Kronprinsessan Marys äkta Jackie Kennedy-stil på statsbesöket

Kronprinsessan Marys äkta Jackie Kennedy-stil på statsbesöket
Kaffe på slottet, hedrande av självständighetskämpar och uppsluppen middag i presidentpalatset. Det danska kronprinsparet Frederik och Mary är i Riga på statsbesök för att fira Lettlands 100 år av självständighet. Och de verkar trivas med sitt värdpar. Med på resan följde både pillerburkshattar och sammetsbyxor och Mary är lika snyggt allt.
Annons

Det danska kronprinsparet Fredrik och Mary är nu i dagarna i Riga och firar Lettlands 100 år som självständig stat. De blev inbjudna av det lettländska presidentparet och det kungliga deltagandet nerstryker de starka banden mellan Lettland och Danmark.

Annons
Danska kronprinsessan Mary och Fredrik firrar Lettlands 100 år av självständighet hos president Raimonds Vējonis och hans fru Iveta Vējone i Riga.
Danska kronprinsessan Mary och Fredrik firrar Lettlands 100 år av självständighet hos president Raimonds Vējonis och hans fru Iveta Vējone i Riga.

Torsdagen den 6 december lämnade kronprinsessparet sina fyra barn hemma och reste till ett regnigt Riga. Väl framme vid Riga slott välkomnades de av president Raimonds Vējonis och hans fru Iveta Vējone. Kronprinsessan Mary imponerade i rosa, stilfull kappa med spännande detaljer och ett hav av små pärlor på. Till det hade hon valt en söt pillerburkshatt i äkta Jackie Kennedy-stil, matchande läderhandskar i rosa skinn samt nougatbrun clutch från Bottega Veneta. Presidentfrun Iveta matchade snyggt med ljusblått.

Paren besökte frihetsmonumentet tillsammans

Därefter bjöds de in på kaffe i en av slottets vackra salar och skrev varsin kunglig hälsning i presidentparets gästbok.

I äkta Jackie Kennedystil bar Mary pillerburkshatt och en fantastisk rosa kappa med små pärlor. Här skriver hon i slottets gästbok.
I äkta Jackie Kennedystil bar Mary pillerburkshatt och en fantastisk rosa kappa med små pärlor. Här skriver hon i slottets gästbok.
Danska kronprinsparet och det lettiska presidentparet besökte sedan frihetsmonumentet i Riga som restes för att hedra de som dog i kampen för Lettlands självständighe
Danska kronprinsparet och det lettiska presidentparet besökte sedan frihetsmonumentet i Riga som restes för att hedra de som dog i kampen för Lettlands självständighet.

På schemat för dagen stod sedan ett besök vid Frihetsmonumentet i Riga. Trots duggregn blev besöket en högtidlig stund där Frederik och Mary kunde se det stora monumentet som kom på plats  den 18. november 1935. Det restes då för att ära och minnas alla de som dog i Lettlands kamp för självständighet mellan 1918-1920. Det konstruerades med hjälp av donationer från befolkningen och överst på statyn finns de tre stjärnor som representerar Lettlands tre historiska regioner Kurzeme, Vidzeme och Latgale.

Uppsluppen middag i presidentpalatset

Kronprinsparet besökte även Lettlands Nationalbibliotek och överlämnade en bok med anledning av Lettlands 100 år som självständiga.

Fredrik och Mary hade med en present till Lettlands Nationalbibliotek. En bok.
Fredrik och Mary hade med en present till Lettlands Nationalbibliotek. En bok.

På kvällen bjöds det på storslagen middag i presidentpalatset med både uppsluppen vinskålning, tal och lettiska sånger. Mary kom i lång, stilfull brokadkavaj och sammetsbyxor, allt i mörkt vinrött medan värdinnan Iveta bar kungligt blått, gästerna till ära.

Mary kom i lång, stilfull brokadkavaj och sammetsbyxor, allt i mörkt vinrött.
Mary kom i lång, stilfull brokadkavaj och sammetsbyxor, allt i mörkt vinrött.
Mingel och vimmel och skål - på kvällen bjöd Lettlands presidentpar in Mary och Fredrik på officiell middag.
Mingel och vimmel och skål – på kvällen bjöd Lettlands presidentpar in Mary och Fredrik på officiell middag.

Presidenthustrun Iveta och danska kronprinsessan Mary verkade trivas ihop.
Presidenthustrun Iveta och danska kronprinsessan Mary verkade trivas ihop.

Foto: TT

Läs mer

Mary prisas efter kärlekstalet till Frederik

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

13 kommentarer till “Kronprinsessan Marys äkta Jackie Kennedy-stil på statsbesöket”

 1. Katinka skriver: 8 december, 2018

  Kunde inte någon har tagit upp Frederiks byxben? De var alldeles för långa!


  1. konsttanten skriver: 10 december, 2018

   Katinka: Byxbenen har rätt längd; är så yngre herrar skall ha!


 2. Bror skriver: 8 december, 2018

  Att Mary trivs i rollen som drottning in spe är inte att ta miste på. Däremot känns det mindre säkert om hon någon gång kommer att kunna matcha svärmors smått unika gåva att kunna fylla ett rum med sin person.
  Det är få förunnat att, som drottning Margrethe, klara det utan att stjäla det livgivande syret från andra närvarande. Men i hennes närvaro är förhållandet precis det omvända: alla i hennes närhet känner sig inspirerande syresatta.
  Att hon därtill avstår från att skära pipor i vassen genom applådknipande billigheter är helt i linje med hennes sätt att vara som regent och kvinna. Hon står över sådant. Hon behöver det inte.
  Danmark är att gratulera.


 3. konsttanten skriver: 9 december, 2018

  Inte var det Jackies stil. Först trodde jag vid en snabbtitt att det var japanska prinsessan.
  Damerna var personligt vackert stylade vid mötet.


 4. Gurli R skriver: 9 december, 2018

  …det kungliga deltagandet “nerstryker” de starka banden…
  Helt obegripligt, vad menas? En sökning i SAOL, SO och SAOB ger inget svar, inte heller Synonymer.se. Bästa Erika, pröva med något av följande: “understryker”, “bekräftar”, “markerar särskilt” eller “betonar” så blir det begripligare.


 5. ananas skriver: 9 december, 2018

  Det heter understryker, inte nerstryker.


 6. josefin skriver: 10 december, 2018

  Lustigt – KP M ser nästan ut som nagon av de japanska prinsessorna i denna rosa pillerburk och den atföljande frisyren.


 7. Mariane skriver: 10 december, 2018

  Så fin hun er vores kronprinsesse. Altid stilig.


 8. Mariane skriver: 10 december, 2018

  Kronprinsessen er så stilig. Jeg har ikke set nogen som har samme klasse, måske Madeleine ellers ikke.


 9. PernillaA skriver: 10 december, 2018

  kappan är jättesnygg men kavajens längd är inte bra


 10. Ingrid skriver: 10 december, 2018

  Genomstilig och aldrig överdrivet .


 11. m skriver: 11 december, 2018

  Mary, snygg som alltid.


 12. Daga skriver: 11 december, 2018

  Till skillnad från det som Bror tycker anser jag tvärt emot Mary kommer fylla upp tomrummen efter de kungliga som går före. Hon är redan och kommer fortsättningsvis vara ett stort stöd för sin känslofulle make och de halvvuxna prinsarna o prinsessorna.En drottning man kan jämföra med kronprinsens viljestarka mormor Ingrid.Skriver Daga


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar