Kronprinsessan Victoria å sin sida tittade på hällristningar

Kronprinsessan Victoria å sin sida tittade på hällristningar
Annons

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel hade som vi tidigare berättat lite olika uppdrag i torsdags. Victoria tittade på hällristningar utanför Lysekil – på alla fyra.

Kronprinsessan Victoria besökte Stiftelsen för dokumentation av Bohusläns hällristningar i Brastad utanför Lysekil. Ni ser henne inspektera området på alla fyra, hon gjorde också av avbildning av hällristningarna – något som ni ser på bilden här ovan.

Bjöds på lunch

Kronprinsessan bjöds på lunch på Röe gård och vi har hört ryktas att den bestod av husets fisksoppa och bohuslänsk äggost.
Under fredagen ska kronprinsessan och prins Daniel bland annat besöka Tillväxtdagarna på Lindholmen.

Annons

Av Agneta Nisbeth
Foto: IBL

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

14 kommentarer till “Kronprinsessan Victoria å sin sida tittade på hällristningar”

 1. Bittan skriver: 18 mars, 2011

  Stog ett stort repotage om henne i vår lokaltidning idag. Landshövding var ju också med, och det passade ju bra för han och hans fru är ju härifrån ¨så de behövde säkert ingen GPS, för att ta sig till hällristningarna.

  Victoria är så naturlig och inget märkvärdigt med henne, hon tar sig tid att prata med de flesta enl en som var där.


 2. allegra skriver: 18 mars, 2011

  skulle önska Victoria var här i Paris just den här helgen där den stora flotta bokmässan särskilt uppmärksammar svenska och skandinaviska författare – varför är inte kungafamiljen med och ger PR? Får den inte stötta svensk kultur? Törs man inte ge järnet?
  Som om nåt enda förnämt svenskt ” intello” skulle stå emot Victorias entusiasm!


 3. Carin skriver: 18 mars, 2011

  Ja Victoria är en tjej som står med “båda fötterna på jorden” inget märkvärdigt där inte! Hon är nog den som ser varenda person, “för vad just den är”


 4. MargarethaMargaretha skriver: 18 mars, 2011

  Hällristningar och är ändå trevligast att se under sommarhalvåret när de inte behöver sopas fram.Härligt prinsessan, lika glad i alla väder.


 5. Anitha skriver: 18 mars, 2011

  Bohuslän är bäst på sommaren. Har varit en del i Lysekil, även Brastad men aldrig sett dessa hällristningar. Var finns de? Kan någon beskriva?
  Lunchen de åt låter gudomligt gott. Mat från Bohuslän är aldrig fel.
  Victoria är en väldigt glad person som är öppen mot alla. Det är tur att vi har henne (och Daniel) som representanter för kungahuset. Även utomlands är de bra för Sverige.


 6. Observant skriver: 18 mars, 2011

  Vilken utstrålning kronprinsessan Victoria har. Lika söt och rar oavsett om hon är på fest eller kryper på marken bland hällristningar. Och “därborta” finns prins Daniel strålande mot ett litet barn som överlämnar blommor till honom.


 7. Astrid skriver: 18 mars, 2011
 8. Astrid skriver: 18 mars, 2011
 9. Fia skriver: 18 mars, 2011

  De är verkligen fina. Finaste kungligheterna i världen. vem är väl lika nära folket som de? Victorias egen kommentar om alla kommunbesök var ju att “Jag vill se och lära känna Sverige, och också få erfarenhet från många platser, vilket jag har användning för när jag representerar Sverige”. Typ nåt sånt sa hon. Och det verkar som att hon lever upp till sina förväntningar fullt och drar Daniel med sig. Och han verkar ju också trivas med det. Tur.


 10. Ida C skriver: 19 mars, 2011

  Jeg har altid beundret kronprinsesse Victoria for hendes
  naturlige væremåde, det havde været så let og næsten
  forståeligt, hvis hun var blevet “lidt distancerende” og
  selvoptaget, men sådan virker hun ikke.
  Hendes job og position, er hun ene kvinde om i Europa, og
  det mange år fremover, inden det bliver mere almindeligt i
  næste generation med i hvert fald fire kommende regerende dronninger.
  Den position er ikke steget hende til hovedet, her er ingen krukkede manerer at spore, men en person, der ser ud til at
  hvile i sig selv – en person, der har omsorg for andre og for
  sit land. Hende både kan og bør Sverige være stolte af.


 11. Emma skriver: 19 mars, 2011

  #2. Håller med dig helt – bokmässan i Paris är betydligt viktigare än att se på gamla svenska hällristningar. Vad är nyttan av att Victoria tittar på hällristningarna? Är det verkligen värt pengarna? Jag tycker detta besök vara fullständigt onödigt. Den representation Victoria och Daniel nu håller på med genom att resa runt i Sverige, är PR för kungahuset, de besökta har däremot väldigt lite, om ingen alls, nytta av besöken. Det som Victoria uttrycker vid besöken är enbart en radda av plattityder – Oj, så trevligt att vara här, det värmer mig verkligen, osv.


 12. Emma skriver: 19 mars, 2011

  Vid bokmässan i Paris kunde ju förallandel prinsessan Madeleine ha representerat Sverige. Hon är den enda jag hört talas om i kungafamiljen som läser skönlitteratur. Kungen, prinsen och Victoria har ju alla lässtörningar. Det finns ju ljudböcker nuförtiden, så Victoria borde väl ta sig tid med litteratur också.


 13. Sthlm skriver: 19 mars, 2011

  Härligt att kronprinsessparet tar oss med på sina resor genom Sverige. Media verkar också “på”. Prins Daniels tal var intressant att lyssna på.


 14. eva skriver: 21 mars, 2011

  Till vilken nytta?
  Ska hon resa runt i 20 år till istället för att göra något vettigt, det hela är verkligen löjligt.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar