Kronprins Frederik och Victoria i Köpenhamn

victoria och daniel i köpenhamn
Sista dagen på Victorias och Daniels Köpenhamnsresa är här och de är mer avslappnade än någonsin. Kronprins Frederik (som annars är rätt behärskad i kungliga sammanhang) påverkas av sina svenska gäster och har också kopplat på charmoffensiven.
Annons

Svenskar och danskar är så härligt olika. Och alla älskar att prata om det – kronprinsessan Victoria och kronprins Frederik också!

Kronprins Frederik kunde inte sluta skratta

Så när talaren vid Svenskt-Danskt Businessforum drog igång med ett ”Men kom igen nu Sverige! Var inte så ängsliga! Säg saker som det är!”, då kunde kronprins Frederik nästan inte sluta skratta. Men framför allt är han och kronprinsessan Victoria (som för dagen var klädd i svensk design, från Toteme (reklamlänk via Apprl) ) väldigt lika. På så många punkter! Och de förstår varandra på ett sätt som inte ens deras respektive, Mary och Daniel, kan göra.

Annons
Annons
kronprinsessan victoria och kronprins frederik
Som blivande regenter förstår Frederik och Victoria varandra på ett alldeles speciellt sätt.

Frederik och Victoria har mycket gemensamt

Victoria och Frederik är ju båda födda till sin livsuppgift. Har aldrig kunnat välja yrke, och har i princip haft sina liv helt utstakade. Och de bär båda det blytunga ansvaret för monarkins framtid på sina axlar. Sedan har Frederik lite av den där ”hejiga” och spontana sidan som man bara älskar (och som han faktiskt är ganska ensam om i det annars så formella danska kungahuset). Och yes, det är samma charmfaktor som är så typisk för kronprinsessan Victoria.

kronprinsessan mary med prins daniel
Victoria och Daniel har haft ett par trevliga dagar hos Frederik och Mary.
Annons

Det är helt enkelt kul att se dem tillsammans också, som nu under den stora tech-mässan i Köttbyen i Köpenhamn. Två tronföljare bland 7500 coola it-nördar! Och när det stora presskaoset sedan bröt ut så mötte jag kronprins Frederiks blick – så road mitt i röran.

Men det bjöds också på utmaningar för kronprinsessans del – stilettos i en skidbacke var en sådan. Men Victoria klarade balansen – och kastade ett skoj-oroligt öga bort mot oss journalister:

-Haha, det vore just snyggt om hela pressfållan skulle glida ner!
Annons
Platsen var Köpenhamns nya stolthet, värmekraftverket där man kan åka skidor på taket. Ja du läste rätt, de härliga danskarna har byggt en illgrön skidbacke på taket.
Victoria var nästan mållös när hon såg skidåkare efter skidåkare glida ner:
-Men det är ju helt otroligt! Det känns så konstigt!
Efteråt summerade kronprinsessan besöket och valde då att lyfta de nära relationerna, länderna emellan.
Annons

– Det har varit intressanta och givande dagar i Köpenhamn.

– Vi hoppas att svenska och danska företag fått möjlighet att skapa nya relationer och stärka redan befintliga kontakter under besöket.

Finessen med detta nya värmekraftverk är att här blir avfall och sopor till värme och energi. Hållbarhetsdrottningen Victoria var mycket nöjd!
Som final på de tre dagarna hos Mary och Frederik fick Victoria dessutom ägna sig åt ett av sina absoluta favoritämnen: återvinning av sopor.
Och man kan lätt konstatera att varken hon eller kronprins Frederik lider av svindel. För här står de på en järnbro 56 meter över marken, mitt i bolmandet och värmen. Själv blundade jag och höll mig hårt i räcket…

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Kronprins Frederik och Victoria i Köpenhamn”

 1. Marie skriver: 18 september, 2019

  Polyester igen… klänningen är slutsåld, så den verkar vara mycket populär, trots detta hemska material. Många kommer garanterat att frysa sig igenom hösten i den här skapelsen.


 2. Briitta Paavola skriver: 18 september, 2019

  Jag är från Finland, men skänner mig som Svensk. Har levt här så många år och har båda ländernas medbörgaskap. Men skänner mera att jag är Svensk- Våran Kunga familj är jag stålt. Dom är så fina och hjärtliga och tänker hela Sverige när dom talar.
  Älskar er alla. Grattis Daniel, du fylde år, men du tyckte att de va inte så mycke att fira. Jag skulle ha lagat en sallad till er till hela familgen. Reseptet är bara jag som vet om de.


 3. ancibergfeldt skriver: 19 september, 2019

  Att Fredrik och Victoria har kul,
  det kan man inte missa.


 4. Birthe Vejrum skriver: 19 september, 2019

  Det er ganske mærkværdigt at læse reportagerne om Sverigedagene i København, må jeg sige! 🙁
  Som nu dette: “Sedan har Frederik lite av den där “hejiga” och spontana sidan… ( och som han faktisk är ganska ensam om i det annars så förmella danska kungahuset)”!
  Og det skal man høre fra en svensker! 🙂
  Det er faktisk ikke mit indtryk, at Victoria er nogen muntergök!


  1. A skriver: 20 september, 2019

   Birthe Vejrum
   😅
   Jag tycker att Frederik alltid är glad och även den övriga danska familjen på alla reportage man ser.


 5. Eva skriver: 21 september, 2019

  Vi svenskar är otroligt stolta över vår kronprinsessa, Victoria !!!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar