Kronprins Frederik vikarierar för sina sjuka mamma

Kronprins Frederik vikarierar för sina sjuka mamma
Annons
Kronprins Frederik med sin Mary.

Kronprins Frederik med sin Mary.

Kronprins Frederik vikarierar nu för sin influensasjuka mamma drottning Margrethe som varit sängliggande sedan i tisdags. Men han och hustrun kronprinsessan Mary klarar naturligtvis av jobbet utan några som helst problem.

Annons

Kronprins Frederik har fått rycka in som “kungavikarie” nu när Danmarks drottning Margrethe drabbats av influensa. På den danska kungafamiljens hemsida kan man läsa att drottningen tvingats ställa in ett planerat besök i London där hon skulle öppnat en ny utställning på National Gallery. Det ser  inte ut som kronprinsen ska åka dit, men han fick i alla fall ta hand om utdelningen av Dronningens ur till värnpliktiga på det Kungliga Livgardet i Köpenhamn.
Däremot räknar man tydligen med att drottningen snart ska stå på benen igen, för redan den 20 mars ska kronprinsparet åka över till Ungern och Budapest på ett officiellt besök.

Av Agneta Nisbeth
Foto: All Over

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

8 kommentarer till “Kronprins Frederik vikarierar för sina sjuka mamma”

 1. sebastianfashionguy.blogg.se skriver: 19 mars, 2010

  Tänk om Drottningen går i pension och Fredrik och Mary fick ta över. Vilken nyhet det skulle vara men både Mary och Margarehta är väldigt fina och drottninglika av sig.
  Tänk om Kungen skulle medela en dag att nää jag tänker låta Viktoria ta över. Jag tror han skulle vinna mycket på det egentligen. Trir många svenksar gillar mer vickan än kungen. Sen känns det som kungen är stel medan viktoria är folklig. Folket prinsessa kan man kalla henne.
  Så gå i pansion kungen och låt din dotter bli drottning..


 2. Camilla skriver: 20 mars, 2010

  Och tänk om du kunde lära dig stava ordentligt…då kanske man kunde ta dina inlägg på större allvar!


 3. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 20 mars, 2010

  Det där var väl en onödig och elak kommentar Camilla.

  Onekligen så väntar man lite på att dom unga i kungahusen ska ta över.


 4. Liselotte skriver: 20 mars, 2010

  #2
  Om man kan stave korrekt eller ikke, har vel ikke noget at gøre med, om man kan tage en kommentar her alvorligt eller ikke ? Det drejer sig om at man forstår meningen, og det gør man !

  Men jeg er ikke enig i synspunktet (#1), håber at i hvertfald Dronning Margrethe bliver “på sin pind”, som hun selv udtrykker det, til hun falder ned ad den.
  Og også for Kronprinsesse Victoria og Daniel Westling er det ønskeligt, at de får nogle år til at opbygge en familie, uden den store forpligtelse, det er af være regent.


 5. signe skriver: 20 mars, 2010

  Hoppas inte Kungen går i pension utan väntar många år än så Viktoria och Daniel får leva ett så “normalt” familjeliv som möjligt
  Man behöver väl inte vara så småaktig och klaga på stavningen……..


 6. Christina. Helsinki skriver: 21 mars, 2010

  Tror att det kan vara ganska irritearnde för Kungen att höra om sin förtidspensionering.

  Tror att kungaparet klarar sin uppgift lika bra, trots åldern, som V och framförallt D.


 7. Solveig skriver: 21 mars, 2010

  Jag hoppas Margrethe kan och orkar sitta kvar som Dronning i Danmark till den dag, vi inte vill tänka på. Då kommer Danmark och Europa att förlora en både inteligent, konstnärlig och majestätisk drottning. Det blir svårt för någon annan att fylla tomrummet.

  På dessa sidor uttalar vi oss på många olika språk och flera av os talar säkert också flere språk var dag, då är det inte så lätt att alltid skriva rätt.


 8. hanne legarth skriver: 20 maj, 2010

  Jeg elsker svenskerne , fordi de altid omtaler den
  danske kongefamile så smukt.


Annons

Laddar