Inne- och utelistan vecka 19

Inne- och utelistan vecka 19
Annons
INNE


1

Prinsessan Marie Cavallier

Prinsessan Marie (ny)

En fransysk kryst och så fick hon sin prins. Prinsessan av Danmark har gjort allt rätt sedan gifte sig och har nu ett helt gäng killar att kyssa go´natt – prins Joachim, styvsönerna Nikolai och Felix och så sin egen lille pojkbaby!

2

Prins Carl Philip

Prins Carl Philip (2-ute)

Annons

Äntligen är han torr bakom öronen. På onsdag fyller sportige designprinsen gubbe – 30 år! Och firar med bubbel i glada vänners lag.

3


Marie Chantal fick besök av Sharon Stone.
Marie Chantal fick besök av Sharon Stone.


Prinsessan
Marie Chantal (ny)

Förser alla småbarnsmammor i stjärnstaden Beverly Hills med egendesignade barnkläder. Med kändisar och kungligheter i kundkretsen klirrar det härligt i den redan dollarfyllda skattkistan. Tur för utfattige kronprins Pavlos att han gifte sig rikt!

4

Prins Harry

Prins Harry (ny)

Från egotripp till ekotripp. Eller “en röd-grön röra” kanske man kan kalla regnskogsreklamen, där nu rödlätte skandalprinsen uppmanar till en grönare glob. Bra att han gör något rätt för en gångs skull …

5

Prins Joseph Emanuel

Prins Joseph Emanuel (ny)

Nyblivna 20-åringen i Liechtenstein debuterar i kungliga Europas gyllene salonger och vi ser fram emot att se mer av denne spirande prins.

UTE
1

olle westling

Olle Westling (ny)

Ho-ho i Ockelbo! Många saknar Daniels pappa på scenen nu när han har slutat med amatörteatern i hembyn för att i stället regissera kungligt bröllop i Stockholm.

2

Drottning elizabeth

Drottning Elizabeth (ny)

Tur att ingen stack tårtspaden i den brittiska regenten häromdagen. Elizabeth II såg nämligen mer ut som en marsipanbakelse än den riktiga tårtan som serverades.

3

kronprinsessan letizia

Kronprinsessan Letizia (ny)

Hellre spanska kastanjetter och kryddiga pealla-rätter än Letis tortyrhöga sandaletter. Sluta vingla och börja mingla – i fotvänliga skor!

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

179 kommentarer till “Inne- och utelistan vecka 19”

 1. Gun skriver: 8 maj, 2009

  Du fick rätt om första platsen Demba.


 2. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 8 maj, 2009

  Ja det fick jag men det var ju ganska givet. Och C-P kom också med som jag gissade.


 3. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 8 maj, 2009

  Och så snygg Carl-Philip är på den bilden.


 4. signe skriver: 8 maj, 2009

  Jag trodde också att Marie skulle hamna etta på innelistan. Det är ju bara att gratulera till det och till hennes lille “dreng”. Men det lilla vi fick se av honom så tycker nog jag han är lik Joakim,men kalufsen va kolsvart. Men jag hoppas han blir mer lik Marie för hon är så vacker.


 5. Gun skriver: 8 maj, 2009

  Jag trodde ju på lillprinsen på första plats men det bliv väl när han döps, det trodde jag annars var givet. Svårt att se vilka bebisar är lik men du har nog rätt Signe han var lite mager i ansiktet och som någon annan konstaterat säkert med en släng av gulsot.

  Carl Philip är en tiopoängare nu för tiden, och tänk då honom med en krona på huvudet, fniss alla ni som vet att jag propagerar för honom.


 6. Carolina skriver: 8 maj, 2009

  Marie såg så härligt harmonisk ut när hon kom ut från BB. Hon blir en superbra mamma!


 7. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 8 maj, 2009

  Jag tror inte att Olle får regissera nåt bröllop. Troligen inte ens ha åsikter om hur det ska vara.


 8. Irena. skriver: 8 maj, 2009

  Latinska damer har alltid hög klack och Letitzia är något av en balanskonstnär…!
  Om hon hade haft foträta skor, hade hon kommit in på innelistan då?
  Ser Carl-Philip verkligen ut att vara just torr bakom öronen, snarare vaxad som en Tussaudddocka, eller en nylackad porsche?
  Snygg är han i alla fall.


 9. Gun skriver: 8 maj, 2009

  Håller med dig fullständigt Demba. Men man kan väl hoppas Olle rakar sig inför bröllopet, det ser för hemskt ut när de har skägg utan någon egentlig skäggväxt.


 10. Gitte skriver: 8 maj, 2009

  Ganska kul med Westling…Vill han inte beblanda sig med pöbeln längre kanske??
  Undra hur länge det duger att bo i radhuset i Ockelbo innan suget efter välbevakad och larmad mångmiljonssvilla börja hägra??


 11. Bia skriver: 8 maj, 2009

  Och hur gammal är den nyblivna 20-åringen ( Joseph Emanuel) på det här fotot?? Ser ju ut som 11 !!


 12. Birgitta skriver: 8 maj, 2009

  Tänk alla elaka kommentarer om prins Harry som liten…När man påstod att han var “en utomkunglig”..
  Kan någon vara mera lik sin far?? Harry är ju nästan “karbonkopia” av Charles i den åldern….


 13. Gun skriver: 8 maj, 2009

  Jag tror att Westlings är för sturska och indoktrinerade att inte vara förmer än andra, inte utmärka sig. De tänker nog visa detta också, så blir det en flytt, blir det till huset i Acktjära som i media under tiden det byggdes skrevs vara för Daniel och Victoria. De tänker nog minsann inte ändra på någon livstil, vilket ju är positivt och hedrande i så fall men också lite självtillräckligt.


 14. Birgitta skriver: 8 maj, 2009

  Gun. Har du rätt förtjänar de verkligen applåder…Men det är nog lätt att dras med i ruset och bli “annorlunda” vilket de ju också blir i ett huj. Dessutom kan de nog påräkna många människors påflugenhet och betittande av deras hem och göranden. Det blir nog lite bavakningstyrka där av nöden..Hur lätt kommer det att vara att sitta helt oskyddade ute i Acktjära??
  Förväntar mig nog även att se Daniels syster figurera runt bland adeln framöver…Är nog svårt att stå emot frestelsen och allt det nya som finns inom räckhåll..
  Förövrigt skulle det vara roligt att se Daniels familj på familjefoton framöver och inte hållas i skymundan som vid förlovningen..För nu är ju de en del av vår kommande historia..


 15. signe skriver: 8 maj, 2009

  Jag tror nog att familjen Westling står med båda fötterna på jorden och vill bo kvar i sitt radhus i Ockelbo. Detta måste media och folk respektera! Men de måste ju själva förstå att det blir fokus på dem så här i början som jag tror kommer att lägga sig. Enl. Viktoria vill hon ju att Eva ska vara med i bröllopsplanerna. Men jag tror som du Demba att inte Olle kommer att vara så aktiv. Jag kan nog hålla med dig Birgitta att Daniels syster som är nyskild vill nog utnyttja sin position och smöra för adeln hon lär väl träffa dem på bröllopet. Trevlig helg till alla rolga skribenter på denna sidan.


 16. Lillan skriver: 8 maj, 2009

  Tycker att Elizabeth och Philip nu för tiden ser så söta ut tillsammans. Philip verkar ha lugnat ner sig en smula, med ålderns rätt, han närmar sig väl 90 nu snart. Det ser faktiskt ut som dom har riktigt trevligt tillsammans. Det är Elizabeth värd efter all turbulens i hennes familj, att äntligen få lite lugn och ro.

  Trevlig helg önskas med massor av sol och fågelkvitter


 17. Gittan skriver: 8 maj, 2009

  Det var lustigt att fler gör samma reflektion som jag över bilden på Elizabeth och Philip..Förr tyckte jag att man kände väldigt avstånd till henne och hade svårt att se något gott i stramheten..
  Nu är det tvärtom..Sedan några år är hon nästan en liten gullgumma som man känner starkt för..Enstående kvinna att orka med både röriga barnbarn och tuff arbetscschema..


 18. Irena. skriver: 8 maj, 2009

  Trevlig helg Flickor Damer och Tanter! Och Johannes.


 19. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 8 maj, 2009

  Tack Irena 🙂


 20. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 8 maj, 2009

  När det gäller Olle och Eva och deras boende i Ockelbo, tror jag att de kommer att flytta till Acktjära tror inte att de vill bo i något jätte hus. De är med all säkerhet mycket jordnära där tror jag inte att kungen kan spela herre ihop med dem då får han nog kliva ner från sin höga pall. Olle är en person som har haft med mycket folk att göra både höga och låga så han kan nog föra sig. Det vore kanske inte fel att ansa skägget lite och det gör han säkert tills bröllopet.Vi har inte varit i denna situation tidigare men tittar vi på andra länder så verkar det som det skulle funka och varför skulle det inte göra det här då.


 21. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 8 maj, 2009

  Vad söt han är den lille kille på 20 bast Joseph Emanuel vad finns för söta tjejer i hans ålder som vi kan para ihop honom med.


 22. Gun skriver: 8 maj, 2009

  Att de har hållit sig undan är nog hovet väldigt nöjd med och att planera ett bröllop ligger ju traditionellt på brudens familj så det är ju inte konstigt. Men jag håller med dig Birgitta att systern till Daniel kommer med stor sannolikhet att hamna i Stockholm med sina döttrar och de töserna kommer givetvis heta Westling och inte Blom i efternamn. Kanske Anna få ett föreståndarjobb på typ Silviahemmet eller inom SIDA, Rödakorset eller något liknande.

  Maggan: Om vi tittar på andra länder där samma situation existerar tex. Norge och i viss mån Englad, har det ju inte funkat. Mette Marits far skämde ju ut sig hela tiden och Ari Behns föräldrar står inte långt efter. Dianas bror snackade väl en hel del goja och där är de ändå var med inhemska adliga fruar. Nu är jag övertygad om så INTE blir fallet i Sverige, Daniels föräldrar är inte av den typen.


 23. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 8 maj, 2009

  Tror inte alls att Daniels syster kommer att frottera sig med “dom fina” och definitivt inte byta efternamn på barnen. Varför skulle hon göra det?
  Varför ska man tro det sämsta om människor som man inte känner?


 24. Gun skriver: 8 maj, 2009

  Så kan man också se på det, men man kan också se det så att hon annars försitter sina barn en chans. Vet ej men tror att Anna faktiskt behållit sitt flicknamn och kanske barnen redan har det namnet, man kan annars hävda att det blir enklare om de bär samma namn som mamman om hon har ensam vårdnad.


 25. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 8 maj, 2009

  Ja i så fall. Men då heter dom ju det redan.


 26. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 8 maj, 2009

  Varför skulle hon ha ensam vårdnad? Jag håller med Demba varför ska man jämt tro det sämsta och göra ner folk så Gun. Jag har förstått att du är släkt på något vis men du har nog inte så mycket överst för släktskapet eller har jag missuppfattat det.


 27. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 8 maj, 2009

  Var är du Neta jag har inte hört något är din dator sönder eller har du blivit sämre med din förkylning så du inte orkar.


 28. Gun skriver: 8 maj, 2009

  Nej Maggan jag är inte släkt med Westlings. Och varför är det bara jag hela tiden som får klä skott för spekulationerna kring familjen Westling? Olle är som du sett med på utelistan denna gång och då kan vi väl få yppa något om honom. Jag skrev OM hon har ensam vårdnad, själv är jag väldigt emot varannan vecka som är så modernt nu, anser att det bara är till för föräldrarna och inte barnen. Nog om det. Jag tror inte att människor är onda men jag tror inte heller att de är dumma. Skulle det vara så konstigt om en ensamstående mor med en inkomst på c:a 15 000 rent i månaden skulle ha ögonen öppna för en möjlighet, som Birgitta och Signe skrev, att träffa någon och bli ekonomiskt oberoende? I bland verkar det som ni tror att familjen Westling är helgon med uppdrag att inte ha någonting med kungliga familjen att göra.


 29. Ulrika skriver: 8 maj, 2009

  Man kan mycket väl ha delad vårdnad av barnen och barnen bor mer hos den ena föräldern, det är hur man som föräldrar kommer överens om hur de ska bo. Delad vårdnad är det vanligaste. Det ska mycket till för att det ska dömmas till ensam vårdnad för den ena föräldern.


 30. Gun skriver: 8 maj, 2009

  Ja Ulrika jag skrev ensam vårdnad för att förenkla det hela men det du beskriver är vad jag hade i åtanke.

  Maggan: Du tror väl ofta det sämsta och gör ned kungen, Silvia och Madeleine på det här forumet, är det skillnad på det då? Förresten har jag skrivit flera positiva saker om den heliga familjen men det reagerar du inte på.


 31. Lin skriver: 8 maj, 2009

  Gun. Du är både analytisk och realistisk . Visst tror jag att Daniels föräldrar är jordnära och vill leva sitt eget liv, men systern kan nog lockas att ta för sig. OCH varför inte???? Har hon chansen så vore hon väl dum annars? Hon får ju ett socialt kapital, som det så vackert heter.
  Läser att drottningen börjat engagera sig i äldrevården här hemma. Hon är ju själv till åren och då kanske hon prioriterar detta i stället för världens utsatta barn. De globala problemen är trots allt mycket svårare att påverka för ett litet land som Sverige.
  Så vi “tanter” välkomnar detta. Då kommer hon att bli mer populär på gamla dar, nu när hon inte kan leva på utseende och ungdom längre.


 32. Gun skriver: 8 maj, 2009

  Tack, tack, tack Lin någon som inte anser mig elak.


 33. Lin skriver: 8 maj, 2009

  Nej Gun, jag har ALDRIG uppfattat dig som elek. Du är klarsynt men tyvärr uppfattar en del människor detta som elakhet, men det har INGENTING med detta att göra. Så fortsätt med dina analyser. Jag läser med intresse!


 34. Gun skriver: 8 maj, 2009

  Tack än en gång Lin, det är kul att läsa dina inlägg också.


 35. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 9 maj, 2009

  Nej Gun.
  Vi tror inte att fam. Westling strävar mot att inte ha något med kungafamiljen att göra. Vi tror bara att dom inte kommer att försöka utnyttja kungafamiljen för egen ekonomisk eller annan vinning.

  På dig låter det som att skaffa sig en man skulle vara en affärstransaktion. Leta fram någon för att bli försörjd. Om Anna ser det likadant så gör hon troligen som du skriver här. Men dom flesta människor ser det inte på det sättet. Och hittills har hon ju inte visat sig störande mycket.


 36. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 9 maj, 2009

  Gun jag tycker du har många bra inslag men det är väl så att när det är riktigt bra behöver man inte kommentera för i de lägen har vi kanske samma åsikt. Westlings är inte någon helig ko för mig på något vis, det r bara det att jag tror inte att de är sådana att de utnyttja systemet som kanske många gör. Menar du att dottern bara tjänar 15.000 i månaden då är det väl bara halvtid. När det gäller vårdnaden så för mig är det oerhört viktigt att den är delad, sedan är det upp till föräldrarna vem som har dem mest eller om de är en vecka på varje ställe, många gånger funkar det bra så länge de bor ganska nära varann.


 37. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 9 maj, 2009

  Gun förlåt jag såg inte att du skrev 15000 rent i månaden men det vill ju säga ca.22000 innan skatt, men så tillkommer barnbidrag och hyresbidrag underhållsbidrag.


 38. Gun skriver: 9 maj, 2009

  Hum, Demba och Maggan det var väl det jag ungefär skrev. Gittan, Birgitta och Signe tog upp Anna och hennes framtid i vilket jag höll med men i lite mildare form. Jag tror inte heller att hon kommer att roffa åt sig men att nyttja sina kontakter det tror jag på för det gör vi alla till och från, och det till och med kanske förväntas. Nu är det så att hon kommer att figurera i en situation hon inte hade hamnat i om inte hennes bror gift in sig i kungafamiljen. Håller med dig Demba att de flesta inte i första hand tar en make utifrån hans inkomst även om de finns. Westlings är säkerligen inte en roffarfamilj som jag påpekat ovan, men deras liv kommer att förändras oavsett de vill det eller ej. Det är inte vilken familj som helst Daniel gifter in sig i utan en svensk insitution, där hovet har sin försynta önskemål. Vi får inte vara alltför naiva, Annas barn kommer att bli kusiner med den blivande kungen/drottningen av Sverige. Att hon inte synts i media är väl inte så konstigt bröllpoet har inte stått ännu och hon kanske inte kommer att synas sedan heller så mycket men hon kommer att tex. bli bjuden på tillställningar etc.

  Maggan håller med man behöver inte tala om när man gillar ett inlägg.


 39. Lin skriver: 9 maj, 2009

  Gun. så rätt så rätt!
  Och vad jag minns fick Silvias föräldrar lämna sin enkla 3-rummare i Heidelberg för att flytta till en betydligt bättre bostad.
  Deras liv förbättrades i ALLA AVSEENDEN efter dotterns kungliga giftermål.
  Detta sker med automatik.
  Vad beträffar Daniels syster får hon nu helt andra möjligheter i livet. Detta behöver inte medföra rikt giftermål, men andra anställningar står öppna för henne., så den ekonomiska situationen blir helt annorlunda.
  Se på Emmas yrkeskarriär!
  Visst hade hon nytta av att vara prinsflickvän!
  Jag tror även att Jonas B. har haft nytta av Madelene.
  Vi får inte vara naiva.


 40. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 9 maj, 2009

  Nej Gun.
  Det var inte så du skrev. Däremot ändrar du lätt åsikt och glider ifrån det du har skrivit innan. Så du kanske tycker så om en stund. Om inte Lin eller någon annan eldar på åt sitt håll och då följer du den åsikten istället.


 41. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 9 maj, 2009

  Gun och Lin ni har med all säkerhet rätt att det öppnas helt nya möjligheter för Daniels syster, det kan också bli så att kungahuset kräver att Olle och Eva bosätter sig på en viss plats, men håll med om att det är lite fel om deras liv ska styras av kungahuset för att deras son gifter sig med en kunglig. Att Silvias föräldrar fick flytta från sin enkla bostad, var det inte så att Silvias mamma flyttade till Sverige i närheten av Silvia innan hon hamnade på hemmet (“fick hon också del av apanaget då”).Silvias far var bor han eller är han död? Silvia har gjort som många andra utlänningar dragit hit nästan hela släkten eller åtminstone försörjer dem . Sedan att både Emma och Jonas har dragit fördel av att vara prinsflickvän och prinsesspojkvän det tvivlar jag inte alls på


 42. Gun skriver: 9 maj, 2009

  Demba det var precis det jag skrev. Jag är övertygad att det Inte blir som i Norge och i Englad, läs innantill. Var har jag skrivit att de kommer att utnyttja kungafamiljen i ekonomisk eller annan vinning? Jag har konstaterat att deras liv kommer att bli förändrat och situationer kommer att uppstå som inte hade existerat om inte Daniel varit gift med Victoria. Samtidigt som jag tror att föräldrarna kommer i stort sett leva sitt vanliga liv. Annas situation har jag i inläggen haft samma åsikt rakt igenom om. Och jag anser inte det är något skamligt att gilla läget.


 43. Ulrika skriver: 9 maj, 2009

  Så kan vi ju vända på steken också. Tänk vad många som säkerligen vill vara vän med Anna nu när hon ska bli svägerska med Victoria. Hon kommer ju inte att vet med nya vänner är det Anna de vill vara vän med eller är det kronprinsessans svägerska.


 44. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 9 maj, 2009

  Gun.
  8 maj 18.41 Bara antaganden och svammel. Och varför jämför du med andra länder?


 45. Gun skriver: 9 maj, 2009

  Jamenvisst Demba är det bara antaganden och svammel har inte påstått något annat heller. Att jag jämförde med andra länder var ett svar till Maggan i det hon påstod att det fungerat bra i andra kungariken, vilket jag inte tycker när anhöriga i dessa länder går ut i media titt som tätt och skvallrar.

  Maggan visst kan jag hålla med dig om att det kan kännas fel att Daniels familj ofrivilligt blir påverkade av att han gifter sig kungligt, men det är ändå så det är. Sedan är det väl så att vi alla blir påverkade på ett eller annat sätt när någon i vår omgivning gifter sig, men det är ju inte i offentliga sammahang. Silvias far är död, han dog innan Alice flyttade hit och innan dess bodde de båda i många år i Tyskland. Kan också, som jag skrivit tidigare, hålla med dig om att vad gör Patrick Sommerlath här.


 46. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 9 maj, 2009

  Gun jag vet inte om det är något mer land än Norge vars Mette-Marits far gjorde bort sig i pressen men titta på Danmark det har väl inte varit ett ståhej vad jag kan komma ihåg, England har väl heller inte varit så farligt det snack som var det kom väl efter Dianas död. Men det spelar ingen roll hur det blir, vi får se de är inte gifta än på länge, kungen hinner ställa till mycket ännu.


 47. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 9 maj, 2009

  Gun jag tycker också att Carl-Philip är en tiopoängare skit snygg hade inte kungen ändrat successionsordningen så hade det varit han som blivit kung, KAN UNDRA OM KUNGEN HADE GODTAGIT EMMA SOM BLIVANDE DROTTNING?


 48. Gun skriver: 9 maj, 2009

  Maggan:
  Jag tog som exempel där de har en liknande situation som Sverige med inhemskt ingifte. Ari Behns föräldrar snackar också en del i pressen men då är ju inte han prins. Och visst kom det mesta snacket igång i England efter Dianas död. Observera nu att jag skrev att jag inte tror att det blir ett problem i Sverige. Och du har helt rätt kungen kan ställa till en hel del ännu, fniss.


 49. Gun skriver: 9 maj, 2009

  Maggan det hade nog varit samma problem med Emma som med Daniel för kungen, eller det får vi i alla fall hoppas annars vore det inte speciell rättvist.


 50. Netaadika.bloggspace.se skriver: 9 maj, 2009

  Hej alla vänner här på sidan. Har fått meddelande om att det är fel på webbplatsen. Själv fattar jag ingenting, och jag har inte heller fått hjälp av webbredatktören. Så jag vet inte om det här inlägget kommer fram alls.
  Men skriv gärna om ni har sett det här. Jag skall få hjälp imorgon (förhoppningsvis) av min gulliga datadoktor, Micke.


 51. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 9 maj, 2009

  Neta du är med!!!!!!!!!! Det var kul vi har saknat dig här, Gun varit inne och försvarat dina färger men det är kul när du är med som du ser så saknar jag dig rätt att vi har olika åsikter om mycket.Kram


 52. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 9 maj, 2009

  Har tittat på Robinsson det är rätt roligt att se hur deras dubbelspel slutar.


 53. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 9 maj, 2009

  GOD NATT ALLA SNÄLLA MÄNNISKOR SOV GOTT kram


 54. Gun skriver: 9 maj, 2009

  Ja vi ser dig Neta, kul att du är tillbaka, jag har också saknat dig man undrade om förkylningen blev allvarlig. Hoppas det fixar sig imorgon, min dator har också fått fnatt lite till och från. Även jag har kollat på Robinson, ett tag var det nästan för jobbigt. God natt alla väntar på att en film ska börja så det blir lite hushållssysslor innan dess.


 55. Irena. skriver: 10 maj, 2009

  Hej Neta, long time no see?


 56. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 10 maj, 2009

  Sover alla idag utan Irena eller har det blivit så tråkig lista så ingen vill skriva, i så fall finns det säkert sådant som är kul att skriva om, så kom igen.


 57. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 10 maj, 2009

  Irena. Glömde återgälda din trevlig-helg-hälsning, tackade bara… Så jag hoppas så här i efterhand att den har varit bra.
  Undrar också, sådär i förbifarten, vad det är för skillnad mellan tanter och damer? Är något av dem i negativ bemärkelse? Eller övergår man från dam till tant vid en speciell ålder? Kanke en definitionsfråga?


 58. Gun skriver: 10 maj, 2009

  Maggan
  Vi kan väl para ihop Josef-Emanuel på 5:e platsen som du tidigare hade förslag på. Själv kommer jag bara på två tjejer: Ärkehertiginnan Gabriella av Österrike och Prinsessan Alexandra av Luxembourg men då är han kusin med bägge två. Har du något förslag? Bilden på honom måste, som någon skrev, vara runt tio år gammal, eller hur.


 59. Ulrika skriver: 10 maj, 2009

  Johannes. Själv upplever jag damer som lite högtidligare och tanter som mer vardagligt. Själv blev jag kallad tant första gången när jag var 16. Hade talat med en flyktig bekant på affären och när vi skiljts åt hör jag hennes barna fråga vem jag var och hon omnämde mig som tant.


 60. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 10 maj, 2009

  Oj då Ulrika, ville hon ge dig men för livet? Fast hon kanske inte tyckte tant var en åldersbaserad “titel”…


 61. Netaadika.bloggspace.se skriver: 10 maj, 2009

  Hej raringar, long time no see. Nu är jag på banan igen. Min datadoktor Micke har styrt upp det hela. Det var inget fel på min dator, utan bara Svensk Dams sida. Kul att ni har saknat mig, man blir ju riktigt rörd, 🙂
  Johannes, du ser ut som jag föreställt mig dig. Söt och snäll med glimten i ögat.


 62. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 10 maj, 2009

  Hej Neta, vad bra att du är tillbaka! Det blir allt tomt utan dig…
  Du är alltså inte allt för chockad, så skönt 😉


 63. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 10 maj, 2009

  Hej Neta.
  Var finns det en bild på Johannes? Jag vill också se.


 64. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 10 maj, 2009

  Demba. På “symbolen” bredvid namnet. Den kanske inte syns på din dator..?
  Nu läggs press på damerna här att lägga ut sina ansikten må ni tro, jag har mycket höga förväntningar på er 😀


 65. Irena. skriver: 10 maj, 2009

  Han ser ut att ha ett antal rävar bakom öronen, den Johannes. Men han ser relativt snäll ut och inte helt obegåvad…


 66. Gun skriver: 10 maj, 2009

  Demba
  Isf. symbolen framför våra namn har Johannes en liten bild på sig själv.


 67. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 10 maj, 2009

  Okej Johannes.
  Det syns inte på min dator. Men då kanske…..bara kanske du kan lägga in en bild på dig själv på din blogg? Jag har aldrig hittat någon presentation av dig på bloggen. Och det borde du ha så du kan få en massa anbud från olika håll om att skriva om dom kungliga.


 68. Irena. skriver: 10 maj, 2009

  Nej, Johannes, Tant, det är en hederstitel som man måste förtjäna, flicka är man så länge man har barnasinnet i behåll och Dam är ett epitet som jag absolut föredrar framför det tungrodda ordet Kvinna, som antyder en viss bredbenthet…så bara.
  Hur gör du dina smileys?


 69. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 10 maj, 2009

  Irena. Bara relativt snäll!?;)
  Haha, det är klart att du är en dam, det låter mer… fint och kultiverat, än kvinna.
  Markera smileysarna så ser du tecknen man använder. Kolon + höger parentes blir glad gubbe osv.


 70. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 10 maj, 2009

  Du har rätt Irena.
  Men då är vi ju flickor allihop. För visst har vi barnasinnet kvar och är ganska barnsliga ibland? För faktiskt……hur seriöst är det att sitta här och bjäbba och fajtas om våra åsikter om dom kungliga? Ganska barnsligt. Men jag vill få lov att ha barnasinnet kvar. Tror att ni andra också vill det.


 71. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 10 maj, 2009

  Men du Demba, jag har faktiskt lagt upp en bild på mig vid bloggportalens hemsida! Jag länkar till sidan via min blogg och där är det bara att söka på min blogg, så dyker den snart upp. Men bilden är snart ett år gammal, så jag är väl inte till min absoluta fördel…


 72. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 10 maj, 2009

  Glöm det förresten Demba, det såg värre ut än jag trodde…


 73. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 10 maj, 2009

  Okej. Tack Johannes.
  Ska kolla det.


 74. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 10 maj, 2009

  Okej om du vill det. Men då måste du lägga upp en ny. DETTA ÄR ETT HOT. För annars kollar jag.


 75. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 10 maj, 2009

  Ok *darrar*, jag gör det nu då.


 76. Gun skriver: 10 maj, 2009

  Irena: är det därför jag aldrig gillat ordet kvinna? Och tant känner jag mig inte som än, jag är ju lika ung som när jag var sjutton tills jag råkar se mig i spegeln.

  Nu du Johannes ska jag in och titta också.


 77. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 10 maj, 2009

  Jag måste sticka Johannes. Vill se din bild nästa gång jag får tid att sitta här. Vi ska bort på middag och jag har inte tid mer just nu. Tack i alla fall för att du fixar det. Kram.


 78. Gun skriver: 10 maj, 2009

  Johannes har du tagit bort bilden i din presentation? Såg bara en tiara eller något liknande ligga på ett blått tyg. Var jag på fel ställe då?


 79. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 10 maj, 2009

  Nej Gun, om du klickar på kronan (ingen tiara) kommer du till presentationen, eller vad man nu skall kalla det. Men jag har bytt till samma bild som här; jag såg konstigare ut än vad jag egentligen är på den andra…


 80. Netaadika.bloggspace.se skriver: 10 maj, 2009

  Men jag ser bilden iaf. Det är faktiskt någonting som inte fungerar ännu på Svensk Dams sida. Det har ju jag fått erfara.
  Damer ? Tanter? Det är väl samma sak. Fast så klart att vi är “fina damer”,eftersom vi läser Svensk Dam. Eller?
  Men vi känner oss som sjuttonåringar inombords. Gör vi inte?
  Bara när man går förbi en spegel, så undrar iaf jag: “Vem är hon ?”
  Är det min egen mamma jag ser där i spegeln ?


 81. Kerstin QuistInne-ochutelistanveckan19 skriver: 10 maj, 2009

  Till Maggan

  Var har du fått det ifrån,att det är Kungen som har ändrat i successions-ordningen? Successionsordningen är ju EN av Sveriges FEM grundlagar och kan bara ändras av Sveriges riksdag.

  För att ändra i en grundlag krävs två likalydande beslut av två riksdagar med ett riksdagsval däremellan.
  Den nya tronföljdsordningen trädde i kraft 1jan.1980.
  Kungen ,som många av er tycks tro vara skyldig till allt ont,har ingentig med denna lagändring att göra.


 82. Gun skriver: 10 maj, 2009

  På spiken Neta!!!
  Klart det var en krona Johannes men det ordet har ju flera betydelser så när jag inte visste säkert skrev jag tiara. Vad är det för krona då? Har det något med Linköping att göra eller är det sveriges riksvapen fast då ska det förstås vara tre.


 83. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 10 maj, 2009

  Jag ÄR sjutton, men kallas något skämtsamt för “gubbe” av min omgivning. Så vi är nog trots allt på samma plan, Neta 😉


 84. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 10 maj, 2009

  Gun. Jag tyckte den bara var passande till min blogg och så var bakgrunden så fint blå…
  Lidköping står det endast eftersom jag är bosatt där.


 85. Gun skriver: 10 maj, 2009

  Förlåt Johannes Lidköping står det ju inte Linköping som jag skrev. Det hände ingenting när jag klickade på bilden, men det kan vara min dator eller uppkoppling de har krånglat lite till och från.


 86. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 10 maj, 2009

  Gun. Det är på Bloggportalen det hela finnes, som jag länkar till. Så det är inte din uppkoppling det är fel på, i det här fallet.


 87. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 10 maj, 2009

  Först till Gun jag kom på har inte Drottning Raina en dotter som är runt 18 år jag vet inte säkert men i så fall är det en det finns säkert fler utan att ta kusiner tror du inte det.


 88. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 10 maj, 2009

  Till KERSTIN QUIST jag vet att det är så men kungen kan påverka att det dras igenom som du skriver jag upprepar inte allt, att kungen inte står för allt ont det vet jag också han får lite hjälp av Silvia också dessutom av många i hans omgivning. Jag vet inte vad du har för anknytning jag försökte att gå in på ditt namn men det gick inte.


 89. Sigrid skriver: 10 maj, 2009

  Kerstin Quist, har inte Sverige fyra grundlagar? Inte för att vara petig men jag kan inte komma på någon femte. 1) Regeringsformen 2) Successionsordningen 3) Yttrandefrihetsgrundlagen 4) Tryckfrihetsförordningen, vilken är den femte?


 90. Gun skriver: 10 maj, 2009

  Maggan har Rania en dotter i den åldern passar ju det bättre än kusinerna som man kanske borde undvika i det längsta. F-n vad du är rolig ibland (det om Silvia och kungens omgivning) jag bara älskar att läsa dina inlägg när du är på det humöret.


 91. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 10 maj, 2009

  Nu ska jag gå till sängs därför säger jag GOD NATT alla snälla människor sov gott KRAM.


 92. Gun skriver: 10 maj, 2009

  God natt Maggan, hörs kanske imorgon.


 93. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 11 maj, 2009

  Nu Johannes har jag sett dig. Du ser trevlig ut.


 94. Kerstin QuistInne-ochutelistanveckan19 skriver: 11 maj, 2009

  Ang. Grundlagarna.

  Till dig Sigrid vill jag bara säga,du har helt rätt.Vi har idag bara 4 grundlagar.Fram till 1974 var Riksdagsordningen också en grundlag.Nu har denna lag en mellanställning – nästan en grundlag.
  Denna ändrig kom jag inte ihåg när jag skrev mitt inlägg.
  Ber därför om ursäkt för mitt slarv och tackar dig så mycket ,för att du gjorde mig uppmärksam på detta fel.

  Jag tycker inte alls att du är petig —FEL skall påpekas och rättas till.


 95. Netaadika.bloggspace.se skriver: 11 maj, 2009

  Johannes, har du inte någon “egen blogg” ? Eller har du fullt upp med den kungliga bloggen ?


 96. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 11 maj, 2009

  Gun jag vet inte hur stora Rainas barn är jag bara gissade, för jag hade sett en bild på henne, jag tror det är fyra barn två flickor och två pojkar men är inte säker så ta inte fasta på detta.


 97. Sigrid skriver: 11 maj, 2009

  Till Gun och Maggan, enligt wikipedia och queenrania.jo har hon fyra barn;
  * Prince Hussein (born June 28, 1994)
  * Princess Iman (born September 27, 1996)
  * Princess Salma (born September 26, 2000)
  * Prince Hashem (born January 30, 2005)


 98. Gun skriver: 11 maj, 2009

  Tack Sigrid!

  Ja Maggan vi kanske får luska efter fler kandidater, mina är kusiner och din är för ung än så länge. Men det skulle vara trevligt med en nutida bild på gossen Josef-Emanuel också, men om inte annars kanske han blir bjuden på bröllopet eftersom han är pyssling med Victoria, och om inte förr kanske vi får se hur han ser ut då. Jag hoppas iaf. att de bjuder ur den yngre generationen också förutom kronprinspar och furstar. Det kommer att bli spännande!


 99. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 11 maj, 2009

  Gun har du inte fått någon inbjudan ännu till Victorias och Daniels bröllop, jag går här och väntar hoppas det faller ner en i brevlådan snart, så får de gärna erbjuda första parkett framför TV 4 och en BRA reporter som inte bara talar om sig själv och vad deras kolegor har på sig för det är mindre intressant.


 100. Netaadika.bloggspace.se skriver: 11 maj, 2009

  Men Maggan då, har du inte fått någon inbjudan till brölloppet ? Kan jag väl aldrig tro. Du och Victoria som är bästisar. Dåligt, tycker jag.


 101. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 11 maj, 2009

  Ja Neta jag tror jag ska skippa henne som bästis när hon är så himla dum mot mig, jag som försvara henne i vått och torrt, Men man vet aldrig rätt var det är så kanske det dimper ner ett kunga brev, det sista som överger människan är ju hoppet.


 102. Neta skriver: 11 maj, 2009

  Jag har läst Trine Villemanns bok “1015 Köpenhamn K” . Den var faktiskt riktigt bra, kan rekommendera den. Den är ju inte översatt till svenska, men att läsa danska är ju inget problem. Några ord fick jag gissa mig till, men så är det ju med språk, man lär sig nya ord allt eftersom.
  Vad beträffar Joachim så är han ju den intelligenta av bröderna, men det har ju alla veta länge.
  En annan sak i boken var att Marie Chantal, som är ingift i det grekiska f.d. kungahuset är otroligt impopulär bland de danska kungligheterna (och alla andra kungahus för övrigt). En riktig uppkomling. Dom gillar inte henne.


 103. Neta skriver: 11 maj, 2009

  Jamen, Maggan. Jag tror att man kan få en inbjudan om man är envis och ligger på. Skriv till slottet och säg att det är din absolut högsta önskan i livet att få gå på Victorias bröllopp. Vem vet? Dom kanske kan tänka sig att ta med vanliga människor också, det kanske skulle vara bra P.R. för kungahuset att visa att dom är lyhörda för “folket!”
  Kram på dig förresten


 104. Sigrid skriver: 11 maj, 2009

  Tack för tipset Neta! Jag har boken ståendes oläst i bokhyllan. Jag minns hur svårt det var att få tag i den också, jag var i Köpenhamn en helg och jag var banne mig inne i alla bokaffärer jag såg men den fanns ingenstans, tillslut vände jag mig till nätet så till er andra, den går att köpa online på adlibris/bokus för er som är entresserade!


 105. Irena. skriver: 11 maj, 2009

  Neta: Intressant om Marie Chantal. Hon har köpt sin prinsesstitel och grekiska kungahuset fick sig ett ekonomiskt tillskott?
  Men jag vidhåller att Trine Villemann är skum…

  Kanske blir vi alla internerade lagom till bröllopet; inga dissidenter!


 106. Sigrid skriver: 11 maj, 2009

  Intresserade skulle det förstås stå men det går lite snabbt ibland. Jag kollade upp det nu för att vara såker så så här ser det ut; på bokus.com finns boken på engelsk och på adlibris.com finns den på danska. För er som eventuellt beställer den så kan jag tipsaom en annan rolig/trevlig bok, nämligen “What’s in the queen’s handbag” av Phil Dampier! Trevlig läsning


 107. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 11 maj, 2009

  Neta. Det får räcka med den kungliga bloggen, tror inte jag skulle kunna skriva så bra om mig själv 🙂
  Och Maggan. Du MÅSTE få gå på Daniels bröllop. Släng bara ihop att du är Daniels anonyma faster och vips har du inbjudan i din hand! Se bara till att du har kungaparet på avstånd, de står väl inte så högt i kurs hos dig…


 108. Gun skriver: 11 maj, 2009

  Maggan läser Daniel mina inlägg här så lär jag inte bli bjuden. Men jag skulle absolut inte tacka nej, vilken fest det lär bli.

  Efter min uppkollning har ju Marie Chantal europeiskt kungligt påbrå som hon nog är ovetande om själv, så egentligen är ju de danska ingifta prinsessorna mer uppkomlingar. Jag har också känslan av att hon har ett typiskt uppkomlingssätt, men det är min subjektiva observation genom tidningar. Förstår inte heller att hon anses så vacker men det är klart är man mager och blond så löser sig mycket. En fråga hur länge kan man få titeln prinsessa, när det inte finns något land?

  Tack för tippsen om böckerna men jag är lite inne på Irenas omdöme om Trine, hon verkar ju verkligen favorisera Joachim. Intelligens kan ju inte bara bedömas efter studier men Frederik är ju statsvetare och Joachim agronom har jag för mig dvs. en kan hur man styr ett land och den andre hur man sköter ett jordbruk.


 109. Neta skriver: 11 maj, 2009

  Tilll Sigrid. Då lyckönskar jag dig till lite rolig läsning. En hel del som vi inte alls har känt till skriver Trine om. Hon lär vara ganska insatt.


 110. Neta skriver: 11 maj, 2009

  Irena: Så klart att det var pengarna som gjorde att den smått vulgära Marie Chantal kunde bli “prinsessa”. Money talks, you know…


 111. Neta skriver: 11 maj, 2009

  Johannes min favorit, så klart att du har att skriva om. Men plugget tar väl sin tid också kan jag tänka mig. I alla fall är vi så glada att du är med oss här på sidan. Kram.


 112. Neta skriver: 11 maj, 2009

  Sigrid. Vad är det för bok du tipsar oss om ? Kan det bara vara den där om att drottningen plötsligt fick för sig att gå på ett bibliotek och låna en bok. Är det den du menar? Eller är det något annat som jag inte vet?


 113. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 11 maj, 2009

  Johannes jag tar med mig det (falska smailet) när jag träffar Silvia för det är hon ju van vid själv, kungen han ser väl inte mindre djur än elefanter så jag klara mig nog kanske, men tror du att det räcker att vara faster Maggan då?


 114. Neta skriver: 11 maj, 2009

  Gun. Agronom eller statsvetare (är Fredrik det?). Det är enligt min åsikt intelligensen som styr. Och Fredrik är svag (säger inte dum). Men ett svagt kort. Tur att han har Mary som är skärpt.


 115. Neta skriver: 11 maj, 2009

  Gun. Var har du fått det där ifrån att Marie Chantal skulle ha kungligt påbrå? Det borde ha kommit fram för länge sen i så fall. Och att de danska prinsessorna skulle vara mer uppkomlingar ! Nu får du faktiskt förklara dig.


 116. Sigridcityofsisterlylove.blogg.se skriver: 11 maj, 2009

  Neta, nu blev det lite pinsamt för min del eftersom jag glömt stora delar av boken, jag minns bara att jag gillade den och att den var lättläst! Mitt starkaste minen från boken är att det berättades att drottningen (Elizabeth II) bär en S-formad krok i väskan för att kunna hänga upp den på stolsryggen utan problem. Sen är det ytterligare små anekdoter som berättas och ytterligare hemligheter som avslöjar vad hon bär med sig i handväskan.


 117. LizetteInne-ochutelistavecka19 skriver: 11 maj, 2009

  Apropå dreng (dräng på svenska). Minns när dronning Margrethe sade vid ett tillfälle (när Alxandra och Joachim ännu var gifta): “prinsessan Alexandra och drengerne” (Vet inte vad pluraländelsen är på danska. För oss svenskar låter det väldigt roligt eftersom vi då tänker på drängar). För er som inte vet: dreng= pojke.


 118. Gun skriver: 11 maj, 2009

  Neta: Jag skrev att vilka studier man genomför talar inte om hur pass intelligent man är. Ja Marie Chantal har långt tillbaka i tiden på sin fars sida anknytning till framförallt de italienska och franska kungahusen. Har läst hon påtalat att modern är besläktad med, om det nu är equadoriansk hövding, så jag tycker också att det är märkligt att familjen inte uppmärksammat sin koppling som jag nämner. Det är ju så här också att det är många som har dessa kopplingar.


 119. LizetteInne-ochutelistavecka19 skriver: 11 maj, 2009

  Glömde skriva med drenger menas i detta fall Joachim och Frederik.


 120. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 11 maj, 2009

  Tack Neta, det var snällt sagt 😉
  Maggan: Ett falskt leende och en faster-titel är allt som behövs!
  Kram på er alla.


 121. Neta skriver: 11 maj, 2009

  Jaha Sigrid, tror nästan jag vet vilken bok du menar. Skall absolut kolla upp boken “What´s in the quee´ns handbag”. Jag läser jämt så är tacksam för alla tips.


 122. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 11 maj, 2009

  Är det inte så att det Grekiska före detta kungahuset alltid har velat vara lie märkvärdiga, men nu får de nog passa sig med tanke på Maries alla miljarder då ligger nog många kungahus lite risigt till, det kanske vore bättre att Danska kungahuset tar med henne i längden i stället för Carina från Tranås, man kan nästan hålla sig för skratt.


 123. Neta skriver: 11 maj, 2009

  Det kan hända Gun, att Marie Chantal har kopplingar till kungahus. Det kanske vi alla har fast vi inte vet om det. Men hon är ändå en billig uppkomling i de kungliga sammanhangen. Tycker inte hon är snygg heller, blek och tanig, ingen utstrålning. Men det är ju bara min subjektiva smak.


 124. Neta skriver: 11 maj, 2009

  Nä men hjälp, vad skådar mitt norra öga (som dom sa på söder här i stan förr i världen). Den falska Lizette är tillbaka, och inte verkar hon skämmas heller. Var är Demba?


 125. Sigridcityofsisterlylove.blogg.se skriver: 11 maj, 2009

  vad tycker ni om de nya bilderna av danska kronprinsparet då? De har tagit nya bilder av den lilla familjen inför Frederik och Marys femåriga bröllopsdag den 14:e, bilderna finns på kronprinsparets hemsida; http://www.kronprinsparret.dk/2e000f


 126. Neta skriver: 11 maj, 2009

  Kul Sigrid, skall gå in och kolla senare. Tror att kudden ropar på mig nu.
  Demba har tydlligen annat för sig, så jag säger NATTI NATTI till Maggan, Johannes och Gun som har börjat bli flitig här.
  Suss gott.


 127. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 11 maj, 2009

  Marie Chantal vulgär? Hon är ju den ultimata (exil)drottningen (kanske blir hon det snart också, kungen är ju hjärtsjuk)! Intelligent och jordnära, trots sin uppväxt.
  Och Neta; är den allmäna synen i Europas kungahus att hon har “köpt” sin titel?


 128. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 11 maj, 2009

  Är det någon av er som har varit inne och tittat på kungligheter? När man ser bilden på Joachim blir man förskräckt han ser ut som en stor knarkare det måste väl ha funnits någon bättre bild. Jag är fortfarande irriterad på att Alexandra skrivs som prinsessa vilket hon inte är längre hon är grevinna KAN INTE SVENSK Damtidnings Webb Eva få in det, eller är hon mycket dåligt påläst eller är det jag.


 129. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 11 maj, 2009

  Godnatt Neta, sov gott!


 130. Gun skriver: 11 maj, 2009

  Håller med dig helt och hållet Neta. Johannes du är för ung för att se kvinnors list för att bli populära (Marie Chantal), fniss. Maggan det är bara att konstatera vi är alla som skriver här mer påläst än SD.


 131. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 11 maj, 2009

  Jag är väl det Gun. Men utifrån min något naiva ungdomsbedömning tycker jag hon är en fantastisk representant för Greklands kungafamilj.
  🙂


 132. Neta skriver: 11 maj, 2009

  Johannes, du ÄR för söt. Antar att du tycker att Marie Chantal är snygg. Det tycker nog inte så många av oss gamlingar. Vi har större pretentioner.
  Godnatt än en gång


 133. Gun skriver: 11 maj, 2009

  Tack Sigrid för tipset. Jag vet att det är poseringsfoton men vad kär de ser ut att vara, Frederik är så snygg att jag tror jag blir kär. Och så söta mulliga barn speciellt Isabella som inte ler på komando.

  Man måste få vara ung och oskyldig också sedan blir man gammal och smått cynisk, Johannes.

  Det är väl ingen idé att säga gott natt, man kan komma på något mer intelligent man bara måste förmedla.


 134. Sigridcityofsisterlylove.blogg.se skriver: 11 maj, 2009

  Det var så lite så Gun. Jag försöker ju kolla in Billed Bladet hemsida lite då och då och bloggen danishroyalwatchers förutom Johannes fantastiska blogg! Det är så trevligt att inte vara den enda unga (jag är 21) som är intresserad av kungligheter. Och jag håller med dig Gun, trots att jag borde säga godnatt och börja plugga så kommer jag säkert gå in här igen. Jag skriver ju ändå på datorn så det är svårt att inte kolla svenskdam!


 135. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 11 maj, 2009

  Nja Neta, jag är säker på att Marie-Chantal har andra egenskaper än de yttre. Jag upprepar det jag tidigare har sagt.
  Gun. Håller med dig, så jag kan allt vara lite naiv ett tag till 😉
  Sigrid: Tack så mycket för ditt beröm och kan egentligen bara säga detsamma, vi är nog bra komplement till de äldre förmågorna 😀
  Brukar ha samma “studietaktik”, tar ibland lite “pauser” för att kolla till här…


 136. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 11 maj, 2009

  Neta vad har tagit åt dig du brukar väl inte lägga dig så tidigt är det en ny bok igen min granne brukar säga att det är tegelstenar som konsumeras.Det har varit en ganska trevlig kväll utan hugg och slag det går ju att umgås på detta viset också.Marie är faktiskt ganska snygg när hon är uppklädd men att de alla är magar är väl inte så konstigt. Det vet väl all att de sju magre åt upp de sju fete men var lika magra ändå. Sov Gott Neta Demba har semester, jag lägger mig inte ännu tror jag.


 137. Sigridcityofsisterlylove.blogg.se skriver: 11 maj, 2009

  Johannes, idag blev det en väääldigt lång studiepaus, hela dagen i stort sett! herregud, det blir nattarbete ikväll men jag har bara mig själv att skylla. Ska ta och skriva lite nu, får nog ta en heldag på bibblan imorgon, Kungliga Biblioteket så klart! (;


 138. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 11 maj, 2009

  Haha, känner igen mig, även om jag kan tänka mig att du har nåågot mer hemarbete… Lycka till 🙂


 139. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 11 maj, 2009

  Jag har blivit så förälskad i Susan Boyles 47 år och Greg Pritchard han är 24 år jag ryser och gråter när de sjunger det är underbart att höra dem gå in och lyssna.


 140. Gun skriver: 11 maj, 2009

  Johannes kallar du mig gammal???? Arbetar också vid datorn och är nattmänniska det är så rofyllt då.

  Visst kan vi ha trevligt Maggan, det är roligare så och detta är roligt tycker jag så jag vill inte lägga av, inte ännu iaf. vi har ju lite samma intressen. Vem är Greg Pritchard? Susan Boyles vet jag är en kandidat till Carl Philip.


 141. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 11 maj, 2009

  Nu blir det nog sängläge det börjar dra i ögonen så jag säger GOD NATT alla snälla människor sov gott KRAM


 142. MAGGAN skriver: 12 maj, 2009

  Gun nej Susan är en sångerska som kom fram på en idol framträdande i London där även Greg kom fram om du går in på Hollewoodstjärnor hyllar Susan BOYLER HÄR PÅ SD så kan du hör dem bägge två jag lovar du kommer att älska dem.


 143. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 12 maj, 2009

  Maggan.
  Varför har du tagit bort länken till din blogg här?


 144. LizetteInne-ochutelistavecka19 skriver: 12 maj, 2009

  Till alla er ni som skrivit om Marie Chantal. Det grekiska ex-kungaparet Konstantin och Ann-Mari har alltid ansetts vara för fattiga om de ska kunna hålla en kunglig stil. Varför inte förena 2 flugor i en smäll, Chantal får en prinsesstitel mot en saftig engångssumma och kanske årligt ekonomiskt bistånd (enligt Irenas inägg 11/5, som läst Trine Villemanns bok).


 145. Gun skriver: 12 maj, 2009

  Jag vet vem Susan Boyler är Maggan jag bara skojade.


 146. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 12 maj, 2009

  Lizette det tycker jag var en mycket bra dil så kanske de kan ta bort denna Carina från Tranås för hon är rakt inte kunglig. Det är väl så att både det Danska och tyska och Grekiska kungahusen är inblandade har jag fel rätta mig.


 147. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 12 maj, 2009

  Tack Irena för din kommentar på min blogg. Gulligt av dig.


 148. Anna skriver: 12 maj, 2009

  Grattis Carl Philip på födelsedagen i morgon!


 149. Ulrika skriver: 12 maj, 2009

  Frederik och Mary ser väldigt kära ut fortfarande, de har verkligen äktenskapstycke. Mary ser lite stel ut på bilden där hon är själv, men när jag såg henne på TV tidigare så upplevde jag inte henne som stel. Haha jag ska inte säga något, jag ser inte klok ut på kort.


 150. Anna skriver: 12 maj, 2009

  Hoppas Daniel får vara med vid födelsedagsuppvaktningen i morgon.


 151. Ulrika skriver: 12 maj, 2009

  Min mamma som var lika rojalistisk som jag är var väldigt stolt över att Carl Philip föddes på hennes 45-års dag. Det rojalistiska måste ha gått i arv.


 152. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 12 maj, 2009

  Ulrika.
  Du kanske blev smittad av det rojalistiska. Av det du skriver förstår jag att din mamma inte finns med oss längre. Beklagar det.


 153. Sigridcityofsisterlylove.blogg.se skriver: 12 maj, 2009

  Ulrika, jag vet hur det känns! Själv är jag stolt över något så trivialt som att prins Harry fyller år på min namnsdag och jag fyller år på hans!


 154. Gun skriver: 12 maj, 2009

  Ulrika vad precis, min mamma fyller också år på Carl Philips födelsedag, men hon och min vänninas mamma indroktinerade mig att bli intresserad av prinsessor innan.


 155. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 12 maj, 2009

  Jag är skitsne på att någon här använder mitt alias. Och dessutom talar om för mig att en av mina kommentarer var inte värd att skriva
  Kolla på ” Prins William och Kate är kärare än någonsin” osv.


 156. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 12 maj, 2009

  Trist Demba. Och vilket taskigt sätt personen hade, låter inte en skriva hur man vill…
  Gun. Eh, nej inte alls, du har säkert långt kvar till du blir “gammal och smått cynisk” 😉


 157. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 12 maj, 2009

  Johannes.
  Jag vet inte om det var illa menat, men jag gillar inte när någon säger att din kommentar var inte värd att skriva.
  Och att använda oj oj Demba som namn??? Har personen inte fattat hur det funkar, eller var det för att vara taskig? Jag vet inte.


 158. Sigridcityofsisterlylove.blogg.se skriver: 12 maj, 2009

  Alltså, man får gärna vara kritisk men då ska man ju stå för det i sitt eget namn tycker jag. men att bara skriva att nåt inte var värt att skriva det är ju inte ens kritik utan bara taskigt. Mer bra kritik istället för påhopp.


 159. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 12 maj, 2009

  Du är snäll Sigrid.
  Jag ska strunta i det här nu. Verkar inte som personen i fråga är kvar här längre. Eller sket ner sig när jag blev förbannad. Tack i alla fall gullsnuttan.


 160. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 12 maj, 2009

  DEMBA skit i om det är någon som tror sig göra sig rolig på din bekostnad personen i fråga är bara dum och inget att räkna med, vi vet att vi har rätt att skriva vad vi vill och hur som helst.


 161. Christina Helsinki skriver: 12 maj, 2009

  Johannes,

  Hur gör man en avatar med sitt valda foto. Skulle gärna se att jag hade min kära katts, Freddie Mercury ,foto som min avatar


 162. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 12 maj, 2009

  Christina. Gå in på http://sv.gravatar.com, anmäl dig där och lägg sedan till en profilbild – då har du den här också!


 163. Sigridcityofsisterlylove.blogg.se skriver: 12 maj, 2009

  Måste bara passa på att gratta Malena Ernman till att ha gått vidare i Eurovision innan jag går och lägger mig! Grattis, lycka till i finalen!


 164. Gun skriver: 12 maj, 2009

  Tänkte väl det Johannes!


 165. signe skriver: 13 maj, 2009

  Grattis Carl-Philip på din 30-årsdag. Jag hoppas du bjuder med Daniel idag på ditt kalas du måste väl själv få bestämma vilka du vill bjuda.

  Jag vill också passa på att gratta Malena. Jag tyckte hon framförde sin låt mycket bättre än när hon vann härhemma. Jag tror hon var så taggad och ville prestera det bästa. Sen var hon ju grymt vacker och söt. Jag håller tummarna på lördag. Jag tror inte hon vinner men kommer ibland de 10 bästa i alla fall.

  Det skulle också vara kul med lite fler bilder på den lille “drengen” i Danmark och få lite info hur det har gått första veckan för mamma Marie


 166. Neta skriver: 13 maj, 2009

  Daniel är inte prins ännu. Det är hovettiketten som gäller. Han är säkert ändå med på det privata firandet. Det räcker väl gott. Det är efter bröllopet som D. blir kunglig, inte förr.


 167. Neta skriver: 13 maj, 2009

  Hej svejs. Nu har jag varit på Waldemarsudde med min väninna och sett Carl Philips fotografier. Inte märkvärdigt alls. Dessutom har han ju bara varit assistent till den här Klum. Det var inte mycket att se där. Däremot var det intressant att se prins Eugens fotografier från anno dazumal. Dom hade han ju tagit själv.
  Carl Larsson utställningen fanns kvar och det var roligt. Att se dessa tavlor i original !


 168. Gun skriver: 13 maj, 2009

  Signe om Carl Philip får bestämma vilka han ska bjuda på sitt kalas, vilket han får med stor sannolikhet, så måste han ju också få bestämma om han vill bjuda Daniel också även om du hoppas det. Jag tror inte vi ska göra en för stor höna av en fjäder tids nog får ni se Daniel i alla offentliga sammanhang.


 169. Neta skriver: 13 maj, 2009

  Att ni orkar älta Daniel fortfarande.


 170. Christina Helsinki skriver: 13 maj, 2009

  Johannes, jag följde ditt råd tack. Men nu har jag endast halva Freddie Mercury i min avatar. Fick aldrig klart hur jag borde göra för att få hans foto förstorat.


 171. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 13 maj, 2009

  Ja Christina, vad trevligt det ser ut!
  Dessvärre hade jag samma problem och vet inte hur man gör för att få den där ramen utvidgad…


 172. JacquelineInne-ochutelistavecka19 skriver: 14 maj, 2009

  I TV i morse sade Jan Bernadotte att han vill bli prins.


 173. Gun skriver: 14 maj, 2009

  Tycker Jan ska ägna större kraft på att få en staty av sin mor på Mainau så som både Lennart och Sonja fått.


 174. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 14 maj, 2009

  Jag tycker att det vore inte mer än rätt att han får kalla sig prins, han kan även lägga ner kraft på att få en staty av sin mor på Mainau.


 175. Gun skriver: 14 maj, 2009

  Maggan du har helt rätt som du skrev förr en dag, att det danska och grekiska kungahuset och furstehuset Sayn-Wittgenstein-Berleburg är inblandade med varandra. Kung Frederik IX och drottning Ingrid hade ju tre döttrar av vilken Margrethe blev drottning av Danmark, Benedicte gifte sig med fürst Richard zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg ett tyskt furstedöme. Och slutningen Anne-Marie blev grekisk drottning innan de blev avsatta. Det grekiska kungadömet har också sitt ursprung från Danmark genom att prins Vilhelm av Danmark valdes till kung av Grekland och tog då namnet Georg.


 176. Ulrika skriver: 14 maj, 2009

  De prinsarna som gifte sig och blev av med prinstiteln gjorde ett val då och får leva med det. Det var helt klart hårdare då, men med tanke på prins Bertil som försakade barn för att försäkra sverige om tronföljare när Gustaf Adolf hade dött, så är det helt rätt att de inte får tillbaka sina prinstitlar.
  Har hört att Carl (Astrid och Märtas bror) fick en belgisk prinstitel av sin svåger kung Leopold när han hade förlorat sin svenska, vet inte om det är sant. Är det någon som är insatt i det och vet?


 177. Gun skriver: 14 maj, 2009

  Det stämmer Ulrika han fick titeln prins Bernadotte men den var inte ärftlig vad jag vet eftersom dottern inte är prinsessa utan grevinna. Också Oscar, Oscar II:s son fick titeln prins Bernadotte greve af Wisborg av sin morbror Adolf av Nassau.


 178. Irena. skriver: 15 maj, 2009

  Om prinstitlar hit och dit till damerna ovan:
  Men det tänket är inte konsekvent, för om alla dessa prinsar blev av med sin kungliga värdighet när de gifte sig borgerligt, borde inte kungen ha kunnat behålla sina heller, men det kunde han tack vare att allt förändrades i och med “gamle ” kungen, Gustav IV, hade gått bort: Han skulle ha försökt att sätta stopp även för Silvia, hur förtjusande hon än var.
  Om allt förändades när “gamle” (gode) kungen gick bort, borde det ha förändrat bilden, och läget även för “icke-prinsarna” som hade gjort exakt samma äktenskapliga val som vår nuvarande kung har gjort.
  Det är inte ett hållbart argument att så kan kungen göra för att kungen är kungen, det kallas, helt enkelt, för godtycke och nyckfullhet.


 179. Irena. skriver: 15 maj, 2009

  Gustav VI,menar jag, såklart.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar