Kronprinsessan Mary trotsade ösregnet för viktigt uppdrag

Kronprinsessan Mary trotsade ösregnet för viktigt uppdrag
Annons

Kronprinsessan Mary var ute i regnvädret.
Kronprinsessan Mary var ute i regnvädret.

Kronprinsessan Mary trotsade ovädret i helgen för att vara med när hennes egen stiftelse mot mobbning ordnade ett race i Århus. Med henne under dagen fanns 335 barn som alla ställde upp i loppet.

Kronprinsessan delade även ut medaljer.
Kronprinsessan delade även ut medaljer.

Kronprinsessan Mary har själv startat sin egen stiftelse, “Fri for mobberi”, som arbetar mot mobbning bland barn. Under helgen hade man ordnat en stafett-tävling i Århus där de 335 barnen sprang i ösregnet för att sedan få en liten medalj ur kronprinsessans hand.

Annons

Mot mobbning

– Vi måste lära oss att ta hand om varandra. Att mobba någon är helt oacceptabelt. Så idag har vi samlats här för att stötta varandra och vara goda kompisar, sa kronprinsessan som var utrustad med både paraply och en rejäl regnkappa.

Läs även:

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

9 kommentarer till “Kronprinsessan Mary trotsade ösregnet för viktigt uppdrag”

 1. nina skriver: 1 juni, 2010

  Det är bra att Mary gör en insats mot mobbning, i Danmark finns det många som mobbar, båda unga och gamla, också på arbetsplatser. Det är oacceptabelt och jag tycker det är fint att det finns ett fokus på mobbning från dom kungligas sida.


 2. sabine skriver: 1 juni, 2010

  Mary er bare dejlig 🙂


 3. Ewa skriver: 1 juni, 2010

  Flera såna initiativ från kungahus kunde tagas. Det svenska t ex, Madeleine och Carl Philip från det svenska kungahuset, kunde startat en sån stifelse här i Sveriges.

  Mary ser ut som en frisk fläkt där hon går omkring med barnen.


 4. Pia skriver: 1 juni, 2010

  Mary verkar ta ställning för de svaga i samhället. De som inte själva kan säga ifrån. Det är bra när “kändisar” sätter fokus på problem i samhället. Fint också att hon motbevisar dem som anser att hon bara tänker på kläder. Man kan faktiskt bry sig om viktiga saker samtidigt som man är välklädd. Om hon inte var snyggt klädd skulle hon bannas för det. Inte lätt att vara alla till lags.


 5. Dikte skriver: 1 juni, 2010

  Enig med dig Pia 🙂


 6. Axel skriver: 2 juni, 2010

  I dag når oss beskedet att ännu en Dansk soldat har stupat i USA:s krig i Afghanistan. Fem är skadade.


 7. Pia skriver: 2 juni, 2010

  “Axel”! Vad har kronprinsessan Mary med den sorgliga händelsen att göra? Det vore bra om du och många andra lät bli att kommentera helt ovidkommande saker i samband med som t ex nu, Marys engagemang i mobbningsfrågan.
  Håller med “Ewa” när det gäller våra två yngre kungabarn. Det finns åtskilligt att göra för dem om de bara hade intresset.


 8. Anita skriver: 3 juni, 2010

  Axel
  Din kommentar er helt okay her.
  Det er trist, at kongehuset ikke viser en dansk soldat en sidste ære ved at deltage i hans bisættelse eller modtage kisten ved ankomsten til Danmark.
  Men det gør ingen af medlemmerne i det danske kongehus!!


 9. Prostate Gland Problemsprostategland-problems.com skriver: 5 juni, 2010

  I’ve recently started a blog, the information you provide on this site has helped me tremendously. Thank you for all of your time & work.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar