Kronprinsessan Marie-Chantal klär danska mini-släktingar!

Kronprinsessan Marie-Chantal klär danska mini-släktingar!
Annons

Kronprinsessan Marie-Chantal, Prinsessan Isabella, Prins Christian

LottaWretmanSvensk Damtidnings modebloggare Lotta Wretman har stenkoll på kungligheternas mode, både i stort och smått …

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

43 kommentarer till “Kronprinsessan Marie-Chantal klär danska mini-släktingar!”

 1. Sigridcityofsisterlylove.blogg.se skriver: 7 september, 2009

  Ja, det är väl klart att det är kul för MC att få lite extra kunglig glans över sina kollektioner…


 2. Christina Helsinki skriver: 7 september, 2009

  Jämfört med Alexandras och Joachims söners klädsel, ser lille Christian ut som en trashank. En prydlig sjömanskostym skulle ha klätt honom. Lilla Isabella går redan omkring med hälsoskor för pensionärer. Tror nog att Marie-Chantals boutique, skulle ha haft nätta barnskor för henne. Snygga dessutom, som spanska kungahuset är ett levande bevis för.


 3. signesigne skriver: 7 september, 2009

  Jag tycker att Christian ser jättehärlig ut.Han är klädd som en 4-åring ska vara. Jag tycker det hade sett onarturligt ut om han hade sett ut som en liten “gubbe” i en kostym som hade liknat en vuxenkostym. Jockes pojkar är lite äldre men jag tycker ändå det är tveksamt om det ska vara barnkostymer i vuxenmodell. lite friare klädsel hade sett både naturligt och barnvänligare ut. Vad det gäller isabellas skor så har väl Mary tänkt sunt för såna skor är jättesköna och hälsosamma. Men det är inte fel att ta på barn söta skor ibland vid spec. tillfällen. Isabellas klänning är jättesöt . Jag hade såna klänningar när jag var liten.


 4. Christina Helsinki skriver: 7 september, 2009

  Signe,

  Tycker att Mary går från ytterlighet till ytterlighet. I Australien fick hon på näsan över att klä Isabella i en liten minkväst. På tal om hälsosamma skor, så lilla Isabella, fastän hon kan gå. sitter hon mest på mammas arm.

  Spaniens kungahus är toppen, då det gäller att klä barnen. Christian, en fyra åring behöver inte springa omkring med skrynkliga knäbyxor, för att inte bli kallad gubbe. Barnkläder idag ger alla möjligheter, som kanske inte fanns för 30 år sedan.

  Dessutom är mode experten Lottas information tagen direkt från Billed Bladets Stilfinderen, där frågan var vem som stod bakom designen. Läs Billed Bladet och vi kan själva skapa rubriker. Stackars Tidningen!


 5. Netaadika.bloggspace.se skriver: 7 september, 2009

  Signe, jag håller med dig, tycker att Christian är söt i sin lilla “kostym” Han ser ut som en riktig unge. Han är ett charmtroll jag tycker inte alls att han skulle behövt ha en gubbkostym vid 4 års ålder. Det var annorlunda förr när barn kläddes som små vuxna. Kolla skräckexempel 1700, 1800 och 1900-talet t ex.
  Isabellas klänning är ju söt också, såna hade jag också som barn.
  Beträffande skorna, så finns det mödrar som köper för små skor till sina barn, med den påföljd att dom får fula fötter. Inte så kul på badstranden sen som vuxen.


 6. Christina Helsinki skriver: 7 september, 2009

  OK, men knäbyxor verkar löjligt i dagens läge. Sedan finns det skrynkelfria varianter för de kungliga, liksom för icke kungliga.

  Vilken mamma idag klär pojken i knäbyxor. Lika bra kunde Christian ha burit jeans, som de flesta fyraåringar har i dag. Knäbyxor är en lättsam kombination av engelsk internatskola och barnslig idé om mode.


 7. signesigne skriver: 7 september, 2009

  Isabella är väl inte mer än 1,5-2år och jag tycker inte det är så konstigt att Mary bär henne.det gjorde jag också när mina barn var i den åldern och spec när man ska göra något som inte kan ta hur lång tid som helst.På den här bilden var familjen på väg in i kyrkan om mary hade släppt henne så hade hon kanske sprungit åt alla håll som barn gör i den åldern. Det är skillnad när man ska ut i lekparken och har hur mycket tid som helst då kan man ju låta barnen springa omkring.
  När det gäller Christians “skrynkliga” kläder som du säger så tycker inte jag de är spec.skrynkliga. det beror på tyget också. Bomull och linne skrynklar mycket om man suttit en stund.Här verkar det som om han kom från kyrkan.Bara att kunna sitta still så länge som dessa små gjorde tycker jag är fantastigt även om Isabella inte orkade den sista stunden. Jag kan säga dig Christna mina barn hade aldrig klarat det och min pojke såg alltid ut som Christian skrynklig,uppknäppt och jämt fullfart medan mina flickor såg ut som Isabella med lite gammelmodiga klänningar men också de fick smutsa ner sig. Tvättmaskinen gick varje dag….


 8. Christina Helsinki skriver: 7 september, 2009

  Signe,

  Jag talade om Isabellas hälsosandaler!!?? Behöver hon dem redan?


 9. Netaadika.bloggspace.se skriver: 7 september, 2009

  Christina, jeans går bort i ett sånt här sammanhang. Passar på lekplatsen i kindergarten.


 10. signesigne skriver: 7 september, 2009

  Christina
  Jag förstår inte hur barnen ser ut i Finland när du säger att knäbyxor är löjligt. Jag tycker det är jättefint på pojkar och ett bra alternatv när det är varmt.Jag tror det va en linnebyxa han hade och det är svalt och skönt. Isabella hade klänning som är det skönaste att ha när det är varmt som det va denna dag. Jeans hade varit varmt och inte så snyggt vid en sån här högtid. Här i sverige har måga killar knäbyxor (långa shorts) på sommaren. Jag har en 13-årig fosterpojke som hade knäbyxor och skjorta på avslutligen och han va inte ensam…!!!


 11. Christina Helsinki skriver: 7 september, 2009

  Neta,

  Försöker nu avsluta mitt käbblande om Marys och Frederiks barns klädsel.

  Löjligt, att Tidningens modebloggare, världskändis, Lotta, kopierar allt från Billed Bladet.

  Du och jag kan snabbt skriva massor, genom att titta i Billed Bladet och Hola.

  Martin, din f.d. chef för Hackspettskontoret, kommer nog att bidra med information, trots att du fick sparken.

  Litet arvode borde vara kul, jag i euro, du i SEK!! lol


 12. signesigne skriver: 7 september, 2009

  Christina
  Hälsosandaler skriver du. Jag såg inte Isabellas skor. I sverige har vi en sko som kallas jordskor och det är en slags hälsosko. De är jättesköna.Om nu skorna finns i barnstorlek så är det inget fel att låta barn använda såna skor. I sverige har jag aldrig tänkt på om jordskorna finns för barn eftersom de är så dyra så har det inte varit aktuellt för mina barn .de har haft andra jättebra och fotriktiga skor.
  Jag kan inte svara dig på om hon behöver dom det kan bara hennes mamma och pappa göra så jag råder dig att skriva till Mary och Fredrik och fråga så får du rätt svar. Mina spekulationer betyder inget !!!


 13. Karin skriver: 7 september, 2009

  Dressen til Christian var helt forferdelig-. Også de stygge skoene i en slik anledning. Isabella var pen, men litt flotte farger hadde vært bedre. Hva er så spesielt med Marie Chantal? Hun betegnes som et stil ikon, men det er da mange prinsesser som er flottere enn henne.


 14. MollyMolly skriver: 7 september, 2009

  Sko eller ikke sko,- that`s the question….

  Christian er så søt der han kommer løpende i sine høgvannsbukser. Synes antrekket var chic!!!

  Så dere at de Fredrik laget papirfly til barna under sermonien? Og Nicolai gikk bort til Marie og gav sitt fly til dåpsbarnet? Det rørte meg mest……..


 15. MollyMolly skriver: 7 september, 2009

  Spesielt med Marie Chantal, Karin?
  Skjønner du ikke det???
  Hun er jo datter av en amerikansk miljardær, (Taxfree butikker?), og da MÅ hun jo være topp!!
  Nå var jeg ironisk (for dem som ikke forstår norsk)………………….


 16. Christina Helsinki skriver: 7 september, 2009

  Signe,

  Tack för rådet. Har du Marys och Frederiks adress? Skall genast skriva till dem personligen. Det är ju ändå en livsviktig sak. Danmarks kungadöme kan ju falla pga Isabellas ´hälsotossor´.

  lollol


 17. signesigne skriver: 7 september, 2009

  Du tycks ju tycka det………………??? Din värld rasar tydligen……..
  Har ni inte eniro i finland där får du tag på adressen. Annars kan du gå in på den svenska http://www.eniro.se. Allt är så fånigt så jag tänker inte svara på dina inlägg i den här frågan något mer.det va du som började ifrågasätta barnens klädsel och jag svarade vad jag tyckte sen blev dina vidare inlägg bara löjligare och löjligare och mina också för den delen. Punkt och slut från mig.


 18. sofia skriver: 8 september, 2009

  Christian är en av de sötaste av de kungliga ungarna! Vad är det för trams att han ser ut som en trashank, det är ju inte sant. Det ser hemskt ut att se en liten grabb utspökad och uppklädd i kostym i den åldern. Inte heller Nicolai och Felix ser särskilt bekväma. Jag håller dock med om att Isabellas klänning kunde vara lite mer “sprallig” och färgglad – å andra sidan satsade hela familjen på lite dova och anonyma färger till bröllopet.


 19. Karin skriver: 8 september, 2009

  Jeg likte det ironiske norske innlegget. Synes personlig Marie Chantal ser helt tom ut, Disse barneklærne hadde vært et gedigent underskuddsforetagende hvis hun ikke hadde hatt kongelige slektninger.


 20. Netaadika.bloggspace.se skriver: 8 september, 2009

  Trollet, hos dig har ni bara finskor, eller hur? Förlåt, snodde det från dig…
  (à propos skor alltså för eventuella nykomna.)


 21. Christina Helsinki skriver: 8 september, 2009

  Neta,

  Här har vi finskor, finländskor. Fin skor existerar inte i vår finlandssvenska vokabulär. Vi kallar dem för bättre skor eller bästa skorna.

  På tal om Patrick Sommerlath, han representerar just den parasit, som vår president Tarja, inte har att dras med. Hon behöver inte betala för några halvkriminella släktingar, inte staten heller. Så i det fallet är det billigare med republik.


 22. Netaadika.bloggspace.se skriver: 8 september, 2009

  You´ve got a point there, Christina. Men vad sysslar karln med egentligen? Någon som vet?


 23. Christina Helsinki skriver: 8 september, 2009

  Neta,

  Kanske han är någonslags freelancer. Hur många förhållanden eller rent av äktenskap har han månne bakom sig. Men iaf en skummis, i mina ögon.


 24. Netaadika.bloggspace.se skriver: 8 september, 2009

  Christina,
  Kanske det, men freelancer i vad då i så fall? Skummis och skummis, jag tycker iaf att han ser sliskig ut.


 25. Maggie skriver: 8 september, 2009

  “Kronprinsessan Marie-Chantal klär danska mini-släktingar!”

  Marie-Chantal är inte kronprinsessa. Grekland är en republik sedan 1974 då det Grekiska folket genom en folkomröstning med stor majoriet avskaffade kungahuset.


 26. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 8 september, 2009

  Neta & Christina. Patrick skall visst vara DJ på Spy Bar, hur ofta han anlitas vet jag inte.


 27. Netaadika.bloggspace.se skriver: 8 september, 2009

  Hoppsan Johannes, sånt skvaller brukar jag få höra………men det har gått mig förbi. Kul att få höra det från dig. Skall kolla med mina små vänner……i den åldern alltså 🙂


 28. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 8 september, 2009

  Det får du göra Neta 🙂
  Är det någon som vet om Patricks syster Sophie är gift?


 29. Netaadika.bloggspace.se skriver: 8 september, 2009

  Inte jag iaf Johannes, vet ingenting om Patrick, hör mest om Jonas och Len och det gänget av en mig mkt närstående ung dam.


 30. Martin skriver: 8 september, 2009

  ar Du ute efter en fjella da Johannes ??


 31. Rose skriver: 8 september, 2009

  Ingen aning Johannes, om dem hör jag noll….


 32. Netaadika.bloggspace.se skriver: 8 september, 2009

  Fjella, som ni säger i Gbg, I guess. Nej, Johannes är nog ute efter stoff till sin blogg. 🙂


 33. Martin skriver: 8 september, 2009

  Neta (en av pappas) :
  vi sejer altid Goetet nar vi snackar om eer i Goteborg va sejer ni nar ni snackar om oss??
  (pa Goteborgska)- ” Vi, vi snackar la aldri om er !! 🙂


 34. Netaadika.bloggspace.se skriver: 8 september, 2009

  Har ni hört den förut? 🙂


 35. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 9 september, 2009

  Martin. Nu fattar jag inte. Vad är fjella?

  Underbar vits förresten 😀


 36. Martin skriver: 9 september, 2009

  fjella?? vet Du ente va en fjella e?? da ska Du minsann ente ha en iheller 🙂 jo det ar skanska for tös eh alttsa jag menar eh flicka 🙂


 37. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 9 september, 2009

  Jaha Martin, det var ju inte så bra av mig… Nej, det var inte av den anledningen jag frågade om henne (hon är ju 46 år).


 38. Martin skriver: 9 september, 2009

  Johannes Du som ar ung Du maste lyssna pa foredraget i fem delar som Du finner under “den elake kocken” ratt langt ner pa sidan
  det ar valdigt omtumlande att lyssna o se pa detta !!
  fast varfor han kallas for elak vet jag inte ?? han domderar o svaer men tycker inte han ar elak bara vill se resultat !!


 39. Martin skriver: 9 september, 2009

  hehe skojade mest 🙂


 40. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 9 september, 2009

  Förstod det Martin 🙂

  Skall kolla på det så snart jag får tillgång till Youtube och liknande, har inte det för tillfället 🙁 Verkar iaf mycket intressant.


 41. Martin skriver: 9 september, 2009

  ok Johannes Du kan ju spara lenken sa lange ha det bra
  and don’t do anything I would not !! 🙂


 42. Martin skriver: 9 september, 2009

  fick den forresten av min aldste son som ar raett sa klurig- han tyckte jag skulle veta detta och det hade han raett i 🙂


 43. Tove Faye-Schjøll skriver: 10 september, 2009

  Ja,slutt å kalle den tidligere greske kongefamilin med titler,sett ihvertfall en X foran.Utrolig frekt overfor republikken Hellas! Tove


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar