Kronprinsessan Máxima firade födelsedagen i Shanghai

Kronprinsessan Máxima firade födelsedagen i Shanghai
Annons

Willem-Alexander och Máxima på besök i Kina.
Willem-Alexander och Máxima på besök i Kina.

Kronprinsessan Máxima och kronprins Willem Alexander är just nu på besök i Kina. Men det var inte bara jobb för paret, kronprinsessan firade också sin 39-årsdag i Asien.

Modernt tåg i Shanghai.
Modernt tåg i Shanghai.

Kronprinsessan Máxima hade nog en i sig minnesvärd födelsedag i måndags, den 17 maj, då hon fyllde 39 år. Men det var ett späckat program hela dagen så det blev inte mycket över till privat firade. Men kronprinsessan fick i alla fall en annorlunda present av arkitekten John Körmeling som gav henne en blå pyjamas.

Annons

Pyjamas i present

Det berättas att Máxima skrattade gott åt gåvan, för på ryggen av pyjamasen hade han låtit trycka “Happy Street”, samma namn som den Holländska paviljongen har på World Expo-utställningen i Shanghai.

Maximas brudkrona i Kina.
Maximas brudkrona finns nu att beskåda i Kina.

Sin egen brudkrona

Under hela besöket i Shanghai och på den kinesiska världsutställningen har kronprinsparet mött flera konstnärer och beskådat deras verk, smakat på spännande mat och dessutom fått äran att öppna en utställning där hennes egen brudkrona fanns i en av montrarna.

Konstverk att sitta på.
Konstverk att sitta på.

Det väckte säkert en hel del fina minnen för kronprinsessan Máxima som säkert minns den 2 februari 2002 med ett leende på läpparna.


Av Agneta Nisbeth
Foto: All Over Press, IBL och Stella Pictures

Läs mer här:


Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Kronprinsessan Máxima firade födelsedagen i Shanghai”

 1. Pia skriver: 21 maj, 2010

  Det är något friskt och frejdigt över det holländska kronprinsparet. Såg en intervju med de bägge och de verkade mycket avspända och trevliga. De cyklar och umgås med sina barn på ett rätt enkelt sätt som det verkade och de syntes mycket harmoniska med varandra. Så blir det väl när man gifter sig av kärlek.


 2. lulu skriver: 21 maj, 2010

  pia i totally agree with you..


 3. Isabella skriver: 22 maj, 2010

  Maxima och Willem Alexander är jättegoa tillsammans – Europas trevligaste kungliga par – välutbildade, kan prata med affärsmän, ambassadörer och vanligt folk.
  Frederik och Mary av Danmark är också ett intelligent par och kan föra sig bland personer som har betydelse för Danmark med att på ett kunskapsmässigt plan tala “ett högre språk på engelska”
  Angående Viktoria och Daniel ligger de betydligt efter de andra kronprinsparen i intelligens och kunskap, samt att kunna föra språket engelska på en “högre nivå” men så är det. Hoppas att deras kärlek till varandra kan utesluta intellekt och kunskap vid representation.


 4. Pia skriver: 22 maj, 2010

  Isabella! Vad vet vi än om Daniels förmågor i representationshänseende. Han har ju ännu inte haft så många tillfällen att visa vad han kan. Det verkar som om många har bestämt sig för att han pga sin härkomst och yrke inte är kapabel att tala “på ett högre plan”. Möjligt är att han och Victoria ligger i lä jämfört med t ex. det holländska paret, men låt oss ge honom chansen att visa vad han kan. Men som jag skrev ovan, Maxima och W.A. är helt strålande. Även de danska verkar trevliga. Vi får se vad vårt blivande “radarpar” kan åstadkomma. G-G & Silvia är verkligen inte mycket att skryta med vad gäller språket, så på hemmafronten kan det bara bli bättre med de unga tu.


 5. Kristine, Oslo skriver: 23 maj, 2010

  Haakon og MM er i topp på verdensarenaen, der slår de både det danske og det hollandske kronprinsparet.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar