Kronprins Haakon önskar han var en bättre pappa

Kronprins Haakon önskar han var en bättre pappa
Annons

Kronprins Haakon

Han är inte bara pappa utan han är Norges kronprins också – en roll som Haakon tar på mycket stort allvar. Men ibland engagerar han sig allför mycket i sina hjärtefrågor, så till den grad att barnen får stå tillbaka…

Annons

Sedan kronprins Haakon blev ambassadör för FN:s globala utveklingsprogram, UNFP, 2003 har han besökt bland annat Tanzania, Kambodja, Sierra Leone, Mongoliet och Botswana för att jobba för millenniemålen. Målen innefattar bland annat att halvera jordens fattigdom och hunger, se till att alla barn får börja skolan samt minska mödradödligheten.

Haakon en av grundarna

Haakon är även en av grundarna till organisationen Global Dignity. En organisation som globalt jobbar hårt för att varje människa ska ha rätt till ett värdigt liv. Att inspirera, berömma och uppmuntra de bästa lösningarna till att förena ett globalt gemensamt mål inom offentlig liksom inom privat sektor.

Föreläsning

I onsdags var det den internationella Global Dignity-dagen, där Haakon hållit i arrangemanget. Både han och hustrun kronprinsessan Mette-Marit har haft föreläsningar – var och en på sitt håll. Över 900 frivilliga mentorer har lett samtal i klasser om värdighet.

“Barn är olika”

Norges kronprins jobbar hårt för denna hjärtefråga och är mycket engagerad, ibland lite väl mycket så att barnen får stå tillbaka.
– Självklart försöker jag vara en bra pappa, men det är inte alltid det är som jag önskar, säger kronprins Haakon till norska tidningen Magasinet.
– Jag har varit borta mycket. Jag har försökt att involvera barnen lite, visat dem videoklipp och berättat om skolorna jag varit på och berättelser jag hört. Men barn är olika och det är skillnad att prata med Marius som är tretton mot lille Sverre Magnus som bara är fyra, fortsätter han.

Beskyddare

Utöver dessa uppdrag är Haakon även beskyddare för diverse organisationer, bland andra Den norska filmfestivalen, Stavanger Symfoniorkester och Landsförbundet mot narkotikamissbruk.
Så det är inte undra på att tiden inte alltid räcker till för barnen Ingrid Alexandra, 6, Sverre Magnus, 4, och styvsonen Marius, 13.

Av Anna Frödell
Foto: All Over Press, Stella Pictures

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Kronprins Haakon önskar han var en bättre pappa”

 1. Kristine, Oslo skriver: 22 oktober, 2010

  De har vel litt mer hjelp i huset enn de fleste av oss. Og vi rekker også å gjøre mye, selv med tre barn.

  Likevel, du er en flott mann og et godt menneske, Haakon.


 2. BEN skriver: 22 oktober, 2010

  Kronprins Haakon, du är säkert en god pappa även om du kanske ibland tvekar – det gör alla föräldrar.
  Vilken fin representant du är för det norska kungahuset.


 3. nina skriver: 22 oktober, 2010

  Ja han är bra, han.
  Jag ser det som ett bra tecken att föräldrar kan tveka, men då ska dom också göra nånting åt denna tvekan. Göra saker tilsammans med barnen, men det kommer han säkert göra framöver.


 4. marianne skriver: 22 oktober, 2010

  Mette Marit virker så arrogant og kunstig.


 5. Lena Nilsson skriver: 23 oktober, 2010

  Det är ju inte kvantitet utan kvalitet som gäller,och nog tror jag att han är en riktigt bra förälder som vågar visa att han kan krama och pussa på sina barn.Och dessutom tagit Marius till sig på ett fint sätt.Det skall nog inte falla någon skugga över dej Haakon.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar