Kronprinsessan Mette-Marit uteblev från Nobel

Kronprinsessan Mette-Marit uteblev från Nobel
Annons

Harald-1

Den kungliga glansen kring årets Nobelprisfirande var något dämpad i år. Det var inte bara i Stockholm som prinsessorna lyste med sin frånvaro. Även vid Nobels fredsprisutdelning saknades landets kronprinsessa.

Utan kronprinsparet

Kungaparet Harald och Sonja deltog utan kronprinsparet. Kronprins Haakon var tillsammans med statsminister Erna Solberg i Sydafrika på minnesstunden för Nelson Mandela. Kronprinsessan Mette-Marit var inte med i Sydafrika. Hon har opererat sin nacke och är sjukskriven.

Annons

Nobel-1

Nobelpriset består av en guldmedalj, ett diplom och en prissumma på åtta miljoner kronor. Den norska Nobelkommittén meddelade den 11 oktober att OPCW får årets fredspris. Nobelpristagaren OPCW verkar för förbud mot kemiska vapen, kommer att använda prissumman till att upprätta ett eget pris.

harald-sonja-ste

Oslos stadshus

Precis som traditionen bjuder ägde prisutdelningen rum i Oslos stadshus klockan 13.00.

 

Av Åsa Bönnelyche
Foto: Stella Pictures, TT, Faksimil SVT Play och Stella Pictures

 

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

23 kommentarer till “Kronprinsessan Mette-Marit uteblev från Nobel”

 1. My skriver: 10 december, 2013

  Ja med nyopererad nacke så är det nog det sista man ska göra att sitta still under en lång nobelsittning….


 2. Matilda skriver: 10 december, 2013

  Det viktigaste Nobelpriset! En dag som denna går tankarna till Nelson Mandela som lärde oss att försoning är vägen till fred. Och att försoning och fred är vår enda väg mot en bättre framtid.


 3. Sthlm skriver: 10 december, 2013

  Vi får väl se när MM visar sig igen. Hon verkar gilla mystik och kanske är hon inte i Norge. De har väl bostäder utomlands också.


 4. Bittan skriver: 10 december, 2013

  Har vänner i Oslo, och de säger att det länge har pratats om skilsmässa mellan MM och Haakon.
  Det är bara när de måste representera som de är tillsammans. Men tiden får utvisa.


 5. Mona skriver: 10 december, 2013

  Tror knappast Matte Marit är någon stans än hemma med tre skolbarn. Man ska inte tro på alla rykten.


 6. Esther skriver: 10 december, 2013

  Sladder heter dette på norsk.


 7. rasmus skriver: 10 december, 2013

  Ja utan tvekan ger Nobelfestligheterna i Norge mer internationellt gensvar, på tal om dom svenska nobelfestligheterna är det väl uppseendeväckande med Christina Magnussons makes närvaro, ja vår "kungafamilj" är verkligen "familjen annorlunda", på gott & ont!


 8. Matilda skriver: 10 december, 2013

  Det viktigaste var väl att fredspriset delades ut. Inte att MM tyvärr var förhindrad att närvara. MM:s närvaro är väl änddå en petitess i sammanhanget när fokus ligger på de/dem som arbetar för fred i världen? Det är ofta bra att fokusera på rätt sak. För övrigt önskar jag MM god bedring!


 9. Cissi skriver: 10 december, 2013

  Alltid fint med det norska kungaparet på plats.


 10. Kerstin Bergström skriver: 10 december, 2013

  #2 Matilda Ett mycket bra inlägg .TÄNK OM SVENSKARNA KUNDE ANAMMAT DET SKULLE DET VARA TREVLIGT ATT LÄSA HÄR:DÅ SKULLE GOD TON HÅLLAS. Håller med dig det viktigaste är freds pristagaren.


 11. Kristin skriver: 10 december, 2013

  # 2 og # 8 – 🙂 🙂 🙂

  # 3 – Gillar mystik?! Hun er sjukskriven, det er da vel ikke noe mystisk med det? Heller tvert i mot. Etter det jeg har hørt er hun tilbake rett over nyttår. Nei, de har ikke noe bosted i utlandet som jeg vet om, men de har sikker mange venner de kan besøke. Nei, hun er nok hjemme hos sine barn som nok fortsatt ikke har fått juleferie. Det siste er at de skal feire jul på sin hytte i den NORSKE fjellheimen.

  # – 4 – Det der er nok bare tull og tøys som noe utenlandsk presse har diktet opp. Det er IKKE noe tema her i Norge. Les kommentaren til # 6.


 12. Tiren skriver: 11 december, 2013

  Jo,Kristin,det snakkes faktisk mye om skilsmisseryktene her hjemme.
  Det påstås i pressekretser at de sitter på mye informasjon der om utroskap og skilsmissediskusjon,men har valgt ikke å skrive om dem direkte….selv om det antydes både her og der. Selv om ryktene er over alt så er det jo ikke sikkert det er realitet….det går jo ofte rykter som ikke har rot i virkelighet,og antagelig er de oppstått pga av MMs lange sykefravær.


 13. Molin skriver: 11 december, 2013

  At hverken MM eller Madeleine deltager i årets Nobelfestligheder er der en forståelig årsag til: MM er nyopereret i nakken — Madeleine højgravid.
  Mht. MM har hoffet forlængst meddelt, at hun er sygemeldt indtil nytår … så hvis man er mere interesseret i fakta end sladder, kan ingen vel være overrasket over, at hun ikke var der… ?!?!?
  #7 rasmus: jeg synes måske så, at du er en annonlunda svenskar på gott och ont med alle dine kommentarer om JB og SH. 😉


 14. Mona skriver: 11 december, 2013

  Varför skulle inte Tord Magnusson få vara med på Nobelfesten?
  Om ska gå efter skandaler och annat så skulle nog endast påven kunna närvara, nej förresten det skulle bli tomt.


 15. realist skriver: 11 december, 2013

  14 Mona
  ja, vi väntar fortfarande på en utredning av t ex Stenhammarskandalen då CG svor åt en journalist. smitare som vänder blad kan inte tolereras


 16. emma_h skriver: 11 december, 2013

  "Uteblev"-ordvalet är litet märkligt i rubriken… Den 22a Nov angavs här att nyss opererade MM skulle vara sjukskriven i 8 veckor (dvs nästan 2 månader). Därmed kan hon knappast bjudits in
  Då torde väl ingen ens ha förväntat sig att vi skulle fått se henne på Nobelceremonin igår. MM är alltså inte åter på jobbuppdrag förrän under senare delen av Januari


 17. jessica skriver: 11 december, 2013

  Tror inte att Haakon och Mette-marit ska skiljas.
  Skulle vara en chock i så fall.
  De har ju alltid varit så kärleksfulla och fina mot varandra.


 18. emma_h skriver: 11 december, 2013

  mona
  TordM är inbjuden att sitta vid honnörsbordet i egenskap av sin hustrus "plus one" på inbjudan (tillika prisutdelarens svåger)
  …då egen specifik anledning till närvaro just där saknas: TM är ej HKHare, ej del av NobelKommittén, ej är Nobelpristagare Diplomat eller hög svensk politiker


 19. Lena skriver: 11 december, 2013

  Paret kan har problem i äktenskapet och det är väl inte så konstigt. De är ju som gemene man. Ända från början har där varit problem med Mette Marit och hennes förhållande till allmänheten. Det ser man också bl.a. på en del bilder. En del hängande på Hakon. Det behöver man inte om man är trygg i sig själv.


 20. mary kMaryKristiansen skriver: 11 december, 2013

  # 3 Sthlm:
  Du bør i skammekroken! Du dikter, dvs du prøver å lage en løgn!
  Er livet ditt så trist at du blir så ondskapsfull! MM blir friskmeldt 16. desember, men var på jobb allerede i dag – og intervjuet – i 40 minutter – Norges mest kjente lege tore Godal – og fattigdoms-bekjemper rundt i hele verden – på en stor, global helsekonferanse i Oslo, ikke i utlandet som du prøver å intrigere!


 21. Kristin skriver: 11 december, 2013

  # 12 – OK, men hvordan har du fått vite det?! Nei, det trenger ikke å være noe i disse ryktene, og som du sier går det ofte rykter som ikke har noe med virkeligheten å gjøre, og MM er jo en person mange har meninger om og påstår å vite mye om. Selv tror jeg ikke på disse ryktene, bildene av paret antyder jo noe helt annet?! De ser jo ut til å stråle av lykke begge to. Jeg velger å tro de har oppstått p.g.a. hennes sykefravær, og så er det sikker spennende å koke sammen historier!


 22. Marguerithe skriver: 12 december, 2013

  Jag förstår att man alltid håller om sina egna, men det är ju inte här i Sv Dam som detta rykte uppstått! Tidningar i Europa har skrivit en tid om detta, nu har media "kastat sig" över paret och vill ha dementier. Det man diskuterar nu är om det finns någon sanning i vad en stor del av media har skrivit. Skäll inte på svenskarna över detta.
  Jag brukar annars ta Norges och Danmarks parti i många frågor där jag tycker svenskar är naiva men här känns det fel mot oss.


 23. Birgitta skriver: 12 december, 2013

  Kung Harald ock D.Sonja , framstår som mycket sympatiska personer,— helt oavsett att de är ett Kungapar. Så naturligt trygga i sig själva. Har aldrig sett att det skrivits något negativt om detta Par. Ingen "motvillig Monark" som svär ock är allmänt oförskämd,.. allt efter humör. Ock D.Sonja, sportig ock naturlig. Ni norrmän kan vara stolta över Ert Kungapar!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar