Kronprinsessan Victoria hälsade på Daniel på sjukhuset

Kronprinsessan Victoria hälsade på Daniel på sjukhuset
Annons

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria har precis hälsat på sin Daniel på sjukhuset. Hon kom dit redan i morse men var då tvungen att lämna honom för andra uppdrag men återvände nu på eftermiddagen.

Det var några oroliga dagar för kronprinsessan Victoria på Grönland. Hon tillbringade några intensiva dagar i kylan där hon säkert inte kunde släppa tankarna på sin nyopererade fästman. Men nu är hon äntligen hemma i Sverige igen och det första hon gjorde var att åka till Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge där Daniel Westling nu vilar ut efter njurtransplantationen för en dryg vecka sedan.

Annons

Efter morgonbesöket var Victoria tvungen att bege sig vidare till andra uppdrag, men till eftermiddagen var hon åter på plats hos sin Daniel. Hon kom då in till sjukhuset via en bakdörr, tätt åtföljd av sina Säpovakter.

Det hela har med största sannolikhet tagit mycket hårt på kronprinsessan som har längtat efter att få vara nära sin fästman.

– Det är självklart att det har varit både jobbigt och frustrerande, sa kronprinsessan under sin vistelse på Grönland.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures


Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

48 kommentarer till “Kronprinsessan Victoria hälsade på Daniel på sjukhuset”

 1. signesigne skriver: 2 juni, 2009

  Det var väl på tiden att Viktoria kom hem till sin Daniel. Men varför kunde hon inte strunta i sina uppdrag och stannat kvar hos Daniel. Svenska folket har full förståelse om Viktoria ställer in alla sina uppdrag så länge Daniel är sjuk och ligger på sjukhuset. Så gör ju varenda en som har förståndet i behåll .Inte tänker man på jobbet i första hand!


 2. Marina Petsavano skriver: 2 juni, 2009

  Grattis Victoria till fyndet! Dessutom är han sjuk! Daniel borde hälsoundersökas i förväg om han är frisk för att vara Sveriges blivande Drottnings make.


 3. Ida Eriksdotter skriver: 2 juni, 2009

  Fy, vad elakt sagt av M.Petsava. Du får väl anledning att ångra dina hårda ord den dagen du själv eller den du älskar blir sjuk. Skäms!!


 4. Katti skriver: 2 juni, 2009

  Håller med signatur “signe”. Har svårt att förstå att “Jobbet” är viktigare än de närmast anhöriga, som är allvarligt sjuka!
  Daniel blir en jättebra Make till vår kronprinsessa, oavsett han har en sjukdom eller ej! Set tvivlar jag inte för ett ögonblick på!


 5. Tantlila skriver: 2 juni, 2009

  Om man inte själv legat på sjukhus så vet man
  inte hur hett efterlängtat ett besök av älsklingen är.


 6. Gun skriver: 2 juni, 2009

  Nu vill jag veta vilken sjukdom det är Daniel har. Oavsett vad man tycker om Daniel blir det svårt att klara uppdraget som prins av Sverige med nedsatt immunförsvar.


 7. Marina Petsavano skriver: 2 juni, 2009

  Kära Ida Eriksdotter!

  Det var inte elakhet utan den sanna verkligheten som många inte vill se!

  Blir man en blivande Drottningens gemål, bör man vara frisk till 100% för att man ska slippa ärftliga sjukdomar i familjen.

  Du missförstått mig! jag är inte mindre rojalist än Dig.


 8. Gun skriver: 2 juni, 2009

  Ida Eriksdotter, nu blev ju inte Daniel sjuk, utan var det redan när Victoria träffade honom. Jag förstår inte hur hon har tänkt sig det hela och ska jag vara ärlig tror jag inte hon har tänkt överhuvud taget bara tjurskalligt borrat huvudet i sanden. Hovet var väldigt noga att poängtera att sjukomen inte var ärftlig men ut med namnet på den då, för många skjukdomar där man måste genomgå dialys och transplantera njurar är ärftliga eller i viss mån ärftliga.


 9. Lolo skriver: 2 juni, 2009
 10. Bridget skriver: 2 juni, 2009

  Till Ida Eriksdotter!
  Tror nog alla känner besvikelse precis som du över “är detta vad Sverige får nu till prins” men ingen som läser Svensk Damtidning vågar säga det rent ut. Själv tycker jag precis som du, inte nog med att Daniel var den enda som ville gifta sig med henne, han lider dessutom av en allvarlig sjukdom som krävde njurtransplantation. Fortsättning följer om det nu blir några arvingar överhuvudtaget till tronen! Nya friska gener in i Bernadotte släkten eller vad var de nu de saliga sa…


 11. Solveig, Borgholm skriver: 2 juni, 2009

  Jag med!


 12. Carolina, Malmö skriver: 2 juni, 2009

  Jag är också glad för hennes skull!


 13. Anne Nordbergsvenskdamtidning skriver: 2 juni, 2009

  Håller faktiskt med att Victoria borde ha tänkt sig för innan hon förlovade sig med en sjuk man. Men….kärleken går sina egna vägar…Inget att göra åt. Men förstår att kungen var tveksam till att de skulle förlova sig, och gifta sig nästa år, med tanke på att Daniel faktiskt har en allvarlig sjukdom. Tiden får utvisa hur det kommer att bli i framtiden..


 14. Gun skriver: 2 juni, 2009

  Lolo, tack för länken och info. Poängmässigt räcker det till en magisterexamen men det hänger väl på att hon inte skrivit någon D-uppsats, undrar vad hennes c-uppsats handlade om.


 15. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 2 juni, 2009

  Gun.
  Du kan hämta hennes uppsats på universitetets hemsida. Eller högskolan…eller var hon nu läste. Jag har hämtat min dotters alla uppsatser på Halmstads högskolas hemsida.


 16. Birgitta skriver: 2 juni, 2009

  Kärleken övervinner allt….Men man funderar onekligen..


 17. Gun skriver: 2 juni, 2009

  Demba vad kul jag har också studerat bl.a på Halmstads högskola. Det verkar som om Vickan tar ut sin examen i Uppsala så det är väl i första hand där jag får leta.


 18. Ingvor skriver: 2 juni, 2009

  Jag lider med dem båda!
  Tänk jag tycker att Viktoria skall lämna kronan och tänka på sig själv och sin Daniel.


 19. Birgitta skriver: 2 juni, 2009

  Ingvor..Skulle Phille klara det bättre? Madeleine? Tror inte hon har ihärdigheten och ambitionen till inläsning inför statsbesök etc. Verkar lite mera för stunden road…Har jag fel?


 20. Jerka skriver: 2 juni, 2009

  Håller helt med Ingvor.
  Det kommer att bli ett evigt kattrakande mellan glassiga, uppstyltade besök och sedan hem till en sjuk make.
  Jag tror inte att det är, som många skrivit att:
  “Ingen annan ville ha henne”, kärleken är säkert äkta från bådas sida, men sedan så måste man ta skeden i vacker hand, man kan inte både ha kakan kvar och äta upp den.
  Viktoria har inte den intelligensen att inse att situationen i framtiden är fullständigt ohållbar och inte blir det bättre av Nina Eldhs idiotiska värlsfrånvända kommentarer.
  Tänk efter, varför tror ni att Tarras-Wahlberg som stod för 98% av hovets intelligens flydde till arabvärlden??


 21. Amsonia skriver: 2 juni, 2009

  Om nu Daniel blir så frisk som det går efter ett sådant här ingrepp kommer han ändå alltid att vara påverkad och märkt av sin sjukdom..Frågan är om ett hektiskt tempo är lämpligt och om stress och intensiva arbetsdagar är att rekomendera…Och alla dessa långresor de gör.. Vad kan inte hända i Brasilien om de nu väljer att bygga sommarvilla där..Självklart ska Victoria välja den man hon älskar men att medvetet gå in i sin nya livsuppgift med en make som periodvis kanske måste utebli från representation och medverkan låter tufft….


 22. anna sundqvistkronprinsessanviktoria skriver: 2 juni, 2009

  Det verkar som att kronprinsessan Viktoria har motsättningar hela vägen.
  Efter ätstörningar och Collert som lämnade henne så väljer hon att gifta sig med en sjuk gymtränare.Det var inte meningen att hon skulle bli tronarvinge
  Det var ju Philip som var född som kronprins och ämnad för det.Därför tror
  jag att hon fått så mycket motgångar.
  Det var inte livets mening att hon skulle bli den som ärvde tronen


 23. Gunilla skriver: 2 juni, 2009

  Victoria tvingades in i en livssituation som inte manga hade klarat sa bra som hon.
  Man sade att Silvia “raddade monarkin” men visst ar Victoria en anda battre representant for Sverige, just for att hon ar opretentios och folklig.
  Om man tanker pa den osakerhet som hon oppet talat om – hon har dyslexia och hade aneroxia – sa kan man uppskatta hur Daniel har stott henne och hjalpt henne att “hitta sig salv” och bli en stralande och saker person.
  Vore e sjalvupptagen “klattrare” med aldrig sa goda meriter eller en utlandsk kunglighet – de flesta av dessa herrar ar verkligen inte sa imponerande – en battre man?
  Med eller utan sjukdom, har Daniel varit hennes stottesten.
  Man kan bara undra hyr det kanns for honom och hans familj att hela tiden analyseras och nedvarderas av personer som inte har en aning om vad de pratar om –
  Sjalv tycker jag att monarki ar absurd men om det finns sa representativa och HYGGLIGA personer som ar villiga att utsta all illvilja och anda gora sitt basta, sa fortjanar de allt stod.
  Man uppskattar att Victoria inte ha visat intresse for societsliv, “jet set”, hogadeln utan valt at vara den hon ar – och valja den man hon vill ha.


 24. Christina skriver: 2 juni, 2009

  Att läsa dessa kommentarer är som……..tja, ett brev från dårhuset!
  Jag trodde inte det fanns så många knäppgökar som hade behov att lufta sig på internet i form av kommentarer om kungahusets medlemmar!!
  Det är en helt fascinerande läsning. Man skulle nog kunna göra nån slags studie på detta och komma fram till skrämmande slutsatser.
  En & annan mening hos en del kommentatorer är på normal intelligensnivå, men det mesta är faktiskt bortom allt förnuft!
  En del av er skriver precis som om ni VET hur personerna i kungafamiljen är, som om de är gamla bekanta och förtrogna. Kanske de rentav anförtror sig till just er?
  Inse att ni inte vet ett dugg förutom allt som Svensk Damtidning tvistar till i sina outsinliga artiklar om allt möjligt påhitt.
  Det kunde istället vara intressant att läsa vettiga kommentarer här och kanske få igång en liten minidiskussion med inslag av intelligens då & då.

  Ta nu & kryp ner i hålet igen!


 25. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 3 juni, 2009

  Christina. Det är nog möjligt att vi som skriver här hör hemma på dårhuset, men många av oss är glada ändå, och det räcker i många fall 🙂
  Din efterlysning här om intelligens leder nog till att du blir oförstådd av alla Nisse och Nasse som vimlar omkring här.


 26. Margareta T skriver: 3 juni, 2009

  Johannes, du ska nog inte blanda dig i vuxnas diskussioner, du är ju bara en liten pojke som ser ut som du går på mellanstadiet! Får du vara så uppe så här sent för mamma och pappa?


 27. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 3 juni, 2009

  Margareta. Diskussionerna är ju tydligen på dårhusnivå, så det klarar nog till och med en mellanstadiepojke av.


 28. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 3 juni, 2009

  Margaretha T.
  Säger bara en sak. Du har fel om Johannes.


 29. Irena. skriver: 3 juni, 2009

  Jerka: Kom i min famn! Äntligen en riktigt intelligent analys av vad som händer omkring Victoria och Daniel.
  Även du, Gun, ställer intressanta frågor: Vad har Daniel för sjukdom och varför är inte Victoria där, på sjukhuset, och vad är det för problem Nina Eldh brottas med? Hennes framträdanden har inte övertygat mig.
  Och, som Jerka så vaket observerar! Varför hade Tarras, denna skarpa hjärna, så bråttom härifrån?
  Och jag håller med Demba om Johannes…den där kommentaren, Christina, är inte helt hundra..
  Menar du att vi skall beundra och respektera kungahuset på behörigt avstånd, så som Tante Drottning Victoria i sin preussiska pickelhuva i början av nittonhundratalet misslyckades med att piska igenom och därför föredrog att gömma sig på Capri huvuddelen av året?


 30. Gun skriver: 3 juni, 2009

  Irena heja!


 31. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 3 juni, 2009

  Tack Demba, du är riktigt snäll du.


 32. Sigridcityofsisterlylove.blogg.se skriver: 3 juni, 2009

  Margareta T, hur gammal är du då eftersom du anser dig ha rätten att meddela folk om vad de får skriva och inte skriva? Och kommentaren om läggtider är ju bara helt idiotisk, du vet väl inte ens var Johannes bor? Tänk om han bott i England eller USA? Då skulle hans kommentarer vara helt befogade tack vare tidsskillnaden. Nej, säger jag bara!


 33. Gun skriver: 3 juni, 2009

  Margareta T, så oförskämt av dig. Fostrade inte dina föräldrar dig?


 34. Gittan skriver: 3 juni, 2009

  Margareta T…Johannes är duktigt, har det ungått dig..Ungdom är väl inget hinder för att få delta med synpunkter..


 35. Netaadika.bloggspace.se skriver: 3 juni, 2009

  Johannes är toppen och Margareta T är botten.


 36. Jerka skriver: 3 juni, 2009

  Ett varmt tack till Irena för Dina vackra ord!
  Du skriver så fint att min analys är intelligent.
  Jag rodnar så öronen glöder(:-)
  Och åsikterna brinner åt alla håll, nog är vi engagerade…..
  En stor kram tillbaka!
  Jerka


 37. A skriver: 3 juni, 2009

  Måste faktiskt säga att jag kliar mig i huvudet. Nog ska svenska folket ha rätt att funder och ha åsikter kring det svenska kungahuset, men jag går en viss känsla av att just den här debatten kring den här artikeln har “spårat ur” en smula. Pajkastning! Men min erferenhet säger mig att det är så det brukar vara när man inte säger saker till människan man pratar med öga mot öga.

  Jag tror på Viktoria och Daniel och att de kommer att få det bra och representera Sverige på bästa sätt. Och vem har inte drabbats av sjukdom i familjen. Nej jag bryr mig faktiskt inte om hon satt hos honom en timme eller tio timmar. Jag tror nog de vet vad de gör.


 38. Bridget skriver: 3 juni, 2009

  Om sanningen ska fram, vet jag inte hur jag ska få intresset tillbaka om monarkins existens i Sverige efter vad som har hänt. Hur gör ni andra som tjattra på om er oro över Daniel och Victoria?? Själv har jag fullständigt tappat intresset just nu. Känns som de äldre bruka säga “sålt smöret och tappat pengarna” .
  Hur intressant blir detta äktenskap egentligen? Känns som ett tragiskt slut innan historien ens tog fart.


 39. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 3 juni, 2009

  Till A.
  Just precis. Pajkastning har det blivit. Och jag som läst den här sidan länge ser många som ändrar åsikt så fort något händer. Positivt som negativt. Vänder kappan efter vinden kan man också säga. Eller helt enkelt blir påverkad av det som skrivs. Det tragiska är att folk har så väldigt bestämda uppfattningar om saker som dom egentligen inte vet hela sanningen om.
  Och Bridget.
  Du måste inte jobba för att få tillbaka intresset för att monarkin behålls. Lägg bara ner projektet och bli republikan eller vad som helst. Strunta i alltihop om du vill. Det är inget måste.


 40. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 3 juni, 2009

  Vad snällt av alla små damer att ge sådana vänliga ord, tack! 🙂


 41. Ida Eriksdotter skriver: 3 juni, 2009

  Gunilla! Jag håller med Dig helt och hållet. Vad trevligt med en så nyanserad och klok kommentar.


 42. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 4 juni, 2009

  Vore alla lika kloka som Johannes då skulle det vara lätt att skriva här, men vi är helt blåsta, till att förstora upp och göra saker till berg istället för att ta reda på verkligheten. Jag tycker vi borde tänka lite på Eva Daniels mor hur har hon inte haft det under denna tid och Olle hur går det med honom? får verkligen Victoria gå in till Daniel eller träffas de genom en glasruta? är det någon som vet exakt och inga gissningar.


 43. signesigne skriver: 4 juni, 2009

  till alla er som spekulerar om Daniels sjukdom, Viktorias val av man bara för att han är sjuk. Jag kan trösta er att ingen behöver oroa sig eller lägga sig i deras privatliv. En njurtransplantation är ingen farlig operation utan den stora risken är i början med avstötningsrisken.Men om allt funkar så kommer Daniel att kunna leva ett helt normalt liv. Hasn kanske måste få ytterligare en ny njure i framtiden. Denna sjukdom är inte ärftlig. Viktoria har hela tiden vetat om Daniels sjukdom och eftersom det inte är några problem så förstår jag inte dessa upprörda kommentarer. Jag har två vänner som gjort likadant som Daniel och de lever ett helt normalt liv. De har bildat familj och inget av barnen är sjuka. Viktoria har valt sin Daniel med hjärtat så varför spekulera i att hon inte kunde få någon annan! Skärp er nu och låt tiden ha sin gång för vi kommer att få följa paret i mååånga år framöver. Infektionsrisken är ju bara stor nu i början efter operationen.


 44. Lena Ekelund skriver: 4 juni, 2009

  När man läser en del kommentarer slås man att folk verkar ha ett stort behov att vara elaka! Är det för att de inte är lyckliga privat?


 45. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 4 juni, 2009

  Lena. Det är väl enklare att vara elak när man kan vara mer eller mindre anonym. Men man får ju inte glömma att det även finns många trevliga personer här som gör det roligare att gå in och läsa 🙂


 46. Christina skriver: 4 juni, 2009

  En riktigt bra kommentar från signe – tack för den!!!

  Det är ju just detta spekulerande som många av övriga kommentatorer ägnar sig åt som är så naivt!
  Ni vet ingenting om hur de har det, Victoria & Daniel, men ni skriver beskäftigt om än det ena än det andra som om ni verkligen visste hur det är……*suck*
  Jo, jag förstår att jag uppfattas som inte “helt hundra” och “elak”, men det beror på att jag råkade p-l-a-s-k-a i den här unkna ankdammen av okunniga & barnsliga åsikter.
  I det verkliga livet är jag en väldigt trevlig, rolig & social republikan med stor respekt för vår nuvarande kungafamiljs arbete & uppförande!:-)
  Nu ska jag låta er simma runt i svavelångorna utan att störa mera:-)))


 47. Gun skriver: 4 juni, 2009

  Christina så vissa tyckanden är spekulationer och andra inte? Du skrev tidigare om att man borde göra en undersökning av den här sidan men att du redan hade svaret klart för dig, ett råd låt bli, med den inställningen blir det ingen undersökning utan en partsinlaga.


 48. chris skriver: 17 juni, 2009

  med tanke på detta vem som är vackrast mest sympatisk i kungahuset osv. ska vi inte också rösta om vem som är fulast respektive elakast o minst humanist av alla som skriver här.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar