Joachims prinsar var med och sjösatte historisk båt

Joachims prinsar var med och sjösatte historisk båt
Annons

prins-Nikolai

Prins Joachim tog med sig sönerna och hustrun Marie när det var dags att sjösätta Nydambåten i Sottrup Woods i Soenderborg.

Nydambåden är en tre ton tung,  23 meter lång och 3,5 meter bred träbåt som representerar utvecklingen mellan en “plankbåt” från Hjortspring och det egentliga vikingaskeppet.

Annons

Marie

Prinsessan Marie “invigde” båten genom att “döpa den” och skvätta vatten på den med ett vikingahorn. Båten är från ca. 320 e. Kr. och hittades 1863 i Nydam Mose på östra Sønderjylland. Båten var ett krigsfartyg  med en besättning på 45 personer, varav 36 rodde.

Felix

Prins Felix var med och drog i tamparna. Prinsessan Marie satte sig på huk och pratade med flickan i gult som överlämnade en blombukett.

prinsessan-Marie

Se fler bilder på Åsas Kungliga Europa>>

Av Åsa Bönnelyche
Foto: All over press

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

12 kommentarer till “Joachims prinsar var med och sjösatte historisk båt”

 1. Karina skriver: 23 augusti, 2013

  Vi har ingen hertugdømmer/titler i Danmark, men Joachim – og nu også Marie – har altid været meget aktiv i Sønderjylland, hvor Schackenborg ligger.
  Og besøget og “dåben” er, tror jeg, nøje planlagt så også de 2 store drenge kan være med, når de er på besøg fra København.
  Hertug/hertuginde-titler har så til gengæld Victoria, CP og Madeleine, men man hører aldrig om nogen særlig tilknytning til deres hertug-område, de holder alle sammen til på Öland om sommeren. 😉


 2. My skriver: 23 augusti, 2013

  Tänk om vi ändå hade haft de danska prinsessorna i vårt kungahus istället. 🙂


 3. Bettina skriver: 24 augusti, 2013

  Så stor Nikolai er blevet: 14 år i næste uge. Jeg tvivler på, at det bliver ham, der overtager Schackenborg eller måske rettere at han, hvis det bliver ham, vil bo der året rundt. Man kan ikke bo længere ude på landet i Danmark, for så havner man i Vadehavet – næsten.
  I hvert fald skal han ikke lytte til farmor Margrethe om: At i det danske kongehus gifter man sig ikke dansk!
  Nicolai får jo ikke protektioner og opgaver for kongehuset, som hans far har, og en dansk pige vil nok bedst kunne vænne sig til at bo i området. Hans mor Alexandra gjorde det i hvert fald aldrig.


 4. Eva skriver: 24 augusti, 2013

  Underbar familj! Marie är fantastisk!


 5. Eva Marie skriver: 25 augusti, 2013

  Der har været mange skilsmisser i kongehusene de seneste år-tier.
  Men ikke så mange, hvor der er kommet halv-søskende i, og der synes jeg Joachims børn virkelig har vist, at de har en ægte omsorg for hinanden. Det er blevet sagt, at Nikolai og Felix er hinandens bedste venner og herligt at se, at lille Henrik er kommet med ind i venskabet.


 6. Jeppe skriver: 25 augusti, 2013

  #1 Karina. Nej, det har du rätt i. Ingen av de svenska hertig/hertiginnorna verkar ha någon speciell anknytning. Madeleine hade folkmusikanter iklädda Järvsödräkten på sitt bröllop men annars är det väl inte mer. Det var annorlunda förr när kungligheter hade lite mer privilegier och kunde vistas i sommarslott hela somrarna. Gustav VI Adolf var hertig av Skåne och bodde på Sofiero varje sommar och skapade en fantastisk trädgård. Helsingborgarna såg kungen lite som “sin”. Idag betyder en hertigtitel ingenting alls på det viset.


 7. Kerstin BergströmFirefax skriver: 25 augusti, 2013

  #2 My Flytta till Danmark då.


 8. Linnea skriver: 25 augusti, 2013

  Prinsessan Marie.En utomordentligt trevlig person.Men för min personliga del tycker jag våra svenska prinsessor duger riktigt bra! Allesamman använder både hjärta o hjärna .


 9. Kerstin BergströmFirefax skriver: 25 augusti, 2013

  #1 Karina C-P är ofta i Värmland och representerar även där privat i sitt fritidshus..Viktoria är lite då och då i sitt.Det skrivs bara var de har varit på för ort inte att de har varit i hertigdömet.Madeleine har endast varit 2 gånger i sitt livi i hennes hertigdöme.
  Jag tycker Joacim och Marie verkar mycket sympatiska.De är mina favoriter i erat kungahus.Joacim verkar mycket gladare och inte lika stel.Narie har nog gjort susen.


 10. Mette B skriver: 26 augusti, 2013

  #3 Bettina
  Jeg tror ikke, der bliver andre kongelige ejere af Schackenborg end Joachim! Så en lille artikel på internettet om, at Joachim har taget lån i slottet for ialt ca. 42 mil. — og også Alexandra har taget lån i sit hus for 5 mil., huset, som hun fik gældfrit ved skilsmissen.
  Så hvis Nikolai skal være slotsejer i det sønderjyske, så skulle han nok begynde at studere økonomi og strategisk planlægning.
  Gud ved om Marie har vidst, hvilken forgældet mand, hun har giftet sig med ? Jeg håber hun har særeje, for hun har nok taget mere med ind i ægteskabet end hun vil få med ud ved en evt. skilsmisse.
  Anderledes med Alexandra, hun kom med ingenting og fik efter sigende 24 mil. ‘ud af ægteskabet’ plus huset til dengang 7 mil.


 11. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 26 augusti, 2013

  Jag vet inte vad det är men prins Joachims barn ser betydlig mer kunglig ut än Fredriks och Marys barn. Deras barn ser ut som vilka danskaa mainstream barn som helst. Det är något utsökt vackert med Joachims barn, kanske för att deras mammor är otroligt vackra och har något “utöver” ett alldagligt utseende. Jag vet att detta påpekats tidigare men det blir så tydligt när man ser hans barn…


 12. Marguerithe skriver: 26 augusti, 2013

  “10” Mette B,
  Vi får hoppas att Marie har på något sätt försäkrat sig. Hon verkar så oerhört ödmjuk. Alexandra är en helt annan typ av person, en streetsmart affärskvinna, och som sagt hon såg till att få mycket pengar vid skilsmässan.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar