Kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit överraskade lokalborna…

Kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit överraskade lokalborna…
Annons

kronprins haakon, kronprinsessan mettamarit

Lilla prinsessan Ingrid Alexandra vill också hjälpa till.
Lilla prinsessan Ingrid Alexandra vill också hjälpa till.

Köpa kaffe, kakor och hemmagjord saft vid vägkanten av ett kronprinspar en helt vanlig söndag? Ja sånt händer, i Norge.

Lokalborna i Skaugum utanför Oslo fick en överraskande syn i går söndag. Vid vägkanten stod kronprinsparet tillsammans med sina barn och vänner och sålde kaffe, kakor och hemmagjord saft. Detta för att samla ihop pengar till välgörenhetsorganisationen Care som kronprins Haakon är beskyddare av.
– Under årets tv-kampanj för organisationen är fokus på kvinnor i fattiga länder. Framför allt jobbar vi för jämställdhet, det ger goda effekter att ge kvinnorna stöd, sa kronprins Haakon.

Annons

Positivt gehör

Detta initiativ av Haakon och Mette-Marit blev mycket lyckad, som efter dagen hade samlat in 5 000 norska kronor till Care.
– Väldigt positivt att kronprinsparet gör något sådant här, sa en av besökarna.


Av Anna Frödell
Foto: Stella Pictures

Köp hemmagjord saft av en kronprins.
Köp hemmagjord saft av en kronprins.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

34 kommentarer till “Kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit överraskade lokalborna…”

 1. Christina Helsinki skriver: 19 oktober, 2009

  Så skall det låta.

  Jättegulligt att inte bara tala utan handla. Inte behöver de kungliga ställa till med någon ´rainbow tour´runt hela jordklotet, för att idka välgörenhet. Ut bland egna folket och synas.

  Ibland får man känslan att endel väljer sina deltaganden, beroende på hur exotisk platsen är.

  Tycker att prins Joachim också har någonting med Care att göra??


 2. Helena M skriver: 19 oktober, 2009

  Kuligt att Kronprinsparert kan blanda saft är det det dom som har bakat eller svängt in på en seven eleven och köpt muffins?

  Jag bara skojar, kul initiativ av dem, men som sagt Hembakat ? njae?

  /h.


 3. Snygg-Martin skriver: 19 oktober, 2009

  Helena M, jag har läst att Mette-Marit älskar att baka…


 4. Helena M skriver: 19 oktober, 2009

  Snygg-Martin, då kan jag tänka mig att hon har bakat själv, Kram Helena.


 5. Martin skriver: 19 oktober, 2009

  makalost fina Faberge’ agg och manga !!

  http://www.noblesseetroyautes.com/nr01/?p=20250#more-20250


 6. MollyMolly skriver: 19 oktober, 2009

  I Norge er det vanlig at foreldre til skolebarn er med å bidrar til innsamlingsaksjoner ved å bake kaker el. lignende. Det er i lys av å være foreldre til prinsesse Ingrid Alexandra at de står og hjelper til på en stand ved sitt hjem Skaugum. I går samlet det norske folk inn over 100 mill. NOK til hjelpeorganisasjonen Care.
  Tror nok kronprinsessen selv har bakt,- dette paret ønsker at barna deres i størst mulig grad skal oppleve det samme som andre norske barn,- på den måten blir de voksne, harmoniske mennesker.

  Mer dramatisk var ikke dette opptrinnet………………….og vil neppe bidra til anmeldelse om lovbrudd etc. LOL


 7. MollyMolly skriver: 19 oktober, 2009

  Martin,- har du skaffet deg et nytt webnavn (snygg-Martin), eller fått griller etter gårddagens mange komplimenter?
  Eller har du fått en konkurrent? Skjerpings nå, det virker som flere menn har fått øynene opp for det monopol du har hatt ….. 🙂 LOL


 8. Martin skriver: 19 oktober, 2009

  en konkurrent med vackra drag…..!! eh enligt egen utsago
  komplimanger?? ja nagra!! men mest fick jag ju orattfardigt skaell fran Frau Sauerkraut og Tante Pose…(eh nej Cecilia ) !!


 9. Martin skriver: 19 oktober, 2009
 10. MollyMolly skriver: 19 oktober, 2009

  #9 Ja, men du har en enestående evne til finne kompensasjon for dine sår 😉 Tenkte på Ulla og din felles beundring på en annen temaside her i går kveld!! Den moret meg kongelig 🙂


 11. Helena M skriver: 19 oktober, 2009

  Jag skall nig ställa mig och sälja fun light, pepparkaksdeg(erkänn att den är göttast som deg) och chokladkakor i Fredhell.

  Kram Helena


 12. Bittan skriver: 19 oktober, 2009

  Bra gjort av de kungliga i Norge, det är inget märkvärdigt med dem.

  Såg ett program när Harald och Sonja satt och pratade om varandra och familjen. De kallade varandra vid förnamn, inte som det svenska kungaparet gör, kungen, drottningen, kronprisessan osv. När de pratar om varandra kan man ju använda förnamnet och inte titeln.


 13. Helena M skriver: 19 oktober, 2009

  Det verkar som om ingen nappar på min ide och fun ligth och pepparkaksdeg, snyft, jag får väl lägga ned.


 14. MollyMolly skriver: 19 oktober, 2009

  Trenger du bifall,- så skal bli,- go for it girl! Men send pengene til et veldedig formål! I dag har innsamlingen her til Care internasjonal kommet opp i 200 mill. NOK,- not bad eh??…………………;)


 15. Christina Helsinki skriver: 19 oktober, 2009

  Helena M,

  Det där med peparkaksidé låter bra. #13 Bittan, gjorde mig bara litet disträ, ingalunda skall väl kronprinsessan börja tala om sin make, som Prinsen.

  Vad månne Margrethe kalla Henrik för vid intervjuer?

  Silvia talar ju alltid om Kongen.


 16. Helena M skriver: 19 oktober, 2009

  Tack Christina Helsinki, jag trodde attt ni hade glömt mig, ingen svarar på vad jag skriver, skall nog hålla mig på Lottas sida tror jag, vet inte än.


 17. AC Fransson skriver: 19 oktober, 2009

  Detta tycker jag vårt kungahus skall ta efter och lära sig att hantera pengar, varför skall vi avlöna alla dessa kungligheter. En som blir trött
  på att läsa om rally och party.


 18. Netaadika.bloggspace.se skriver: 19 oktober, 2009

  #15 Tjena Lövis. Duar du kungen? Av gammal vana? Inte många som gör det men då får man väl gratulera. Förresten, du som vet, läser Rose oss fortfarande? Jag menar eftersom du adresserade dig till henne. ….. 🙂


 19. signesigne skriver: 19 oktober, 2009

  Det Norska kronprinsparet är verkligen folkliga och naturliga, det måste kännas härligt för barnen att ha engagerade föräldrar precis som deras kompisar……………vårt kungahus har mycket att ta efter….hoppas våra kungabarn kan ägna mer tid med sina barn och delta i barnens aktiviteter på samma sätt som M-M och Hakon
  Tycker ni inte att M-M ser lite plufsig ut i ansiktet………undra om hon inte är gravid…?


 20. MollyMolly skriver: 19 oktober, 2009

  Vet du Signe,- jeg har lenge ventet på at slottet skulle offentliggjøre at MM er gravid. Synes hun har lagt seg ut etter sommeren. Det hadde vært hyggelig med 4 barn i denne familien,- mange personligheter å følge opp gjennom årene……………:)


 21. Rose skriver: 19 oktober, 2009

  Kära Neta,

  Rose haller alltid sin hand över Onkel Arne!!! Vi är en sorts mental symbios….men nej jag deltar ej aktivt själv….Onkel Arne är min present till Er alla….det han inte vet – är inte värt att veta (förutom kirurgens kunskaper….).


 22. Martin skriver: 19 oktober, 2009

  hej Rose skoet om Dig !! adios muy buena amiga !! / M (rTm)


 23. Irena. skriver: 19 oktober, 2009

  Välkommen Rara Rose, stick inte nu, för här har alla? längtat sig sjuka efter dig, och varit i luven på varandra huller om buller, om vem som kan tänkas vara skuld till detta…jag tar på mig EN VISS DEL( OBS!)
  men kan inte sägas be om ursäkt i och med detta…ber dig bara att inte ignorera de hetaste fansen, som till exempel Martin och Tante Cecilia! Känner du henne, btw?
  som sagt, jag skall inte störa dina “herdestunder” med vem du månde vilja ha dem och välkommen tillbaka till scenen! 🙂


 24. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 19 oktober, 2009

  Hmmm….. Jag tror att Rose och onkel Arne är samma person.


 25. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 19 oktober, 2009

  Eller kanske inte. Men jag får den känslan ibland.


 26. signesigne skriver: 20 oktober, 2009

  Rose
  den sidan vi var inne på igår allihopa där det bråkades och tjafsades försvann nyss. Jag vet inte om man kan hitta en någonstans………….men det sista jag skrev där till dig vill jag skriva om igen på denna sidan.jag hoppas du går in och tittar.
  Jag blev jätteglad när du kom tillbaka igår och du och Martin började som vanligt skriva till varandra……….men plötsligt hände det något du började skriva till Lövis på ett sätt som jag regerade på du tog Lövis i försvar påstod att han inte tjafsade…….osv. om du kommer in på den länken så var det # 233 och jag frågade dig se # 241 men fick inget svar om du ser det kan du svara nu. Förra gången du var inne så sa du att du tillhörde den övre Adeln och minglade med all likasinnade ute i Europa nu plötsligt är du hög officer inom Tyska marinen……innebär att du är millitär……. Neta trodde du var Lotta för de har olika grader……
  Du tog inte Martin i försvar en enda gång efter detta utan Lövis fortsatte med sina elaka kommentarer och ni två fortsatt att kuttra . Lövis har förstört så mycket här för han vill bara provocera och bråka.det var av den orsaken Martin ville sluta här…….vi var många som regerade starkt och ville att Martin skulle stanna, nu kommer han ändå att dyka upp här ibland som han sa……………jag såg inte dig en enda gång regera på att Martin skulle sluta utan ditt intresse va hela tiden hos Lövis
  jag är besviken på dig och betyder Lövis så mycket för dig så tycker jag ni kan ha en egen blogg ni kan sitta där sida vid sida i samma rum och skriva till varandra men ni behöver inte tvätta byken här på dessa saiter.
  här vill vi ha trevligt tills.
  Gittan har också försvunnit………….
  förresten ni kan ta med er Cecilia och Lin också……………lika barn leka bäst…………..heter det och ni är ju adliga allihopa…………..


 27. hilde skriver: 20 oktober, 2009

  Signe

  De “sidene” som forsvinner herfra finner du igjen i spalten Hitta din favorit på høyre side. Handlet artiklen om f.eks Victoria finner du den under hennes navn.
  Håper jeg forsto deg rett, at du ville finne igjen de gamle artiklene.


 28. signesigne skriver: 20 oktober, 2009

  Hilde
  tack det funkade jag har varit inne på sidan…………..


 29. Martin skriver: 20 oktober, 2009

  Fråga: Känner Du Dig aldrig löjlig ?


 30. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 20 oktober, 2009

  Lövis.
  Du är bara patetisk. Den mest omanlige man jag någonsin har kommit i kontakt med.
  Låt Signe vara i fred.


 31. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 21 oktober, 2009

  Lövis.
  Varför skulle Signe inte veta hur man äter en hummer? Ärru dummellerr?


 32. Martini skriver: 21 oktober, 2009

  en man fran Upplands Vasby, sig kallade Lövis,
  han dillade hit, han dillade skit,
  men allt som han sagt
  blev snabbt vederlagt,
  han da akte ut pa sin rövis……


 33. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 21 oktober, 2009

  Martin. 🙂


 34. Prinsessan av Världen skriver: 5 december, 2009

  Bra gjort av de i Norge!
  Lövis! Jag håller fullständigt med dig om sanningen bortom fantasi-sagovärlden som de “kungliga” tillåts att leva i. Hur är det möjligt – på 2000-talet?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar