Kronprinsessan Mathilde läste sagor för barnen

Kronprinsessan Mathilde läste sagor för barnen
Annons
Prinsessan Mathilde läser sagor.
Kronprinsessan Mathilde läser sagor.

Den belgiska kronprinsessan Mathilde har varit på besök hos barnen på kulturcentret Le Wolf i Bryssel. Där passade hon på att läsa lite sagor för de förtjusta barnen.

Kronprinsessan Mathilde var i veckan på kulturcentret Le Wolf i Bryssel. Här har man samlat ett helt hus fyllt av litteratur och kultur för barn och ungdomar. Väl på plats läste hon bland annat högt ur boken “Qui veut embrasser une grenouille” till barnens stora förtjusning. Det är ju inte varje dag de får besök av en äkta prinsessa.

Annons

Men kronprinsessan Mathilde är också just nu involverad i ett stort, internationellt projekt mot tobaksrökning. Det är något som prinsessan Haya al Hussein av Jordanien startat upp och nu basar för tillsammans med WHO. Där arbetar man aktivt för att inte låta tobaksbolagen helt ta över marknaden i fattiga länder och sprida sina farliga produkter utan kontroll.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Kronprinsessan Mathilde läste sagor för barnen”

  1. Damen skriver: 6 mars, 2010

    Belgien har fått en sympatisk kronprinsessa, som det verkar. Inte bara för sagoläsningen. Det vore fint om det kunde bli en bred internationell organisation mot tobaksindustrin. Så många människor som fortfarande lockas in i denna skadliga och onödiga rökning. Reklamen är massiv även om det längst ner står en varning. Heja Mathilde och övriga som jobbar med detta.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar