Inne- och utelista vecka 24

Inne- och utelista vecka 24
Annons

Åsa listan

Åsa hissar och dissar kungligheternas sommartillvaro och serverar säsongens
senaste kungliga inne- och utelista,
som du hittar i menyn under
fliken “kungligt”.


Klicka här för att komma till senaste sommarlistan.

Inne- och utelistan vecka 24

Annons

INNE
1

madeleine21

Madeleine (ny)

Prinsessan Madeleine har precis fyllt 27 år och är en vuxen kvinna nu. Så det dröjer nog inte länge förrän det blir en ny kunglig förlovning på slottet kan man förmoda.

2

jonasb

Jonas Bergström (ny)

Jonas Bergström är vad man kan kalla en äkta svärmorsdröm. Han ser dess-utom ut att längta efter en egen familj. Jonas gullade nämligen med storebrors minsting Disa när hon döptes i söndags.

3

pederbergstrom1

Peder Bergström (ny)

Storebror Peder verkar vilja se ut som lillebror Jonas Bergström och dök upp på dop i prick-likadan slips som prinsesspojkvännen.
Detta är också första bilden på honom, bara så vet.

4

iman2

Prinsessan Iman (ny)

Jordaniens drottning Ranias dotter Iman är lika söt som mamma i sin färgglada kaftan.Tycker inte ni också att den påminner lite om Di Levas kreationer?

5

camilla

Camilla Parker Bowles(ny)

Camilla Parker Bowles, prins Charles maka är ny på listan. Hon kom till en tillställning med kjol och gummistövlar. Vilken uppfriskade kombination!

UTE
1

felipe.letizia

Filipe och Letizia (ny)

Felipe och Letizia tog tjuren vid hornen på tjurfäktningsarenan när en kvinna svimmade mitt i matadorens uppvisning. Men varför gör de PR för detta uråldriga blodbad?

2

Beatrice

Prinsessan Beatrice (ny)

Beatrice är inte alltid den mest perfekt klädda prinsessan, tyvärr. Ibland blir allt bara fel…
Bea borde skaffa sig en duktig stylist i stället!

3

Stephanie

Prinsessan Stephanie (ny)

Monaco-sessan uppvaktar bobsleigh-åkaren Jeremy Bottin som livnär sig på att åka utför i kälke. Kan han ge Stephanie lugn i själen? Troligtvis inte.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

367 kommentarer till “Inne- och utelista vecka 24”

 1. Webbredaktör svenskdam.se skriver: 12 juni, 2009

  Hej alla listläsare!

  Vi har idag tyvärr haft ett tekniskt problem på sajten. Det innebär att samtliga kommentarer på denna lista har försvunnit.
  Vi beklagar detta och hälsar er välkomna att fylla på med nya.

  Trevlig helg!


 2. JacquelineInne-ochutelistavecka24 skriver: 12 juni, 2009

  Stephanie har börjat klä sig femininare det senaste året och verkar också vara gladare på bild. Kanske har hon funnit en kärleksfull man?


 3. JacquelineInne-ochutelistavecka24 skriver: 12 juni, 2009

  2:an på innelistan ser inte glad ut. Hans svåger Daniel har en kämpig tid framför sig. Tänk om … den tanken poppar upp ibland.


 4. Gun skriver: 12 juni, 2009

  Jonas ser aldrig glad ut, har sett en eller tå bilder genom åren där han har ett leende på läpparna. Vad menas med “tänk om” Jacqueline?


 5. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 12 juni, 2009

  Gun.
  Jag tror att Jacqueline menar: Tänk om Daniel inte fixar detta.
  Alltså att Jonas kanske tänker så.
  Så uppfattade jag det i alla fall efter en del funderande.


 6. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 12 juni, 2009

  Jag tycker det skulle vara bättre att SD gör en hel sida om Bergströms, vem är road av att Peder Bergström har döpt ett barn, jag tror inte det är det nyhetsstoftet vi vill ha riktigt åtminstone inte jag. Vad det gäller Jonas så är det väl så att han är godkänd av både kungen o Silvia, han kan ju följa med ut på krogen med kungen och ta sig ett glas (eller fler) men det har inte Daniel gjort.


 7. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 12 juni, 2009

  Listan som sådan är lite fadd denna veckan, men jag läste att ni har tekniska problem med sajten det har inte varit annat än fel sedan ni bytte programvara.


 8. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 12 juni, 2009

  Maggan.
  Det kanske Daniel har gjort. Vi vet inte det. Eller hur? Men då kanske Daniel svingar en bägare med mineralvatten eller Cola.


 9. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 12 juni, 2009

  Demba det tror jag inte att kungen har varit ute på krogen och svingat en bägare med Daniel men däremot har man sett bilder där Jonas och kungen och Carl-Philip har varit igång,


 10. NetaGu.bloggspace.se skriver: 12 juni, 2009

  Maggan. Daniel har blivit helgonförklarad av många för att han inte dricker alkohol. Nu vet vi ju varför: Han har alltid vetat att han är sjuk och inte kan göra allt som andra kan. Det är fel att det görs en dygd av nödvändigheten.


 11. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 12 juni, 2009

  Neta jag har inte helgonförklarat Daniel han har med all säkerhet sina fel liksom vi alla har. Vad tycker du om denna lista? jag tycker det är den sämsta som någon gång har varit.


 12. Gun skriver: 12 juni, 2009

  Demba!
  Tror det var så jag uppfattade Jacqueline också men då glömmer hon och Jonas? Carl Philip, han kan väl ändå inte bli förbigången en gång till, någon måtta får det vara.


 13. NetaGu.bloggspace.se skriver: 12 juni, 2009

  Jag tycker att hovet (kungen och drottningen) har haft dålig framförhållning. Det borde ha satsats mer på Carl Philips utbildning för alla eventualiteter. Ja, på Madeleines också för den delen.


 14. Gun skriver: 12 juni, 2009

  Neta!
  Jag håller med dig fullständigt. Det vore som om de trodde barnen skulle vara barn en bra bit till.


 15. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 12 juni, 2009

  Ja egentligen skulle alla kungabarnen ha fått regentutbildning. Man vet ju hur det gick med vår kungs far.


 16. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 12 juni, 2009

  Gun.
  Vad menar du med att det får vara någon måtta vad det gäller C-P?


 17. Gun skriver: 12 juni, 2009

  Demba! Det var bara ett skojigt uttryck. Men kommer jag på nu, han blev ju fråntagen sin position i tronföljdsordningen och det kan väl inte ske en gång till menade jag.


 18. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 12 juni, 2009

  Jag är nog dum i huvet, men fattar fortfarande inte. Men kanske gör det om jag läser kommentarerna igen.


 19. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 12 juni, 2009

  Jag tror ju fortfarande att Victoria blir vår nästa regent. Men om….säg om hon inte blir det av någon anledning. Då hade det varit bra om alla tre hade åtminstone fått en grundläggande regentutbildning.


 20. signesigne skriver: 13 juni, 2009

  Det var som jag trodde att Madeleine skulle hamna först på listan.Annars tycker jag inte listan var någon höjdare. Kolla vilken vacker blå klänning drottning Margarete har på sig,men Henrik ser inget vidare snygg ut. Han har tydligen tappat en knapp i sista sekunden och hittade bara en VIT knapp som han sydde dit! Det ser lite konstigt ut


 21. Siw skriver: 13 juni, 2009

  Victoria ska skaffa sig en kille som Jonas istället, byt ut Daniel snarast!


 22. signesigne skriver: 13 juni, 2009

  SIW Din kommentar verkar väldigt dum. Vad är det för fel på Daniel?Viktoria och Daniel älskar varandra och det är väl det som är det viktgaste.Utseendet eller var man kommer ifrån har ingen betydelse.Va tråkigt det hade varit om Viktoria hade valt en kille som liknar Jonas!!!! Jonas är jättesnygg till skillnad från sin bror !


 23. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 13 juni, 2009

  Vilken tur att Victoria föll för Daniel han har personlighet vilket inte Jonas har, jag måste säga att jag inte förstår vad det är som är snyggt hos honom, ganska alldaglig. Men Madeleine och Jonas passar bra ihop ser ut som folk i allmänhet gör.


 24. Gun skriver: 13 juni, 2009

  Demba har du fått grepp om inläggen? Annars: Jacqueline, som jag uppfattade det, tänkte sig att Jonas och Madeleine skulle ta över om det inte skulle falla väl ut med Daniel och Victoria som trontillträdare. Men då menade jag att Carl Philip står i turordningen före Madeleine.


 25. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 13 juni, 2009

  Ja…så klart. Jag hade kortslutning i hjärnvindlingarna. Tack Gun för att du förklarade.


 26. Gun skriver: 13 juni, 2009

  Demba tänkte väl det man blir bra virrig ibland.


 27. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 13 juni, 2009

  Siw eller Ann eller Hjalmar…… vad du nu heter.
  Så många Alias och du tror att ingen märker det.
  Du ploppar upp på alla sidor här med negativa och etterdrypande kommentarer. Inte en enda positiv sen du började skriva.
  Förstår att du är ute efter att provocera. Det grämer dig säkert att du nästan aldrig får någon respons.


 28. Sigridcityofsisterlylove.blogg.se skriver: 13 juni, 2009

  Jag håller med alla som påpekar att det borde ha satsats mer på kungabarnens utbildningar! Framförallt saknar jag fler utlandsstudier, om de inte lär sig världen i unga år kommer de inte klara av sina uppdrag senare.
  Och ja, vilken trist lista! fast det var roligt (kanske fel ordval) att se Camilla med på innelistan. Jag kan tänka mig att hon inte ligger med på så många innelistor i övrigt.


 29. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 13 juni, 2009

  Hej Sigrid.
  Skoj att du dök upp. Jag har saknat dig.


 30. Sigridcityofsisterlylove.blogg.se skriver: 13 juni, 2009

  Tack Demba! Jag är i stan till måndag morgon så jag passar på att läsa nu, skönt också att vara i stan när det är sånt hemskt väder.


 31. Gun skriver: 13 juni, 2009

  Du har rätt Sigrid angående utbildningarna. Carl Philip borde ta 80 poäng i något ämne, inom ekonomi kanske och då ta en termin utrikes, kanske i Afrika. Dit skulle jag också vilja skicka Madeleine för childhood en månad eller så. Det finns ju några engelskspråkiga länder där så att de också får leva med ett annat språk. Sedan vore det bra om de började engagera sig i någon ny organisation så som fritidsfrämjandet, kungen är ju boss för scouterna liksom hans far var och de gillar ju skog och mark.


 32. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 14 juni, 2009

  Gun hur kan du vilja skicka Madeleine Afrika för cildhood hon är ju rädd för barn, har du någon gång sett henne hålla i ett barn i famnen och se glad och lycklig ut? de bilder jag sett av henne ser hon helt förskrämd ut.


 33. Gun skriver: 14 juni, 2009

  Maggan var har du sett dessa bilder? Köpte Svensk Damtidning i den fanns det inte några, jag bara undrar var de är. Om inte annat kanske hon lär sig. Annars kan hon väl praktisera på någon ambassad, min vilja är egentligen att hon kommer ut i världen lite. Visserligen har hon nyligen varit i Ukraina och Kina med just Childhood. Men hon ska väl ha något att göra i höst också.


 34. Ulrika skriver: 14 juni, 2009

  Anledningen till att Madeleine ser stel och förskrämd när hon håller i barn kanske helt enkelt beror på att hon inte är van vid barn och de kanske blir stela och förskräkta när hon ska hålla dem och hon blir likadan då. Vet kanse inte hur hon ska betesig riktig då.


 35. observer skriver: 14 juni, 2009

  Tänk Ulrika, att jag tror att du har helt rätt


 36. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 14 juni, 2009

  Ja Ulrika.
  Det kan vara så. Är man vuxen och nästan aldrig haft något med små barn att göra så kan det nog vara svårt. Man har nog svårt att veta hur man ska bete sig.


 37. Gun skriver: 14 juni, 2009

  Vad ni är förståndiga Ulrika, Observer och Demba , så kan det faktiskt vara.


 38. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 14 juni, 2009

  Ja Gun.
  Det kan vara så, eller så tycker hon bara inte om barn. Alla gör inte det.


 39. Gun skriver: 14 juni, 2009

  Demba, så kan det också vara. De har i varje fall inga släktingar i närheten med småbarn förutom Patrick Sommerlath. Själv fick man träna på småsyskon och yngre kusiner senare även kusinbarn men visst är det en läggning också.


 40. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 14 juni, 2009

  Har en fråga till någon som tror sig veta, är Madde gudmor till något barn?


 41. Gun skriver: 14 juni, 2009

  Maggan eller någon annan var såg ni bilderna på Madeleine och barnet hon inte ville ta i?


 42. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 14 juni, 2009

  Gun.
  I Hemmets veckotidning nr 25. Sidan 14. Hon var i Kapstaden på ett hem för unga mödrar.


 43. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 14 juni, 2009

  Kanske finns i fler tidningar. Men där reagerade jag också på att hon såg besvärad ut och tog inte i barnet. På nästa sida trär hon pärlor på ett snöre med ett annat barn. Och ser även där väldigt obekväm ut.


 44. Gun skriver: 14 juni, 2009

  Tack Demba den tidningen har mamma. Vill också se.


 45. Inga-LillInga-Lill skriver: 15 juni, 2009

  Jag förstår inte att hovet inte kan avslöja var förlovningsringen är köpt av Daniel eller inte.Detta skapar bara rykten om att inte har råd att köpa en ring eller att han slitit av sin blivande svärmor hennes förlovningsring.Tyvärr medverkar hovet och Victoria till att dessa rykten uppstår även om vi ubte har ett dugg med det att göra.Inte rättvist mot Daniel,tycker jag.


 46. NetaGu.bloggspace.se skriver: 15 juni, 2009

  Håller med Inga-Lill. Varför säger man inte rent ut att det INTE var en ring som Daniel själv köpt. Men det är väl lite skämmigt förstås. Tänk på alla ringar som de andra fått vid sina förlovningar: Mary, Alexandra, Marie, Diana, you name it…Det var specialbeställda ringar och man fick veta allt om hur det gick till när fästmannen beställde/designade ringarna.


 47. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 15 juni, 2009

  Varför är det så viktigt var ringen är köpt? det kanske är en vanlig hönsring och i så fall är den kanske mer värd för Victoria än en diamantring som kostar kanske flera hundra tusen.Det är väl så att Daniel är redan stämplad som en fattiglapp och tiggare mer eller mindre. Jag tycker personligen att det viktiga är att Victoria och Daniel har det bra tillsammans, för har de det bra så gör det att allt är lättare för Victoria när hon representera och för Daniels tillfrisknande, Det klart man kan tjata öronen av sig att V ska byta partner men vad är det som skulle bli bättre i så fall? en olycklig Victoria och ett dåligt utfört arbete, nej se till att stötta henne istället det kan hon behöva.


 48. NetaGu.bloggspace.se skriver: 15 juni, 2009

  Maggan. Det är väl rätt viktigt. Det svenska kungahuset får en töntstämpel. Hela förlovningen (i soffan med Silvia som läste innantill) var töntig. Plus det här med ringen. Vi har ett kungahus och då skall det vara stil på det också.


 49. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 15 juni, 2009

  Gun jag kom inte ihåg vilken tidning jag sett Madeleine med barnet har försökt att gå igenom men min man har slängt gamla tidningar och vi prenumerera både på SD och Hemmets sedan köper jag någon annan ibland, men om du går tillbaks till SD för någon eller några månader sedan så tror jag att det var där jag såg henne. Varför tror du jag skulle hitta på något sådant om jag inte sett det vad tar du mig egentligen för? själv skulle jag inte komma på tanken att det du skulle hitta på något.


 50. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 15 juni, 2009

  Neta får kungahuset en töntstämpel för att folk inte får reda på var ringen är köpt då undrar jag vad det är gör människor, att sedan Silvia läste innantill på förlovningen det tycker jag är katastrof men vi vet inte varför är det så att hon har blivit som sin mamma eller det kan vara något annat. Jag måste säga att detta med stil är väl inte så många kungahus som klarar att visa upp. Vad jag förstått så har väl inte Danska eller Norska kungahusets ingifta någon större bakgrund eller att de varit stormrika utan kommit från normalfamiljer.


 51. Gun skriver: 15 juni, 2009

  Maggan jag tror inte alls du hittar på det är ju också fler som nämnt dessa bilder och jag vill också se dem. Därför undrade jag i vilken tidning ni sett dem och Demba informerade mig om det. Tack för att du litar på mig om det är det du nu gör. Klart jag inte hittar på heller men om man tex. förmedlar ett rykte så är ju det ett rykte och inget annat (detta har inget med Lenbilderna att göra utan allmänt).


 52. observer skriver: 15 juni, 2009

  Var och en som ser V:s förlovningsring ser ju att det är en äkta och säkert dyrbar ring. En riktig prinsessring tycker jag. Min gissning är, att det rör sig om ett äldre arvegods, som hennes föräldrar ville att just hon skulle ha.
  Detta har i så fall accepterats av Daniel. Jag skulle hellre vilja ha en sådan ring än en nyköp´t.


 53. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 15 juni, 2009

  Man har ju också sett bilder på Silvia efter förlovningen där hon har burit sin förlovningsring. Skulle inte tro att S och V delar på den.


 54. NetaGu.bloggspace.se skriver: 15 juni, 2009

  Tja, ringar kan man ju ha många av. Arvegods som nya. Inget hindrar att man blandar, man har ju flera fingrar. Men en förlovningsring vill man väl ha som en väl uttänkt kärleksförklaring av sin fästman.
  Nog om detta från mig iaf.


 55. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 15 juni, 2009

  Ja gärna för mig också. Men Silvia har sin förlovningsring själv.


 56. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 15 juni, 2009

  O VAD JAG SAKNAR JENNYS BLOGG tillsammans med Åsa så var de jätte bra reportrar och intressanta, det kan man inte säga nu tidningen har blivet som Hänt i veckan ungefär.Är jag själv om att tycka så eller?


 57. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 15 juni, 2009

  Nej Maggan
  Jag håller med dig.
  Kommer nog inte att gå in här så mycket. Är ju mer film- och musikkändisar än kungligheter. Den kungliga veckotidningen har försvunnit.


 58. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 15 juni, 2009

  Hej!
  Jag tycker som du Maggan, men det är marknaden som styr och just nu är uppenbarligen Lotta Engberg bra mycket intressantare än exempelvis drottning Silvia. Fattar inte det.
  Jenny har ju en ny blogg Maggan på Aftonbladet, har du sett den?
  http://blogg.aftonbladet.se/hovbloggen


 59. NetaGu.bloggspace.se skriver: 15 juni, 2009

  Tack Johannes. Skall absolut gå in på Jennys blogg och kolla.


 60. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 15 juni, 2009

  Tack snälla snälla Johannes för uppgiften om Jenny, detta är förskräckligt att alla dessa kändisar ska vara viktigare än att tidningen som i alla tider har varit kunglig har gett vika för en massa skit som inte är till någon nytta.


 61. NetaGu.bloggspace.se skriver: 15 juni, 2009

  Jag håller VERKLIGEN med er som tycker det är dåligt nu med alla filmstjärnor och halvkändisar på sidan. Sånt hör ju som någon sa till på slasktidningarna Hänt Extra och liknande.
  Har inte redaktionen märkt att det blir få kommentarer på dessa ointressanta personer?
  Det börjar bli “Den larviga veckotidningen” istället för den kungliga.
  Sidan VAR bättre förut!


 62. Bridget skriver: 16 juni, 2009

  Håller med om att det skrivs mycket lögner och påhittat i vissa tidningar men många säger samma sak om Svensk Damtidning. 80 % spekulationer 10 % riktiga reportage, 5 % bullshit och 5 % står Ni för som spekulera hej vilt på denna sida,
  Dyr tidning men visst är det lite mystik som ska vara runt kungligheter! Kul men samtidigt lite tragiskt att det inte finns något mer vettigt att göra under dagarna ‘än fundera på dessa högst normala människors liv,


 63. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 16 juni, 2009

  Bridget jag förstår att du måste räkna in dig själv i de 5 % eftersom du skrev.


 64. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 16 juni, 2009

  Bridget.
  Du står själv för både bullshit och spekulationer på den här sidan. Du skriver att vi andra står för 5% spekulationer här. Du ingår i oss andra. Jag har minne som en häst. Behövde bara kolla var du skrivit.


 65. Gun skriver: 16 juni, 2009

  Bridget det kan ju också vara så att man har så mycket “vettigt” att göra så man behöver lite lättare underhållning för att koppla av. Och skvaller är en ingrediens i människors vardag då bättre vi kommenterar de som aldrig ser detta än reta sig på och skvallra om grannen.


 66. Christina Helsinki skriver: 16 juni, 2009

  Maggan,

  Norges Mette-Marit har varit en katasrof from the true beginning. Absolut inte frän en normal familj. Beträffande Danska kungahuset, har jag fått den uppfattningen att både Marie och Mary är damer med utbildning. Marie tycks ha egna pengar och Marys pappa är åtminstone välutbildad.

  Vi har inget kungahus, men inte är vi kända för att ha den finska avundsjukan. Därför vågar jag skriva, att Sveries kungahus, så småningom, sakta men säkert börjar bli ett lätt töntigt kungahus. Man måste komma ihåg, ingen säger men alla tänker. Prins Daniel, eh???


 67. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 16 juni, 2009

  Christina Helsinki.
  Vi har nyligen fått information om Mette-Marits familj på den här sidan av en Norsk läsare. Hon skriver att familjemedlemmarna har normalt liv och bra utbildningar. Även Mette-Marits far var en ansedd person innan han blev gravt alkoholiserad. Han var journalist på någon eller några större tidningar i Norge.
  Och om ni i Finland säger eh?? om Daniel så får det stå för er och er avundsjuka. Det är inte den gängse uppfattningen här i Sverige.
  Hyvää yötä Christina.


 68. Christina Helsinki skriver: 16 juni, 2009

  Demba, knarr, knarr.

  Jag representerar inte vi i Finland, ingen än jag har sagt eh! Du glömde bort att säga PRINS Daniel.eh!!

  Prins Sigvard, och jag säger inte eh.

  Om gängse uppfattning i Sverige har jag ingen aning om, men som jag sade, många kan tänker…Vi jämförde ju andra kungahus med Sveriges, hmm.

  Bon Nuit, Demba x


 69. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 17 juni, 2009

  Christina.
  Han är inte prins ännu.
  Du behöver inte käfta med mig. Jag ser ju vad du skrev.
  Och jag blir inte imponerad av din språkkunskaper.


 70. Gun skriver: 17 juni, 2009

  Demba

  Den gängse uppfattningen är väl att det inte finns en gängse uppfattning om Daniel. Bara på den här webbsiten kan man se skilda uppfattningar om honom.


 71. Christina Helsinki skriver: 17 juni, 2009

  Jag är ganska sällan här på Svensk Damtidnings forum. Har aldrig tänkt att jag uppfattas som att vara uppkäftig. Jag trodde att man får ha sina åsikter utan personliga angrepp. Mina språkkunskaper har ingenting att göra med Europas kungahus. Har jag sårat någon, ber jag om ursäkt. Trodde att jag svarade på Maggans post.

  Schukran


 72. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 17 juni, 2009

  Men hjälp.
  Förlåt att jag sårade dig genom att svara Christina. Det jag skrev var min uppfattning om saken. Och bara för att jag skrev god natt på finska ville du briljera med franska.
  Har heller inte sagt att du inte får ha din uppfattning i den här saken.


 73. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 17 juni, 2009

  Och nu skulle jag då bli sur på dig Gun för att du la dig i????


 74. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 17 juni, 2009

  Och Gun.
  Det har gjorts undersökningar om vad Svenska folket tycker om Daniel. Minns inte hur eller vem som gjorde det. Troligen någon tidning.
  Och det var stor majoritet FÖR.


 75. Gun skriver: 17 juni, 2009

  Jaja Demba jag tror inte du blev sur på mig, iaf. hoppas jag det. Tycker väl att man får lägga sig i men ber ändå om ursäkt.
  Undersökningen vet vi ju inte hur den var ställd som du vet får dom ju gifta sig för mig också, så svaret på den frågan hade blivit ja om jag blivit tillfrågad, men jag har ju ett krav som du vet och jag inte orkar ta upp nu mitt inatten men som man kanske inte kunde tillägga, vissa undersökningar är ju så, eller de flesta om man ska vara ärlig. Men om den var till Daniels fördel så var den då det.


 76. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 17 juni, 2009

  Nej Gun.
  Jag blev inte sur på dig. Det händer ju ofta här att vi säger vår åsikt även i frågor som ställs till någon annan.


 77. observer skriver: 17 juni, 2009

  Christina Helsinki!
  Du får gärna närmare utveckla på vilket sätt och i vilka avseenden
  Mette-Marit varit en katastrof?


 78. Bella Donna skriver: 17 juni, 2009

  Angående Victorias ring: Så har jag fått klart för mig att själva ringen är en platinaring som Daniel har köpt hos hovjuveleraren W A Bolins. Briljanten däremot är den som både drottning Silvia och prinsessan Sibylla har burit i sina förlovningsringar. Enligt Jenny Alexandersson, tror jag!
  Saknar dig Jenny!


 79. NetaGu.bloggspace.se skriver: 17 juni, 2009

  Bella Donna. Hur vet du det här? Tillåt mig att tvivla. Vi har inte fått veta någonting om ringen, men du verkar ju veta, eller? Jenny? Kanske, hon vet. Jag saknar Jenny också, det är sämre här nu sen hon har slutat, men man kan ju gå in på Aftonbladet, fast det tar emot att gå in på såssetidningen. Men om ringen igen: Alla kungligheter som förlovar sig brukar tala om hur fästmannen har tänkt och/eller designat ringen. Det har vi inte fått veta någonting om när det gäller Daniels så kallade förlovningsring. Lite skumt är det faktiskt.


 80. NetaGu.bloggspace.se skriver: 17 juni, 2009

  Till observer. Du frågar Christina Helsinki varför Mette Marit är en katastrof. Eftersom hon inte har gått i svaromål ännu så kan jag svara dig.
  Mette Marit var en knarkande servitris som hade ett barn tillsammans med en kriminell person.Hon kom från absolut ingenting vad det gäller familj. Räcker det som svar för dig? Är Mette Marit ett drottningämne?
  Hur lågt får det bli?


 81. NetaGu.bloggspace.se skriver: 17 juni, 2009

  Verkar segt här ikväll. Natti natti.


 82. observer skriver: 17 juni, 2009

  Neta
  Ditt svar är jag inte intresserad av.


 83. Gun skriver: 18 juni, 2009

  Det är mycket hemlighetsmakeri från hovets sida när det gäller Daniel. Varför?


 84. Bella Donna skriver: 18 juni, 2009

  Neta! Jo, jag är faktiskt säker på att Jenny skrev om ringen i sin blogg när det uppstod frågetecken om var den egentligen kom ifrån! Några andra “källor” än Svensk Damtidning – på papper och på nätet – har jag verkligen inte.


 85. Gun skriver: 18 juni, 2009

  Bella Donna! Det var väl spekulationer Jenny höll på med? Har då inte hört något konstanterande eller uttalande om ringen med säkerhet.


 86. NetaGu.bloggspace.se skriver: 18 juni, 2009

  Till Gun och Bella Donna. Som Gun påpekar så har vi inte hört något uttalande om ringen från fästfolket själva eller från hovet. Det brukar ju annars alltid vara kutym vid kungliga förlovningar. Det brukar vara en stor grej, just med ringen.


 87. Bella Donna skriver: 18 juni, 2009

  Neta: Ja, Victoria själv vägrade ju att säga mer än att “det var en ring som betydde mycket” för henne vid presskonferensen! Jag kan inte svära på att det jag skrev var sant – några uttalanden om ringen har ju som sagt inte gjorts. Jag bara drog mig till minnes vad Jenny Alexandersson hade skrivit på Svensk Dam:s hemsida.


 88. Gun skriver: 18 juni, 2009

  Trevlig midsommar alla!


 89. NetaGu.bloggspace.se skriver: 18 juni, 2009

  Same to you, Gun ! 🙂


 90. Christina Helsinki skriver: 18 juni, 2009

  Om ringen, Daniel Westling har kanske inte haft råd att beställa en ring från Garrard. Vad är bättre än att hon har fätt en släktklenod.

  Till Observer, Neta evaluerade så bra, Mette Marits bakgrund som till stor del bygger på SvDs information så jag barar tackar för din respons till mitt inlägg.
  Vi talade om prinsessornas bakgrund i Europa och i jämförelse ar Mette Marit en katastrof.

  Varför har hon blivit godkänd i Norge? Jo, för att norrmännen älskar sitt kungahus som visade sitt mod och courage under kriget.

  Krigets fasor lyfte vissa kungahus i folkets ögon, men inte dem som aldrig var med.


 91. NetaGu.bloggspace.se skriver: 18 juni, 2009

  Hej Christina Helsinki!
  Jamen visst är Mette Marit en katastrof.
  Men du har fel om att det norska kungahuset visade mod och kurage under kriget (Det gjorde däremot det danska).
  Det norska kungahuset stack fort som satan. Sen: “Norge är fritt, nu åker vi hjem”


 92. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 18 juni, 2009

  Jag önskar trevlig MIDSOMMAR och ha så bra sommar som möjligt utan att hugga huvudet av varann.


 93. NetaGu.bloggspace.se skriver: 18 juni, 2009

  Maggan, gulle, vad kul. Här hugger vi inte huvet av varann. Vi skär inte heller, bara rispar lite 😀
  GLAD MIDSOMMAR till dig med.
  Kramis


 94. Christina Helsinki skriver: 18 juni, 2009

  Neta,

  Sorry, skall läsa på bättre. Trevig Midsommar) Kyligt som f**n


 95. Christina Helsinki skriver: 18 juni, 2009

  Maggqan

  Jätte trevlig midsommar åt dig också. Jag kommer hit igen, men mera sällan Jag diggae trädgård.


 96. NetaGu.bloggspace.se skriver: 18 juni, 2009

  Trevlig midsommar till dig med, Christina Helsinki.
  Ni har eldar, vi har midsommarstång. Fint, vilket som.
  Ingen värme här heller, vet du ju.
  Kram


 97. NetaGu.bloggspace.se skriver: 18 juni, 2009

  Ny lista imorgon. Vilken lycka. 😀
  Men nu säger jag natti natti. Sleep tight and don´t let the bedbugs bite.


 98. Nordkvinne skriver: 18 juni, 2009

  Neta tar fullstendig feil om det norske kongehusets rolle under andre verdenskrig. Saken var at kong Håkon VII den 9. april 1940 fikk et ultimatum fra den tyske okkupasjonsmakten om at han heretter skulle akseptere deres styre i Norge, og være en konge som samarbeidet med deres regjering. Kongen sa umiddelbart nei til dette og henviste til den kontrakten han hadde inngått med det norske folk den 7. juni 1905.(Han var noe så sjeldent som en folkevalgt konge. Etter unionsbruddet med Sverige ble det holdt to folkeavstemninger, først om folket ønsket republikk eller kongedømme, deretter ønsket prins Carl, den senere kong Håkon, en folkeavstemning om folket ønsket ham som konge). Etter kongens nei til nazistene vendte han seg til det norske Storting og den norske regjering og sa at de norske styresmakter måtte gjøre som de ville med hensyn til samarbeid med okkupasjonsmakten, men at han for sin del ikke kunne samarbeide med dem. Stortinget og regjeringen sluttet rekkene om sin konge. På Elverum, der Stortinget, regjering og konge var på flukt fra okkupasjonsstyrkene overførte Stortinget all makt til regjeringen, inntil landet igjen kunne styres av lovlige myndigheter. Regjeringen kom deretter til London der den oppretthold sin eksilregjering under hele krigen. Kongen, som også oppholdt seg i London arbeidet hele tiden med den norske eksilregjeringen. Kongen holdt hver uke tale over radio til det norske folk. Ettersom det ikke var lov å ha radio i Norge under krigen, ble radiotalene skrevet ned og distribuert i illegale aviser av motstandsfolk . På denne måten holdt kongen moralen og motet oppe hos sitt folk gjennom hele krigen. Mange i Sverige har også sett filmer av det norske folks mottagelse av sin konge, den 7. juni 1945. Det er rørende, overveldende scener. Den danske kongen opprettholdt et visst samarbeid med okkupasjonsmakten gjennom hele krigen, men han var aldri i nærheten av sympati med nazistene, slik det svenske kongehuset dessverre var. Den danske kongen tok en ridetur på hesten sin ut i Københavns gater hver dag. Dette var hans måte å vise litt ulydighet overfor okkupantene på, og dessuten en måte i vise sympati med sitt folk. Etterhvert ble han på disse rideturene etterfulgt av en hel menneskemengde gjennom Københavns gater.


 99. NetaGu.bloggspace.se skriver: 18 juni, 2009

  Nordkvinne. Det var långt, det du skrev, och jag är trött och skall i säng. Så jag avstår från att kommentera om det här under kriget. Men du skall veta att jag älskar Norge. (Kanske du inte trodde det?) Men jag är halvnorska. Min mamma var född på Jan, utanför Oslo.
  Min morfar hade flera hus i Oslo, bland annat ett hörnhus på Karl Johann. Han bodde i Oslo under hela kriget eftersom han hade sina affärer där. Mormor skickade matpaket dit från Sverige. Det var ont om det mesta.
  Norge är bäst.
  Kram.


 100. observer skriver: 18 juni, 2009

  Neta och Christina Helsinki
  Jag delar inte Er uppfattning om Mette-Marit. Den huvudsakliga anledningen till det är, att Hakon valde henne!


 101. NetaGu.bloggspace.se skriver: 18 juni, 2009

  Observer. Dina kommentarer kan vi vara utan.


 102. Sven Dufva skriver: 18 juni, 2009

  Om ringen, till Christina Helsinki
  Varför skriver du om Garrard (London), då det finns över 200 år gammal hovjuveleraren W.A.Bolin i Stockholm. Bolin, som en gång i tiden var kejserlig hovleverantör i St Petersburg, är en mycket naturligare plats att köpa en ring eller andra smycken då man lever i Stockholm.


 103. Nordkvinne skriver: 18 juni, 2009

  God natt til alle. Alle må få ha sine oppfatninger om Mette-Marit, enten det er på det ene eller det andre viset. Men om kong Håkon og kronprins Olav under krigen finns det kun én oppfatning i hele Norge (bortsett fra de som var på feil side, naturligvis. Men nesten alle fra den tiden er døde nå) .


 104. Gun skriver: 18 juni, 2009

  Nordkvinne!
  Intressant inlägg du kom med och ni hade kunnat fått prins Carl från Sverige om inte Oscar II hade varit så tjurskallig, men ni fick ju det näst bästa, fniss!

  Att den svenska kungahuset var nazistiskt hoppas jag du förstår att det inte stämmer. I vissa delar fanns det tendenser till det, tex nuvarande kungens föräldrar vars morfar ju var tysk och “nazist”. Dåvarande kungen var det inte, men det gjordes många eftergifter från svenskt håll för att hålla oss utanför kriget och det skäms vi givetvis för, men vi vet inte heller hur andra nationer handlat i samma situation så på så sätt får vi svenskar försöka förlåta oss själva. En upprörande sak mellan våra länder under den tiden var att Gustaf V inte tillät sin brorsdotter Märtha med barn fly kriget till Sverige pg.av rädsla för tysken. Det ska kungahuset skämmas för.


 105. Christina Helsinki skriver: 19 juni, 2009

  Sven Pulu,

  Visst har jag läst att Bolin, är en mycket berömd juvelerare. Vi diskuterade ringen och vet du säkert vems ring Victoria nu bär? Det skrevs ju att Daniel köpt en ring åt Victoria för xx.K kronor. Källan SvD. Hovet I Sverige är mycket förtegna då det gäller, vare sig ringen eller Daniel överhuvudtaget. Garrard slog jag till med för att engelska och danska kungahusen alltid har berättat, ringens bakgrund, och Garrard är ett strå vassare.

  Trevlig Midsommar!


 106. Gun skriver: 19 juni, 2009

  Trevlig midsommar Christina Helsinki!

  Samma lista!


 107. observer skriver: 19 juni, 2009

  Neta
  Varför det, jag får ju stå ut med era!!
  Dessutom ska du inte svara för alla som gör inlägg på den här listan!!!
  Eller är du kanske rentav kunglig så du ska tilltalas vi?


 108. Christina Helsinki skriver: 19 juni, 2009

  Gun + alla som jag inte nämnt

  Trevlig Midsommar xx


 109. Christina Helsinki skriver: 19 juni, 2009

  Förrän jag börjar fixa maten här på landet, var jag brukar tillbringa somrarna, vill jag ge er ett tips så här under sk-midsommarväder.

  Börja spara SvD som jag har gjort.. Min mamma var en stor fan av tidningen. Har numera uppe på vinden nästan kompletta årgångar av SvD sedan 1976.

  Man får skratta nästan om inte ihjäl sig åt historierna, som har serverats. I vinden här har jag gett ett skilt utrymme för dem. Bilderna från den tiden, ger en uppfattning om att alla åldras, oberoende om vem man är.

  Gör inte som jag, sorterade alla tidningsexemplar i efterskott. Tog en rejäl arbetsvecka. Numera lägger dem direkt i nummerföljd och har igen en rejäl ´kasa´ = hög att föra upp.

  För den som har t.ex. tonårsbarn, rolig läsning under regniga sommardagar.


 110. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 19 juni, 2009

  Oj. Ingen ny lista.
  Undrar om Åsa är sjuk. Hon har bara ett inlägg på sin kungliga blogg sen den 11 juni.
  Hoppas du kryar på dig fort i så fall Åsa.
  Jag önskar alla en härlig midsommar.


 111. Nordkvinne skriver: 19 juni, 2009

  God midsommarafton til dere alle! Vi feirer jo på St. Hans aften den 23, og bare hvis været er bra, så det er ikke få flott som hos dere. Til Gun; ja de norske statsmennene tilbød jo Oscar II tronen til hans sønn, prins Carl, fordi de hadde fornærmet bernadottene så fryktelig. Da Oscar takket nei, ble det den danske prins Carl istedet. Men så kom jo svenske prins Carls blodslinje inn ved hans datter Märta. Hun var en meget populær og høyt skattet kronprinsesse her hos oss. Da kong Håkon og kronprins Olav var i London (Maud var død før krigen) var Märta og barna i USA. Hun var i kretsen rundt president Roosevelt, som hans gjest og venn. Hun la ned alle sine krefter på å reise rundt i Amerika for å tale Norges sak. Hadde hun fått leve lenger hadde hun blitt en høyt elsket dronning av Norge. Håper jeg ikke fornærmet dere, men det er nok litt divergerende oppfatninger i Norge og Sverige om det svenske kongehusets holdning under krigen. Her mener man at det nok var noen som var litt tvilsomme, men det gjaldt ikke alle medlemmene av kongehuset naturligvis.Jeg tror at Olav var meget bitter på det svenske kongehuset etter krigen, men jeg tror det dreide seg om den episoden der de nektet å ta imot Märta og barna. De ble stående fast ved riksgrensen i Trysil, mens tyske bombefly fløy over hodet på dem for å drepe dem. Men dette hadde sikkert like mye med nøytralitetspolitikken til den svenske regjeringen å gjøre, og ikke bare kongehuset.


 112. Nordkvinne skriver: 19 juni, 2009

  Hola los suecos, eller hva dere nå heter på spansk. Nå mens dere feirer midsommar der ute i regnet kom jeg på at jeg skulle skrive en liten depeche til: Nå lover jeg at jeg ikke skal docere mer om skandinavisk monarki-historie. Nå er det bare å fortsette med mer, eller mest mindre – seriøse kommentarer om dagens kongeligheter. Det er helt ok for meg at dere sparker både hit og dit når det gjelder Mette-Marit og Ari og Märta osv. Så har jo vi i Norge våre oppfatninger om “svenskekongen”, (altså dagens svenskekonge), et begrep med et visst innhold her i Norge. Det er bare de fra krigens dager som er helligdommer for oss her i Norge, som dere sikkert kan forstå, uten at jeg mener å sencurere noen som helst ytringer.


 113. observer skriver: 20 juni, 2009

  Hej Nordkvinne!
  Jag vill passa på och fråga dig om du delar den uppfattning som verkar rådande i det här forumet, nämligen att Hakon inte hade nånting med
  sitt bröllop med Mette-Marit att göra. Han bara vakna en morgon och upptäckte att han var gift. Enligt min mening är man i högsta grad två om det.
  Nu vill jag INTE att Neta, Demba, Maggan svarar på detta, för ert tugg kan jag baklänges vid det här laget!!.


 114. Nordkvinne skriver: 20 juni, 2009

  Ha-ha. Jo da, han var i høyeste grad med på det. Som sin far satte han faktisk tronen på spill for å få sin store kjærlighet. Jeg skal innrømme at jeg var blant dem som ble helt sjokkert da MM ble introdusert for oss. Men hun virker seriøs nå. Jobber med HIV/AIDs spørsmål for Unicef og FN, og er også helt for egen maskin en humanitær røst i verden. Nå tror jeg faktisk at en del av bekjentskapene til de svenske kongebarna på Stureplan også driver med en god del party-knark (det var det MM drev med, blant vestkant-ungdom i Oslo, hun var ikke narkoman), men de svenske har dog ikke fått dem inn i familien. Den største flekken på rullebladet hennes var et forhold hun hadde til en mann av meget tvilsom kvalitet. Dette var altså ikke Marius pappa. Pappan til Marius var en blant party-gjengen på Oslo vest, og han har sonet en kortvarig dom for oppbevaring av narkotika.


 115. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 20 juni, 2009

  Tack Nordkvinne för dina mycket upplysande inlägg ovan. Det var intressant att läsa.
  Mette-Marit är inte min personliga favorit, men man kan ju inte säga att hon inte gör ett bra jobb, för som du poängterar Nordkvinne, hon har ju skaffat sig en seriös framtoning.


 116. Nordkvinne skriver: 20 juni, 2009

  Hei Johannes, så hyggelig å høre fra deg. Nei, MM er ikke min favoritt heller, men jeg har fått mer respekt for henne. Jeg innser bare at heller ikke i monarkiene kan man ha arrangerte ekteskape i vår tid. Sonja er heller ikke spesielt elsket, rett og slett fordi hun ikke er noen elskelig person, for mye krasshet i kantene. Men vi har respekt for henne. Ingen kan anklage henne for ikke å stå opp morgenen og gå på jobben. Hun er meget dyktig, og har arbeidet hardt inntil nå. Da kong Harald hadde en kreftoperasjon for noen få år siden gikk legene hans ut i pressekonferanse og sa at kongen nå skulle ta det mer med ro og ikke jobbe så mye heretter, og det samme skulle dronningen gjøre, sa de. Ettersom kongeparet er meget pliktoppfyllende, tror jeg det var bra at de ble beordret av legene til å ta det mer med ro. De er begge 72 år nå. Den mest elskelige av alle i det norske kongehuset var kronprinsesse Märtha. Det vet jeg jo ikke av egen erfaring for jeg var bare ett år da hun døde, men alle sier det. Dronning Maud oppholdt seg så mye i England at folk ikke ble riktig kjent med henne.


 117. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 20 juni, 2009

  Ja, det är nog sant Nordkvinne, kronprinsessan Märtha var nog lite mer folklig. Hon och hennes systrar blev av allt att döma uppfostrade på ett för den tiden enkelt sätt.


 118. Irena. skriver: 20 juni, 2009

  Nordkvinne är en sanningsägare av rang; Bara att lyfta på hatten!


 119. Nordkvinne skriver: 20 juni, 2009

  Ja, og dronning Astrid hadde den samme plass i folkets hjerter som Märtha hadde. Så synd at begge døde alt for tidlig. Nå kom jeg på at Maud var litt av en guttejente i barndommen og ble kalt Harry hjemme i den engelske kongefamilien. Hun skal visstnok ha vært så interessert i kvinnesak at Håkon måtte dempe henne, det passet seg ikke for dronninger i begynnelsen av 1900-tallet. Nå skal jeg ut på seiltur i Oslo-fjorden, håper at skydekket sprekker opp og at vi får se solen.


 120. Gun skriver: 20 juni, 2009

  Nordkvinne, mycket intressanta inlägg och jag tycker att vi visst kan ta upp historiska spörsmål ibland. Ibland kan de hänga ihop med listan och ibland kommer man in på det iaf. Det kan vara intressant säkert för en yngre generation också som läser/skriver på denna sida. Jag själv är mycket intresserad och det är trevligt om man kan utbyta information. Det är också kul att få se det från den norska horisonten, se vad som sägs i ert land etc. Nu fattas bara en dansk!

  OBS! vi fick skapligt väder på midsommaraftonen, vi satt på altan halva natten utan att frysa förrän sent. Idag har det regnat, åskat och sedan het sol nu regnar det igen, vädret verkar vända och sommaren kommer nog till veckan. Hur hade ni andra det?


 121. observer skriver: 20 juni, 2009

  Tack för ditt svar Nordkvinne. Det är så roligt med ett seriöst svar.


 122. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 20 juni, 2009

  Okej Observer.
  Får jag skriva något nu? Det är ju tydligen du som bestämmer vem som ska kommentera och vad man får skriva.


 123. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 20 juni, 2009

  Jag tycker det är intressant att läsa Nordkvinnes kommentarer. På den här listan skrivs ganska ofta om det Norska kungahuset med massor av för eller emot ang de olika medlemmarna. Är intressant att få lite inblick i vad det Norska folket tycker.
  Jag visste inte att drottning Sonja inte är särskilt populär tex.
  Nordkvinne, vad tycker det Norska folket om Märta-Louises änglaskola och andra flummiga saker som hon ägnar sig åt? Har du någon koll på det?


 124. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 20 juni, 2009

  Observer.
  Jag skrev utan tillstånd från dig. Du bevakade inte ditt revir eftersom du inte svarade.


 125. NetaGu.bloggspace.se skriver: 20 juni, 2009

  Hola! Nordkvinne. Tack för dina trevliga och informativa inlägg. Jag får nog be om ursäkt för mina grunda kunskaper om hur det gick till när norska kungafamiljen lämnade landet. Men nu vet jag bättre.
  Ha de´


 126. NetaGu.bloggspace.se skriver: 20 juni, 2009

  Gun.
  Hur vi andra hade det. Jo, här på Gotland hade vi strålande sol. Idag också. Bara att tacka för det. Det fina vädret här skall visst fortsätta här.
  Nu vänder det och snart är det jul 🙂
  Men först skall vi njuta av sommaren.


 127. NetaGu.bloggspace.se skriver: 20 juni, 2009

  Hösten är fin den med. Men i november vill jag åka till Mauritius. Någon som har varit där?


 128. Gun skriver: 20 juni, 2009

  Neta! Jag har inte varit på Mauritius men var påväg en gång för ett par år sedan men något annat kom emellan. Nu finns om man är intresserad av det relativt billig charter dit. Nu är min tanke att fara till västindien men det blir i höst förhoppningsvis får vi snart en riktig svensk sommar.


 129. NetaGu.bloggspace.se skriver: 20 juni, 2009

  Gun
  Åk till Västindien! Det är underbart. Jag var där förra vintern. Vi tog en tur med flyget till fastlandet (Venezuela) också när vi ändå var där. Orinocodeltat, apor och fantastiska fåglar, krokodiler, vi fiskade parayor med indiander som körde båten på floden. Sola och bada kan man göra varsomhelst, men Orinocodeltat, DET var en upplevelse.


 130. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 20 juni, 2009

  Gun.
  Jag kan rekommendera Tobago. Trinidad och Barbados är också härligt men mycket kriminalitet.
  Tobago är mitt favoritresmål. Har varit där tre gånger. Du kommer inte att bli besviken.
  Och Isla de Margarita är fint, men ganska nytt som turistmål för oss här i Norden. Hotellen kanske inte håller bästa kvalite.


 131. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 20 juni, 2009

  Om du vill göra något riktigt galet Gun kan du åka till Trinidad i februari och delta i Karnevalen. 70 000 personer dansar i karnevalskostymer en hel vecka på gatorna i Port of Spain.
  Det glömmer man aldrig. Kostymen köper man så den blir en souvenir. En sån resa fick jag i 50-årspresent. Det var fint.


 132. Gun skriver: 20 juni, 2009

  Neta och Demba spännande förslag och jag är ingen krävande turist när det gäller bekvämlighet. Hade Guadeloupe i tanken men det har varit oroligt där så era förslag var välkomna.


 133. observer skriver: 21 juni, 2009

  Dominikanska republiken är mitt tips. Ex. hotel Riu Merenge i bahia de
  Maimon, norr om Puerto Plata. Ett allinclusivhotel.


 134. Gun skriver: 21 juni, 2009

  observer tack för fler val, ska fundera och kolla priser etc.
  varför har vi inte fått en ny lista. åsa har ju ett nytt reportage.


 135. Nordkvinne skriver: 21 juni, 2009

  Neta, jeg misunner nesten deg som er på Gotland. Der skulle jeg gjerne ha vært, og også alle de andre stedene som dere andre regner opp. Men til Gotland skal jeg en gang, helt sikkert! Demba stilte meg spørsmålet om Märtha Louise s engeleskole og “andra flummiga saker”. Jo, dette synes vi er noen merkelige greier. Vi rister på hodet og skrattar, og spør oss: hva blir neste sprell? Vi har avfunnet oss med at Märtha og Ari er kongehusets bohemer. De omgir seg med et “hoff” av kunstnere og kulturarbeidere. I dette “hoffet” er mange av deres generasjons mest fremtredende forfattere, filmskapere og journalister (de sistnevnte på passe ekstra nøye på sin rolle, og kan ikke skrive om kongehuset). Det norske kongehuset har tradisjon for ikke å gå ut på byen, Sonja og Harald gikk ikke ut på restaurant engang her i landet. Haakon og Märtha var aldri på utesteder og festet. Nå kan man av og til se Märtha og Ari på trendige restauranter med et visst kulturelt tilsnitt. Ja, ja Ari, med sine stemte s-er og blomstrende språk og Märtha med sine metafysiske greier. Nå ser jeg at redaksjonen her har håndplukket 9 frue-kandidater til Carl Philip, og at det er 56 kommentarer, dette må jeg studere nærmere.


 136. Gun skriver: 21 juni, 2009

  nordkvinne välkommen till den sidan och komm gärna med förslag du också. tänker ändå fråga dig på denna sida vad sägs om våra kungabarn i norge.


 137. Nordkvinne skriver: 21 juni, 2009

  Hei Gun, jeg liker dine kommentarer meget godt. Her i Norge beundrer vi ,og legger framfor alt merke til, vakre Victoria. Hun er en fantastisk flott ung kvinne, med glimt i øyet, en verdig og kunnskapsrik representant for sitt land, og som dere skal være stolte av. Hun snakker et vakkert “høgsvensk” svensk. ( Vi nordmenn som er glade i Sverige synes at svensk og italiensk er de to vakreste språkene i verden). Nå tror du sikkert at jeg smigrer, men når det gjelder Victoria, tror jeg de fleste nordmenn er enige med meg. Når det gjelder Madeleine, tror jeg at de fleste synes hun er pen, men at det finnes tusenvis av svenske jenter som er minst like pene. Hun er litt pregløs, og vi har ikke oppdaget at hun har samme faste karakter som sin storesøster. Carl Philip har vært sammen med Emma nesten siden han var et barn. Han ble litt for tidlig “etablert”. Han er en pen gutt. Etter at han ble singel, blir vi muligens litt mer interessert i hva som skjer med ham. Hvis han hadde stelt til med noen “skandaler” hadde vi sikkert likt det godt. Når det gjelder generasjonen over: Carl Gustav har ikke en høy stjerne her i landet. Silvia ble tidligere meget beundret for sin skjønnhet , sin sjarm og sitt fine vesen. Hun har “falt i kurs” etter at alderen viser for mye av hennes operasjoner. Vi hadde likt henne bedre om hun hadde blitt eldre uten operasjoner.


 138. Gun skriver: 22 juni, 2009

  nordkvinne tack för komplimangen. det verkar som ni tycker ungefär som de flesta svenskar.


 139. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 22 juni, 2009

  Nordkvinne.
  Tack för ditt svar angående Märta-Louise.


 140. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 22 juni, 2009

  Åsa.
  Vi vill ha en ny lista. SNÄLLA….


 141. Gun skriver: 22 juni, 2009

  Precis Demba!


 142. observer skriver: 22 juni, 2009

  Jag håller med dig Nordkvinne om både Silvia och Carl Philip, som är min
  favorit av syskonen. Möjligen för blyg vilket jag tror kan vara till hans nack-
  del, tyvärr.


 143. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 22 juni, 2009

  Vi kommer inte att få någon ny inne- och utelista förrän någon gång i höst. Alltså kan man bara skita i den här sidan nu. Tycker det hade varit just av Åsa att berätta det för oss. Några av oss har ju faktiskt frågat. Men, men….. allt här blir ju sämre hela tiden……


 144. NetaGu.bloggspace.se skriver: 22 juni, 2009

  Observer. Han ÄR verkligen blyg. Men hemskt rar.


 145. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 22 juni, 2009

  Ja Neta. Både blyg och rar. En liten gulleplutt. Men han/hon vill inte läsa dina och mina kommentarer. Vi får inte skriva vad och när vi vill.


 146. NetaGu.bloggspace.se skriver: 22 juni, 2009

  Jaha Demba, du menar observer. Tror du inte att det är den där från förr. Observerare , eller vad det var? Som skriver nu igen och har blivit internationell? Och som var jättejobbig för längesen. Samma skit nu i så fall.


 147. Irena. skriver: 22 juni, 2009

  Har Åsa semester? Kanske behöver både vi och de stackars kungligheterna vila huv´et lite?Hela Inne och utelistankonceptet kanske behöver komma till ro…vila i frid, eller?
  Var har Maggan tagit vägen?


 148. NetaGu.bloggspace.se skriver: 22 juni, 2009

  Irena.
  Åsa har inte semester. Men jag fick ett mail från henne av en helt annan anledning. Där säger hon att det blir inte någon mer lista förrän i höst.
  Det kunde hon ju faktiskt meddelat hos själv här. Men nu är det tydligen så Vi skriver ju ändå om dittan och dattan, eller hur. Listan är inte så viktig. Vi kan ju skriva av oss ändå, ha ha. 😀


 149. NetaGu.bloggspace.se skriver: 22 juni, 2009

  Irena igen. Har för mig att Maggan skulle resa bort ett tag. Några dagar bara visst.


 150. Gun skriver: 22 juni, 2009

  Varför har vi inte fått någon information om att det inte blir fler listor förrän till i höst? Dåligt!


 151. Sigridcityofsisterlylove.blogg.se skriver: 23 juni, 2009

  Kan vi inte göra egna listor till hösten då?


 152. Gun skriver: 23 juni, 2009

  Kul förslag Sigrid! Du tar ledningen.


 153. observer skriver: 23 juni, 2009

  Neta och Demba!
  Ni verkar läsa det här forumet som faan läser bibeln! Nu säger jag det här för sista gången att, när JAG ställer en fråga till en speciell signatur, så
  vill jag inte ha svar från er två. Ni kanske själva kan räkna ut varför!
  Men i övrigt är det givetvis fritt fram att skriva vilken skit ni vill!!


 154. Sigridcityofsisterlylove.blogg.se skriver: 23 juni, 2009

  Jag ska försöka knåpa ihop något till fredag! Har ju inte direkt hängt med i de kungliga svängarna på sistone då jag varken haft tv eller internet!
  Hoppas att ni alla får en trevlig kväll!


 155. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 23 juni, 2009

  Observer.
  Vad fick dig att explodera den här gången då?


 156. Gun skriver: 23 juni, 2009

  Bra Sigrid, det blir spännande läsning. Trevlig kväll önskar även jag alla. Håll tummarna för U-21 killarna ikväll då de spelar en avgörande match (i fotboll).


 157. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 23 juni, 2009

  Kul initiativ Sigrid.
  Åsa måste få topplatsen på utelistan för att hon sviker oss hela sommaren. (Ett skämt)


 158. signesigne skriver: 23 juni, 2009

  Neta
  Jag var på Mauritsius 3 veckor över jul och nyår. det var en jättehärlig resa med mycket sol och bad. Så det kan rekomendera.Det är ju många kunligheter som åker dit och vår kungafamilj har varit där och tycks gilla ön .


 159. NetaGu.bloggspace.se skriver: 23 juni, 2009

  Tack Signe.
  Jag är verkligen sugen på Mauritius. Va bra att du säger att det var en bra resa! Det var en person i min närhet som sa att det var överreklamerat.
  Men jag har alltid velat åka dit. Och har tänkt mig ca 3 veckor i november. Hoppas att det är bra vädermässigt då.
  Visst åker vår kungafamilj dit ibland. Tosse Magnusson är ju konsul eller nåt för ön. Vet inte var dom brukar bo. Man vill ju bo bra också. Jag får kolla upp det närmare.
  November är ju ingen höjdare i Sverige, eller hur?


 160. signesigne skriver: 24 juni, 2009

  Neta
  Jag håller med dig. November är mörk och trist men framför allt all stress inför julen är jobbig. Jag brukar lämna detta och dra till varmare breddgrader. Egentligen var det meningen vi skulle till Thailand men det va i mitt i krisen så vi bokade om till Maritius och va glada att vi fick 3 veckor. Jag vet inte riktigt vad din kompis menar med överreklamerat.Vi hade inte råd att bo där det va som dyrast utan hyrde ett hus av medelklass men det va inte så mycket hålligång det fanns tre restauranger att välja på och affärerna stängde vid 18 och då stod solen fortfarande högt på himlen.Men det fanns många fina utflyktmål och min dotter och jag åkte lokalbussarna hela tiden bla. in till huvudstaden och gick på marnaden i gamla delen av stan och sen kunde vi gå till den nya stadsdelen och där va fullt modernt med Mc Donalds. Det verkar inte som ön har vaknat och är vana vid turister.I thailand är allt öppet sent på kvällarna och man har många matställen att välja.på. Men vi tyckte det var intressant att åka till Maritius och vi kommer säkert att åka dit igen om några år. Lycka till och berätta sen vad du tyckte om resan


 161. Lin skriver: 24 juni, 2009

  Så blev det då så till slut att denna lista försvinner, för naturligtvis är det orsaken till att den “vilar”, som man diplomatiskt uttrycker sig.
  TACK för det!


 162. Gun skriver: 24 juni, 2009

  Lin det hoppas jag verkligen inte. Visst kan det gå hett till ibland, vilket det ju ofta gör när man har olika åsikter, men det är också trevliga samtal som förs i ett ämne som jag antar vi alla är intresserad av. Jag hoppas uppehållet beror på semestrar. Saknar i vilket fall dig i debatten, trevlig sommar.


 163. observer skriver: 24 juni, 2009

  Demba
  Lögnen, att jag bestämmer vem och vad för sorts inlägg som får göras i det här forumet. Som sagt, det enda jag undanbett mig är era åsikter
  om den norska kronprinsessan.

  Lin
  Jag tror som du. I samma utförande tror jag inte att den återkommer.


 164. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 24 juni, 2009

  Observer.
  Det är ingen lögn. Du har styrt och ställt och bestämt att Neta och jag inte får svara när du ställer en fråga till någon. Här svarar alla hipp som happ på andras frågor då och då. Och du kan inte bestämma vad eller när vi skriver. Så bara lägg ner ditt bossande.


 165. Gun skriver: 24 juni, 2009

  Observer!

  Du verkar så arg och verkar vilja att sidan försvinner. Varför i så fall? Man kommenterar ju det man själv tycker är värt att kommentera. Kommentarena måste väl också rimligtvis vara olika eftersom vi är olika individer med olika synpunkter. Det kan inte bara vara den enes åsikt som är rätt.


 166. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 24 juni, 2009

  Tack lilla rara snälla Gun. Det känns taskigt att vara portad av någon här. Jag har skrivit här i flera år och aldrig känt sån ovilja från någon.


 167. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 24 juni, 2009

  Åsa.
  Hur blir det med listan framöver? Är det meningen att den ska försvinna??? Jag och troligen fler här vill veta. Vi har hört rykten om att det blir semester på listan fram till hösten. Jag har frågat flera gånger. Och om Åsa inte läser längre så hoppas jag att Webbredaktören gör det. Och i så fall ställer jag frågan till dig. Är det semester eller ska listan försvinna. Tycker att ni kan svara på min fråga. Här finns massor med folk som vill veta. Dom flesta som undrar är också prenumeranter.
  VAR SÅ VÄNLIGA OCH INFORMERA OSS OM HUR DET BLIR MED INNE- OCH UTELISTAN.
  Skriver inget om vänliga hälsningar. För jag tycker ni har missat en viktig grej. Vill bara ha ett svar.


 168. signesigne skriver: 24 juni, 2009

  Observer
  Du verkar väldigt otrevlig i dina kommentarer mot vissa här spec mot Demba och Neta. Du kan inte säga vem som får skriva eller svara på denna sidan. Här skriver vem som helst och ibland har det varit mycket tjafs och olika åsikter mellan vissa i det “gamla” gänget som har skrivit här i flera år.Jag har inte lagt mig i utan skrattat gott ibland åt deras kommentarer och som jag sagt tidigare så tror jag dessa människor känner varandra. Det har även funnits några andra också precis som du varit riktigt oförskämda men det har inte varit någon som bestämt vem som får svara som du har gjort. Du går ju in här frivilligt och då får du ta konserkvenserna av ditt handlande eller så får man strunta att gå in här om man inte kan respektera de som skriver här


 169. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 24 juni, 2009

  Puss och superkram till Signe. Tack.


 170. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 24 juni, 2009

  Observer ska jag svara dig en gång till vad jag anser om Mette-Marit ?jag trodde att det var ett avslutat kapitel!


 171. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 24 juni, 2009

  VAD ÄR DETTA? HAR DEN HÄR NYA VEBBFRÖKEN FÅTT FNATT? vet du inte vilken vecka det är längre så kan jag tala om att det är VECKA 26 se till att det blir lite ordning på den här tidningen nu, de flesta är uppriktigt förbannade för hur dåligt det har blivit sedan JENNY slutade. Är det så illa att tidningen inte klarade av att bli av med Jenny? Vi är nog många som prenumererar men det vet i katten om det blir mer det är ju så att man har varit prenumerant i många år och känner sig numera lurad.


 172. observer skriver: 24 juni, 2009

  Till Signe!
  Tydligen har du inte läst Dembas inlägg mot mig. Det tycker jag att du
  skulle ha gjort innan du uttalar dig. Jag har bara gjort inlägg i ca en månads tid och började givetvis inte att hacka på Demba eller Neta
  eftersom att jag inte ens visste att de fanns, utan det var dom som direkt
  hackade och trakasserade mig. Demba har ex. kallat mig för både fjant
  och löjlig o.s.v. utan att känna mig. Så jag har bara försvarat mig.
  Gun
  Ja jag är riktigt heligt förbannad på sign. Demba och Neta men inte på
  några andra. Det du skriver i ditt inlägg borde ju gälla även för mig, men så har fallet inte varit hittills. Betr. listan så är det en magkänsla jag har.
  Åsa kan ju ha fått andra uppgifter när Jenny har slutat, så nån annan kanske ska ta över.


 173. observer skriver: 24 juni, 2009

  Jag håller med om att det är svagt att inte tidningsledningen självmant
  informerar om listans vara eller inte, med tanke på att den har funnits så
  länge och engagerat.


 174. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 24 juni, 2009

  Här verkar vara rena natten ingen mer än jag och Observer är ute så då säger jag GOD NATT OCH KRAM!


 175. Irena. skriver: 24 juni, 2009

  Observer: Damen kanske saknar möjlighet att publicera listan fortsättningsvis, tänk på det.


 176. Gun skriver: 24 juni, 2009

  Observer!

  Självklart gäller det jag skrev även dig.


 177. MAGGAN skriver: 25 juni, 2009

  IRENA ! VAD MENAR DU ATT DAMEN KANSKE SAKNAR MÖJLIGHET ATT PUBLICERA LISTAN FORTSÄTTNINGSVIS?


 178. signesigne skriver: 25 juni, 2009

  Observer
  Läs en gång till vad jag skrev så kanskedu förstår vad jag menar.Jag läser alla kommentarer men jag har inte fattat det som det är några personangrepp på dig.Jag tycker att det du skriver är fjantigt och löjligt men då menar jag inte dig personligen.Men det verkar som du tar allt personligt och det är tråkigt. Kan du inte försöka ta kommentarerna från det humoristiska hållet i stället.Du ska veta att jag reagerade också på vad som skrevs här för ett halvår sedan då jag kom in på denna sidan.Men jag la mig inte i utan så småningom förstod jag att de “gamla” var ett sammansvetsat gäng som hade skrivit här flera år.Men det jag reagerar på i dina kommentarer är när du pekar ut personer på aggressivt sätt och säger vem som får skriva och svara på denna sida. I ditt sista inlägg tillhör även jag dom du är riktigt heligt förbannad på. Du får gärna vara det för jag bryr mig ínte och här uttrycker du dig ocså på ett fjantigt och löjligt sätt.Naturligtvis får du uttrycka dina åsikter precis som alla andra och du har också skrivit bra saker men du måste kunna hantera kritik på ett moget sätt.För mig går gränsen vid personangrepp då ryter jag till!!!! Återigen jag menar inget personligt mot dig.


 179. signesigne skriver: 25 juni, 2009

  Till Redaktionen
  Ni kan väl svara på de frågor som ställts ang.inne-utelistan. Jag tycker den ska fortsätta för det är ett trevligt inslag.Om nu Åsa ska sluta så måste det väl komma någon i hennes ställe som kan ta över eller någon annan person på tidningen. Vi är flera här som vill ha listan kvar!


 180. JacquelineInne-ochutelistavecka24 skriver: 25 juni, 2009

  Madde i Madrid. Madde verkar inte särskilt äventyrlig av sig. Nu har hon gjort det som många kvinnor skulle vilja göra: Resa med en vännina till Madrid, hyra in livvakter, fönstershoppa, butiksshoppa. Iförd festfrisyr och elegant make up, fluffig vit sommarblus och blue jeans. Den spanske hertigsonen Luis, en look-alike till prins Carl Philip, guidade Madde och väninnan Ellen runt i det nattliga Madrid.


 181. Irena. skriver: 25 juni, 2009

  OBS! Nu tror jag bara. OBS!:
  Det finns ju vissa saker som man inte kan publicera om man vill behålla sitt renommé som någorlunda seriös publikation: och våra verbala slagsmål här på sajten har, i alla fall i mina ögon, varit lite för hårdföra ibland.
  Visst är kungafjäskandet för utbrett och okritiskt, men kritiken mot dem skall vara saklig och inte personlig på det sättet att man hoppar på deras utséenden eller sexuella läggning o.s.v
  Jag tycker till exempel att Kungahuset i och med sitt sätt att hela tiden “förborgerligas” till en vanlig, medelsvenssonsk familj därmed spelar ut sin roll. Men jag tycker egentligen inte illa om vare sig personerna involverade i Kungadramat eller de som debatterar här på sajten: Det bara går för långt ibland, och det är inte bra för Svensk Damtidning i deras relationer till dem de skall bevaka. Så jag tror att Inne/utelistan har blivit en journalistisk black om foten för dem som jobbar där.


 182. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 25 juni, 2009

  Det kan vara så Irena. Men det finns också kommentarfunktion på andra sidor. Har varit tuffa tag på en del av dom också ibland.


 183. observer skriver: 25 juni, 2009

  Irena
  Jag inst’ämmer till fullo i det du skriver. Jag tror också att kritiken mot
  kungahusen i Sverige och Norge har med saken att göra, men det kan
  givetvis finnas fler orsaker.


 184. observer skriver: 25 juni, 2009

  Signe
  Förklara för mig så att jag förstår det, hur det kommer sig, att det faktum att jag undanbett mig svar av två särskilda signaturer i ETT ämne, förvranskas till, att jag bestämmer allt, på den här listan?
  Jag köper inte att, om jag vill göra inlägg på den här listan, får jag finna mig
  i sign. Dembas otrevligheter, spydigheter och insinuationer, vare sig inlägget har med henne att göra eller inte, eller som andra har gjort , slutat.
  Den enda signatur som har uppträtt som jag förväntat mig skulle vara gängse i det här forumet är sign. Gun. Även vi har haft våra menings-och
  åsiktsskiljaktigheter, men det har skett med respekten kvar.


 185. signesigne skriver: 25 juni, 2009

  Observer
  Nej jag kan inte förklara mer än jag gjort och förstår du inte så snälla du hetsa inte upp dig utan lägg ner den här diskussionen istället och lägg dina krafter på något annat som är roligt och ge dig positiv energi.Du kommer må mycket bättre jag lovar dig.
  Jag måste rätta till en sak som jag missuppfattade i inlägget 24juni 22.39.Jag trodde du var var förbannad på sign.Demba och Neta här trodde jag du menade mig och bara hade glömt stor bokstav och ett e efter men nu ser att du menade signaturen Demba och Neta. Se vad lätt det kan bli missuppfattningar!!!!


 186. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 25 juni, 2009

  Observer.
  Vilket ämne var det som du inte ville att vi skulle svara dig? Var det Mette-Marit?


 187. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 25 juni, 2009

  Observer igen.
  Jag kollade nu och såg att det handlade om Mette-Marit. Vill bara göra dig uppmärksam på att jag har aldrig skrivit något negativt om henne. Tvärtom, det lilla jag över huvudtaget skrivit om henne. Du kan ju läsa bakåt i listan så ser du. Om du vill.


 188. Gun skriver: 25 juni, 2009

  Signe!

  Jag såg detta också men ville inte lägga mig i. Kanske dumt.


 189. signesigne skriver: 25 juni, 2009

  Gun
  Bra med dig för du är så uppmärksam. Rätt ska vara rätt har jag missuppfattat så vill jag ändra så det blir rätt. Du kan gott lägga dig i om du vill.


 190. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 25 juni, 2009

  Om vi har tur och om Sigrid har varit kreativ får vi en ny inne- och utelista av henne imorron. Sigrid, du vet väl att den nya listan brukar komma kl 24.00 natten mellan torsdag och fredag? (hoppas du förstår att jag skojar). Kram.


 191. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 25 juni, 2009

  Vem är Sigrid är det en ny donna som ska göra inne och ute listan i morgon svara gärna idag?


 192. Gun skriver: 25 juni, 2009

  Magga!

  Sigrid är Sigrid som brukar skriva inlägg här. Hon kom på den smarta idén att om inte Åsa skriver några nya under sommaren kan ju vi själva göra sådana och hon fick uppdraget att göra den första. Hon ska lämna den på fredag sa hon.


 193. NetaGu.bloggspace.se skriver: 25 juni, 2009

  Hallå alla!
  Jag kom nyss in här efter en god middag och efter att ha tagit ett kvällsdopp i havet. Bara 17 grader i vattnet, men ljuvligt skönt efter en svettig dag.
  Vad beträffar observer, så har han/hon fått mer uppmärksamhet på den här sidan än vad hon/han förtjänar.
  Man kan ju bara be en stilla bön att observer hittar några mer att reta sig på någon annanstans. Det finns ju andra forum.


 194. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 25 juni, 2009

  Neta.
  Jag håller med dig till 100%.
  Fryser du nu?


 195. NetaGu.bloggspace.se skriver: 25 juni, 2009

  Nej inte fryser jag, Demba. Känns bara svalt och skönt attt ha badat efter en solig och het dag.
  Sätter på mig ett svalt sommarnattlinne och går och lägger mig nu.
  Nu nattar jag alla, utom observer. Han eller hon kan ha det som han/hon förtjänar.


 196. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 25 juni, 2009

  Sov gott Neta. Och jag håller med dig . Inte alltid men nu gör jag det. Kram.


 197. observer skriver: 26 juni, 2009

  Nu har bossarna talat! Nu ska ordningen återställas!
  Tack jag mår alldelens utmärkt!!


 198. JacquelineInne-ochutelistavecka24 skriver: 26 juni, 2009

  Att hertigsonen Luis har utnämnts till en av världens bäst klädda män av amerikanska Vanity Fair förstår jag mycket väl efter att ha kollat in bilden (längst upp till höger) på sidan 15 i Svensk Damtidning nr 27. Hans klädstil ser man inte ofta nu för tiden. Skjortkragen ligger över tröjan, utanpåskärp håller upp brallorna. Uppvikta skjortmanchetter över tröjan som är nerstoppad tillsammans med skjortan i byxorna. Trist att inte få se byxbenen och skorna. Prinsessan Madeleine är diskret klädd i en svart klänning och en “heavy eye make up”. Bakom henne står väninnan Ellen klädd i vitglittrande jumper tätt intill guiden Luis.


 199. Gun skriver: 26 juni, 2009

  Jacqueline!

  Visst var blusen Madeleine bar på shoppingrundan lik den Victoria hade när seglarna kom in till Stockholm.


 200. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 26 juni, 2009

  Tror ni att Sigrid kommer med en lista idag? Tycker det had varit skoj.


 201. Gun skriver: 26 juni, 2009

  Demba det håller jag med om vi får avvakta och se. Ska kolla på fotboll snart så jag går in senare och kollar.


 202. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 26 juni, 2009

  Hur kan Sigrid komma med en ny lista är hon anställd på SD? Nu mera verkar det lite skumt här tycker jag, det är många nya och de vet så himla mycket är det sådana som är anställda för att se till att det blir lite accession här eller vad är det frågan om svara gärna så snart som möjligt. Är det som jag upplever så är det lika bra att skippa denna tidning numera.


 203. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 26 juni, 2009

  Maggan.
  Sigrid är en gullig tjej som brukar kommentera här. Hon kan så klart inte lägga ut bilder. Men vi tänkte roa oss med att göra egna listor under sommaren. Det var Sigrid som kom med förslaget och då fick hon i uppgift att göra den första listan. Kan ju vara kul att se vilka vi läsare vill se på inne- och utelistor.
  Kom igen Maggan. Var lite positiv.


 204. Sigridcityofsisterlylove.blogg.se skriver: 26 juni, 2009

  Jag är på G med en lista…måste bara tänka nån timme till! Håll ut! 🙂
  Och till Maggan, det här är bara som förströelse under sommaren eller tills vi får nya listor av SvDam och jag räknar med att någon annan tar vid nästa vecka med en egen lista!


 205. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 26 juni, 2009

  Jag hejar på dig Sigrid. Vi väntar till du är klar.


 206. Sigridcityofsisterlylove.blogg.se skriver: 26 juni, 2009

  Nu kommer den, min lista för veckan.

  Innelistan

  1. Michael Jackson, The King of Pop. För att han kommer leva vidare som kungen av pop trots sin bortgång

  2. Kronprins Frederik av Danmark. En säsong om året är hans avslappnade tillvaro helt rätt, nu ska man njuta av sol, vind i seglen och ett blått hav!

  3. Henri av Luxembourg. Äntligen har han gjort sonens hustru till prinsessa och välkomnat henne till familjen på riktigt.

  4. Prinsessan Eugenie av York. Bara för att hon vågade parabolhatt i neongrönt. Modigt!

  5. Svenska kungafamiljen – Madeleine. För det varma mottagandet av båtarna med dess besättning som seglar Volvo Ocean Race. Jag har i alla fall njutit av att se de smäckra båtarna i hamn nedanför slottet.
  _______________________________________________________

  Utelistan

  1. Kronprinsessan Maxima. Efter debatten om tjurfäktning vill jag även lägga till den onödiga och mycket grymma slakten av muppar på listan över förbjudna nöjen.

  2. Sophie av Wessex. Hon må ha legat etta på listan över vackraste hattar men när man återanvänder kläder två dagar i rad får det vara nog! Hon har väl fler vackra kläder hon kan använda igen så plaggen åtminstone kan vila någon dag på galgen mellan evenemangen.

  3. Prins Carl Philip. Nu med SvDam har gjort en lista över unga, vackra damer i lämplig ålder för att inte tala om den omfattande lista som gjorts här i bloggarna så borde han få ändan ur vagnen och hitta någon ny (eller gammal) flicka att dejta.

  Tack för mig och jag ser fram emot nästa vecka då någon annan tar över! 🙂


 207. Bella Donna skriver: 26 juni, 2009

  Tack Sigrid, för din lista! Michael Jackson – självklar etta fastän han inte var kunglig. Fast i sin egen sagovärld var han nog den störste härskaren av alla i sitt Neverland. Och ett musikaliskt geni – kan nog ingen förneka.
  Rest in peace!


 208. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 26 juni, 2009

  Tack Sigrid.
  Känns som en bra lista som kommer att orsaka en del diskusioner här. Själv måste jag läsa den en gång till och fundera lite innan jag kommenterar.
  Du är toppen. Kram.


 209. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 26 juni, 2009

  Du verkar vara en OK person Sigrid som vågar ge sig i kast med oss bufflar!! Jag tycker som du att Michael Jackson ska vara ett på inne listan han var verkligen en kung i pop hans sång och dans var helt fantastisk och hans framträdande var inte av denna värld han la verkligen ner sin själ i att uppträda. Visst gjorde han mycket som var fruktansvärt dumt men det glömmer vi nu.


 210. NetaGu.bloggspace.se skriver: 26 juni, 2009

  Heja Sigrid.
  Du är bra och borde väl ha betalt av Svensk Dam.
  Hinner inte kommentera nu, skall ut och fixa med en grej.
  Kram


 211. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 26 juni, 2009

  Angående ettan på innelistan har jag redan skrivit min åsikt på en annan sida här. Vem ska ta hand om Michael Jacksons barn.
  Jag tror allvarligt talat att det var bra för hans små barn att han dog. Vill ni veta varför kan ni läsa på den andra sidan där jag har skrivit om det.


 212. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 26 juni, 2009

  Perfekt att Maxima är på utelistans sämsta plats. Hon klär sig alltid…eller i alla fall ofta i döda djur. Det måste hon inte för att hålla sig varm.


 213. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 26 juni, 2009

  Angående Carl-Philip på utelistan.
  Han kanske gillar singellivet och vill leva så ett tag. Eller så är det kanske Emma som gäller i alla fall. Vi har ju inte fått några indikationer om att det skulle finnas någon annan. Jag tror det är Emma fortfarande.


 214. NetaGu.bloggspace.se skriver: 26 juni, 2009

  Tro får man göra i kyrkan.


 215. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 26 juni, 2009

  Nej Neta.
  Man får tro var som helst. Jag är aldrig i kyrkan. Om det var min kommentar du syftade på. Jag tror att det fortfarande är Emma som gäller.


 216. Gun skriver: 26 juni, 2009

  Sigrid uuuuuuuu!


 217. Sigridcityofsisterlylove.blogg.se skriver: 26 juni, 2009

  Vad Gun?
  Och jag måste tillägga att det var svårt att göra en lista då det knappt har hänt nåt i den kungliga världen senaste veckan…


 218. Gun skriver: 26 juni, 2009

  Sigrid!

  Jag glömde B i förra inlägget men det var kanske försynen. Skojade förståss bara. Super super bra lista! Även om Jackson inte är min favorit. Kommer under veckan kommentera denna braa lista. Ny dansk serie på TV :n nu, Sverige vann nästan över britterna i fotbollen så jag är på topphumör och tydligen mitt pinsamma skojiga också.


 219. Irena. skriver: 26 juni, 2009

  Men britterna vann.Inte för att det glädjer mig särskilt…
  Och istället för Carl-Philip borde Emma vara ap-sist.
  Det skulle inte förvåna mig om de leker kurragömma, de också.


 220. Gun skriver: 26 juni, 2009

  Irena: ja ja det är sådant man glömmer i förbifarten.

  Gillade faktiskt aldrig Jacksons musik, för mycket stånk. Men visst har jag svängt på mina lurviga iblad till den.


 221. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 27 juni, 2009

  Om nu Carl-Philip vill leva singelliv ett tag så är det inget fel , men då ska han verkligen inte hålla på att träffa den dära Emma för då vet han ju aldrig om han vill ha na eller inte. Ut och slå runt mellan alla adliga och skitförnäma tjejer och skaffa erfarenhet eller åk på hästtävlingar där Charlotte tävlar och försök träffa henne, där har du verkligen en tjej.


 222. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 27 juni, 2009

  Maggan.
  Det hade varit mumma om dom två hade blivit ett par. Men jag tror inte att Charlotte skulle trivas med ett så lugnt liv som C-P lever. Hon hör hemma bland jet-setet på Rivieran. Och där tror jag inte C-P skulle trivas. Dom är nog för olika.


 223. Ulrika skriver: 27 juni, 2009

  Jag tycker det är bra att Carl-Philip är singel ett bra tag om det nu inte är så att han fortfarande är tillsammans med Emma och de leker kurragömma. Killar har en förmåga att kasta sig in i nya förhållanden så snart de är singlar, jag tycker han gör helt rätt som tar det lugn och bearbetar uppbrottet från Emma ordentligt innan han träffar någon ny. Chansen att det nya förhållandet ska hålla är större om han är helt klar med Emma.


 224. Gun skriver: 27 juni, 2009

  Faktiskt håller jag med om att det är bra om Carl Philip tar det lungt ett tag framöver med tjejer allt enligt Ulrikas analys. Men nu vet vi ju att det finns några att välja bland när det blir dags det är väl tryggt, hehe. Nästa år vid denna tid har det varit bröllop och på sådana vet man aldrig vilka vägar kärleken tar.

  Sigrid! Jag hoppas vid gudarna att du inte blev ledsen för mitt första inlägg. Det var verkligen bara skoj och listan är jättebra gjord, mycket att kommentera osv. ingen annan hade gjort det bättre, säkert.


 225. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 27 juni, 2009

  Är det inte på vissa hästtävlingar de håller på med att ha konstiga hattar eller är det biltävlingar? i så fall borde EUGENIE vinna för det var den fulaste hatt jag någonsin sett.


 226. Gun skriver: 27 juni, 2009

  Maggan!
  Det var på den tävlingen hon var, Ascot.


 227. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 27 juni, 2009

  Demba vad är det som gör att du tror CP lever ett lugnt liv? Jag tror att han är nog inte sämre än sin far i hans yngre dagar och han levde verkligen rullan, men naturligtvis inte med några högre adliga damer men många från nedre delen och sedan gifte han sig dessutom med en. Jag känner att CP är en riktig hålligångare så vi kan alltid hoppas på Charlotte


 228. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 27 juni, 2009

  Maggan.
  Jag tror att han lever ett mycket lugnare liv än vad Charlott gör.


 229. Lin skriver: 27 juni, 2009

  Jag tror vi skall glömma allt om kungligt eller adliga blod när det gäller vårt svenska kungahus val av livspartner..
  I och med Silvia Sommerlaths inträde försvann anorna en gång för alla .

  Nu är det andra samhällsgrupper som gäller.
  Allt ifrån den populäre övre medelklasskillen Jonas Bergström till Emma. Så glöm det där med blott blod. Det finns inte många droppar kvar i nuläget och snart är det ljusrött….
  Men hur lyder nu kungens valspråk…För Sverige i tiden, eller hur det nu var…..
  Att införa valrike som på medeltiden vore nog ingen dum ide’.
  Vi behöver få nya mer intressanta och spännande människor att läsa om.
  Se vad Christina från Helsinkii anser om vårt kungahus. I utlandet är det nog den gängse åsikten misstänker jag.
  .


 230. Sigridcityofsisterlylove.blogg.se skriver: 27 juni, 2009

  Haha! Ingen fara Gun! Jag blev bara lite fundersam över vad du ville ha sagt!


 231. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 27 juni, 2009

  Jag tycker att parabolhatten, dess ägare nog hör hemma på utelistan. Ser hiskligt fult ut.


 232. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 27 juni, 2009

  Det är ju synd Sigrid att du har gjort lista, för det känns så klart inte okej att kommentera då. Men du kan ju köra järnet nästa vecka.


 233. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 27 juni, 2009

  Menade parabolhatten och dess ägare.


 234. Sigridcityofsisterlylove.blogg.se skriver: 27 juni, 2009

  Listan är gjord för att alla ska kunna diskutera den så kommentera på du Demba!


 235. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 27 juni, 2009

  Sigrid. Jag menade att det inte känns okej för dig kanske att kommentera när du har gjort listan.


 236. Christina Helsinki skriver: 27 juni, 2009

  Kära Sigrid,

  Har läst flyktigt kommentarerna. Bry Dig inte om Dumba. Hon har en fantastisk blog dessutom. Läs den.. Klippte gräs, åt en fryst pizza, läs den så får du ett gott skratt. Förklarar ´gubbens´namns förkortning. Snart kommer besöken på toa?

  Min klena avatar attackerar hon. Förstod inte att hon också har en klen avatar, utan bild förstås. Korkskallen tror att jag jag bestämmer formatet.

  Visste inte skillnaden på en Rottweiler och en katt. Ha, ha.

  Blev sur när jag svarar på Hyvää Yötä på franska. Då vill hon inte KÄFTAS med mig. Mette Marit kommer från ett gott hem!! Dumba, eh

  Hon har tydligen LG på jobb, och bensinen är slut i gräsklipparen.

  Dumba, där fick du för dina attacker, mot så många, inklusive Observer.

  Ett gott råd, för dem som blir attackerade. JUST IGNORE Demba, inga svar, då kanke slutar den DUMMA DUMMA DUMBA att käftas, personligen tror jag ine att hon gör det. Har inte svarat henne, trots henn enfaldiga försök.


 237. Anna skriver: 27 juni, 2009

  Christina Helsinki!
  BRA rutet Christina!!!!! Härligt med intelligenta människor som kan sätta dumsnutar på plats.
  Hade gett upp denna sajt men nu finns det hopp!


 238. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 27 juni, 2009

  Har du fått en attack av nåt slag Christina?


 239. Christina Helsinki skriver: 27 juni, 2009

  Anna,

  märker du, fortfarande gick ingenting hem?


 240. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 27 juni, 2009

  Verkar som du har fått ett nervsammanbrott. Troligen kommer du att skämmas imorron för det du skrev nu.


 241. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 28 juni, 2009

  Och Anna.
  Tycker du att det Christina skrev tyder på intelligens???


 242. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 28 juni, 2009

  Dessutom Christina så är det MIN blogg och jag får skriva precis vad jag vill där. Du har ingenting med den att gör. Och ingen annan heller. Gillar man inte en blogg så struntar man bara i att läsa den. Enkelt eller hur?


 243. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 28 juni, 2009

  Vi har alla olika preferenser vad gäller intelligens. Förstår inte riktigt hur man kan räkna personliga attacker dit.

  Fär övrigt en mycket bra lista Sigrid, fortsätt så!


 244. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 28 juni, 2009

  Sigrid.
  Jag hoppas du förstod att jag menade att det är synd för DIG att du har gjort listan. Kanske inte känns befogat att kommentera sin egen lista. Och du gillar ju att kommentera.


 245. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 28 juni, 2009

  Christina.
  Orsaken till att jag skrev att avataren var klen var ju faktiskt att dom är små. Och jag förstår mycket väl att inte du har bestämt formatet. Jag frågade bara vad det är på bilden för att den var svår att se. Och det var inte jag som skrev att det är en Rottweiler. Det var faktiskt Neta.


 246. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 28 juni, 2009

  Lin du är inne på helt rätt väg när det gäller vårt kungahus!

  Jag förstår inte varför ni ska hålla på och trakka varann gör så att alla skriver vad ni tycker om Sigrids lista hon har verkligen gjort något för att vi andra ska kunna diskutera hon vill nog inte att man ska bli ovänner det är väl inte det denna sida är till för,då ska man bli politiker.


 247. observer skriver: 28 juni, 2009

  Christina Helsinki och Anna.
  Instämmer till fullo!


 248. Gun skriver: 28 juni, 2009

  Vad ni håller på, suck.

  Lin inte kan väl Silvias blod drivit ut allt kungligt blod från Karl Johans tid? Om man inte vill ha monarkin kvar så får det väl bli så då. Jag vill däremot faktiskt ha den kvar och då är det ju viktigt att man gifter sig ståndsmässigt härdanefter i någon generation. För mig ingår liksom det i ämbetet och vill man inte det så är det bara att avstå från det. Därmed inte sagt att det innebär tvångsgifte, vi hade nu en lista på nio tjejer till prinsen, man skull mycket mer än väl lägga till en nolla efter den nian. Om man ser till att ens ätteläggar har en chans att träffa dessa kungaättlingar så finns ju möjligheten att man träffar någon man faller för.


 249. signesigne skriver: 28 juni, 2009

  Alla har likadan färg i sitt blod oavsett vad man har för ställning i samhället. Den som har blått blod håller väl på att dö eftersom blodet då är syrefattigt. Det låter lite fjantigt i mina öron. Jag tycker inte det är fel att “kungligheter” gifter sig med “vanligt” folk.Ni ska få se att viktorias och Daniels bröllop kommer att bli ett mycket vackert bröllop full med pompa och ståt och glamour. Det viktigaste är att man väljer sin livspartner med hjärtat!


 250. NetaGu.bloggspace.se skriver: 28 juni, 2009

  Christina Helsinki!
  Jag trodde faktiskt att du höll dig för god för elaka påhopp. Hittills har jag gillat dina inlägg, vi har ungefär samma åsikter vad gäller kungahusen, särskilt det svenska och norska. Men det var lågt av dig att ironisera över Dembas blogg. Det var ett personangrepp. Dembas blogg är bra och det är trevligt att läsa om hennes islandshästar och allt annat som händer i hennes värld.
  Man kan skriva om precis vad som helst på sin blogg, t o m om nödkäk som en fryst pizza. Man skriver om dittan och dattan, det är liksom charmen. Demba har många besökare på sin blogg och får många kommentarer.
  P.S. Själv äter du ju tydligen bara rysk kaviar. Måste bli tröttsamt i längden.


 251. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 28 juni, 2009

  Signe du har rätt man ska välja partner efter hjärtat men det tycks inte Victoria få göra för allt hon gör är fel, hon är avundsjuk,dum,märkvärdig,vill gifta sig med en nolla allt hon gör är fel tydligen hon tänker inte på kommande gifter sig med en stympad ynkrygg. SKA jag vara ärlig så tycker jag att de som har gnytt och tyckt att Victoria gör fel är de största ynkryggarna själva.FRAM FÖR VICTORIA OCH DANIEL!!!!!
  Passar inte det de som tycker så mycket så får de väl flytta till Danmark eller Norge som är så himla bra.


 252. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 28 juni, 2009

  För mig har alla samma värde, blått blod finns inte, kärlek är den bästa medicinen, allt annat snack är avundsjuka.


 253. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 28 juni, 2009

  Du är snäll Neta. Tack.


 254. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 28 juni, 2009

  Är det ingen som vill kommentera Sigrids lista? Det är bara jag och några till som gjort det. Vore skoj om det blev lite olika kommentarer och diskusioner. Men ni kommer säkert.


 255. NetaGu.bloggspace.se skriver: 28 juni, 2009

  Vi kommer säkert igen Demba. Sigrid måste få kommentarer. Vore ju skräp annars, när hon har bemödat sig.
  Någon annan, kanske? Nu skall jag ut ett tag, det kommer främmat som dom säger på vischan.


 256. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 28 juni, 2009

  CHRISTINA HELSINKI jag förstår att du är avundsjuk på Demba för HON kan sin sak och är dessutom trevlig, att du inte har en egen blogg ska du inte håna andra som har det, jag har också en och den skriver jag precis vad jag känner för i, det är ingen som behöver hänga upp sig på den för den är MIN, och så är det med DEMBAS OCKSÅ den är HENNES, du verkar inte vara någon snäll person, hoppas att jag har fel och att du kan be Demba om ursäkt.


 257. Nordkvinne skriver: 28 juni, 2009

  Ok. Nå tar jeg Dembas utfordring og kommenterer Sigrids liste. Det var ikke en lett oppgave for Sigrid fordi alle kongelige har tatt semester nå. Så Sigrid – honnør til deg – you are a real sportsman! (or -woman)
  1. plass MJ – han ville jeg satt på exit-listen, ettersom han nå er exit. Nå får jeg nok mange anklager om at jeg er kald, fra den yngre sørgende garden på siden her. Han hadde to perioder som var helt glitrende, en som barn sammen med brødrene, så en periode på 90-tallet, siden gikk det nedover. Men nå er han i all fall ute av tiden.
  På første plass vil jeg ha prinsesse Eugenie av York som beæret Ascot med helt rett hatt. Aldri har de engelske kongelige damene tatt hatteparaden på Ascot så til de grader ut som Eugenie. She walked the line.
  2. plass – Frederik av Danmark. Han ville jeg ikke hatt her, fordi jeg tror ikke at han har jobbet så hardt at han fortjener ferie(semester). Her vil jeg ha Victoria, hun fortjener semester fordi hun jobber så hardt og fordi hun har hatt mange bekymmer om sin forlovede.
  3.plass til Henri av Luxemburg synes jeg er helt på sin plass.
  4.plass – som norsk er jeg ikke så imponert over at den svenske kongefamilien hadde en fest for seilere. Kanskje jeg ville foreslå Henris fru her, bare fordi hun er så vakker, varm og klok etter det jeg kan forstå.
  Utelisten:
  Den er jeg stort sett enig i. Jeg skal ikke være så slem som jeg sa innledningsvis og sette popkongen her. Sopie av Wessex har jeg mye sympati med, men som en kommentator sa her på listen – har hun ikke strykejern?


 258. Ulrika skriver: 28 juni, 2009

  Ja färgen på Prinsessan Eugenies hatt var snygg i alla fall, får hoppas att det inte blåste för den hatten måste ha varit ett vindfång av mått. . Hon var modig som vågade bära den.


 259. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 28 juni, 2009

  Tack Maggan.
  Jag försöker i alla fall att Christina och jag ska gräva ner stridsyxorna. Känns som det är onödigt att vara ovänner här när vi har pratat med varandra tre gånger. Och inget speciellt avhandlades då.
  Tycker det skulle vara skönt om det blev lite lugnt här. Har frågat henne om vi kan sluta bråka. Vet inte ännu om hon kommer att svara.
  Men tack för ditt stöd. Du är toppen.


 260. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 28 juni, 2009

  Troligen fick lilla Eugenie en piercing i ögonbrynet för att kunna fästa hatten där med en hattnål.


 261. NetaGu.bloggspace.se skriver: 28 juni, 2009

  Nordkvinne, det var så långt, måste läsa mer senare. Men Demba är en woman! Sportskvinne, alltså.
  Ha dé


 262. NetaGu.bloggspace.se skriver: 28 juni, 2009

  Helt rätt, Maggan!
  Jag väntar också på en ursäkt från damen ifråga.


 263. Kristine av Oslo (före detta Nordkvinne) skriver: 28 juni, 2009

  Nå tar jeg et nytt namn, istedet for er litt fånigt namn som oppstod en gang i full fart. Jeg døper meg til Kristine av Oslo, etter den stridbare Christina Helsinki. Jeg er derimot ikke så stridbar som henne, jeg elsker svenskene og vil så gjerne leke med dere her på denne siden. Jeg er jo også av og til uenig, men dette skal jo først og fremst være en lek, ikke sant? Håper dere forstår min norsk sånn noenlunde. Jeg håper også at jeg ikke legger demper på deres trang til å henge ut Mette Marit, Märtha opg resten av det norske kongehuset, det har jeg en meget høy toleranseterskel for. Bare fortsett med fynd og klem! Jeg kunne også si litt av hvert om de svenske kongelige, men holder litt tilbake. Kanskje jeg kommer med noen små drypp etterhvert, hvem vet. Stå på deg, Demba. Du er også litt stridbar iblant, men du er en meget god kommentator som jeg setter stor pris på. Av og til kommer du med kommentarer som sitter rett i veggen.


 264. Sigridcityofsisterlylove.blogg.se skriver: 28 juni, 2009

  Äntligen kan även jag ge mig in i debatten!Helt rätt tänkt Nordkvinne! Anledning till att jag la in Frederik på listan är som en slags pik mot hans lathet. Nu på sommaren är ju det han ägnar sig resten av året ganska rätt så jag tyckte att det var läge att uppmärksamma den unge kronprinsens seglarvanor! 🙂

  Förövrigt så känner inte jag mig påhoppad på något sätt ifall någon nu skulle fått den uppfattningen!

  Carl Philips varande eller inte varande på listan var det också lite snack runt (jag fick hjälp av en kompis att göra listan så beröm till Karolina!). Men tillslut bestämde jag mig för att lägga in honom, vi har ju alla lagt ner själ och hjärta i diskussionerna kring hans ev framtida brud och jag tycker att han borde visa sin uppskattning! 😉


 265. DGu.bloggspace.se skriver: 28 juni, 2009

  Dessutom Christina Helsinki, för nu är jag arg:
  Du kan ju inte stava på franska heller. När du skrev “Bon nuit” tidigare till Demba så hoppas jag att det var en miss
  (men jag tror inte det)
  Man säger faktiskt Bonne nuit när man säger godnatt på franska!!!!
  Jag ville inte kommentera det då, men nu när du är dum så tycker jag att jag kan rätta din fadäs.


 266. Kristine av Oslo (före detta Nordkvinne) skriver: 28 juni, 2009

  Nå må Christina krype fram fra gjemmestedet.


 267. Christina Helsinki skriver: 28 juni, 2009

  D,

  Här mellan attackerna, Demba svarade redan tidigare , att hon är föga imponerad av mina språkkunskaper.

  Får nu så mycket respons att hinner inte snart varken läsa eller svara.

  Fick ändå snabbt inklämt att MJ faktiskt var muslim.

  Att du är arg, det förstår jag.

  Ansvariga Åsa måtte njuta, av att det blev livat i holken.


 268. Kristine av Oslo (före detta Nordkvinne) skriver: 28 juni, 2009

  Jeg tror du og jeg, Christina, er de to utlendingene her på siden. Du skriver svensk, mens jeg skriver norsk som er litt vanskeligere (svårare) for dem. Men som utlendiger og grannar, synes jeg at vi skal ha en viss ydmykhet. Det er tross alt deres web-site. Jeg mener ikke å si at vi ikke skal ha vår ytringsfrihet i behold, men litt mer høflighet, tror jeg svenskene ville satt pris på.


 269. Christina Helsinki skriver: 28 juni, 2009

  Demba,

  det här svaret höll på att bli först till i morgon, p.g.a perkele.

  Så klart, vi skall gräva ner yxan för den är så liten. Jättekiva att du föreslog det här. Om vi känner oss själva, tror jag att varken du eller jag är verkliga noviser i syrlighet.

  Ingen mänsha är perfecht!

  Alla fortsatta attacker med perkele, stavning, förkortningar, elak eller snäll kommer att bli ignorerade av mig.

  Mina inlägg om Svensk Damtidnings reportrar var ingen attack mot någon på det här forumet.


 270. DGu.bloggspace.se skriver: 28 juni, 2009

  Det blev lite fel här Christina. Helt plötsligt stod det D, i stället för Neta. Så det var mitt inlägg sist.
  Men nu säger jag för sista gången: BONNE NUIT.
  Och glöm inte bort hur det stavas om du tänker skriva det en gång till.
  😀


 271. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 28 juni, 2009

  CHRISTINA HELSINKI det var snällt av dig att gräva ner yxan mellan dig och Demba nu ska ni se att ni kommer att vara vänner MYCKET länge, jag vet själv när jag och Neta bråkade jämt men i dag tycker jag hon är skit bra och jag är ofta inne på hennes egen blogg, LYCKA till både CHRISTINA o DEMBA.


 272. DGu.bloggspace.se skriver: 28 juni, 2009

  Nordkvinne, Kristine av Oslo.
  (Tyckte Nordkvinne var sånt fint alias, men som du vill).
  DU är helt underbar och behöver inte alls vara “ödmjuk” . Larvigt. Vi är broderfolk. Finlandsvenskarna behöver inte heller vara “ödmjuka”. Dom är faktiskt svenskar.
  Det är lika mycket er sida. Vi (jag i alla fall) är glad att ha en norska med här. En som dessutom tillför mycket här på sidan.
  Du skall ha en stor kram bara!
  Ha dé


 273. Neta skriver: 28 juni, 2009

  Varför kommer det upp ett D här istället för Neta. Fattar niente.


 274. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 28 juni, 2009

  Christina.
  Vill du gräva ner yxan eller inte. Du skriver fortfarande med negativa vibbar.
  Jag har frågar dig och du bestämmer.
  Nu vill jag inte bråka men förkortningar var det du som började med. (min mans namn). Och svurit har inte jag gjort åt dig.
  Jag vill att vi lägger ner bråket utan en massa villkor.


 275. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 28 juni, 2009

  Här har du min näve Christina. Jag vill att du säger JA eller NEJ. Inget mittemellan. Och jag kommer inte att köra med fula knep.


 276. Christina Helsinki skriver: 28 juni, 2009

  Kristine,

  Jag har inte gömt mig, men brukar ibland, tänka först och skriva sedan.

  Beträffande deras web-site, har du troligen fel. Om de som postar skall ta hänsyn till vilket lands tidning det är, så dör diskussionsforumet ganska snabbt.

  Enda kravet är vanligen, man får inte posta på något annat språk än tidningens.

  Man får heller inte gå till personliga angrepp eller får och får, men man blir ´banned´. Där finns en möjlighet´, report abuse och kommentaren stryks.

  Var med på en engelskspråkig tidnings site 1 och ett halvt år med ett tiotal olika nationaliteter.


 277. Netahttp skriver: 28 juni, 2009

  Maggan, Demba, Kristine fra Oslo( love you) och Christina Helsinki!
  Godnatt och bara vackra drömmar till er.
  Suss gott!


 278. Kristine av Oslo (före detta Nordkvinne) skriver: 28 juni, 2009

  Christina Helsinki
  Ja internettet er jo internasjonalt, ute i verdensrommet så og si. Din teori om at man ikke får poste på annet språk en tidningens holder ikke helt stikk for min del, ser ut som om Svensk Dam aksepterer mitt språk.
  Jeg tror ikke at du alltid tenkter så mye før du skriver. Det gjør forsåvidt heller ikke jeg, ihvertfall leser jeg ikke korrektur før jeg trykker “skicka kommentar”.
  Demba har strukket ut handen, så du kan ta den imot. Demba er svensk, med finsk påbrå og du er finlandssvensk. Det er også litt morsomt.


 279. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 28 juni, 2009

  Sov gott Neta. Love you too.


 280. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 28 juni, 2009

  Jag stänger också ner för ikväll. Sov gott alla.


 281. Kristine av Oslo (före detta Nordkvinne) skriver: 28 juni, 2009

  God natt og ha det til deg, Neta. Vakre drømmer ønsker jeg deg også. Håper våre vakre drømmer går i oppfyllelse.


 282. Christina Helsinki skriver: 28 juni, 2009

  Ja,Ja,Jaa, som Victoria.

  Negativa vibbar??

  Förkortningar, din mans namn? Jag talade om titeln HKH. Efter det fick jag höra att mina förkortningar är åt fanders.

  Svordomar, perkele, inte från dig, det var ju Neta.

  Säger en gång till JaJaJAAAA!

  P.S. Det enda som jag ber om ursäkt om, är att driva med din blog, eftersom din mans namn också blev nämnt.

  Säg fort att du förstår att vi inte strider, för här har varit så många kommentarer att jag ett tu tre kan bli hysse, och i misstag skriva nej,nej, Neej.
  Fniss, fniss!


 283. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 28 juni, 2009

  Tack i alla fall Neta Maggan och Kristine. Nu ska jag sova.


 284. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 28 juni, 2009

  Tack Christina.
  Jag tänker inte älta gamla saker.
  Ha en god natt och kram.


 285. Christina Helsinki skriver: 28 juni, 2009

  Kristine, hjälp.

  Jag räknar med att Svenskar , Norrmän och Danskar är = samma språk. Nu trodde du väl att jag menar att du borde skriva svenska.

  Men förstår varför tidningarna inte tillåter annat än deras språk. Tänk om två finskspråkiga skulle börja posta här. De postar så klart på svenska för att annars, blir det ju ingenting. Men om de vill vara fräcka, och attackera, börjar de kanske slänga in finska i diskussionen mellan varandra, för att förödmjuka den attackerade med namn.

  Därför är regeln att alla skall förstå varandras språk.

  Mera kan jag inte förklara.


 286. Christina Helsinki skriver: 28 juni, 2009

  Demba, det är jag som skall säga tack. Du är tuff, som vill göra det som är rätt.

  God natt, Demba, hoppas det här gläder alla.

  Också god natt till er alla andra. Vi kanske alla kan fnissa åt det här efteråt.


 287. MAGGAN skriver: 28 juni, 2009

  O VAD JAG BLEV GLAD ÖVER ATT NI NU ÄR VÄNNER DÅ KAN ÄVEN JAG SÄGA GOD NATT SOV GOTT KRAMIS!!!!!!!!


 288. Irena. skriver: 29 juni, 2009

  Snälla, vad sysslar ni med?
  Christina Helsinki, mycket kan du göra, men inte ändra på NetaDembaMaggan(Johannes). Varför försöker du ens?
  Du har många MYCKET underhållande inlägg här i forumet, fortsätt med det och bilägg personstriderna; Hur kan du ens veta vem det egentligen är du käftar med?
  Dina intrikata inlägg är dock en kvalitetshöjning av forumet, därför; Fortsätt med det du håller på med…och vem bryr sig egentligen om vad din avatar föreställer, groda, grizzly eller en vanlig bondkatt: söt är den hursom.
  Kör på!


 289. Lin skriver: 29 juni, 2009

  Till Maggan och andra kungaintresserade!

  Några kungafakta är väl på plats när så många har åsikter om Daniel W:s lämplighet som prins och med honom en ny kungaätt…den Westlingska.

  Vårt kungadöme fick en NY KUNGAFAMILJ år 1809 när kung Gustav IV Adolf AVSATTES som kung!!!
  Varför?
  Jo, vi hade förlorat Finland och det kunde man inte tåla. Alltså, bort med kungen. Han fängslades och fick sedan gå i landsflykt.

  Nu gällde det att hitta en ny kung som skulle vara en duktig KRIGARE och som skulle ge oss Finland åter.
  Man riktade då blicken mot Frankrike och Napoleon.

  Där fanns Jean Baptist Bernadotte. Han hade gjort en lysande karriär som soldat. Helt utan kungablod eller adligt blod = anor var han en s.k. uppkomling som lyckats i livet.
  Fadern var advokat, farfar skräddare och farfars far var vävare. Farmorsfar var skräddare. Mormorsfar var också skräddare.

  Jean Baptist Bernadottes hustru Desirée var sidenhandlardotter.
  Så detta är vårt kungahus anor!

  Först när Karl XIV Johans son Oscar I gifte sig med kvinna av börd föddes deras barn med de första dropparna blått blod!!!!


 290. Lin skriver: 29 juni, 2009

  Här hoppade datorn i väg och sände.
  Jag vill avsluta med…
  Jämför med det danska kungahuset där släkten suttit på tronen sedan 900-talet.
  Först nu har Mary kommit in med sitt ” röda” blod.
  OBS!!! Läs ” blått blod” = ANOR
  ” rött blod”= vanliga människor som Du och Jag


 291. Åsa Bönnelyche skriver: 29 juni, 2009

  Hej Alla!

  Jag återkommer med en lista på fredag igen. Tack för visat intresse! Vår webavdelning har haft svårt att lägga in listan – därför har den uteblivit.

  Håll utkik på fredag igen!

  Hälsningar
  Åsa


 292. Gun skriver: 29 juni, 2009

  Lin: Jean Baptistes far var inte advokat i ordets rätta bemärkelse men den idén har hängt med. Vad jag förstått var han en som rådgav i juridiska spörsmål typ advokatbiträde, kontorsarb. men det är inte så viktigt, kommer inte heller ihåg så noga nu så egentligen var det dumt att kommentera.

  Maggan: du är bra magstark ibland. Får oss som har en annan syn på kungahuset att framstå som om vi inte bryr oss om kärlek i ett äktenskap etc. Och att vi bör flytta från vårt fosterland, Christina Helsinki ska väl stanna där hon är kan tänka. Vi är också avundsjuka, på vad? och blått blod finns inte! Nähä du gör mig förvånad. Kritisera att Victoria behåller sin position får man inte, vilket var länge sedan vi gjorde, vi har mest resonerat om brodern nu ett tag, men de inläggen ser du väl inte. Sen att du går på Madeleine med grymma påhopp och hånar kungen att han minsann gifte sig med en väldigt enkel flicka, vilken du också ger dina fiskar varma.Det är helt okej för det är ju Maggans åsikter, fy skäms. Om du inte träffat din man hade du då blivit kär i honom? Det är en grej jag kritiserat, att dessa barn inte figurerat i kretsarna där det, enligt mig, finns lämpliga personer för äktenskap och det är bara på så vis man kan falla för någon. Du har nonchalerat mig sedan jag påtalade att du var dum mot mig, vilket du var så det är väl bara att aavvakta din reaktion någon ursäkt är inte förväntad.


 293. Helena M skriver: 29 juni, 2009

  Vilket kaos det var på den här tråden, självklart så får alla har sin åsikt (Sverige är ett fritt land, glöm aldrig det)

  Observer, vilken aggressiv ton du har, dina inlägg är inte nådiga. såklart att alla får svara på vad de vill, det bestämmer inte du.

  Jag hoppas att du tar ditt förnuft till fånga och inte får hybris av att existera.


 294. Kristine av Oslo (före detta Nordkvinne) skriver: 29 juni, 2009

  Til Helena M
  Ha-ha, ja her er det temperatur. Og jeg som alltid har trodd at svenskene var det mest flegmatiske menneskene på kloden, og at det er vi nordmenn som er hissigproppene i Norden. Men nå begynner jet å tro at det er svenskene som er nordens italienere.


 295. Helena M skriver: 29 juni, 2009

  Kristine,

  Far min bor i norge i Bergen og jag Hade en bestemor till Gerd min fars kone.

  Og hon hade varit med om kriget och hade mye att fortelje om det.

  unsyld min dåliga Norska,

  Jeg synes att det bare er töjs och tull som dere og jeg skriver men det äer koseligt med respåns, fra andre.

  Nog om detta, jag håller med i det du skriver.

  Klem Helena


 296. Gun skriver: 29 juni, 2009

  Kristine av Oslo fint ska det va!, fniss. Det var du som sa att vi har efter italienarna vackraste språket så då kan vi ju inte vara sämre när det gäller temprament, hihi.


 297. Helena M skriver: 29 juni, 2009

  Kristine, förlåt för ett det dåliga inlägget, ville bara testa hur det var att skriva Norska, det var svårt.

  Det jag skrev om min pappas frus mamma var sant, hon levde under kriget och berättade mycket om det, och om hur svenskarna betedde sig under kriget. Min styvmor är väldigt intresserad i kungligheter och dess historia.

  Hon jobbar på en dagstidning i Bergen där hon skriver om kungar och prinsessor.

  Men som sagt den här bloggen är trevlig att gå in på, men folk som skriver behöver inte vara otrevliga tycker jag.

  Kram Helena, med värdens sämsta Norsk skrift.


 298. Kristine (före detta Nordkvinne) skriver: 29 juni, 2009

  Til Helena M
  Synes du er flink, jeg. Det var litt klager på svenskene etter krigen her i Norge, men ikke så mye egentlig, det var mest dette med tysk transport av fanger og soldater gjennom Sverige. Mange svensker gjorde en formidabel innsats for å hjelpe oss. Dere tok også imot oss i hopetall som flyktninger. Så de fleste nordmenn var (og er) meget takknemlige for hjelpen under krigen.
  Til Gun
  Ja det er nok litt for høytravende dette navnet mitt, høres ut som jeg er dronningen av Oslo. Jeg gjør det mer alminnelig nå, men beholder det gamle alias i parentes en liten stund til.


 299. Gun skriver: 29 juni, 2009

  Kristine hoppas du inte tog bort av Oslo pg.av min kommentar jag tycker det var ett fint alias. Säger inte detta för att skryta, men min farfar var en av många som försökte sabotera för järnvägstransporten genom Sverige, så det fanns motståndsmän och kvinnor här också. Och även vi blev bombade det är relativ ny kunskap för mig.


 300. Helena M skriver: 29 juni, 2009

  Kristine, Tack för berömmet, jag tyckte svenskarna var fega under kriget, iallafall vad jag hört från min styvmammas mor.

  Kram Helena


 301. Helena M skriver: 29 juni, 2009

  Men du har rätt, alla Svenskar var ju inte med på det, utan hjälpte till så gott de kunde, så fega var de kanske inte vid närmare eftertanke. ;O)


 302. Gun skriver: 29 juni, 2009

  Helena det fanns och finns nog av båda sorterna i alla länder. Man vet inte som tur är hur man själv skulle reagera men man inbillar sig många gånger att man är åt hjältehållet. Hörde en dansk, som sedan skrev en bok, berätta om Estoniakatastrofen han hade varit med om. Efter överlevnaden av den gick han in i en djup depression då han alltid sett sig själv som mannen som räddar barn och kvinnor. Det hade han inte gjort utan räddat sig själv först det kunde han inte förlåta sig själv.


 303. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 29 juni, 2009

  Gun du får förlåta men vad jag vet har jag inte namngivit någon är det så du tar åt dig då måste det betyda att jag träffat rätt eller har jag missuppfattat i så fall ska jag återkomma.


 304. Kristine (före detta Nordkvinne) skriver: 29 juni, 2009

  Nei navnet hadde jeg tenkt å “neddempe” fra før.
  Jeg syner det er utrolig lite konstruktivt å ruge over noen feil som ble begått for 60 år siden, men det er noen som liker å gjøre det. Norge hadde også nøytralitetspolitikk inntil vi ble okkupert, og Sverige hadde også blitt okkupert om krigen hadde fortsatt. Jeg tror det som den overlevende fra Estonia beretter er dypt menneskelig, overlevelsesinstinktene går først og fremst på å holde seg selv og sine nærmeste i livet. Dette har mange i ekstreme situasjoner erfart.


 305. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 29 juni, 2009

  Irena. Jag tycker uppriktigt sagt det är tråkigt att vi har kommit ihop oss så här på sidan, med diverse personangrepp och annat otrevligt.
  Vad beträffar Christina tycker jag hon har fantastiska inlägg och tillför, liksom många andra, otroligt mycket intressanta saker här.

  Att man reagerar på personliga attacker tycker jag är en självklarhet, men naturligtvis har nog alla på sidan bidragit med sin del. Allt är ju som bekant inte svart eller vitt.
  Och jag är inte samma person som Neta, Maggan och Demba, men det visste du förstås Irena.


 306. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 29 juni, 2009

  …och jag menade inte Irena, att du går till attack mot människor. Ville bara svara dig angående din ovanstående kommentar.


 307. Kristine (före detta Nordkvinne) skriver: 29 juni, 2009

  Gladnyheten er Åsas kunngjøring om ny liste på fredag. Da blir alt som er skrevet her,strøket og alle kan begynne med blanke ark og nye fargestifter.


 308. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 29 juni, 2009

  Hej Johannes.
  Kul att se dig här.
  Jag funderade på varför du var inräknad bland oss andra i Irenas kommentar. Och också varför du stod inom parentes. Det har jag inte kunnat räkna ut.


 309. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 29 juni, 2009

  Ja Kristine.
  Jag såg också det. Tycker det är toppen.


 310. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 29 juni, 2009

  Har ni sett att vi också har fått en ny blogg? Sommarbloggen.


 311. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 29 juni, 2009

  JOHANNES så roligt att du är med igen, som du ser är det i samma gamla stil den ena får skit en gång en annan en annan gång, men du är ändå bäst för du är så himla saklig.


 312. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 29 juni, 2009

  Demba var är sommarbloggen?


 313. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 29 juni, 2009

  Maggan.
  Du får gå upp till BLOGGAR.
  Den finns där nedanför dom andra bloggarna.


 314. Gun skriver: 29 juni, 2009

  Nä Maggan att inte namnge dem du kastar skit på är ju ett lämpligt sätt. Då kan man ju tro att man slipper stå till svars för det man skriver. Sorry den går jag inte på. Så här skriver du “de som tyckt och gnytt om att Victoria gör fel är de största ynkryggarna”. Jag med fler han tyckt och gnytt så är det då inte bla. mig du menar? Du fortsätter “passar det inte de som tycker så mycket får de väl flytta”. Detta kan i och för sig gälla mer eller mindre alla som skriver inlägg här, är det så? Ska vi alla flytta? Fortsättningsvis ” kärlek är den bästa medicinen allt annat snack är avundsjuka”, vad menas med detta? Att du träffat rätt, javisst jag har dessa åsikter. Vore trevligt om även du stod upp för det du skriver.


 315. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 29 juni, 2009

  Ja Kristine/Nordkvinne, det blir bra när allt börjar om från början! Då kanske samtalen stannar vid just diskussioner, som ju är eftersträvansvärt.

  Och Sigrid skall återigen ha en eloge för sin fantastiska lista, håller också med om nästan allt!


 316. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 29 juni, 2009

  Tack Maggan, vad snäll du är 🙂


 317. MAGGAN skriver: 29 juni, 2009

  GUN jag har förstått att vi inte har samma tycke du och jag, men en sak är att jag skriver VAD JAG TYCKER och DU FÅR SKRIVA VAD DU TYCKER, men jag har förstått att man ska akta sig för att säga emot dig för då är man ute på mycket hal is, jag tycker fortfarande att det har gnytts mycket på V och D här både du och jag vet att vi kan inte påverka deras förhållanden utan bara önska dem lycka till. Jag såg att du tillrättavisade även Lin om hennes utlägg om vårt kungahus. Ursäkta men jag har förstått att du är tydligen allvetare och kan vet bäst de flesta andra här är dina eventuella elever, jag har aldrig gett mig ut för att KUNNA något om vårt kungahus men tycka det får alla göra även jag. Kan du neka till att kärlek är den bästa medicinen, för mig är kärlek en naturlig del i livet. Vad det gäller kungahuset för övrigt så anser fortfarande att kungen och Silvia har behandlat sina barn lite fel.


 318. observer skriver: 29 juni, 2009

  Helena M
  I det här forumet är det tillåtet att ha vilken ton man vill och det tänker jag fortsätta med. Stör det dig, så låt då bli att läsa det, det är inget tvång.


 319. MAGGAN skriver: 29 juni, 2009

  Jag håller med Johannes om att Sigrid har gjort en bra lista och nu kommer även Åsa tillbaks, för min del får JAG tacka Sigrid som varit snäll och gjort sig så mycket besvär.


 320. Gun skriver: 29 juni, 2009

  Maggan tycker inte jag tillrättavisade Lin utan ett misstag som figurerar angående Bernadottesläkten, vilket jag skulle tro 99 % av svenska befolkningen har fått sig till livs även jag tills jag lärde om. Det var alltså inget mot henne.

  Jag har alltid gillat dina inlägg som fått mig att skratta (av lust) många gånger. Jag bryr mig inte ett dugg i vad folk har för kunskaper eller ej, kunskap handlar till största del om intresse. Sedan anser jag att det är roligt att vi kan dela med oss. Det jag reagerade på i ditt inlägg och tidigare när jag sedan skrev att du var dum mot mig var att du ansåg oss inte ha rätt att ha de åsikter vi hade utan kunde isf. flytta från landet. Det framstod och framstår nu också att om man som jag, kanske visserligen löjligt, tycker att kungabarnen bör gifta sig, vi kan kalla det för enkelhetens skull ståndsmässigt så jag inte framstår som helt idiotisk, så skulle jag/vi inte bry oss i om det var kärlek inblandad, vilket jag tycker är absurt. Självklart önskar jag alla människor lycka och kärlek och kärlek är det största. Ser bara inte motsättningen. Vi vet väl mycket väl sedan tidigare att din favorit är Victoria oavsett, och att jag inte har något emot henne eller Daniel för den delen men tycker att hon ska skicka kronan vidare till näste man på däck.


 321. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 29 juni, 2009

  Jag håller med.
  Tack Sigrid. Det var gulligt av dig.


 322. Gun skriver: 29 juni, 2009

  Angående Sigrids prestation håller jag med er andra. Synd bara att det blev så mycket bråk där även jag är skyldig i stället för att kommentera listan, men Åsas kommer ju inte förrän på fredag så vi kan ta igen det förlorade.


 323. Christina Helsinki skriver: 30 juni, 2009

  Hej,

  Läste några kommentarer här, men kan inte delta i diskussionen förrän i slutet av veckan.

  Istället för att vara ´pilkunnussija´, fritt översatt från finska,= en som pippar kommatecken på allt och alla, gå in på youtube och se Susan Boyle när hon sjunger, I dreamed a dream.

  Gammelpigan från Scotland som deltog i Britains got talent, som shockade världen, genom att visa att allt är möjligt .

  När jag är sur ser jag på den videon , och skrattar mig nästan till sömns.

  Mycket bättre än att hitta fel, och dessutom elaborera dem i evighet

  God natt!


 324. Helena M skriver: 30 juni, 2009

  Observer, vad bra, så kan jag säga gå och dö din jävla hagga.

  Man fick ju ha vilken ton som helst? var det inte så?


 325. Helena M skriver: 30 juni, 2009

  Du behöver inte kommentera mig, jag slutar läsa den här tråden, så gör dig inget besvär för min skull. Adjö.


 326. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 30 juni, 2009

  Christina Helsinki jag håller med om att lyssna på Susan Boyle så får man gåshud över hela kroppen och blir så rörd att tårarna kommer, det är så synd att hon inte fick stöd innan hon klappade ihop.


 327. Lin skriver: 30 juni, 2009

  Till Gun!

  TACK för upplysningen om Jean Baptist Bernadottes far! Jag är enbart tacksam för kunskap jag får och själv inte äger!!!!
  Har varit lite misstänksam angående denna advokattitel, eftersom Jean B. ansågs ha för enkel bakgrund för att befordras som militär, men att man kringgick detta eftersom han ansågs vara en så duktig krigare. Men som svensk kung lyckades han inte återta Finland som bekant.

  Napolion ville dessutom bli av med honom och därför understöddes flytten till Sverige.

  Vad gör Bernadotteättlingarna – som bor kvar i Frankrike –i våra dagar????
  Är det någon som vet?

  Mot denna bakgrund,
  Tycker Du Gun fortfarande att det överhuvudtaget spelar någon roll med vem Victoria gifter sig?
  Silvia fick ju duga åt Kungen.

  Vårt kungahus står väl långt under övriga europeiska i fråga om status och anor. Vi har helt enkelt inga….
  P.S: Gun fortsätt med dina kommentarer. JAG uppskattar dem D.S.


 328. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 30 juni, 2009

  Gun jag har alltid tyckt att kungahusen ska hålla sig till de sina när det gäller gifte mål, men eftersom det har fallit ur ramen så får vi acceptera detta med gifte mellan adel, borgare och brackor och då förstår jag inte varför V skulle lämna över för vidare till ex.CP eller M det gör ju inte någon skillnad de har ju inget bättre att komma med heller, för du vill väl inte påstå att Emma eller Jonas skulle vara bättre än Daniel för mig har de samma klang i öronen alla tre. Sedan bryr jag mig inte om ifall du har haft många skratt åt mina inlägg jag skriver vad jag tycker och vad jag tror är rätt i mina ögon, det är inget som säger att det är så, men jag tycker så. Vad det gäller veckans lista så har jag kommenterat en del av den men inte alla för jag vet för lite om dem och Madeleine vågar jag inte säga något om för då blir jag nackad av många här som har henne som IDOL eller FAVVO.


 329. observer skriver: 30 juni, 2009

  Helena M
  Det tror jag dessvärre inte att du gör. Det är bara ett fegt sätt att inte behöva stå för det man skrivit.


 330. Gun skriver: 30 juni, 2009

  Lin skönt att du tog det så det kanske framstod som övergrepp. Vill tillägga att den vidare informationen du hade angående Jean Baptistes familj hade jag ingen aning om så det var intressant att få ta del av den. Vad ättlingarna som blev kvar i Frankrike blev av, har inte jag en aning om men det vore väldigt intressant att veta kanske Svensk Dam kunde göra något reportage om det.

  Nu till din fråga: som människa kan jag tycka det är löjligt med mina egna åsikter men som rojalist tycker jag att de har en funktion. Eftersom kungahuset mest har sitt symboliska värde idag är det viktigt att de behåller sin mystik, sin speciella livsföring etc. Det finns inget värde i att “vem som helst” kan smickra sig in och bli en människa vi ska niga för (säger inte att Daniel och Jonas har gjort det ovanstående). Det kan låta hårt, vilket det ju egentligen ju faktiskt är också, med en tronarvinge är ju inte bakbunden de har ju faktiskt ett val.Menar inte heller att de ska skriva kontrakt om giftermål med en människa de endast sett på foto, så tokig är jag inte. Svenska kungafamiljen har om man inte går i rakt nedstigande led från Karl Johan och Desideria gediget “kungablod” i ådrorna, lika långt tillbaka i tiden som de övriga familjerna. Att kungen gifte sig med Silvia kanske var bra, för ibland behövs det kanske lite färskhet och varför inte passa på när man är kung och själv bestämmer partner. Gustaf VI Adolf var väl medveten om att tronen satt löst så därför var det så viktigt för honom med vem hans barn gifte sig med.


 331. Gun skriver: 30 juni, 2009

  Maggan har jag verkligen påstått att det skulle bli bättre med Emma (vilken inte längre är aktuell) eller Jonas? Nej. Det är samma krav från min sida när det gäller de yngre syskonen.

  Att du alltid tolkar allt negativt. Jag har inte skrattat åt dina inlägg för att de skulle vara dumma eller fåniga. Jag har lett för den intensivitet de många gånger har och det är positivt m.m. Du har väl glömt det för du retar dig så på mig med jag har öst positiva omdömen på dig inte för att det är mitt jobb utan för att jag skriver vad jag tycker. Du säger alla får tycka etc. men jag ska hålla inne med det jag är bra på, blir inte det lite orättvist. Ska jag sämmas för att jag skriver om kungliga saker på en kunglig sida. Blir det tjatigt har jag vid flera tillfällen skrivit är det bara att säga till och det kan man göra på ett snällt sätt. Tänker inte skämmas här för mitt interesse och mitt kunnande.


 332. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 30 juni, 2009

  Gun vem har påstått att du ska skämmas för ditt kunnande RAKT INTE JAG I ALLA FALL men som vanligt tolkar du det som du själv önskar. Jag säger än en gång JAG HAR INGET KUNNANDE OM KUNGAHUSEN men jag tycker och tror och läser vad andra säger, nu börjar det bli ganska barnsligt det vi håller på med. Du ska vara GLAD att du har så många som tycker och vet så mycket på din sida alltså supportrar


 333. Mingo skriver: 30 juni, 2009

  Gun!
  Jag tycker att dina åsikter angående ofrälse ingiften i kungahuset var riktigt bra.Vi ifrågasätter inte Daniel som person utan som en blivande prins som vi skall buga och bocka för. Tronen har suttit löst tidigare och gör det nu i högsta grad i och med Victorias val av make.
  Vår konstitution, konungariket Sverige, blir mer och mer “vanligt”.
  Behöver vi verkligen monarkin när den inte längre är upphöjd? Jag tror att vårt kungapar inte kunde motstå envisa Victorias krav att få gifta sig med Daniel. Kronprins Haakon Magnus i Norge hotade ju med att avsäga sig kronan om han inte fick gifta sig med Mette Marit. Kanske samma krav har ställts av Victoria. Det får vi aldrig veta.


 334. Helena M skriver: 30 juni, 2009

  Observer du hade rätt för en gångs skull ditt gamla träsktroll, Känns bra va? Jag står för vad jag skriver gör du?

  Man undrar varför det finns sådana som du som bara är ute för att förstöra stämningen för andra?

  Lev vel Helena M


 335. Irena. skriver: 30 juni, 2009

  Jaha, Lin hade ju en briljant bakgrund, det var exakt så det gick till när sakförar-och advokatbiträdesättlingen Bernadotte ifrån Pau i Frankrike blev kung av Sverige: Sverige behövde hans förbindelser till Napoleon och hans släkt, samt en duglig krigare, som någon härovan mycket riktigt sa.
  Kungliga på riktigt blev de genom sina furstliga giften. Först med Josephine av Leuchtenberg, hon som hade med sig det där vackra, Leuchtenbergska diademet. Senare med prinsessor ifrån tyskland, england och, fint som snus, Romanoffs(prins Wilhelm). Detta bloddividerande kan verka småaktigt och gammaldags, men i mina ögon ligger det till precis som Gun, även hon, säger: Vad är ett kungahus och varför har vi dem?
  Om “vem som helst” skall kunna kalla sig prins el. prinsessa av Sverige, utifrån olika, slumpmässiga grunder som förälskelse, förlorar detta sin legitimitet: Säg att (fina) Victorias tre barn (vi låtsas!) gifter sig svenskt och med 1: en börsmäklare ifrån Stockholm, Viktor Rydberg. 2: en Magnus Andersson ifrån Utanede som arbetar i en traktoruthyrningsfirma 3: en tjej ifrån Skövde, Emelie Niklasson, inflyttad till Stockholm, numera läkare på Karolinska i Solna, med föräldrar som arbetar som biblioteksassistent och bankkamrer.
  Vad händer i generationen efter den?
  Prins och prinsessa, hertig eller grevar? Ja, jag kan inte se den utvecklingen utan att skratta och slå mig på knäna..hela titulaturen förlorar sin betydelse…men, som jag har sagt om och om igen; det finns inte ens i teorin att dessa människor (kungliga) skall måsta gifta sig av politiska orsaker, vilket det faktiskt var en gång i tiden, när monarkierna hade reell, politisk makt och behövde ha äktenskapen till politiska allianser och liknande.
  Svårlöst dilemma, och jag tycker inte att någon kommit upp med ett ultimat förslag på lösning, inte i något av de nuvarande kungahusen..dock föredrar jag det Danska av olika anledningar som ex.vis deras sätt att inte bara vara representationsdockor: Man skymtar deras personligheter där bakom fasaden…någon är konstnärlig, någon är för förtjust i mat och vin, någon har häftigt humör o.s.v Det tyder på ett förtroende mellan kongahuset och deras folk, detta att kungligheterna vågar visa sig lite mera som de verkligen är…titta bara på hur fint Frederik och Mary alltid står för att de just nu sätter sitt föräldraskap som prio ett och även är föräldrar i en representantsituation…som när Henrik fyllde 75 år nyligen, och barnen var med, hela tiden.
  Ja, det är inte så lätt, för jag vill faktiskt ha monarkien i Sverige kvar, men inte under vilka fjäskeriformer som helst, inte år 2010 och vidare in i framtiden.


 336. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 30 juni, 2009

  Irena.
  Ett bra alternativ är republik. Eller kanske det enda alternativet.


 337. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 30 juni, 2009

  JA VARFÖR SKA DET VARA MONARKI HÄR, NÄR DET ÄR SÅ ATT KRONAN ÄRVS AV VICTORIA OCH DET FINNS INGET SOM SÄGER ATT HON INTE FÅR GIFTA SIG MED VEM HON VILL, då skulle det varit inskrivet att V måste gifta sig med en kunglig eller högadlig man, annars faller kronan automatiskt till nästa arvinge. Nu är detta bara en tankegång från min sida och INGET SÄGER ATT DEN ÄR RÄTT. (Vill också säga att jag är nöjd med V och D).


 338. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 30 juni, 2009

  Maggan.
  Jag är också nöjd med V och D.


 339. Helena M skriver: 30 juni, 2009

  Observer, jag ber om ursäkt att du blev av mig kallad träsktroll, jag vill inte bråka.

  Förlåt.

  Mvh Helena M


 340. Ulrika skriver: 30 juni, 2009

  Appropå ingentig så var det önskemål från rojalister i Estland att Carl-Philip skulle bli kung där när de blev fria 1991. Nu blev det inte så för de har en president. men det hade varit häftigt.


 341. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 30 juni, 2009

  Ja Ulrika. (Möjligen) kul att veta är att prinsens namne Karl Filip, yngre bror till Gustaf II Adolf och yngste son till Karl IX, blev på 1610-talet tillfrågad om att bli tsar över ett område under starkt inflytande av Ryssland, där idag Estland är beläget. Historien går ironiskt nog igen.


 342. Ulrika skriver: 30 juni, 2009

  Johannes. Då är det bara att hoppas på tredje gången gillt.


 343. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 30 juni, 2009

  Precis Ulrika, hoppas kan man ju alltid 🙂


 344. observer skriver: 1 juli, 2009

  OK


 345. Kicki? skriver: 1 juli, 2009

  Ett litet ljus i mycket ,kungligt mörker har den nyfödda danska prinsen blivit!!
  Titta på honom, helt bedårande söt och med en intelligent och vaken blick, knappt två månader gammal!


 346. JacquelineInne-ochutelistavecka24 skriver: 1 juli, 2009

  Enligt sommarbloggens Johanna skulle president Sarkozy besöka kungafamiljen fredag 3 juli.


 347. Martin skriver: 1 juli, 2009

  jaha sa dom kan fira 4Juli tillsammans??? hehe Sarko gar under smeknamnet “l’americain” i Frankrike…


 348. Helena M skriver: 1 juli, 2009

  observer Tack och förlåt än en gång.

  /h.


 349. Netahttp skriver: 1 juli, 2009

  Heje!
  På söndag skall Herman Lindqvist sommarprata. (Ifall det är någon som inte redan vet).
  Han skall tydligen avslöja “hemligheter” om Victoria. Det blir nog inte så mycket med det, tror jag. Men han är ju en trevlig prick, så det kan bli underhållande. Själv skall jag försöka lyssna.


 350. NeahInneoUtelistan skriver: 1 juli, 2009

  Neta!
  Tack för upplysningen. jag skall också försöka komma ihåg
  att lyssna.


 351. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 1 juli, 2009

  Neta vem är Neah först läste jag fel och tänkte har hon fått fnatt tackar sig själv, men sedan läste jag en gång till. Ja det måste man försöka komma ihåg “FRAMFÖR ALLT NU NÄR DET HANDLAR OM MIN FAVVO” hahaha.


 352. Netahttp skriver: 1 juli, 2009

  Maggan!
  Neah är Neah. Hon skriver här ibland, fast inte så ofta. Kan förstå att du blev konfunderad, för våra pseudonymer är ju så lika.
  Hoppas Pippi är bra nu. Det verkar inte som om det är någon idé att jag lämnar några kommentarer på din blogg. Dom försvinner!!!! Raderar du dom eller är det något annat fel?


 353. Lin skriver: 1 juli, 2009

  Irena!
  Ditt inlägg är bara SÅÅÅÅÅÅ bra. Tusen tack!
  Men vi får nog finna oss i att tiderna förändras och då måste även kungahusen följa med.
  Det gick ju bra på 1800-talet att få in en ny ätt utan några anor varken kungliga eller adliga och då skall det väl lyckas på 2000-talet.
  Silvia Sommerlath togs ju emot av större delen av oss svenskar med stora famnen. Och läser man denna sajt verkar de flesta tycka att Victoria skall få sin Daniel.
  Jag håller med dig Irena att danska kungahuset är outstanding.De har ALLT!
  Så äkta i all sin kunglighet. Alltid lika intressant och spännande att läsa om dem. Att se dronningens kärlek till sin Henri är så rörande, tycker jag.

  Vårt kungapar är så stela och tråkiga, men kärleken kanske har slocknat för länge sedan. Vad vet man????


 354. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 1 juli, 2009

  Neta jag läser alla dina kommentarer på min blogg och sedan raderar jag, sedan händer det att jag tackar får inte du dem då. Pippi är kvar på Blå Stjärnan i Göteborg ännu, men är bättre får nog komma hem till helgen.Tack för du är gullig och bry dig!


 355. Irena. skriver: 1 juli, 2009

  Helena: det var inte alls snällt eller ens sant när du kallade Observer för Träsktroll, men det var roligt…själva ordet var skojigt, liksom.
  Och Lin; jag tycker ju också att V och D skall få varandra, eftersom äkta kärlek är det vackraste som finns…men det är hur det skall bli längre fram i generationerna…det är värt att ta hänsyn till, tycker jag.


 356. Netahttp skriver: 1 juli, 2009

  Nähä Maggan. Allting är bara borta vad jag har kommenterat. Så jag kan inte se att du har fått mina kommentarer. Och nej, jag får inga svar från dig på bloggen. Jo, ibland på min egen blogg, förstås.
  Jag tänker på Pontus som är ledsen och längtar efter Pippi. Det är så rörande. Men det låter ju bra att Pippi är bättre och kan komma hem snart. Tydligen är det här det enda sättet jag kan nå dig på om jag inte skall maila privat.


 357. Helena M skriver: 1 juli, 2009

  Irena, Nej det var inte snällt men jag är för spontan och jag ångrade mig direkt efter att jag hade skickat det. Men visst är det ett kul ord.

  Observer, jag är så ledsen över mina utbrott, men det hade hänt en sak i privatlivet som gjorde mig ledsen och dumma jag hoppar på dig, sorry.


 358. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 1 juli, 2009

  Maggan.
  Varför raderar du dina kommentarer på bloggen? Jag markerar mina som lästa och sen får dom ligga kvar. Kan vara kul att kolla ibland vad folk har skrivit.
  Du får fä
  Förstås göra som du vill. Bara undrade.


 359. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 1 juli, 2009

  Det där ser inte klokt ut, men jag tror du förstår Maggan.


 360. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 2 juli, 2009

  Menade arr det jag skrev 1 juli 23.37 inte ser klokt ut. Råkade trassla till det.
  Tänkte att du Maggan kanske tror att jag menade din blogg. Det skulle kunna tolkas så.


 361. signesigne skriver: 2 juli, 2009

  Imorgon får vi en ny lista enl.Åsa. Jag tror lillprinsen i Danmark kommer etta på innelistan. Viktoria, Mette-Marit, Lilla Alexia fr.Holland tror jag också kommer på innelistan. På utelistan tror jag att Albert och Bea kommer.Om M.J. kommer med så hoppas jag sist på utelistan men jag hoppas att inte kommer med överhuvudtaget !!!


 362. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 2 juli, 2009

  Ja det blir skoj med en ny lista. Jag skulle nog tippa ungefär som du Signe om vilka som kommer med.


 363. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 2 juli, 2009

  Tack än en gång SIGRID för allt arbete du la ner på listan det var jätte bra och snällt av dig!!! återigen TACK!!!


 364. Netahttp skriver: 2 juli, 2009

  Ny lista vid midnatt. Kul för er som håller er vakna. Nu ropar min kudde på mig.
  Natti Natti.


 365. Christina Helsinki skriver: 2 juli, 2009

  CP och Emma igen nykära, på Angers och Rabenius bröllop. De kommer att bli ett par igen, och Emma blir prinsessa.

  BTW, kunde man inte skicka listan på ´lämpliga´damer för CP till Furst Albert? Damerna kanske skulle själv föredra Albert. No money, no honey.


 366. Christina Helsinki skriver: 2 juli, 2009

  Såg nyligen en video stump om Diana. Funderade när någon talade om Victorias haka, måste man verkligen ha ett solvargsgrin som framhäver ens mindre positva ansiktsdrag?

  Diana ´flabbade´aldrig, utan hade ett s.k bildat leende, som min farmor uttryckte det.


 367. Netahttp skriver: 3 juli, 2009

  Christina Helsinki, fniss, ett bildat leende, hur ser ett sånt ut? Skulle hellre säga “kultiverat leende”
  Men jag håller helt med dig om Victoria. Kanske hon tror att hon måste storflabba jämt för att ge ett positivt intryck?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar