Kronprinsessan Victoria på shoppingrunda i Milano

Kronprinsessan Victoria på shoppingrunda i Milano
Annons

Kronprinsessan Victoria med sin väninna.
Kronprinsessan Victoria med sin väninna.

Ute efter en ny, trendig garderob? Ena veckan Paris, andra veckan Milano. Nu kryssar kronprinsessan Victoria mellan Europas modemetropoler.

Bröllopet närmar sig med stormsteg. Den 19 juni är det dags och då vet vi alla hur kronprinsessan kommer att vara klädd, i klassiskt vitt givetvis! Men redan innan vigseln startar festligheterna. Och för varje tillfälle krävs en ny outfit för kronprinsessan. Den kungliga garderoben är redan stor, men inför en hektisk vår och sommar behöver den givetvis utökas. Och var gör man det bäst? I några av världens största modemetropoler förstås.

Annons
Kronprinsessan har bra hand med barn.
Kronprinsessan har bra hand med barn.

För bara någon vecka sedan tog kronprinsessan Victoria därför med sig sin stylist, Tina Törnqvist, och satte sig på planet till Paris. Här kryssade kronprinsessan mellan de lyxiga märkesbutikerna och stannade till i timmar för att prova, inspektera och givetvis – shoppa!
De senaste åren har Victorias stil förändrats och på sista tiden har det verkligen märkts hur också hennes egen inställning till kläder och mode blivit en annan. I dag är kronprinsessan verkligen intresserad av de kläder hon bär. Borta är den lite damigare looken, nu är det tufft och trendigt som gäller. Och från Paris, via ett stopp i Sverige (för att lämna av påsarna och kartongerna om inte annat!) begav sig Victoria sedan vidare till nästa modestad – Milano. Häromdagen syntes hon på stadens gator tillsammans med några vänner. Det råder inget tvivel om saken: prinsessan Madeleine har fått konkurrens! Victoria är Sveriges nya modesessa.

Läs mer i vårt nästa nummer av Svensk Damtidning.

Av Johanna Lejon
Foto: Stella PicturesMer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

18 kommentarer till “Kronprinsessan Victoria på shoppingrunda i Milano”

 1. Amanda skriver: 31 mars, 2010

  Madde är sveriges modesessa.


 2. Anna skriver: 31 mars, 2010

  Undrar om det var italiensk parazzo som tog bilderna.


 3. sofia skriver: 31 mars, 2010

  ingen svensk sessa är modesessa 😉


 4. Kristinasvenskdam.se skriver: 31 mars, 2010

  Men sluta använda det infantiliserande ordet “sessa” om en kvinna på 30+. Ordet kan på sin ha ett berättigande om man skriver om småflickor under fem år eller så…


 5. I MartinssonSvenskdamtidning skriver: 31 mars, 2010

  Shoppa Shoppa Shoppa Shoppa Shoppa Shoppa
  Håller med dig Kristina det låter barnsligt med sessa.
  Vad kallar dom Daniel för när han är ute o Shoppar?


 6. Karin skriver: 31 mars, 2010

  Hvorfor må VIctoria til Paris og Milano? Det er vel flinke designere i Sverige som kan hjelpe henne med klær til bryllupet.


 7. Marianne skriver: 31 mars, 2010

  BS. Victoria har blommat ut litet senare än sin syster, that all. Att hon skulle vara sämre/ligga efter “Madde” är för mig ett förlegat och begränsat sätt att se verkligeheten. Så VAR det…för några år sedan. Kanske för att vår kronprinsessa hade intensivt fokus på annat. Nu när hon “gett sig in i leken” är hon, som man säger i mitt hemland “Second to none!” Men det kräver att man har ett medvetet, tränat och internationellt vidgat öga för att se. Kanske inte så uppenbart om man sitter i Sverige som för andra.


 8. Marianne skriver: 31 mars, 2010

  Förtydligande. BS är inte ett felstavat P.S. BS står för Bullshit. Det är ett internationellt och internet vedertaget uttryck när någon utrrycker något helt utan substans eller faktabaserat.


 9. Maggie skriver: 1 april, 2010

  Hur kan man kalla Victoria och Madeleine för SESSOR??
  Och än värre är när man kalla Madeleine för LILL-SESSAN!

  Två mogna kvinnor, de sitter faktiskt inte i sandlådan längre, det är respektlöst med dessa benämningar!


 10. lövisgmail.com skriver: 1 april, 2010

  Ordet sessa böt man ut mot vulgär donna för länge sedan !


 11. Karin skriver: 1 april, 2010

  Ser at jeg stadig blir gransket av en redaktør. Er det noen spesiell grunn til det?


 12. GrevinnanChintohsblogg.se skriver: 1 april, 2010

  Karin,du är ju inte ensam om det !Du vet,somliga blir alltid påhoppade av en red.Förmodlige att de har så tråkigt!


 13. GrevinnanChintohsblogg.se skriver: 1 april, 2010

  Sessa går väl an,men att kalla dom för kungabarn är ju ändå värre !


 14. Karin skriver: 1 april, 2010

  Kanskje SD burde lytte til enkelte tilbakemeldinger på bloggen og bli mer seriøse og nøyaktige. De skriver utrolig mye tull….


 15. Gusten skriver: 1 april, 2010

  Det är naturligtvis för hederligt intjänade och skattade pengar hon shoppar loss för?


 16. lövisgmail.com skriver: 3 april, 2010

  Kungahusets förmögenhet består av:
  Vad Gustaf IV fråntogs och Karl XIII övertog. Där ingick stora fonder från Afrikanska kolonier och Handelsstationer, plus några andra kortlivade kolonier i bl.a. Delaware. Karl XIV lockade till sig titeln Kung, med löfte att lösa Sveriges skulder, återta Finland ( i allians med Napoleon). Det blev inte så: Han gick av girighet över på allierade sida. Men Danmark var en stekt sparv som flög in i hans mun. Under förespegling av Danmarks förbund med Napoleon, anföll han Danmark. Fick bl.a. Norge. Bildade union med Norge och blev i Norge Karl Johan III. Lade vantarna på allt som gick i Norge = Bl.a. handelsstationer ute i världen. I Sverige uträttade han kaparbrev på löpande band med egen aktiemajoritet = Bl.a. kaparen Lasse I backen. Lasse härjade vilt på haven. Kungen blev rikare. Nu gällde det mer pengar i kungliga kistan. Slavskepp under Östasiatiska kompaniet. Där kungen hade aktiemajoritet, liksom i Kolonierna Saint Barthélemy och Guadalope. Men det räckte inte med slavhandel för kungen.= piratverksamhet, bordeller, opiumhålor, egen brännvinstillverkning på koloniena, gav klirr i kistan. Fan också, sa han. Engelsmännen ville ha tillbaka Guadalope. Då fick han merparten av köpesummen, men det räckte inte. Han begärde ersättning för förlusterna på slavhandel och bordeller m.m. Då infördes apanage som kompensation. Fram till 1983 utgick detta apanage som ersättning för bl.a. slavhandel, bordeller till kungahuset = Sist att kvittera var vår nuvarande kung !

  Så väskor för 123.000:-, förlovningsring, är troligen finansierad av slavhandel. Om slavägaren våldtog en slav, och hon blev med barn, hade Karl XIV utsett en bödel. Kvinnan fick ligga i en grop, för magen. man piskade och stenade henne till döds. För detta utgav konungen lön ur egen ficka !


 17. lövisgmail.com skriver: 3 april, 2010

  Grevinnan !

  Kungabarnen är barn.

  Kronprinsessans barn kommer att födas på Astrid Lindgrens barnsjukhus !


 18. eva larsson skriver: 4 april, 2010

  Låt oss i fortsättningen slippa detta grymma skrytande att madeleine shoppar för åtskilliga nollor. Det är ju just det hon är varje gång hon/ni skryter, en stor stor enorm nolla. Det är inte något seriöst i denna tösasnärta, ej heller i hennes syrra med hakan, alltså viktoria. Dessa människorna kan bara en enda sak perfekt, vinka med lilla handen och le. Dessutom är de helt utlärda på att slösa pengar, skryta. Deras hönshjärnor begriper inte hur mycket de förnedrar sig själva med detta skandalösa beteende. Varför flyttar de inte till shoppingcenter i Paris, blir där så slipper ju vi vanliga människor se och höra deras påtvingade skryt?? Var får de alla pengar ifrån????


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar