Kates och Williams drömhem

Kates och Williams drömhem
Annons

Drottning Elizabeth skänker ståtliga Anmer Hall på Sandringhams ägor till Prins William och Catherine. Huset blir deras nya sommarhus. 

Nu längtar verkligen Kate efter att bli mamma. Tiden går fort och magen växer. William och Kate siktar på att skapa det perfekta hemmet åt sitt barn. De har tagit sig an Anmer Hall, som nu drottningen ger till paret för att användas som sommarhem.

Annons

Huset har tio sovrum och är beläget på drottningens 20,000 hektar stora ägor i Sandringham. En avskild lantegendom som denna är precis vad paret önskar sig.

Inget lyxliv

Tidigare i veckan berättade en kunglig källa:
–  Hertigen och hertiginnan vill ge sitt barn en så normal uppväxt som möjligt. De är inte intresserade av något lyxliv.

Värnar om privatlivet

– Barnet måste ju få så mycket frihet som möjligt att leka och springa omkring. Paret planerar att bli närvarande föräldrar och vill inte ha en massa tjänstefolk. De värnar om sin privata sfär och vill njuta av familjelivet borta från strålkastarskenet.

Hur inreder Kate?

Hennes klädstil är enkel och stilren. Precis så vill hon ha sitt hem. Hon gillar rena linjer, moderna, ljusa färger och vill helst undvika krusiduller och överdådiga ting. Men hon är inte heller främmande för att blanda gammalt och nytt. I november förra året köpte Kate ett par Imari-vaser och prutade duktigt från 180 pund till 160 pund.

 

Av Åsa Bönnelyche
Foto: Stella Pictures, All over press

 

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

17 kommentarer till “Kates och Williams drömhem”

 1. ingela skriver: 8 april, 2013

  Det var ingen dålig present som paret fick av Drottningen.
  Mycket tjusigt gammalt hus.


 2. emma_h skriver: 8 april, 2013

  är väl snarare weekend-retreat, somrarna brukar kungafamiljen tillbringa uppe i Balmoral


 3. Mona Eklund Umeå skriver: 8 april, 2013

  Tänk att dammtorka hela det huset:-) Hela semestern går ju åt till att städa!


 4. Christina Helsinki skriver: 8 april, 2013

  #3

  Mona,

  Du tänker såsom den gamla stammen av husmödrar. Nuförtiden läter folk bli att torka damm om de inte har råd att ta städerskor som man dessutom får skatteavdrag för här i Finland.

  Kate kommer nog att få tillbringa kvalitetstid med familjen i ett dammfritt hus. Annat är det hemma hos mig. LOL


 5. Marguerithe skriver: 8 april, 2013

  “4” Christina Helsinki,
  Håller med. Vilken vill ödsla sin hjärnkapacitet med att damma? Är det därför alla barn är så sjuka i allergier nuförtiden, ett kliniskt rent hus, men ingen trivsel ändå.


 6. Pamela P skriver: 8 april, 2013

  Diana var ju född på Sandringham, men var på ägorna?
  Anmer Hall nämns inte här: http://en.wikipedia.org/wiki/Sandringham_House men här: http://en.wikipedia.org/wiki/Anmer_Hall .


 7. Tjohanna skriver: 8 april, 2013

  Verkar ju vara en schysst sommarstuga.


 8. M skriver: 8 april, 2013

  Vilken vacker egendom! Hoppas på fina repotage inifrån i framtiden!!


 9. Margueritesvenskdam.se skriver: 9 april, 2013

  Kan inte låta bli att fundera lite över vårt nya begrepp “stilrent” – inte för att ordet är nytt, men bruket av ordet har fått en annan innebörd. Många mäklare använder det t ex, även i modesammanhang används det, men det verkar som om användarna inte helt har förstått vad ordet innebär. Vore roligt att höra lite synpunkter från er andra …..

  Nä, tänk att damma hela det stora huset …. men de har nog någon som gör det. Avskyr att damma!!!


 10. Charlotte skriver: 9 april, 2013

  Hmm, de er ikke interesseret i noget luksusliv… tja, så ved jeg ikke rigtig, hvad man skal kalde det liv for, de lever. Nogle forslag ?
  Ét er, hvad de siger offentligt — noget helt andet er, hvad de faktisk gør.
  Mary sagde også, at hun selv ville passe sine børn og det blev så sammen med 4 barnepiger + en engelsk nanny 24 timer i døgnet, mens tvillingerne var babyer.


 11. Maya skriver: 9 april, 2013

  # 4

  Du stämplar oss finländare som ett dammälskande folk, Christina Helsinki. Så är inte fallet. Många har inte råd att anlita städhjälp men låter för den skull inte bli att torka damm. Kanske du då, men inte alla.


 12. Christina Helsinki skriver: 9 april, 2013

  #11

  Det där med att låta bli att torka damm om man inte vill eller har råd med städhjälp, gäller i hela världen. Jag har aldrig stämplat Finland eller att vi skulle älska damm.

  Att jag nämnde att man nuförtiden här i Finland faktiskt får skatteavdrag för städning och andra tjänster inom hushållet, är relativt nytt, vet inte hur det är i andra nordiska länder.

  PS. Jag är kanske litet “avvikande” och borde förlåtas, för jag torkar inte gärna damm utom i yttersta nödfall.D.S.


 13. emma_h skriver: 9 april, 2013

  6_Pamela P
  Då Dianas far var Adjutant åt dåvarande kungapar och Dianas mormor var dåvarande Drottnings Hovdam föddes/växte D delvis upp i Park House på Sandringhams ägor http://theroyalpost.com/2011/10/18/royal-homes-the-sandringham-estate/


 14. Christell skriver: 9 april, 2013

  Att damma, det ingår ju i städningen, så att om man städar, så dammar man också, annars blir det inte rent i hushållet. Vissa städar ofta, jag varannan vecka ungefär, men har ej småbarn eller djur.

  Och kungliga, det behöver nog aldrig ens tänka på städningen, vart de än kommer, så är det färdigstädat :).


 15. AnnaJ skriver: 9 april, 2013

  Även i Sverige är det numera (sen några år tillbaka) subventionerat att anlita städhjälp till hemmet. Som privatperson betalar man bara halva timpenningen mot vad ett företag betalar för t ex städning och fönsterputsning. RUT-avdrag kallas det för.


 16. Hege skriver: 9 april, 2013

  Dammvippa, mina damer!
  En sån man kan köpa på Claes Ohlsson för 10 kronor. Damningen går som en lek, och dessutom är vippan ofta lika färglagd som Drottning Elisabeth när hon går på fabriksbesök.


 17. emma_h skriver: 13 april, 2013

  paret har värdesatt livet i sin lilla stuga uppe i Wales just för att de kunnat leva normalt och inte minst ifred utan ständig uppassning runt omkring sig…
  som alla i den yngre generationen HKHare hittar de nog en gyllene kompromisslösning m minimal personalstab plus livvaktskyddet

  http://www.express.co.uk/news/royal/388797/What-s-in-store-for-Kate-and-William-s-royal-baby-A-palace-childhood-is-like-no-other


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar