Kronprinsessan Letizia på gruvbesök matchade maken i grått och vitt

Kronprinsessan Letizia på gruvbesök matchade maken i grått och vitt
Annons
Det spanska kronprisparet på grottbesök
Det spanska kronprisparet på grottbesök

Det blev långbyxor för kronprinsessan Letizia när hon och maken kronprins Felipe besökte en grotta häromveckan. Ett smart val för där nere var det tydligen allt annat än sommarvärme.

Det spanska kronprinsparet var nyligen på ett kort besök i grottorna i El Soplao i Cantabria. Grottorna som ligger en bra bit ner under marknivå är tydligen en riktig turistmagnet i trakten.

Annons
Kronprins Felipe med sin maka Letizia
Kronprins Felipe med sin maka Letizia

Efter besöket som varade i någon timme kom de åter upp i värmen och fick sedan titta in hos cheferna på Instituto Cervantes i staden Comillas.

Dagen till ära hade kronprinsessan Letizia klätt sig i matchande färger med maken Felipe. Det blev för ovanlighets skull inget färgglatt denna dag, utan hon gick mer i grått och vitt.

Hon valde också att klä sig i ett par vida byxor, med en liten lätt jacka i handen som hon sedan satte på sig nere i den kyliga gruvan.

Under besöket Instituto Cervantes diskuterades hur man skulle kunna få folk över hela världen mer intresserade av Spanien, det spanska språket och kulturen. En fråga som även tidigare engagerat kronprinsessan Letizia.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures


Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

19 kommentarer till “Kronprinsessan Letizia på gruvbesök matchade maken i grått och vitt”

 1. Martin skriver: 26 juli, 2009

  si como hacer??…Spanien har ju MASSOR att erbjuda i turistvag och i kulturvag….spanska ar ju ett varldssprak…halva nordamerika och (nastan)
  hela sydamerika talar ju spanska…och riktigt bra spanska med Mexiko som undantag (de flesta mexare talar en forfarlig spanska)….Castiliansk spanska ar naturligtvis den vackraste….Grathias….!! spanska viner ar mycket bra, sarskilt Rioja …spansk mat ar god och omvaxlande
  visserligen inte i klass med fransk men anda mycket bra…naturen i Spanien ar ju otroligt mangsidig….och SPANJORERNA ar ju underbart vaenliga och goa manniskor…no hay problemas Dona Letizia..!!
  http://www.youtube.com/watch?v=2fLOQkrp0WQ


 2. Christina Helsinki skriver: 26 juli, 2009

  Även om spanska är ett officiellt språk i de flesta sydamerikanska länder, så är det nog portugisiska som står för över hälften av det talade språket där.


 3. Anna skriver: 26 juli, 2009

  Letizia ser pinnsmal ut jämfört med maken..
  Jag blev chockad..Även om jag visste att hon är smal..


 4. Anna skriver: 26 juli, 2009

  Tack för länken, Martin..


 5. Anna skriver: 26 juli, 2009

  Jag tror tyvärr att stackars Letizia är anorektisk, eller på god väg att bli det. Jag såg en bild på henne i ärmlös aftonklänning, och hennes armar var som tändstickor. Hon ser inte heller riktigt frisk ut, tycker jag, men det kanske är för att hon är så smal att ansiktet ser insjunket och glåmigt ut? Hur som helst är det tragiskt; i hennes ålder (närmare 40) borde man kunna känna sig trygg i sig själv och ha så pass bra självkänsla att man inte svälter sig till långt under idealvikt. Letizia blir ju bara smalare och smalare, och är mycket tunnare nu än när hon gifte sig, så det går inte heller att säga att hon bara begåvats med en ovanligt hög ämnesomsättning av naturen. Ju äldre man blir, desto mer missklädsamt blir det att vara alltför smal. För att inte tala om vilka felaktiga signaler det sänder ut till unga kvinnor som beundrar kungligheter och vill efterlikna dem…


 6. Britt skriver: 26 juli, 2009

  Är spanjorerna verkligen inte nöjda med turistströmmen dit? Spanien är ju ett av europas populäraste länder!


 7. Anne Nordbergsvenskdamtidning skriver: 26 juli, 2009

  Jag tror visst att folk är intresserade av Spanien, det spanska språket och spanska kulturen.
  Själv har jag bott i Spanien under 7 års tid och älskade det.
  Spanjorer är trevliga och inte så stela som svenskar. Klimatet underbart, maten likaså. Den spanska vården kan jag inte heller klaga på. Jag älskade verkligen att bo där, men var tvungen av privata skäl att flytta hem till Sverige igen, vilket var mkt trist. Jag kommer absolut att senare i mitt liv att flytta tillbaka till Spanien. Saknar det landet oerhört mycket!!!!!


 8. Martin skriver: 26 juli, 2009

  Anna varsagod…!!
  Espana te extrano muchissimo…..:)
  http://www.youtube.com/watch?v=Opz4L3Zal94


 9. Martin skriver: 26 juli, 2009

  Christina av Sydamerikas 12 lander talar 9 spanska 1 engelska 1hollandska samt 1 portugisiska..dessutom talar man franska i Franska Guiana samt engelska pa Falklands oarna….av Sydamerikas befolkning pa 385 miljoner ar 192 miljoner brasilianare….Brasilien utgor ca 48 procent av Sydamerikas totala yta….alltsa man kan lagga pa minnet att Brasilien ar halften av Sydamerika, bade folk och yta….en gigant….
  manga brasilianare talar spanska dagligen…de flesta forstar spanska ganska bra…och det ar latt for en brasilianare att lasa spanska….Du kunde ju papekat att det stora spraket i Nordamerika ar …engelska…!!??


 10. Christina Helsinki skriver: 26 juli, 2009

  Anna,

  Tycker också att Letizia, ser så sjukligt mager ut, att började undra om det är mot hennes egen vilja. Kanske hon ingenting har kunnat göra för att få litet mera hull på kroppen.

  Men hennes klädsmak är otroligt fin i mina ögon.


 11. MAGGAN skriver: 26 juli, 2009

  Letizia är enligt mitt tycke sjukligt mager men klär sig snyggt, hon kanske inte är så lycklig i sitt äktenskap vem vet, jag har för mig att hon hade lite mer hull på kroppen förr.


 12. Christina Helsinki skriver: 26 juli, 2009

  Maggan,

  kanske Letizia för något år sedan hamnade ut för ett syndrom, att som kronprinsessa skall man vara smal. Nyligen fanns det bikinibilder av Mary i någon tidning. De var allt annat än smickrande. Revbenen stack upp, platt overallt, också övredelen. Hon bantade också ner sig ilfart, men kläderna bär hon ju nog som en fotomodell.


 13. Helena M skriver: 27 juli, 2009

  Stackars prinsessan, hon ser verkligen tärd ut, men jag hoppas att hon får hjälp arma kraken.

  Kram Helena.


 14. Lin skriver: 27 juli, 2009

  Att se bilder på denna sjukligt magra kronprinsessa är förfärligt!
  HUR KAN DETTA VARA EFTERSTRÄVANSVÄRT ATT SE UT PÅ DETTA VISET?
  Klarar ” flickan av folket” inte den nya roll hon fått genom äktenskapet in i furstehusen?
  Så blev det för såväl Silvia som Mary men värst av dem alla Letizia.
  Och för att inte tala om deras operationer….HUU……………..


 15. Christina Helsinki skriver: 27 juli, 2009

  Lin,

  Letizia och Silvia har opererat sig enligt vad jag vet. Mary har väl ännu inte gjort det. Skulle inte förvåna mig ändå, när foton visar att hon faktiskt har på något år fått mycket ´kråkspark´ runt ögonen. Hoppas ändå att hon inte blir så tokig.


 16. Lin skriver: 27 juli, 2009

  Christina Helsinki,

  Nej, än har väl Mary inte gjort några ingrepp.
  Mager är hon dock så det förslår!!! Men snart kommer hon nog att tillgripa kniven även hon.
  Där har Daniel W. det bättre. Hans roll är ju enbart att vara ett stöd för Victoria , som paret själva påpekar. Sen kan han väga hur mycket han vill – se på prins Henrik i Danmark- och få hur många rynkor som helst och andra åldersåkommor. – se på vår åldrige, gråhårige och rynkige kung.-
  Daniel kommer alltid att duga som han är och blir….
  Männen har alltid en bättre livssituation hur jämlika vi kvinnor nu än tror att vi är. Eller lurar oss att tro…..


 17. Martin skriver: 28 juli, 2009

  ja det klart det ar battre att vara manlig gruvarbetare i Kiruna an kvinnlig kirurg i Los Angeles….!! ni ar lurade….:(….(som regel lever mannen ett tuffare , hardare liv an kvinnan)…och dor ocksa fore henne….darmed aterigen forbattrande sin livssituation relativt den lurade kvinnan….


 18. Lin skriver: 28 juli, 2009

  Martin,
  Det märks att Du inte bor i Sverige!
  Här dubbelarbetar kvinnan hela livet och enligt all statistik gör hon merparten av hemarbetet, medan mannen ägnar sig åt återhämtning i form av golf, tennis eller båtar. Ja, så har vi kategorien öldrickande TV-sporttittande män, medan hustrun lagar mat, städar , tvättar och läser läxor med barnen mm. mm……
  Hur lång hennes livstid blir står skrivet i stjärnorna, men nog står det helt klart att vår medellivslängd kommer att dramatiskt sjunka!
  För övrigt….
  Jag läser Dina inlägg med stort intresse! Du är ovanligt initierad och påläst, och Du delar frikostigt med dig
  TACK för det..


 19. Martin skriver: 28 juli, 2009

  tack Lin STORT tack det gladjer mig MYCKET att inte bara bli uppskattad utan aven forstadd…det ar raett saellan jag blir det….:(
  nar det galler kvinnor sa ar det nog detsamma varlden over…kvinnor ar mer produktiva an maen i genomsnitt…
  “to be considered an equal a woman has to do twice the work a man does.
  luckily this is not hard to do”…..:) som toserna sager i USA….!!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar