Joachim och Marie hejade fram Danmark till seger

Joachim och Marie hejade fram Danmark till seger
Annons

prinsessan marie, prins joachim

Prinsessan Marie och prins Joachim följde den spännande matchen från läkaren.
Prinsessan Marie och prins Joachim följde den spännande matchen från läkaren.

Prins Joachim har fått sin prinsessa Marie till en riktig fotbollsfantast, som i lördags på plats i Parkens idrottsarena i Köpenhamn med spänning följde VM-kval-matchen mellan Danmark och Sverige.

Förr var det fotbollskväll med grabbarna inkluderat öldrickande och cigarettrökande som gällde för prins Joachim. Men nu är det lugnare former som gäller för den danske före detta partyprinsen. Fotbollsintresset är kvar, men under lördagens VM-kval mellan Danmark och Sverige valde prins Joachim att ta med hustrun prinsessan Marie.

Annons

Spännande match

Det blev en barnfri myslördag som bjöd på stor spänning och som till många svenskars förfäran slutade med vinst till Danmark som nu är garanterat en VM-plats, Sveriges chanser att gå vidare är minimala. Men prinsessan Marie och prins Joachim var såklart mycket nöjda med matchens resultat och troligtvis får prinsen fortsatt sällskap av sin prinsessa på läkaren till framtida fotbollsmatcher.

Av Anna Frödell
Foto: Stella Pictures


Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

9 kommentarer till “Joachim och Marie hejade fram Danmark till seger”

 1. Martin skriver: 12 oktober, 2009

  japp nu blir det nog sjutton Svennis som far leda landslaget??
  flyttar val hit denna linken da mitt favvo par Leve Jo leve Marie!!
  sodra Jylland ar harligt !!

  http://www.billedbladet.dk/Kongelige/ArticleFolder/2009/10/Marie%20slaar%20et%20slag%20for%20Soenderjylland.aspx


 2. Martin skriver: 12 oktober, 2009

  mer om the queen mom intressant + glom ej memoirerna ar ute nu !!

  http://www.guardian.co.uk/uk/2006/aug/16/monarchy.stephenmoss


 3. Bittan skriver: 12 oktober, 2009

  Det är en fröjd att se hur glad och avslappnad Joakim ser ut numera.
  Det ser ut som om han trivs med familjelivet denna gång. Jag förstår honom förra gången när han var gift med Aölexandra, hon er så “snipig” och bestämd ut, så fick Joakim allt skuld att de separerade, så hade hon prasslat med Martin i flera år!


 4. Gittan skriver: 12 oktober, 2009
 5. Anna-Karin skriver: 12 oktober, 2009

  Jo det var många sura miner på Joakim när han och Alexandra skiljde sig.
  Men det visade ju sig att Alexandra var den “skyldige” om det nu finns det i en skilsmässa. Hur som helst så har han ju verkligen funnit lyckan hos Marie igen. De är söta i hop.


 6. Martin skriver: 12 oktober, 2009

  Kung Carl XVI Gustaf, Sampochefen Björn Wahlroos och Fortums avgående vd Mikael Lilius sponsrar ett svensk-finskt managementprogram.
  12 svenska och 12 finländska ungdomar ska under två år utbildas med en budget på 17-18 Mkr.
  Starten för utbildningen skedde i Helsingfors på torsdagen. Kung Carl Gustaf besökte Finland för att i tillsammans med president Tarja Halonen inviga ett svensk-finskt konstverk på det Svensk-finska kulturcentret Hanaholmen. Samtidigt ordnades avspark för den tvååriga managementutbildningen av tolv svenska och tolv finländska ungdomar.
  “Det handlar om samma projekt som Svenska Scoutrådet i Sverige har, med kungen som drivande kraft. Ett utbildningsprogram i värdebaserat ledarskap”, säger Gunvor Kronman, direktör för Hanaholmens kulturcentrum.
  Efter begivenheterna övernattade kungen och hans följe på Björn Wahlroos ståtliga herrgård Åminne utanför Salo i södra Finland. Gården som en gång ägdes av kungagunstlingen och gustavianen Gustaf Mauritz Armfelt (1757-1814) är pietetsfullt renoverad av Björn Wahlroos.


 7. Christina Helsinki skriver: 12 oktober, 2009

  Martin,

  När du talar om Mikael Lilius, han är min studiekamrat från Svenska Handelshögskolan i Helsingfors. Hans fru kan närsomhelst tävla med Madeleine utseendemässigt. Jag avlade examem i marketing, och Carl de Geer satt på raden bakom mig tillsammans med Anders Lindman, en finlandssvensk snobb .

  Äntligen kan jag uttala, fick högsta vitsord av professor Mickwitz, i marknadsföring, skulle vara kul om Carl de Geer skulle kommentera, mig och Ander Lindman. Carl, du bodde ju på Petersgatan!


 8. marie ceder skriver: 12 oktober, 2009

  Inte för jag tror att det skulle ha påverkat matchutgången men nog hade det varit på sin plats om Carl Philip Bernadotte masat sig över sundet för att bevista matchen. Det brukar kungligheter göra vid viktiga idrottsevenemang. Om inte annat hade det kanske kunnat vara lite reklam för honom själv. Vad gör människan egentligen för att rättfärdiga den lön han får av oss???


 9. Christina Helsinki skriver: 12 oktober, 2009

  Marie,

  Carl Philip Bernadotte är en mammas pojke, som trivs bättre med andra gossar och mamma än att vara på jakt efter adelsdamerna, listade här tidigare.

  Gossar som älskar mammas och andra gossars sällskap istätllet för att göra som t.ex. prins Harry gör mig alltid litet misstänksam


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar