Kronprinsessan Victoria bjöd Nordens statsministrar på lunch på slottet

Kronprinsessan Victoria bjöd Nordens statsministrar på lunch på slottet
Annons

kronprinsessan victoria, drottning silvia

Kronprinsessan Victoria tillsammans med pappa kung Carl Gustaf och mamma drottning Silvia tog emot Nordens ledande politiker för en lunch på Stockholm slott.

Med anledning av Nordiska rådets 61:a session som pågår i Stockholm 27-29 oktober var kungaparet och kronprinsessan Victoria idag värdar för en lunch på slottet. Inbjudna gästerna var bland andra Sveriges näringsminister och vice statsminister Maud Olofsson, Islands statsminister Jóhanna Sigurðardóttir, Norges statsminister Jens Stoltenberg, Finlands statsminister Matti Vanhanen och Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Annons

Kungen och Victoria engagerade

Annons

I Nordiska rådets 61:a session står Nordens roll i EU-samarbetet på dagordningen. Även frågor gällande den kommande Östersjöstrategin och det fortsatta arbetet med att ta bort gränshinder mellan de nordiska länderna och globaliseringen i det nordiska samarbetet diskuteras.
I Östersjöstrategin har även klimatfrågan en stor roll. Något som både kung Carl Gustaf och kronprinsessan Victoria är mycket engagerade i, och under det två timmars långa besöket av Nordens statsministrar var det säkert många idéer om hur man ska förbättra miljön som bollades.

Kronprinsessan Victoria, Matti Vanhanen, Lars Lökke Rasmussen, drottning Silvia, kung Carl Gustaf, Johanna Sigurdadottir, Jens Stoltenberg och Maud Olofsson.
Kronprinsessan Victoria, Matti Vanhanen, Lars Løkke Rasmussen, drottning Silvia, kung Carl Gustaf, Jóhanna Sigurðardóttir, Jens Stoltenberg och Maud Olofsson.

Av Anna Frödell
Foto: Stella Pictures


Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

16 kommentarer till “Kronprinsessan Victoria bjöd Nordens statsministrar på lunch på slottet”

 1. manon skriver: 27 oktober, 2009

  drottningen är mer och mer lik sin mamma.


 2. Anna skriver: 27 oktober, 2009

  Drottningen och kronprinsessan var välklädda..


 3. Lotta skriver: 27 oktober, 2009

  Vet någon vilken kläddesigner som gör Victorias fantastiskt vackra klänningar med båtringning och trekvartsärm? Nu ser det ut att vara en blåsvart sidenklänning Victoria bär och tidigare har hon setts i en röd och en starkt blå sidenklänning i nästan samma snitt.


 4. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 27 oktober, 2009

  Lotta.
  Victoria anlitar flera olika designers. Men du kan fråga på Lottas modeblogg här på siten. Lotta svarar på frågor ibland. Hon är duktig och kan det mesta själv. Annars tar hon reda på det man vill veta. Lycka till.


 5. Karin skriver: 28 oktober, 2009

  Victoria var nydelig som vanlig. Men hun kunne gjerne hatt et par flotte øreringer. Fargen på dronningens drakt var kjedelig. Og den forferdelige brosjen….. Den islandske statsministeren stilte i boblejakke. Det synes jeg er upassende på en slottslunsj.


 6. Karin skriver: 28 oktober, 2009

  Maud Olofsson var flott!


 7. chris skriver: 28 oktober, 2009

  det känns som hela världen går till vila, jag gäpar bara jag ser bilden- godnatt(godmorgon)


 8. chris skriver: 28 oktober, 2009

  kolla bara veckans fråga, vem var bäst som james bond? Vilka har svarat? Den första var alltså bäst? Varför undrar jag? För att man ska tycka det eller? Nästa fråga kanske kan bli vem var amerikas bästa president, det kanske blir den första dom hade också? Oj vad utvecklingen gått framåt eller hur? godmorgon igen.


 9. Martin skriver: 28 oktober, 2009

  har ar en chans att uppvakta Victoria o Daniel pa brollopsdagen med en karlekshyllning i diktad form;
  http://svt.se/2.27170/1.1744999/liljevalchs_samlar_karleksdikter_till_kronprinsessan


 10. Martin skriver: 28 oktober, 2009

  Lollo m fl har ar nagra smycken som tillhor Hollandska kungafamiljen !
  http://www.noblesseetroyautes.com/nr01/?p=21159#more-21159


 11. Martin skriver: 28 oktober, 2009

  samt flera nyheter bl a om Mary;… och the Earl of Wessex som ar i Sydney
  http://www.noblesseetroyautes.com/nr01/


 12. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 28 oktober, 2009

  Trevliga länkar Martin.


 13. Helen skriver: 28 oktober, 2009

  Lotta: Just den här klänningen som Victoria har på sig ser ut att vara identisk med en klänning som finns hos svenska märket Tiger. Jag har köpt en exakt likadan på NK (kostar 1999 sek). Jag är nästan helt säker för Tiger-klänningen har också trekvartsärm, samma ringning, samt det där karaktäristiska “vecket” fram över bröstet – samt även en liten “kant” i midjan. Är det inte Tiger som Victoria har här finns det iallafall en exakt kopia att köpa hos dom.


 14. Martin skriver: 28 oktober, 2009

  varsogod Demba !! Du fragade nanstans om jag var sur pa Dig ?? jag ar knappt aldrig sur pa nan..(ente ens pa Arne )…har en mkt solig rlaeggning ! men forbannad kan jag bli for humoer har jag fast det blaser over lika fort som det kommer och sen ar det glomt… i motsats till den andra typen dom som knyter naeven i fickan och sen aldrig gloemmer eller forlater ;(…. kvinnor har en formaga att dra upp sant som hande for tva eller tre ar sedan i vaje ny konflikt 🙂


 15. charlotte skriver: 29 oktober, 2009

  Ursnygg klänning! Passar kronprinsessan perfekt!


 16. Martin skriver: 30 oktober, 2009

  det var ett mycket trevligt initiativ att bjuda in till lunch..det behovs mer samarbete i norden och da maste vi kaenna varandra personligen !!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar