Idag var det Norrbotten som fick besök av kungaparet

Idag var det Norrbotten som fick besök av kungaparet
Annons

Idag besöker kungaparet Norbottens län. På morgonen anlände de till Videlbasen där de välkomnades av landshövdingen.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia anlände på morgonen till Vidselbasen och välkomnades där av landshövding Sven-Erik Österberg. Vid 10-tiden besökte kungaparet Arctic Falls biltestanläggning på Vitberget och därefter reste de till Storforsen.

Annons

Kyrkobesök för kungaparet under torsdagen.

Senare under dagen besökte de Älvsbyn där de promenerade till Kyrkmalmen. Vid 12-tiden var det dags för lunch på församlingsgården, vid Älvsbyns kyrka.

Kyrkoherde Tomas Lång välkomnar Kungaparet till kyrkmalmen och ”Kungastenen”

Efter lunch ska kungaparet besöka Gammelstad i Luleå där de företar en historisk vandring längs Gamla Hamngatan upp till Gammelstads kyrka. Sedan hälsar de på hos Luleå Tekniska Universitet. Kungen ska sedan hålla tal i Stadsparken. Dagen i Norrbottens län avslutas med middag hos landshövdingen på residenset.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Kungahuset.se

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

18 kommentarer till “Idag var det Norrbotten som fick besök av kungaparet”

 1. Sthlm skriver: 16 augusti, 2013

  Oj vad drottningen ser trött ut.


 2. Ulla-Bella skriver: 16 augusti, 2013

  Jag tycker dom börjar se lite slitna ut. Det kan inte vara så kul att ha ett så komprimerat program med en massa information hela tiden + en massa människor som ler och vinkar…… Tur att det är helg nu.


 3. sima skriver: 16 augusti, 2013

  Säga vad man vill om de kungliga, men jag tycker de har ett ganska tufft program där uppe i Norrland. Nästan som att vara ute och campa, fast säkert lite bekvämare.


 4. Eva skriver: 17 augusti, 2013

  Tycker det är fint att kungen och Silvia besöker så många vackra platser i Sverige, men även att göra sig tillgängliga för så många människor runt om i landet.
  Tyvärr brukar de flesta i familjen hålla sig borta från vanligt folk och endast mingla med sådana som kan vara till nytta för dem själva eller som de tycker är kul.
  Det är inte lätt att vara kunglig när man helst inte vill. Dessvärre vill de inte avstå från några privilegier och då får man leken tåla.
  Detta gäller alla i 2nd generation, men de har ju lärt sig av mamma och pappa.


 5. Dorthe skriver: 17 augusti, 2013

  Eftersom besøget rundt i Norrboten at kongeparret nok hører
  til blandt de mere sjældne, så er det fint programmet
  indeholder flere gåture/promenader – så rigtig mange vanlige
  svenskere også kan se og hilse på kong CG og dronning Silvia.


 6. allegraä skriver: 17 augusti, 2013

  Beundransvärt kungaparet – späckat program i flera dagar och genomfört med engagemang och elegans. Än sen om vanan är inne. Det blir inte lättare med åren. Hatten av!


 7. matilda skriver: 17 augusti, 2013

  På behörigt avstsånd från “folket” tittade de på en kyrka och på en sten. Tungt jobb de har.


 8. Söstra Mi skriver: 18 augusti, 2013

  Sparsamt med kommentarer här… Men det hände väl inget däruppe att tala om?
  Annat var det Västernorrland…


 9. Lilla My skriver: 18 augusti, 2013

  #1. Efter detta tunga uppdrag har de väl förmodligen återigen en semester… varför går de inte i pension som alla andra i deras ålder så kan de ha semester 52 veckor om året?


 10. Hm skriver: 19 augusti, 2013

  # 7 och 9 Den som någon gång har varit på industribesök vet att det är ganska tröttsamt i synnerhet om man inte är intresserad av verksamheten. Kungaparet måste alltid vara intresserade och gärna ställa initierade frågor dessutom. Resten av svenska folket brukar ta ut en månad semester i en följd, eller hur? Kungaparet verkar vara lediga en vecka eller några dagar då och då, och det är dem väl unnat. Om de ser trötta ut är det kanske för att de har råkat läsa de missunsamma kommentarerna här och på andra ställen.


 11. esse skriver: 19 augusti, 2013

  #8
  vad hände i västernorrlad?


 12. Desiréesvenskdam skriver: 19 augusti, 2013

  #10 Hum, nu är du ute och cyklar. Kungen och silvia har varit lediga i 2 månader i sommar som de brukar. Sedan har de ledigt några veckor runt jul/nyår och en veckas skidsemester på senvintern och vid påsk Så mycket semester har inte vanligt folk!
  Svenskar som sliter i vården, på industrigolvet osv.Det är väldigt korta besök de gör på de olika ställena så det är nog inte så ansträngande att bara lyssna och titta en stund.
  #7 Matilda Ja det är skillnad mot engelska kungliga familjen där det är vanligt att de går runt och pratar med människor som har kommit för att se dem.


 13. Linnea skriver: 19 augusti, 2013

  Desirée 12. Tycker inte som Du.Kungaparet förtjänar varje ledig dag de har.Båda har nått pensionsålder med råge.Jag tycker de är
  fantastiska som orkar sina uppdrag ,och med att vara så alerta.När folk kryper upp i Tv- soffan om kvällen då får många gånger kungaparet klä sig ståtligt och ge sig ut på representation.Här sitter vi o gnäller om än det ena o än det andra,men aldrig har vi hört kungaparet beklaga sig.Tycker de är en god kvarleva från en svunnen tid.Jag betalar gärna några kronor i skatt för att behålla ett gammalt säte som är både vackert och sittbart.


 14. esse skriver: 19 augusti, 2013

  #12
  alla lärare har lika mycket semester (sommarlov + alla andra lov)


 15. Lilla My skriver: 19 augusti, 2013

  #14. Det är lika bra att döda av en myt. De flesta lärare har ferietjänst, vilket betyder att lärarna arbetar 45 timmar i stället för 40 timmar i veckan. Lärarna får 45 dagar under sommaren som ferielön, och resten beror på hur mycket de har jobbat och hur länge under skolåret.


 16. Desiréesvenskdam skriver: 19 augusti, 2013

  #13 Linnea det var inget tyckande från min sida utan fakta. Du behöver inte vara orolig! När de kommer hem från jobbet och blir avsläppta av chauffören vid dörren är det städat, tvättat, handlat mm och de kan sättas sig vid lyxigt dukat bort och äta det kockarna har lagat till dem. Sedan kan de vila sig resten av kvällen, ingen disk att ta hand om!
  #14 Esse , lärarna har arbetat in den tiden. Det går överhuvudtaget inte att jämföra ett slitsamt lärarjobb med den lättsamma tillvaro som kungligheterna har i en lyxig miljö där de har personal som gör allt grovjobb.


 17. Hilde skriver: 19 augusti, 2013

  # 4 Eva
  Er ikke enig med deg at ” de andre i kongehuset bare minglar med sånne som kan være til nytte for dem selv”
  Kronprinsesseparet reiste Sverige rundt i månedene etter bryllupet. I mai i år besøkte de sitt hertugdømme og besøkte flere organisasjoner og steder som arbeider for at folk skal få det bedre,
  bl.a Fryshuset.
  For noen dager siden var Daniel i Ockelbo på en leir som Kronprinsesseparets fond støtter.
  Daniel har også tatt initiativet til “idrettens dag” i Hagaparken i september( se kalenderen).
  Både C-P og Daniel har flere ganger vært på sykehusbesøk.
  Madeleine jobber på Childhood og gjør flere prosjektbesøk i løpet av året.
  Vet at du ikke gillar f.eks Daniels besøk til Ryssland men å markedsføre sitt lands næringsliv i utlandet er en kongelig oppgave. De gjør det ikke for sin egen del. Mary har vært på flere liknende oppdrag. Haakon og MM også seinaste på oljemessen i Texas.


 18. Maryou skriver: 19 augusti, 2013

  Desirée, håller med dig. Så betungande är det inte att representera. Det kan inte ens kallas för arbete.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar