Se Kates känslosamma tal om mammalivet: “Enormt krävande”

Se Kates känslosamma tal om mammalivet:
Kloka ord!
Annons

Hertiginnan av Cambridge, i folkmun kallad Kate Middleton, bollar de kungliga plikterna med småbarnslivet på Kensington Palace, men att vara förälder kan vara smärtsamt ibland, även för en hertiginna. Det berättade Kate nyligen när hon besökte Best Beginnings som är en verksamhet som erbjuder stöd och hjälp till nyblivna mammor och pappor.

Annons

I sitt invigningstal öppnade Kate upp om sina egna känslor och tankar kring föräldraskapet.

– Inget kan riktig förbereda en för vilken överväldigande upplevelsen det är att bli mor. Det är komplexa känslor av glädje, utmattning, kärlek och oro i en salig blandning. Din identitet ändras i grunden över en natt, sa hon och fortsatte:

Annons

– För mig personligen har det var en otroligt berikande och underbar upplevelse att bli mamma. Men, vid vissa stunder är det enormt krävande till och med för mig som har ett stöd hemma som de flesta mammor saknar.

Best Beginnings erbjuder bland annat stöd till kvinnor som drabbats av förlossningsdepression och frågor om just psykisk ohälsa är Kate främsta fokus just nu.

– Om man skulle få feber under graviditeten skulle vi söka hjälp från en läkare. Att ta kontakt med någon för att få hjälp med sin psykiska hälsa ska inte var annorlunda, våra barn behöver oss och vi måste ta hand om oss själva och söka stöd.

I klippet nedan ser ni Kates tal.

Foto: IBL.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Se Kates känslosamma tal om mammalivet: “Enormt krävande””

 1. AnnaS skriver: 24 mars, 2017

  Jag tycker att Kate med ens ser mycket äldre ut…småbarnsåren som tar ut sin rätt…?


 2. Christina Kari Helsinki skriver: 24 mars, 2017

  Månne folk här i Finland vara tokigare än andra. Har nuförtiden så många småbarnsbekanta som egentligen har ganska bra jobb. INGEN beklagar sig, bara planerar framtiden. barnomsorg, vill gå tillbaka till sina jobb men säger att barn är det bästa. En ville ha hund, men mannen tyckte bättre med ett syskon. Så gick det också och mamman tog examen på hösten, blev en Master of Science. Här vill man inte slöa.


 3. Marguerithe skriver: 27 mars, 2017

  Det är väl inte mammalivet i sig som är krävande men kombinationen med att vara kunglig och stå så nära tronen. Kate har sett mycket trött ut sedan Charlotte föddes. Även om de kungliga har all praktisk hjälp är det den psykiska pressen som tar kraft.


 4. Christina Kari Helsinki skriver: 28 mars, 2017

  Marguerithe

  Om man efter så här många år i rampljuset upplever det som en psykisk press att vara kunglig och att stå så nära tronen?? då rekommenderar jag att avsäga sig dessa uppdrag. Då är man psykiskt instabil. Hur tror du att mammor med små barn upplever risken att bli arbetslös, då man behöver sina inkomster? Där kan man tala om psykisk press. Ibland får jag en uppfattning om dig att du aldrig varit i förvärvslivet. Du behöver inte berätta som Mona men jag bara undrar.


  1. Marguerithe skriver: 28 mars, 2017

   Christina Kari,
   För kännedom. Jag har förvärvsarbetat i alla år och har dessutom ett eget företag. I denna kommentar har jag aldrig jämfört Kate med någon annan. Den enda kungliga jag vet i så fall som inte lider av psykisk instabilitet är Drottning Elizabeth och hon sätter kanske för hård press på Wiliam och Kate vilket de kanske inte är mogna för.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar