Kronprinsessan reste vidare mot lyxiga Dubai i en gyllene dräkt

Kronprinsessan reste vidare mot lyxiga Dubai i en gyllene dräkt
Annons

Från det ena till det andra… Kronprinsessan fortsätter sin succéresa genom Förenade Arabemiraten. Idag tillbringade hon dagen i Dubai och Ajman.

Det har varit hektiskt för kronprinsessan Victoria de senaste dagarna. Och onsdagen, Victorias tredje dag i Förenade Arabemiraten, blev knappast annorlunda.

Annons

Guldskor

Klockan halv åtta på morgonen stod kronprinsessan redo och klar, elegant klädd i en gyllene dräkt och läckra guldskor dagen till ära, för att ta sig från Abu Dhabi mot Dubai.

Flög helikopter

Men idag var det varken bil eller buss som gällde för att ta sig fram – det var helikopter! Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahyans, kronprinsen av Abu Dahbi, hade lånat ut sin helikopter till den svenska kronprinsessan för att hon så snabbt och smidigt som möjligt skulle kunna ta sig runt.
– Spännande, sa kronprinsessan och satte sig till rätta i flygfordonet.

Grön byggnad

Väl framme i Dubai väntade först ett återbesök på Scania, där kronprinsessan varit förr, sedan bar det av mot ESAB, ett svenskt företag som tillverkar svetsutrustning.
Vad kronprinsessan gjorde där? Kollade in deras klimat- och miljövänliga kontor – ett av Abu Dhabis ”grönaste” byggnader, utrustat med eget reningsverk, solceller och så vidare.

Pandeldebatt

Dessutom deltog kronprinsessan i en paneldebatt. Senare under dagen blev det mer helikopter för Victoria, först för att ta sig till Fujairah, ett naturområde, och senare för att åka till Ajman där hon besökte ett center som bland annat sysslar med forskning för diabetessjuka.

Av Johanna Lejon
Foto: Charles Hammarsten

Läs även:

Charles Hammarsten och Johanna Lejon på plats i Förenade Arabemiraten.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

40 kommentarer till “Kronprinsessan reste vidare mot lyxiga Dubai i en gyllene dräkt”

 1. HM skriver: 19 januari, 2011

  Det var nog bara utstyrseln häromdagen som gjorde att hon såg gravid ut. På de här bilderna gör hon det inte ….


 2. anna skriver: 19 januari, 2011

  fast varför dricker hon vatten, borde det inte finnas festligare drycker när en kronprinsessa är på besök….


 3. Lisen skriver: 19 januari, 2011

  Skulle inte tro Vickan är gravid. Med tanke på de mediciner som Daniel måste äta för sina njurar så behövs det kanske praktisk medicinsk hjälp. De frös nog ned från honom innan hans operation. Kanske därför hon inte har något inbokat efter 5 febr. Dessutom blir hon 34…tick, tack, tick, tack……Så ska det bli något av så får de sätta fart – i lugn och ro förhoppningsvis. Önskar dem lycka till!


 4. Christina Helsinki skriver: 19 januari, 2011

  Blev positivt överraskad av de finska löpsedlarna idag.

  Där stod att hovet stöder Victoria pga dessa graviditetsrykten.

  Alla ni som skriver om hon är gravid eller inte, SLUTA UPP FÖR SJUTTON!!!

  Begriper inte de gamja tanter som skriver om henne; vad hon är vacker! punkt, en vanlig fras, helt korkat om man inte kan skriva mer än en papegoja lär sig utantill-.

  Nu börjar tanterna sätta på sig starrglasögon, tar fram förstoringsglas; varför är hon inte ÄNNU gravid? Jag är säker på att hon är gravid!

  Som grädde på tårtan kommer en gamyl och påstår att Victorias första uppgift är att producera barn, det är hennes PLIKT. Som accompanjemang säger någon annan, Victorias barn är RIKETS barn-

  Vill ni faktiskt såra henne, genom att tjata om en sak, som hon säkert önskar framförallt? Vill ni att hon igen skall bli deprimerad?

  Hon kan få återfall av anoreksi och tappar lusten av att arbeta för Sverige. Här har tidigare omtalats att hon tar illa vid sig pga. dessa falska rykten.

  Låt en ung, nygift kvinna ta allt i sin egen takt, sluta sätta press på henne, Kommentera hellre hennes arbetsuppgifter.

  Här vill man se Marys barn, nästa samma dag som de föds.

  Vittnar nog om både ålder, personlighet och enkelspårigt tänkande och brist på takt och ton.


 5. Tulipa skriver: 19 januari, 2011

  Lägg av!
  Kronprinsessan jobbar för Sverige och är inte att ses som en avelsko. Har du och ni andra som alltid är inne på samma sak inget bättre att göra. Skaffa ett jobb eller något annat att förströ tiden med.

  Det vore också bra om ni höll er till ämnet. I detta fall resan!


 6. Linda skriver: 19 januari, 2011

  Vi får väl se. Detta med att hovet ska ha dementerat det är jag inte riktigt säker på hur man sak tolka dock. Läser man noga så undrar jag om det är “lögn och förbannad dikt” att Victoria är gravid eller är det “lögn och förbannad dikt” att en initierad källa ska ha bekräftat det. Kvällstidningarna verkar som att de ofta skriver att en källa har bekräftat något för att göra det trovärdigare.
  Tittar man noga på de här bilderna också så skulle jag nog ändå säga kanske. Det beror på om man ser henne framifrån eller i profil tycker jag. För deras skull hoppas jag att det är sant.


 7. Carita Sjöbergdam skriver: 19 januari, 2011

  Håller med dig nr 1.


 8. pia skriver: 19 januari, 2011

  Jag tycker att det är så kul med Victorias olika kläder. Ena dagen luftigt och lössittande för att nästa dag vara en nätt liten dräkt med snäv kjol. Alla Sv.Damläsare vet varken ut eller in och det är nog helt oavsiktligt från Victorias sida. Att hon dricker vatten är inte alls konstigt. Man dricker inte alkohol i ett muslimskt land och hon tar artigt seden dit hon kommer. Dessutom är det över huvud taget oklokt att dricka alkohol när det är varmt.


 9. Carita Sjöbergdam skriver: 19 januari, 2011

  Nr 3 Om Victoria och Daniel får barn så sker det på naturlig väg och inget annat.


 10. BEN skriver: 19 januari, 2011

  Vad avses med kronprinsessan Victorias besök i Förenade Arabemiraten? Ja, jag förstår att det handlar om miljöfrågor, men
  var gör kronprinsessan av kunskaperna hon inhämtar där?


 11. Anne skriver: 19 januari, 2011

  Jag tror att hon också läser tidningar vet, och därför spekulationer. Hans val av kläder den första dagen var så olämpligt. Hon måste vara medveten om att detta skapar mer spekulation.


 12. Majlen skriver: 19 januari, 2011

  Anna –

  I muslimska länder är det oftast förbjudet att dricka alkohol.


 13. maggie skriver: 19 januari, 2011

  Ovanstående diskussion är humoristisk! 🙂 Faktum ÄR att åren tickar på och de måste ju fixa fram en tronföljare så ÄR det!
  Sedan tycker jag att Viktoria är fantastisk hur hon hanterar detta offentliga liv och att hon har repat sig från sin anorexia så bra!
  Hon blir bara vackrare och vackrare med en mer och mer fantastisk utstrålning! Jag önskar henne och Daniel all lycka!


 14. chris skriver: 20 januari, 2011

  jag skriver sällan numera här men när man ger sig in på det mest privata- ja då bara måste jag kommentera. Att detta par vi ha barn det vet vi. Och det är det enda vi vet eller hur? Om dom väntar barn kommer vi också veta det således. Men sluta kommentera detta och framför allt sluta i att spekulera om Daniels njursjukdom. Det är osmakligt helt enkelt, lisen vad vet du om detta(3) inte mer än att du låter grodor flyga ur din mun tydligen, njuren sitter en bit ifrån spermaproduktionen nämnligen.
  Värst är ju kvällspressen men ni som hakar på är så medskyldiga- visa lite värdighet och stil för i min värld finns det inget mer privat än detta att få barn.


 15. chris skriver: 20 januari, 2011

  en sak till- man kan avstå från alkohol även om man inte är gravid- överaskande kanske?


 16. hilde skriver: 20 januari, 2011

  # 9
  Hvordan vet du det? Om de mot formodning ikke kan få barn naturlig hvorfor kan de ikke bruke assistert befruktning? det er vel ingenting å skäms over? Kjenner du dem personlig? Dessuten er det vel ikke sikkert vi får vite at slik hjelp er benyttet.

  #1
  Man kan være gravid selv om det ikke synes ennå- har fått gravidmage. det får vi tidsnok vite.

  #3
  Å påstå at Victoria ikke kan bli gravid fordi at Daniel må ta medisiner synes jeg ikke er spesielt snilt sagt. Det blir bare spekulasjoner. Det vet vi ingenting om. Slike spekulasjoner sårer nok Victoria mer om hun leser dette enn at det spekuleres om hun er gravid eller ei.
  Og så gammel er hun vel ikke. Silvia var vel 38 når hun fikk sitt siste barn. Mary er snart 39.

  Christina
  Du er ikke et dugg bedre selv. Du snakker hele tiden skit om hennes mann. Det kan vel såre henne og gjøre henne deprimert like mye som spekulasjoner om en graviditet.


 17. irene björkeroth skriver: 20 januari, 2011

  jag tycker det är “oprofessionellt” av hovet att överhuvudtaget yttra sig om Viktorias ev graviditet eller ej….detta är väl en högst privat sak under den första tiden, skall väl den blivande mamman få uttala sig själv om…..kan inte heller vara roligt att ha det trycket på sig med livvakter o dyl i sin egen bostad….vem skulle få lust då?
  nej, ingen vill nog byta med Viktoria…


 18. Sara skriver: 20 januari, 2011
 19. Gittan skriver: 20 januari, 2011
 20. sofia skriver: 20 januari, 2011

  Det finns möjligheter för dem att bli med barn på naturlig väg, det är ju också alltid bäst. Tyvärr är det som nummer 3 skriver – att Daniels mediciner påverkar så att säga kvaliteten. Jag tror faktiskt också att de sett till att frysa ned innan. Och nummer 5: Jag tykcer inte heller att Victoria ska ses som en avelsko, däremot ärdet rätt så viktigt för folks trygghet att tronföljden också tryggas. Jag tror också att de flesta som i och för sig spekulerar kring om Victoria är gravid eller inte gör det inte av ondo utan för att de är glada för dem båda om det skulle vara så att det väntas smått.


 21. Gittan skriver: 20 januari, 2011

  Även Guillaume av Luxemburg är i Emiratet… Honom ser man inte ofta… 🙂

  http://members3.boardhost.com/Beneluxroyal/msg/1295307644.html


 22. Christina Helsinki skriver: 20 januari, 2011

  Hilde har fel.

  Om jag kritiserar Daniels utbildning, kan det inte jämföras, med en ännu ouppfylld önskan att få ett eget barn.

  Hilde, inga attacker, pliis. Jag vet att jag har rätt, då jag kritiserar inlägg som sårar, det mest personliga i ett nygift pars liv.


 23. Christina Helsinki skriver: 20 januari, 2011

  Nu kläckte jag en ” stråålande ” idé. Jean Baptiste Bernadotte blev adopterad, av dåvarande kungaparet.

  De lär inte ha varit överförtjusta men fick foga sig.

  Om något skulle gå fel för V&D, kan de också adoptera något barn från Bernadotte släkten och alla i Sverige kan dra en överförtjust suck av lättnad.

  Världen är full av möjligheter.


 24. Louise skriver: 20 januari, 2011

  Tror att Victoria är gravid. En stark känsla.


 25. Julia skriver: 20 januari, 2011

  Vad gör Daniel den här veckan?

  Han ledsagar inte sin hustru på hennes besök i Förenade Arabemiraten och han var inte med när kungaparet tog emot Estlands presidentpar. Då fick man lov att ta fram Carl Philip.

  Är Daniel sjuk igen eller var håller han hus. Jag trodde att han skulle vara ett stöd för Victoria i hennes arbete. Var det inte så han själv uttycker det?


 26. Maria B skriver: 20 januari, 2011

  #25 måste de gå hand i hand hela tiden?? Antagligen fortsätter Daniel sin “prinsskola”, så som han många gånger uppgett att han ska göra. Victoria är trots allt tronarvingen och det är inte ett dugg förvånande att det största jobbet får axlas av henne. Man kan fungera som stöd för en annan även om man inte deltar på varenda ett uppdrag tillsammans.


 27. Julia skriver: 20 januari, 2011

  Vore väl i så fall utmärkt att följa med på en sådan resa för Daniel och få lära sig lite mer om vad det innebär att vara prins.


 28. ATL skriver: 20 januari, 2011

  Om Ni hade ogonen pa skaft skulle Ni kunnat se att ingen av de kungliga deltagarna hade med sig en maka. Sluta klaga pa allting.


 29. Yvonne skriver: 20 januari, 2011

  20 # På vilket vis beror min och övriga svenskars “trygghet” på om Victoria och Daniel får barn eller ej?


 30. Julia skriver: 20 januari, 2011

  Vilka var de övriga kungliga deltagarna?


 31. Maria B skriver: 20 januari, 2011

  Kan inte vara bra ställt i Sverige ifall svenskarnas “trygghet” vilar på huruvida Victoria och Daniel får barn! Förresten så lär väl inte monarkin falla även om de inte får barn. Då blir det väl C-P eller Madeleine med eventuella barn som står i följden. Detta kanske inte ses som så önskvärt av alla, men tror nog inte svenskarna kommer att känna sig mindre trygga för det :-o!


 32. Anne skriver: 20 januari, 2011

  1 – HM På de här bilderna gör hon det inte gravid OK. ….

  Jag rekommenderar att du tittar på platsen royalcourt.se (pa ESAB) och bilden visar i dag att hon är gravid och hur hennes kläder döljer situationen
  Jag minns också att hovet meddelade att allt var bra mellan Madeleine och Jonas, och några dagar senare var det slut.


 33. Irene skriver: 20 januari, 2011

  Snälla, spekulera i om Victoria är gravid eller inte.
  Likaså blanda inte in Daniels njurtransplantation i detta, då denna och efterföljande medicinering inte över huvudtaget påverkar möjligheten för en graviditet.
  Om och när en graviditet föreligger kommer denna att offentliggöras i sinom tid och av paret vald tidpunkt.


 34. sofia skriver: 21 januari, 2011

  # 29 och #31: Bara spekulationerna tyder på en ängslan att tronföljaren inte ska kunna få barn. Det är visserligen riktigt att någon av syskonens eventuella barn kan träda in, men förra gången det blev osäkert om tronföljaren skulle få några barn blev landet otryggt och republikens vindar blåste. Kanske ni inte var med då? Det går heller inte att bortse från tanken att unga, nygifta förväntas bilda famlij, det är sterotypen: villa volvo ni vet 🙂


 35. Carita Sjöbergdam skriver: 21 januari, 2011

  Nr 33 Vad vet du om medecin. Det finns faktiskt medeciner som ger fosterskador. Tyvärr så är det möjligt.

  Nr 24 Vad får dig att tro att victoria är gravid?
  Vänta med att kronprinsessan Victoria berättar det själv.


 36. Lena Jakonsson skriver: 22 januari, 2011

  Om hon försöker bli gravid kanske hon väljer att INTE dricka alkohol….


 37. Ag skriver: 22 januari, 2011

  Ja det är ju konstigt att ingen vet vad Daniel sysslar med just nu – bara spekulationer. Finns inte ett enda program i hans kalender. Borde det inte stå där om han höll på med utbildning ….?


 38. perenna skriver: 23 januari, 2011

  Chanelldräkten som Victoria bär har hon även burit tidigare.
  Kanske använde hon den första gången när hon var där, detta innebär då att det är ett gammalt kort som SD har satt in !!!!!!


 39. kismet skriver: 26 januari, 2011

  Men herregud, gott folk tröttnar ni aldrig? Ni i gräver ju i någons mest privata . Tids nog ska alla få veta om någon ny tronföljare är på väg.
  Jag är mycket men intresserad vad hon lyckades uträtta, bortsett från några besök här och där. Jag kan inte för mitt liv begripa varför hennes kläder är såååå intressanta.


 40. Arne Löfström skriver: 26 januari, 2011

  Hur många nygifta dröjer inte graviditeten för ?

  Jag ifrågasätter kungahuset i mycket, men det är människor vi uttalar oss om.
  Jag hoppas attt Daniel får intelligenta uppgifter själv. Jag tycker han visar bra förutsättningar att t.ex. vara ordförande i många organisationer. Om inte så tror jag Daniel kommer att få det mycket svårt. Inom några år får han medicinska problem. Jag vet vad som väntar honom. Kom inte dragande med Morbror Knut etc, som lever normalt med ny njure. Det gör ingen ! Daniel behöver då intressanta uppgifter, för att klara det tuffa han har framför sig.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar