 oktober, 2009

  Nej Signe, har träffat Silvia med kung ett par ganger…..det har inte “klickat”….


 127. Martin skriver: 4 oktober, 2009

  hmmm lilla My passar ente pa Drottningholm?? kan jag ente tro 🙂


 128. signesigne skriver: 4 oktober, 2009

  Neta
  du får ursäkta om vi lägger i höga växlar…………..men håll med om att det skulle vara häftigt med Rose dotter och C-P…………….. du får säkert bli tärna.


 129. Netaadika.bloggspace.se skriver: 4 oktober, 2009

  Ja faktiskt vad som helst nästan utom Stockholm. Finns ingenting där att hämta för prinsen. Och Rose hur gullig du än är så är det inte dig det gäller just i det här fallet. So sorry…


 130. Rose skriver: 4 oktober, 2009

  ….blev lätt svettig av utvecklingen detta samtal – gar över till kvällsnyheterna istället…..Gute Nacht, süße Träume…..vill inte bli bortgift som svärmor i Sverige jag avskyr hattar nämligen….


 131. Martin skriver: 4 oktober, 2009

  gifta kvinnor kan val enet va tarnor ?? anej !!


 132. signesigne skriver: 4 oktober, 2009

  Rose
  Men kära Rose du måste väl ta med din dotter så ungdomarna får träffas så kanske det klickar……….. Det låter spännande i vilket sammanhang träffade du kungaparet??


 133. Martin skriver: 4 oktober, 2009

  Rose hehe 🙂 var roligt nar vi ar sa manga som spexar har !!
  halsningar till er alla !!!

  http://www.youtube.com/watch?v=ZaP6JCkDXww


 134. signesigne skriver: 4 oktober, 2009

  Martin
  du kan ju bli stjärngosse……………


 135. Martin skriver: 4 oktober, 2009

  Signe det ar den trettonde december Du taenker pa fel spalt 🙂


 136. signesigne skriver: 4 oktober, 2009

  Martin
  Visst är det roligt att spexa och tackför den fina Abba-låten den ska jag ta med mig nu för jag känner mig trött så det är väl snart dax att sova.


 137. Netaadika.bloggspace.se skriver: 4 oktober, 2009

  Martin thank you for the music tror du att Rose blev sur på mig? Jag har ju pratat med prinsessor förr i mitt liv och dom hade humor. Eftersom hon blev svettig och gick ur 🙁


 138. signesigne skriver: 4 oktober, 2009

  Martin
  nej nej jag skrev bara så för jag vet inte vad motsatsen till tärna heter på kyrkospråk . …jag vet att du skrev att inte gifta kan vara tärnor men det är det som jag skämtar om .jag föreslog att Neta ska vara tärna och då kan väl du vara……..?? vad heter det?


 139. Martin skriver: 4 oktober, 2009

  the worst man ??? the wurst man ?? 🙂


 140. chris skriver: 4 oktober, 2009

  ridå- vilken hönsgård. om det inte gått fram vad jag tycker då lägger jag ned totalt. Dumhet tänker jag aldrig försöka besegra den besegrar sig själv- och dom senaste inläggen är så barnsliga så man undrar om ni inte fick leka som barn? Det är min åsikt.


 141. Martin skriver: 4 oktober, 2009

  Neta nix Du har missforstatt Rose menade att hon blev svettig for samtalet kom in pa mojligheten av att hennes dotter skulle bli “Mrs Bernadotte”….det gav svettningar i aven de kalla vaningarna i Wien 🙂
  inget annat min sota vaen !!


 142. Martin skriver: 4 oktober, 2009

  ach, antligen en asikt Chris 🙂 🙂 ha de goett !!!


 143. Netaadika.bloggspace.se skriver: 5 oktober, 2009

  Gulle dej Martin, jag blev lite orolig. Men har inte du à propos hönsgård som chris kacklar om inte sett min hyllning till dig och Moomin? Kommentar please. LU
  Christina är väl fortfarande ute i hönsgården….long time no see.


 144. Martin skriver: 5 oktober, 2009

  nu skall jag emellrtid slanga nagra hotdogs pa grillen och ata med SVENSKT korvbrod inhandlat pa IKEA tack till Kamprad i Switzerland att jag kan undga det mediokra amerikanska korvbrodet !!!! 🙁
  dessutom hatr jag torkad lok fran Danmark !!!

  samt senare ikvaell blir det Skansk Kalops men tyvarr utan Felix Rodbetor
  men har dock felix Lingon…. 🙂 I ma a ha det sa godt farvel go kvaell !!


 145. Martin skriver: 5 oktober, 2009

  Neta joda Trollet ar val Agda och jag den impotente tuppen forstas 🙁
  Trollet har dragit ner pa verksamheten !!
  var tusan ar Joahnnes och Ulla o Sigrid for att namna bara nagra !!!


 146. signesigne skriver: 5 oktober, 2009

  Chris
  Tack för din åsikt(första) den respekteras till fullo………..men bara en till-
  rättavisnig så du är inne på rätt spår. vi är inga höns utan ankor………
  att ha barnasinnet i behåll hela livet är helt underbart……….och det har man om man fått leka som barn…………….


 147. Martin skriver: 5 oktober, 2009

  ankor va de ja sade Bull 🙂 aaaaaajjjjöööööö 🙂 kvack kvack !!


 148. Netaadika.bloggspace.se skriver: 5 oktober, 2009

  Ja godnatt då till alla. Jag undrar också var ULLA är. Väldigt länge sen är det. Hon var ju flitig och kunnig till tusen. Man kan sakna folk som man egentligen inte känner, visst är det konstigt.


 149. Martin skriver: 5 oktober, 2009

  ja egentligen men samtidit valdigt bra…det finns en kaensla aven i dessa spalter…vi ar vaenner som traeffas har…. 🙂
  for Ulla och andra med haestintresse dagens handelse naturligtvis
  Le prix de l”Arc de Triomphe 2009 a’ Longchamps evidament !!

  http://www.youtube.com/watch?v=R1gCT5OYoEY


 150. signesigne skriver: 5 oktober, 2009

  Martin va gott det låter ….jag blev riktigt hungrig…….men timmen är sen och jag måste springa ut med mina dogs för en kissrunda……….


 151. signesigne skriver: 5 oktober, 2009

  jag säger också godnatt till alla det har varit en rolig kväll och jag har fått mig många härliga skratt………………


 152. Netaadika.bloggspace.se skriver: 5 oktober, 2009

  Helt underbart, quelle merveille och franskan…. du är för djävlig Martin.
  Natti


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar