Kronprinsessan Victoria bland minnen från Pompeji

Kronprinsessan Victoria bland minnen från Pompeji
Annons

victoria-1-ao

Under tisdagseftermiddagen kom kronprinsessan Victoria till Millesgården för att inviga en ny utställning med minnen från Pompejis ruiner.

Kronprinsessan Victoria invigde under gårdagen den nya utställningen “Pompeji” på Millesgården på Lidingö. Museichef Onita Wass – som här ses tillsammans med Millesgårdens styrelseordförande Peter Egardt – hälsade kronprinsessan välkommen.

Annons

victoria-ao-2

Onita Wass berättade att en anledning till att utställningen visas på Millesgården är att Carl Milles älskade Italien och att han inspirerades bland annat av Pompeji.

victoria-ao-3

Initiativtagaren, professor Anne-Marie Leander, berättade därefter om projektet där svenska arkeologer bedrivit ett större fältarbete i ett bostadskvarter i Pompeji, Insula V1 bestående av bland annat tre stora hus, en krog och en trädgård.

victoria-4-ao

Kronprinsessan invigde sedan utställningen genom att vara den första att träda in i bankiren Caecilius Iucundus “villa”.

victoria-ste

victoria-1-ste

Till utställningen har man lånat in föremål från Arkeologiska museet i Neapel och Pompeji. Idag onsdag ska kronprinsessan Victoria besöka Riga i Lettland, något vi givetvis återkommer till under dagen.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Patrik C Österberg/All Over Press

 

Dela på:

20 kommentarer till “Kronprinsessan Victoria bland minnen från Pompeji”

 1. Pia skriver: 17 september, 2014

  Det verkar vara en intressant utställning, värd ett besök. Victoria sedvanligt snyggt klädd. Enkelt och elegant. Hon passar i vilka färger som helst.


 2. Sollangoogle skriver: 17 september, 2014

  Wao, en riktig fullträff med Victorias klädsel, såå snyggt


 3. Humaniora skriver: 17 september, 2014

  Säkerligen en intressant utställning!…..Beträffande Victorias klädsel, är den snygg och väl vald för tillfället, men kappan och klänningen behöver byta färg med varandra…. vilket skulle ge ett mer smakfullt helhetsintryck !!


 4. Gunnel skriver: 17 september, 2014

  Skulle vilja besöka denna utställning! Vad det gäller Kronprinsessans kläder: Är det verkligen snyggt med kraglösa kappor? I min mening ser det halvklätt ut, lite mellan städrock och tandläkarrock. Klänningen var dessutom ett par cm för lång. Fast Victoria ser ändå alltid snygg ut! 🙂


 5. Bofinken skriver: 17 september, 2014

  Kappan är ok till byxor-ser inte klok ut till klänning. Kronprinsessan får aldrig riktigt till det….


 6. Mona skriver: 17 september, 2014

  Vad spelar kläderna för roll. Hur ser ni själva ut?


 7. Jeanette skriver: 17 september, 2014

  Fortsätt Victoria med din klädstil. Du klär i det. Smyckena är en fullträff!


 8. Sollangoogle skriver: 17 september, 2014

  Har alla ätit huggorm ????


 9. Sthlm skriver: 17 september, 2014

  Intressant utställning. Victoria borde omgående ändra frisyr.


 10. Eva skriver: 17 september, 2014

  Hon har tappat vikt, ser så smal ut!


 11. Desiréesvenskdam skriver: 17 september, 2014

  #6 Mona men nu representerar inte vi andra Sverige så det är irrelevant i det här sammanhanget. Många har klädkod på sitt arbete! Hur V klär sig hemma bryr vi oss inte om. Men många är klädroade och intresserade så det är väl lite kul med sådana kommentarer också här på sidorna. Om int eannat så visar det hur olika smak vi har. Annars har du rätt i att kläderna inte spelar någon roll, så länge det ser bra ut, utan det viktiga är vad och hur mycket de "kungliga" gör för Sverige och svenska folket!


 12. Kristina H, Norge skriver: 17 september, 2014

  Jeg tror ikke det bare er kläderna som får Kronprinsessen til å stråle for tiden. Men her var Kronprinsesse Victoria iført et flott antrekk. Det kjennes hemskt at kritisea hennes hår, men hun kunne godt endre sin frisyre litt. Hun er ennå en ung kvinne, men håret gjør henne eldre. Jeg vet det viktigste er hva hun gjør og ikke hvordan hun ser ut. Men hun er jo så snygg, hvorfor ikke gjøre noe med det vakre håret.


 13. Inger skriver: 17 september, 2014

  Kronprinsessan Victoria är så snygg i sin outfits. Hon är också mycket duktig.


 14. My skriver: 17 september, 2014

  Knuten i nacken och städrocken på, bara svabben som fattas. 😉


 15. konsttanten skriver: 17 september, 2014

  Victoria är då alltid perfekt i sin klädsel. Hon klär så bra i kraglösa kappor. Detta med Pompeji är otroligt intressant, men även otäckt.
  Har besökt museet i Pompeji.


 16. Elisabet skriver: 17 september, 2014

  #6 Mona. Betyder inte kläder något? Det var något nytt. Man kan ju vara mer eller mindre intresserad av kläder men att de inte betyder något, det ska man inte få för sig. De kan ta fram ens personlighet, de kan föryngra och föråldra. Jag gissar att t o m du kanske väljer rätt kläder vid t ex bröllop, begravning, fest osv. KP Victoria verkar inte vara intresserad av kläder, gissar jag.


 17. Linnea skriver: 17 september, 2014

  Undrar ibland hur hon känner Victoria inför sin LIVSUTMANING som född till tronföljare o ett värv föreskrivet in till dödsdagen.Hade det varit jag hade jag bävat o kroknat o våndats o tvivlat o bävat igen o kroknat o ledsnat o förtvivlat o…………Som…..
  En fågel med klippta vingar fast i guldglänsande bur!
  När jag ser svalorna fly i frihet över hösthimlen utan kompass för framtiden känner jag lite medlidande med kvinnan på Haga slott.


 18. Pia skriver: 17 september, 2014

  14 "My". Var inte ledsen "My", du rår inte för att du inte ser skillnad på en städrock och en utsökt enkel och elegant kappa. Alla ser inte så´nt.


 19. HelenaKungligawebben skriver: 18 september, 2014

  17. Linnea
  Och det blir samma sak med Estelle, hon får aldrig välja som hon känner eller har talang för. Allt görs för henne och det är bara kläderna som gäller och att födä nästa tronföljare.
  Aldrig att man verkligen GÖR någt. Räcker det med att vinka, le, svara några frågor man fått i förväg eller hålla färdigskrivna tal. Hoppas på att hon också trivs med det, Victoria verkar iaf stortrivas framför folk och bli fotade.


 20. My skriver: 18 september, 2014

  #18, lika väl som alla inte ser vad skönhet är… 😉


Annons

Laddar