Prova PLUS!
Klicka här för att skapa ditt konto och få obegränsad tillgång till en sluten värld. Första månaden gratis!

Japanska kejsarinnan Michiko skär ner på uppdragen

Japanska kejsarinnan Michiko skär ner på uppdragen
Annons

Den japanska kejsarinnan Michiko säger nu att hon inte längre orkar arbeta som tidigare. Förra veckan blev hon 76 år.

Kejsarinnan Michiko fyllde förra veckan 76 år. Det är i och för sig ingen ålder, men tidningen Washington Post berättar att kejsarinnan nu planerar att arbeta mindre. I ett uttalande i samband med födelsedagen berättades att kejsarinnan sedan tidigare lider av stress och att hon nu också utvecklat astma. Men Michiko menade ändå läkarna tar väl hand om henne i det kejserliga palatset.

Glömmer saker

Michiko, som är gift med kejsaren Akihito som fyllde 76 förra året, berättar öppenhjärtigt om sina problem:
– Jag har tidigare varit välsignad med en god hälsa fast nu märker jag tecken på åldrande. Som att jag inte längre minns var jag lagt saker och ting. Det är visserligen ganska dråpligt ibland, men ger mig också en känsla av hjälplöshet, säger kejsarinnan i Washington Post.
Hon hoppas att kunna få arbeta ett tag till, men det kommer bli allt mer sällan vi får se henne resa runt i världen på olika uppdrag.

Annons

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Japanska kejsarinnan Michiko skär ner på uppdragen”

  1. Pia skriver: 25 oktober, 2010

    Även en ljuvlig liten körsbärsblomma, tärs av tidens tand. Hon hör dock till de kvinnor som åldras med behag. Hon är naturlig och bär sitt grånade hår och sina små rynkor utan att konstra med insprutningar och lyft. Så värdigt en stor liten kejsarinna. Jag har alltid tyckt om det japanska kejsarparet och beundrar dem. Det japanska hovet är ingen idyll att leva i. Det fick den unga Michiko veta, när svärmor gick i spetsen för en mobbningsaktion, som orsakade en stressrelaterad stumhet hos sonhustrun. Dessbättre gick den över, men hon har nog kämpat tappert för att göra sin plikt. Unnar henne att få ta det lugnt nu och få en hygglig ålderdom.


Annons

Laddar