Kates gulliga smeknamn på dottern Charlotte

prins George och prinsessan Charlotte
Vår svenska kungafamiljs smeknamn har vi stenkoll på men i Storbritannien har de varit mer hemliga. Kate råkade dock avslöja vad hon kallar dottern Charlotte.
Annons

Många kungligheter, både vuxna och barn, lyssnar till sina smeknamn. Bakom slottets stängda dörrar kallas prins Charles för “Fred”, kronprinsessan Victoria för “Oja” och prinsessan Christina för “Titti”. Ja, det finns många exempel. Nu har vi dessutom en helt ny generation kungligheter vars smeknamn vi inte riktigt känner till ännu. Åtminstone inte alla. Vi vet ju att Carl Philip och Sofia kallar lillprins Gabriel för “Gabbe” och att Madeleine ropar “Nono” efter Leonore. Men de brittiska småttingarnas smeknamn har varit okända – fram tills nu.

Berättade för ett kungligt fan

När William och Kate besökte norra Irland häromveckan råkade hertiginnan nämligen försäga sig. Avslöjandet skedde när hon stannade till, vid den stora folksamlingen, för att prata med bloggaren Laura-Anne. Kvinnan berättade att hon hade en fyraåring son därhemma när Kate utbrast: “Då är han ju lika gammal som Lottie”.

Annons
hertiginnan kate prins william irland
Hoppsan, Kate! Där gick det lite snabbt.

George lillasyster går alltså under beteckningen “Lotte”. Gulligt, eller hur? George själv kallas ju dessutom “George Cambridge” när han är i skolan. Titeln prins följer inte med in i klassrummet vilket har varit ett önskemål från William och Kate. Prinsparet meddelade tidigt att de inte vill att han ska behandlas annorlunda än de andra barnen. Därav namnet George Cambridge.

Läs mer

Foto: TT

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

7 kommentarer till “Kates gulliga smeknamn på dottern Charlotte”

 1. Bettan skriver: 5 mars, 2019

  Sunt tänkt att inte använda titel i skolan.


 2. PernillaA skriver: 5 mars, 2019

  Jag personligen är ingen vän av smeknamn , gabbe låter hemskt i mina öron precis som Oja, att Kate avslöjade flickans smeknamn gör absolut inget även om jag föredrar dopnamnet


  1. konsttanten skriver: 5 mars, 2019

   PernillaA: Instämmer helt!


 3. Ingrid skriver: 5 mars, 2019

  Det var väldigt klokt tänkt av föräldrarna!


 4. Kristin skriver: 5 mars, 2019

  Ja, Lottie, eller Lotte i Norge, er vel et ganske vanlig kallenavn/smeknavn for Charlotte. Helt greit navn, men jeg foretrekker også døpenavnet. Jeg kjenner forresten en Christina som kalles “Titti”. Foretrekker Christina…


 5. Pia skriver: 5 mars, 2019

  “Gabbe” är väl något som hans kompisar en gång kan tänkas använda. Ganska “grabbigt” m a o. Inte så kärleksfullt från mor och far kanske?


 6. Kerstin Bergström skriver: 6 mars, 2019

  Det var Alexander som börja med det. Han var inte så gammal när Gabriel föddes så det var han som börja med Gabbe. Man kan ej begära att en liten kille på 16 o halv mån. ska kunna säga Gabriel.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar