Kejsar Akihito följer miljöforskningen

Kejsar Akihito följer miljöforskningen
Annons

Det japanska kejsarparet på besök hos forskare.
Det japanska kejsarparet på besök hos forskare.

Den japanske kejsaren Akihito och hans maka kejsarinnan Michiko visar sitt miljöintresse genom att besöka ett forskningscenter i Tsukuba.

Det är inte allt för ofta vi får in nya bilder på den japanska kejsarfamiljen. Men här ser vi i alla fall den japanske kejsaren Akihito och hans maka, kejsarinnan Michiko på besök på Nationalinstitutet för Miljöstudier i Tsukuba. Kejsaren är annars aktuell genom att han gett sitt stöd till nationalsporten sumobrottning genom ett personligt brev till vinnaren Sumo Yokozuna Hakuho som slog ett rekord i juli. Flera sumobrottare befinner sig nämligen mitt i en polisutredning om illegal vadslagning och det blåser därför rejält kring de stora brottarna.

Annons

Läs också:

Av Agneta Nisbeth
Foto: All Over Press

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Kejsar Akihito följer miljöforskningen”

  1. Inger skriver: 8 augusti, 2010

    Kejsarparet i Japan är så trevligt att se . Förra gången såg jag dem live i Uppsala, när de gick förbi mig på väg till Uppsala universitet från Uppsala domkyrkan. Vår kungfamilj stod och vänta ett tag på japanska kejsarparet som vilat sig på Gillet . Det var firande av Carl von Linne ,som började i domkyrkan fortsatte i aulan. Jag såg dem på nära håll, där jag stod och kantade dess väg . Domkyrkan var fullsatt, och alla vandrade upp till universitet.Det var en upplevelse för mig att se.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar