Kronprinsessan Mathilde väntar sitt fjärde barn

Kronprinsessan Mathilde väntar sitt fjärde barn
Annons

Mathilde och Phillippe

Belgarna jublar, prinsessan Mathilde, 34, har gjort det igen! Ja, sin kungliga plikt som prinsessa naturligtvis, i dagarna blev det officiellt att hon och kronprins Philippe, 47, väntar sitt fjärde barn.

Annons

På vårkanten 2008 kommer nummer fyra i belgiska kronprinsparets, Mathildes och Philippes, kungliga barnaskara och syskonen Elisabeth, 5, Gabriel, 4, och Emmanuel, 2, får en ny liten bror eller syster. Philippe och Mathilde vill hålla könet på barnet hemligt, det får bli en överraskning för alla. Men belgarna håller tummarna för att det ska bli ytterligare en liten flicka så att antalet söner och döttrar blir jämt.

Elisabeth tar tronen

I Belgien råder kvinnlig tronföljd sedan 1991 och äldsta dottern Elisabeth ska så småningom skolas in som blivande drottning, barn nummer fyra kommer att hamna på plats fem i tronföljdsordningen.
Hela kungafamiljen är såklart strålande lycklig över graviditeten. Kung Albert och drottning Paola har redan elva barnbarn, men självklart kommer nummer tolv att bli lika älskad och ompysslad som de andra.
Mathilde har fött alla sina barn på Erasmus sjukhuset i Anderlecht och kommer troligtvis att göra det även denna gång.

Av Jenny Alexandersson
Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar