Klart! Victoria firar sin födelsedag med svenska folket

Kronprinsessan Victoria 2018
Victoriadagen arrangeras i ny regi. Men det blir som vanligt – ett firande på Öland i sommar. Och nu släpps biljetterna.
Annons

Nu släpps biljetterna till nästa års födelsedagsfirande av Victoria den 14 juli 2019. Det innebär att vi kommer fortsätta få fira vår kronprinsessa på Öland, den plats som blivit så förknippad med all den kärlek och glädje som sprids under denna dag. Nytt för i år är att produktionsbolaget Leroy Media och Stephan Rimér arrangerar evenemanget.

Annons

– Det är med skräckblandad förtjusning som vi tar på oss uppdraget att förvalta och fortsätta utveckla Victoriadagen, säger Rimér och stillar nyfikenheten en aning vad gäller upplägget på dagen.

– Det blir inga större förändringar. Det handlar om att förvalta och ta över stafettpinnen. Men över tid är vårt mål att sätta vår egen prägel på den här dagen.

”Kay håller mig i handen”

Senaste firandet var slutet på en era, när initiativtagaren och grundaren till Victoriadagen Kay Wiestål, tog ett kliv tillbaka. Men han kommer fortfarande att ha ett finger med i spelet.

– Kay har lovat att hålla mig i handen i minst två år till. Och det är ju väldigt viktigt att han är kvar, med all sin erfarenhet, och vägleder oss i det här.

Prins Daniel och Victoria under Victoriadagen 2018

Kay själv är uppenbart nöjd med upplägget.

Annons

– Jag har jobbat med Leroy Media och Stephan under en tid nu och det känns jätteroligt att kunna lämna över till ett så engagerat och kunnigt företag, säger Kay.

Leroy Media producerar sedan tidigare bl.a. Idrottsgalan och Guldbaggen.

– Nu följer hårt arbete. Vi ska boka såväl artister som programledare. Men mer information kommer om det senare, säger Stephan Rimér.

På Öland sker årligen Victoriadagen den 14 juli, en hyllning till Kronprinsessan Victorias födelsedag. Firandet sänds i SVT och NRK och bevakas av över tio länder internationellt. Evenemanget gästas av flera välkända artister och varje år delas även Victoriastipendiet ut till Sveriges mest framstående idrottare.

Läs mer:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “Klart! Victoria firar sin födelsedag med svenska folket”

 1. konsttanten skriver: 13 december, 2018

  Jag önskar Victoria allt gott, och det är att hon hade fått vara fri, och göra något privat på sin födelsedag!
  En bekant, som bott en tid i Holland, sa att kungens barn är lediga 2 veckor från skolan, när pappan fyller år! SvenskDam: Är det sant?


 2. m skriver: 13 december, 2018

  Detta handlar givetvis mest om Ölands turistnäring, Johan Göransson vet dess värde.


 3. josefin skriver: 13 december, 2018

  Neeej, man hade ju hoppats att detta kunde sakta fa tyna bort, ersättas med ett “garden party” a la Buckingham Palace. Men signaturen m har säkert rätt: foder till turistnäringen


 4. A1Fia skriver: 14 december, 2018

  När skall hon sluta med detta spektakel….
  Vad har hon gjort efter sitt Japan besök…..
  Vad gör hon i miljöfrågor….


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar