Kejsarfamiljen på sin balkong igen

Kejsarfamiljen på sin balkong igen
Annons

akihito-michiko-ibl

Precis som de brukar kunde folket se sina kejsarfamilj på balkongen i palatset i Tokyo den 2 januari.

Kejsar Akihito höll häromdagen sitt årliga tal till folket från sin balkong på det kejserliga palatset i Tokyo, med makan kejsarinnan Michiko vid sin sida.

kejsarfamiljen-ibl

Med uppe på balkongen fanns resten av den kejserliga familjen. Det vill säga kronprinsessan Masako, kronprins Naruhito, prins Akishino, prinsessan Kiko och prinsessan Mako, prinsessan Takamado samt en del andra yngre och äldre familjemedlemmar.

masako-ibl

Kronprinsessan Masako.

japans-kejsare-ibl

Av Agneta Nisbeth
Foto: IBL

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “Kejsarfamiljen på sin balkong igen”

 1. Pamela P skriver: 7 januari, 2014

  Finns de 3 unga prinsessorna Aiko, Mako och Kako med på balkongen? Det är lite svårt att avgöra på avstånd och japanska kejsarhuset har en hel del övriga kvinnliga medlemmar som är avlägsnare släkt med kejsaren. Men dessa kvinnor (och män) är likväl prinsar och prinsessor av Japan. Ingen av de avlägset släkta prinsarna av Japan har producerat någon son så därför är lille Hisahito så viktig för japanerna då han är den ende pojken i sin generation att ärva tronen. Kejsarens 3 sondöttrar skall vara glada att ingen av dem behöver ärva tronen. De kan alla bryta sig ut ur den gyllene buren likt sin faster Sayako Kuroda.


 2. Pia skriver: 7 januari, 2014

  Eftersom knappast någon nånsin kommenterar detta gamla strävsamma par gör jag det. De är värda lika mycket uppmärksamhet och beundran som t ex prins Charles och hans partner. I ett hov, som måste vara ett helvete att leva i, gör de sin plikt upp i hög ålder. Jag tänker med värme på deras Sverigebesök, särskilt i Uppsala, där de fick känna närkontakt med bl a glada japaner i förskingringen. Det händer aldrig i deras eget land. De verkade också själva koppla av på sin "utflykt" till Europa. Väl unnat.


 3. Hesakvinna skriver: 7 januari, 2014

  Roligt att se kronprinsessan!


 4. Gunilla skriver: 9 januari, 2014

  Hej! Ja de är beundransvärda hela kejsarfamiljen. Jag undrar bara hur jag kan få tag på boken om prinsessan Masako, på svenska? Skulle så gärna få tag på den. Den blev ju förbjuden i Japan.


Annons

Laddar