Kronprinsessan Mary fick en härlig dag med barnen

Kronprinsessan Mary fick en härlig dag med barnen
Annons

Mary och Christian

Mary och IsabellaSådan mor, sådana barn…
Kronprinsessan Mary älskar hästar.
Och till hennes förtjusning går också hennes två barn, prins Christian och prinsessan Isabella i mammas fotspår.

Flera av kungligheterna är upp över öronen förtjusta i en speciell sorts fyrbenta vänner. Hundar i all ära, men det är hästar som ligger dem varmast om hjärtat.
För en tid sedan kunde svenskdam.se berätta om hur vackra nästan-prinsessan Charlotte Casiraghi och anrika arvtagerskan Athina Onassis tävlade i en häst-show. Snart kan den kungliga hästtävlande skaran utökas. Nu gör kronprinsessan Mary av Danmark allt för att introducera sina små knoddar i att rida, kolla tävlingar och lära sig uppskatta de ståtliga djuren.
Mary,Christian och IsabellaMary har själv ridit, hon fick en häst redan som liten och har under flera år tävlat flitigt. Och nu är det dags att lämna över stafettpinnen. Lilla prins Christian fick en häst, kallad Flickflack, redan som baby och så snart han är stor nog ska han, och lillasyster Isabella, sitta upp på hästryggen.
Kronprinsessan Mary tog därför med sig sina små på en häst-tävling för att barnen skulle få smak på livet med häst. Och nog blev besöket hos hästarna en succé alltid. Barnen verkade överförtjusta i vad det såg, de skrattade, busade och kramades med mamma i gräset medan de intresserat kollade på showen.

Annons

Av Johanna Fredriksson
Foto: IBL


Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

9 kommentarer till “Kronprinsessan Mary fick en härlig dag med barnen”

 1. sofia skriver: 20 maj, 2009

  Hela famlijen är så söt och ser så harmonisk ut! Christian ser ut som en liten söt gubbe, man vill bara krama sönder honom!


 2. Daisy skriver: 20 maj, 2009

  Jag älskar speciellt deras runda kinder :).


 3. signesigne skriver: 20 maj, 2009

  Det är så härligt att se Mary och Fredrik bry sig om sina barn och ta med dem överallt och försöka så gott det går att leva som en vanlig småbarnsfamilj. Barnen är jättesöta och de ser så harmoniska ut precis som föäldrarna som fortfarande ser så förälskade ut. Fredrik är inte nöjd med sin barndom för han säger någonstans att hela tiden uppfostrades han av barnsköterskor.


 4. Carolina, Malmö skriver: 20 maj, 2009

  Vilken familjelycka, och visst blir man glad av att se dem! Hoppas att helgdagen imorgon blir trevlig!


 5. Isabella Carlsson skriver: 20 maj, 2009

  Mary är en toppenmamma! Du har namnsdag idag, Carolina! Grattis!


 6. Gun skriver: 22 maj, 2009

  Signe: Vi får hoppas att Margrethe håller ett tag till som drottning så de små får behålla mamma och pappa hos sig. Margrethe blev ju drottning när hennes pojkar var små, så som du skriver, det var nog väldigt mycket barnsköterskor.


 7. signesigne skriver: 22 maj, 2009

  GUN Jag hoppas också att Fredrik och Mary får vara småbarnsföräldrar så länge som möjligt innan de blir kung och drottning. Men förr var det nog ändå vanligare att barnen hade personal som tog hand om dem. Vår egen kung hade ju Nenne som tog hand om honom och systrarna trots att Sibylla inte “arbetade”. Det har blivit en förändring bland de kungliga småbarnsföräldrarna idag de umgås mer med barnen och tar hand om dem så mycket det går. Fredrik och Joakims berättelse om deras uppväxt är väldigt tragisk de fick ju inte sitta vid samma bord som sina föräldrar och äta. Det var bara ett exempel men prinsarna berättade så mycket. Jag tror att Joakim visade sin protest genom att vara ute och slå runt på krogarna


 8. Gun skriver: 23 maj, 2009

  Signe, du har rätt i det du skriver och på Sibyllas tid var det kutym i hela de övre stånden, barn skulle visas upp men inte vara med föräldrarna. Detta lever faktiskt i hög grad kvar i vissa samhällen.


 9. Lollo skriver: 18 augusti, 2009

  jag hittade några härliga foton på syskonen
  http://members3.boardhost.com/scandinavia/msg/1250177992.html


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar