Kates förlovningsring har en lite sorglig historia

Kates förlovningsring har en lite sorglig historia
Annons

Den vackra ringen som Kate Middleton fick av prins William vid förlovningen har en lite sorglig historia. Och inte bara för att den burits av prinsessan Diana…

Alla pratar nu om den vackra ringen som prins William gav till sin fästmö Kate Middleton när de förlovade sig i Afrika. Det var ju prins Williams älskade mamma, prinsessan Diana som en gång burit den. Hon fick den i sin tur av sin blivande make prins Charles vid deras förlovning. Och hur det gick sedan vet vi tyvärr idag…

Annons

Fin gest

Många menar att ringen kan föra med sig lite otur, andra säger det var en underbar gest av prins William som ville skicka en tanke till sin döda mamma en glad dag som denna. Han bar också omkring på den i veckor under parets resa i Afrika innan han tog mod till sig att fria.

Blå safir

Annons

Ringen, som består av en 18 karats oval blå safir omringad av 14 små diamanter, kommer från juvelfirman Garrard & Co. Då kostade den runt 28.000 pund men nu sägs den vara värd betydligt mer än en miljon kronor.

Förlovningen

Inget konstigt med detta kan tyckas, men faktum är att det redan vid prins Charles och prinsessan Dianas förlovning snackades en hel del om ringen. Även om den blev en försäljningssuccé som billig kopia.

Från en katalog

Charles hade nämligen valt att plocka ring-modellen direkt från en katalog, inte specialbeställa den som annars brukligt var i kungliga kretsar. Viktigare än så var tydligen inte förlovningen för honom.

Av Agneta Nisbeth
Foto: IBL, Stella Pictures

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

18 kommentarer till “Kates förlovningsring har en lite sorglig historia”

 1. Pia skriver: 18 november, 2010

  Prins William verkar ha betydligt mer ryggrad än sin far. Han ger ett moget och stabilt intryck och står på egna ben, vilket ger hopp om ett bra äktenskap.Trots tragedin med moderns förtida död har han nog haft en bättre uppväxt än någonsin hans föräldrar fick. Han ser trygg ut och Kate och han har känt varandra i många år, är jämnåriga och vet var de har varandra. Congratularions and All the Best.


 2. BEN skriver: 18 november, 2010

  Otroligt vacker ring, men den har ju inte bringat någon lycka tidigare. (Kate Middletons naglar är väl inte så snygga till den
  vackra ringen). Att prins William gett sin blivande hustru sin mors ring verkar inte så konstigt, eftersom det går att läsa i tidningar att han tänker på sin mor dagligen.


 3. Vårin skriver: 18 november, 2010

  Er stolt over prins William som tenker på sin mamma og er med videre hos Kate.,Diana og hennes forlovelsesring bringer lykke videre.Denne beste ringen er så vakker og tidløs og blir verdifulll…Liker det at han gjør det å ta vare på sin mammas forelovelses ring og jeg vet det at hun ville like det også og er sikkert stolt over sin sønn.Jeg føler med dem og støtter dem. ;0)


 4. nea skriver: 18 november, 2010

  och jag som just tänkte säga att äntligen en person med naturligt snygga naglar (bara välklippta och transparent lackade) – inte den förfärliga franska manikyren, som är så artificiell att det osar om den…


 5. tove skriver: 18 november, 2010

  Akkurat den ringen har vel en sterk bismak og brakte vel neppe hans mor lykke! Hadde jeg vært Kate hadde jeg ikke likt å få DEN ringen!


 6. Hilde E. skriver: 19 november, 2010

  Nydelig gjort av William. Denne ringen skaper en videreføring av Diana som kronprinsesse til Kate som skal overta denne rollen.
  Denne gesten viser også hvor glad William var i sin mor og ønsker å videreføre hennes gjerning med sin hustru.


 7. Lotta skriver: 19 november, 2010

  Vad jag har läst i engelska böcker så var det Diana själv som valde den aktuella ringen. Hon var så ” arg ” att hon valde den dyraste ringen som juveleraren hade med sig.


 8. Nanna skriver: 19 november, 2010

  #2 BEN
  Måske har du glemt det, men Diana havde længe meget nedbidte negle. En uvane det vist til sidst lykkedes hende at slippe af med.
  Jeg ser ingen “fejl” på Kates negle, tværtimod synes jeg, at det
  er skønt, at hun ikke som mange andre møder op med fransk
  manicure (dvs. hvidlakerede neglespidser).
  Jeg synes Kate på alle måder virker som en naturlig pige, der
  matcher William perfekt.
  Det bliver spændende at følge parret i fremtiden.


 9. Annika skriver: 19 november, 2010

  Prins William hade kunnat välja en mycket bättre kvinna med mer karaktär än Kate Middleton. Hon är en extremt dålig förebild för unga tjejer och kvinnor. Att England kommer ha en blivande drottning som inte vet hur det är att jobba som resten utav landet ( och världen ) är ju skrattretande. Hon har absolut ingen jobb erfarenhet! Chelsy Davy är ju en så mycket bättre förebild för alla en Kate Middleton.


 10. Tina skriver: 19 november, 2010

  Lite synd att han gav henne Diana’s ring, jag tycker att han hade kunnat ge henne en annan. Med tanke på all historia bakom den så kanske han borde ha startat på nytt. På tal om Kate’s jobbanda, jag har undrat lite som så många andra om hon passar för jobbet som Drottning. Hittills har hon inte riktigt kunnat imponera på det Engelska folket.


 11. Snorkfröken skriver: 19 november, 2010

  Hej Annika (9)
  Menar du att Diana visste nånting om att hurudant det är att jobba?


 12. Annika skriver: 19 november, 2010

  Hej Snorkfröken
  Jag sa aldrig något om Diana, så jag förstår tyvärr inte vad du menar?


 13. Irena. skriver: 19 november, 2010

  Det är ju en mycket kärleksfull gest!!


 14. Damfan skriver: 19 november, 2010

  Ringen är vacker men jag är osäker på om han skulle ha gett den till henne.

  Hoppas att Kate blir mer seriös när det gäller att arbeta eftersom hon kommer behöva bli det nu. Ingen mer lathet.


 15. Beatrice skriver: 19 november, 2010

  Jag skulle bara vilja tipsa om ett jättebra inlägg jag läste om just detta ämne under en annan rubrik;

  “Prins William: Jag gav henne min mammas ring”
  (Den står under rubriken “mest läst” högt upp till vänster på startsidan)

  Läs Marika #37- inlägget! (om du inte redan gjort det förstås.)
  Lite småkul information, tack för det!


 16. mb skriver: 20 november, 2010

  Annika, få av dagens kungligheter har någon erfarenhet av vanligt arbete, och särskilt inte vårt kungahus. Kate Middleton har åtminstone tagit sig igenom en vanlig kandidatexamen utan att ta några genvägar. Hon ger ett hyfsat säkert intryck (och det har hon gjort från dag ett, ingen snorkighet mor journalister, ingen tafatthet), ser ut som en ung gudinna och kommer säkert att betyda mycket för att marknadsföra England. Klart det kan gå åt pepparn ändå men hon verkar ha alla förutsättningar. Lite föör sugen på att bli kunglig kanske om man nu ska hitta ngn negativ sida.


 17. Bella Donna skriver: 20 november, 2010

  #9 Annika: FYI så är det slut mellan prins Harry och Chelsy Davy sedan ett tag!


 18. Lydia skriver: 20 november, 2010

  tove 5 håller med dig sedan är ringen så daterad (1980-tal).

  Tycker Kate är vacker och så, tillräckligt vacker för att bli en prinsessa och hennes namn passar ju också. Men visst har väl hennes infångande av William varit mer än slumpmässigt. Uder tiden de hade ett break verkar det som om hon gjorde allt för att få tillbaka honom igen – vilken hade inte gjort det – nu är det bara att hoppas att de trivs tillräckligt bra tillsammans så de kan leva lyckliga livet ut med varandra. All lyckönskningar från mig och det blir spännande att se om de kommer få en fjärde generation innan den äldsta trillar av pinn, det är nog troligt.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar