Kates viktig uppmaning: “Folk lider i det tysta”

Kates viktig uppmaning:
Annons

Kate-ibl1

Prins William, hertiginnan Catherine och prins Harry fortsätter sitt arbete för att sprida kunskap om psykisk ohälsa hos barn och ungdomar.

Under tisdagen lanserade de en ny kampanj för Heads Together och Kate höll ett passionerat anförande. Hertiginnan som är tvåbarnsmamma menar att de finns ett stigma kring frågan.

Annons

– Rädsla eller diskretion gör att folk lider i det tysta. Hur kan vi få fler att börja prata om problemen, sa hon från scenen enligt brittiska Hello.

Prins Harry tog också till orda.

– Alla skulle söka hjälp om man brutit benet. Mental hälsa är precis lika viktigt.

Hertiginnan Catherine

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

8 kommentarer till “Kates viktig uppmaning: “Folk lider i det tysta””

 1. Bror skriver: 18 januari, 2017

  Här har vi ett utomordentligt gott exempel på hur ett kungligt engagemang kan var till hjälp och stöttning vid något som tyvärr idag måste beskrivas som ett folkhälsoproblem: psykisk ohälsa bland barn och unga. Det torde för övrigt finnas få familjer som inte på något sätt berörts av detta sorgesamma.
  Att däremot bekämpa de krafter som företrädesvis i Sydostasien ser och behandlar barn som handelsvaror, görs bäst inom ramen för existerande kanaler knutna till FN och inte genom galamingel i NYC.


 2. Stefan skriver: 18 januari, 2017

  Detta med psykisk ohälsa är något som alla nu plötsligt tycks lidit av som barn. Det tävlas nu om att berätta om sin traumatiska barndom i media, den ena skrönan värre än den andra. Genom att nu också projicera detta på dagens barn och ungdom så blir deras profetior självuppfyllande.
  Lite hänging kan alla känna sig, men detta avhjälps bäst med frisk luft och kroppsarbete i lagom dos.


  1. Bror skriver: 18 januari, 2017

   Den rekommendationen påminner starkt det omdöme den gamle gympamajen gav oss gossar: ni är av naturen slöa, slappa och likgiltiga och ovilliga till arbete. Tanken var tydligen, att vi under hans hårda färla skulle danas till redliga unga män. Det blev nog lite si och så med den saken.
   Att han hade rötterna i kavalleriet är kanske överflödigt att påpeka. Därtill bar han golfbyxor.


  2. Stefan skriver: 18 januari, 2017

   Bror!
   Jag älskar dessa gamla kavallerister!
   De är för mycket daltande nu för tiden.


 3. Nina skriver: 18 januari, 2017

  Stefan har en poäng. Jag upplever också att det uppstått någon slags inbillad inflation i psykisk ohälsa. Och nej, jag vill inte negligera de problem som finns. Men vardagliga saker, motion, frisk luft, sunda relationer osv… hjälper upp mycket av en vardaglig tristess och press.


  1. Bror skriver: 18 januari, 2017

   Jag kan vara med så långt som till Juvenalis och hans devis om en mens sana in corpore sano, men sedan hopar sig reservationerna.
   Visst finns det idag en benägenhet till “överdiagnosticering” inom sjukvården, särskilt inom psykiatrin, men att från det förhållandet dra slutsatsen att vi alla blivit “sjukare” går inte. Förklaringen är sannolikare att omgivningstrycket mot ökad diagnostisk etikettering har ökat. Däremot är det oomtvistligt att ungas upplevda psykiska ohälsa har ökat dramatiskt.


 4. snickarjohn skriver: 19 januari, 2017

  Klänningen kostar 1050 GBP.
  Skorna ungefär hälften.
  Psykisk ohälsa kräva dessa kläder.


  1. Bror skriver: 19 januari, 2017

   Albert kunde inte ha sagt det bättre!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar