Japanska kejsarfamiljen förnekar att de velat droga skolelever

Japanska kejsarfamiljen förnekar att de velat droga skolelever
Annons

Kronprins Naruhito, kronprinsessan Masako och prinsessan Aiko med hund.

Kronprins Naruhito, kronprinsessan Masako och prinsessan Aiko med hund.

Den japanska kejsarfamiljen förnekar nu med bestämdhet att de skulle krävt att några busiga elever från skolan där prinsessan Aiko går skulle tvingas ta lugnande tabletter för att få dem bråka mindre.

Prinsessan Aiko undervisas nu delvis hemma.

Prinsessan Aiko undervisas nu delvis hemma.

Upprinnelsen till hela denna pinsamma historia började med att den skyddade prinsessan Aiko, 8, fick problem med några överaktiva skolkamrater i Gakushuin Primary School. Något som den japanska tidningen Shukan Shincho uppmärksammat. Pojkarna i prinsessans klass hade stökat så mycket att den känsliga Aiko inte längre orkade gå i skolan på heltid. Då sägs kronprins Naruhito ha kontaktat skolans ledning och krävt att pojkarna skulle medicineras under lunchen så att de lugnade ner sig lite. Vi har tidigare skrivit om ämnet men då sades det att prinsessan åter börjat skolan.

Står på sig

Talesmän från den japanska kejsarfamiljen kräver nu en ursäkt från tidningen Shukan Shincho, berättar tidningen Telegraph:
– Vi tycker hela den här historien är mycket olycklig, säger representanter för kejsarfamiljen.
Men den japanska tidningen står på sig.
– Vi vidhåller vår historia och har vittnen som bekräftar det vi berättat.

Annons

Tidigare problem

Mamma till den lilla Aiko i fråga, kronprinsessan Masako, 47, lider som vi tidigare skrivit av vissa nervösa problem och depressioner. Hon sägs bland annat vara stressad av att inte kunna ge kronprinsen den nödvändiga avkomman, en ny kronprins. Något som gjort att hon stundtals dragit sig undan från alla offentliga uppdrag.

Läs även:

Av Agneta Nisbeth
Foto: IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Japanska kejsarfamiljen förnekar att de velat droga skolelever”

 1. pix skriver: 9 juni, 2010

  “lider som vi tidigare skrivit av vissa nervösa problem“`å herre ….. på vilket århundrade lever ni???ni får det att låta som på 1800 talet.


 2. Pia skriver: 9 juni, 2010

  Även Masakos svärmor, kejsarinnan Michiko, har haft “nervösa besvär”. Hon hade en djävulsk svärmor och kunde en period inte tala pga detta. Det japanska hovet vekar vara ett av världens hårdaste. Uråldriga seder som cementerats under århundraden. Vet inte om man fortfarande dagligen undersöker kejsarens avföring.
  Masako var före sitt giftermål en högt utbildad yrkeskvinna, diplomat, med examina från både Harvard i USA och Oxford i England. Hon lär ha svarat nej på Naruhitos frierier upprepade gånger och när hon slutligen gick med på att gifta sig fick hon finna sig i ett liv i bur. Det tog flera år att bli gravid och efter missfall föddes så en dotter. Det var inte vad Japan ville ha. Kravet på ytterligare försök stressade självklart kronprinsessan. Undrar någon på att psyket sviktar. Som tur är står kronprinsen på hennes sida och stöttar. Efter att kronprinsens yngre bror och svägerska fått en son verkar det som att kronprinsfamiljen kan ta det lite lugnare. Annars verkar dock hela kejsarfamiljen vara livegna, en tillvaro praktiskt taget isolerad från folket. Kejsarparet såg ut att trivas gott med sin utflykt till Sverige för några år sedan. Den lilla kejsarinnan spröd som en porslinsdocka. Minns när hon gifte sig med Akihito 1959. Den första ofrälse kvinnan i kejsarfamiljen. Skönt att vi i Sverige ser lite humanare och mindre stelt på kungligheter.


 3. Evelynrb.se skriver: 9 juni, 2010

  Det var tur att det andra barnet blev en son.Hade det blivit en flicka till så hade säkert myndigheterna dödat det barnet tills dom hade fått en son.

  Nu för tiden får familjer bara ha två barn…två söner går an men inte två döttrar.


Annons

Laddar