Kronprinsessan Victoria har aldrig varit lyckligare

Kronprinsessan Victoria har aldrig varit lyckligare
Annons
Daniel och Victoria fick en underbar dag på Solliden.
Daniel och Victoria fick en underbar dag på Solliden.

Först Solliden. Sedan idrottsplatsen, det blev inte bara en debut för Daniel Westling under Victoriadagen. Han fick tillbringa hela födelsedagen med sin Victoria.

In i det sista hängde frågan i luften: skulle Daniel närvara vid firandet vid idrottsplatsen också? Skulle han för första gången få tillbringa all födelsedagstid tillsammans med Victoria? Svaret blev ja.

Annons

Äntligen fick kronprinsessan och Daniel fira tillsammans.

Solen värmde besökarna som kommit till idrottsplatsen i Borgholm för att bli underhållna och delta i firandet av kronprinsessan Victoria.

Strax innan sju var de flesta på plats och en stund senare rullade kungafamiljen in på gräsmattan, som vanligt anlände de med häst och vagn. Men allt var inte som vanligt – långt ifrån.

Den här gången klev en extra person ur den ståtliga vagnen – Daniel Westling. Utan närmare ansträngning hoppade han ur vagnen, han såg pigg, lycklig och glad ut, det råder ingen som helst tvekan om att han mår bra, trots den omtumlande våren. Förväntansfull satte han sig tillrätta, tillsammans med resten av den kungliga skaran, framför scenen.

Kung-drottning-MadeleineKort därefter drog underhållningen igång. Mark Levengood höll ihop det späckade programmet och var proffsig som få, dessutom rev han av en och annan kunglig lustighet. Kungafamiljen skrattade glatt. Artisterna gav allt och hade dagen till ära valt ut sina mest kärleksdoftande melodier. Och visst kände Victoria och Daniel det!

Flera gånger under kvällen viskade de till varandra, höll i varandra och mötte varandras blickar. När underhållningen var till ända begav sig kungafamiljen vidare tillbaka till Solliden.

Av Johanna Fredriksson

Foto: Charles Hammarsten


Du kan följa firandet på Öland
på svenskdam.se:s sommarblogg,
timme för timme… Klicka HÄR.

Här hittar du alla tidpunkter
för firandet. Klicka HÄR.rabatt.weekendpaket

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

75 kommentarer till “Kronprinsessan Victoria har aldrig varit lyckligare”

 1. Sofia skriver: 15 juli, 2009

  Jag förstår inte riktigt hur ni kan skriva att han såg pigg och glad ut. Han kom med möda ner från vagnen (utan hjälp). Nickade stelt mot besökarna och hade ett stelt hårt leende på läpparna under hela programmet hörde jag från min vän som var där. Först i slutet när Mark L drog ett skömt om kärlek, sprack han upp i ett leende.


 2. Gittan skriver: 15 juli, 2009

  Jag tror att Daniel kände en oerhörd press av att sköta sig perfekt och ge ett kungligt uppträdande..Han såg alldeles för stel ut i flera situationer och vid ett par tillfällen när Victoria försökte fånga hans blick ( när Jill sjöng en kärleksballad) stirrade hans rakt framför sig och kände inte alls av hennes intentioner. Dessutom log han inte öppet utan nickade avmätt åt folk..Han borde dessutom ha vinkat från vagnen på vägen dit..
  Men detta kommer att gå GALANT ! Han visar ju tydligt att han är redo för sitt uppdrag och att han försöker överföra etikettsregler i praktiken..
  Det var hur som helst riktigt roligt att han deltog och såg faktiskt ut som en blivande prins…Nu väntar vi bara på en ny Hertig och prinsessa också !


 3. Irena. skriver: 15 juli, 2009

  Jag tror inte att Daniel vill vara prins…detta sker för Victorias skull…


 4. chris skriver: 15 juli, 2009

  stackars man säjer jag- pressen är positiva- alla såg lyckliga ut, möjligen var madelene lite butter(min åsikt) såg henne bara le glatt när victroria fick nån varm gliring av Mark, samt då hon fick se sig själv öppna slottet. Men vissa människor tyckte han var stel. Vad vill ni att han ska steppa och spexa eller? Jag fick tårar i ögonen av att se dom där tillsammans. Men jag kanske är korkad som kan glädjas av andra människors lycka trots att det privata kan kännas lite sisådär.


 5. Sofia skriver: 15 juli, 2009

  Om det är som du säger Irena då kan han inte få det lätt. Det är väl de första gångerna sen kommer han in i rollen bättre får vi hoppas.


 6. Johanna skriver: 15 juli, 2009

  Om man tittar på filmklippen som finns på typ GöteborgsPosten och aftonbladet så ser han betydligt mer avslappnad ut än på TV-bilderna. Jag tyckte att han klarade sig bra, själv hade jag nog sprungit till skogs vid en sådan situation.


 7. lena nilsson skriver: 15 juli, 2009

  jaha,nog tycker jag att han ser väldigt pressad ut,han ler sällan eller aldrig naturligt utan det ser ut som en grimasch,jag tror också som föregående att han vill säkert inte vara någon prins utan en helt vanlig människa,men för Victorias skull så måste det bli så här.Eller måste det? C-P är ju inte så tokig nu när han har växt till sig ocvh släppt handen på ´morsan´.:-D


 8. Helena M skriver: 15 juli, 2009

  Chris, Du är inte korkad, det är en mänsklig reaktion hos folk som känner för andra.


 9. signesigne skriver: 15 juli, 2009

  Vilka spekulationer en del har.Vilktoria och Daniel är kärare och lyckligare än någonsin.Jag var på Solliden igår och Daniel var inte det minsta spänd.Klart att det blir lite onaturligt när man ska ställa upp på gruppbild men man kan ju bara kolla i sina egna album så ser väl alla gruppkort töntiga ut.När Viktoria gick runt och tog emot folkets presenter så gick Daniel samt Kungaparet efter.Men Daniel hejade och pratade med folk.Jag överlämnade en gåva och Viktoria tar sig verkligen tid att tacka och säga några ord.Brevid mig stod en liten flicka som hade gjort ett fint halsband som Viktoria tog på sig. Kungaparet var också väldigt glada och trevliga. Daniel är det bästa som hänt Viktoria Det var ju första gången för Daniel och vem skulle inte känna sig lite osäker då? Snart är Daniel varm i kläderna och jag tror de kommer att stötta varandra helt perfekt
  CHRIS
  För första gången håller jag med dig!
  Viktoria hade en jättefin klänning på sig ocg håret var fint uppsatt i en knut


 10. chris skriver: 15 juli, 2009

  signe
  ja undrens tid är aldrig förbi, hehe. Jag hoppas olyckskorparna ger sig någon gång har läst alltför mycket negativt om deras förhållande. Allt ifrån att han var den enda som ville ha henne till att han är ointelligent och obildad. Det värsta jag dock läst är att hon borde tänka om när det blev känt att han blev njutransplanterad. Sådan inställning tycker jag är skrämmande och farlig i en så upplyst tid som vår.


 11. Outi skriver: 15 juli, 2009

  Jag undrar vem är den här unga damen som sitten brevid Carl Philip?


 12. Martin skriver: 15 juli, 2009

  vi fick just veta av Chris pa annat staelle att det ar Viktoria stipendiaten 2009…


 13. LiisaKronprinsessanVictoriaharaldrigvaritlyckligare skriver: 15 juli, 2009

  Victoria har ju, tyvärr, bestämt sig men det var bedrövligt att se Daniel igår. När han gick från vagnen så ‘morsade’ (nickade med huvudet) han nonchalant på folk. När det var dags för Kungssången borde Daniel ha sjungit. Det gör ju ALLA inklusive Drottningen samt ‘barnen’. Men som gym-ägare kanske man gör som andra idrottsmän struntar i Kungssången och Nationalsången. Tillbaka till prins-skolan – för den här gången blir det IG (icke godkänd).


 14. signesigne skriver: 15 juli, 2009

  LIISA
  Varför klaga på Daniel och dömma ut honom? Detta var första gången han var med och givetvis var det stort ögonblick för honom.Han vet inte riktigt hur han ska göra. Att Daniel är Nonchalant är skitsnack.Jag såg honom på Solliden en sympatisk och trevlig kille han gick bakom Viktoria och vinkade och småpratade. Man kan väl istället säga att han va lite “tafatt” precis som Kungen va från början. Vi kan vara lungna med lite träning så kommer han bli en kanonkille och på Solliden såg Viktoria till så Daniel hängde med.Det slog gnistor om dem flera ggr.


 15. signesigne skriver: 15 juli, 2009

  Ja hon heter Helena Jonsson och vann guld i skidskytte


 16. Martin skriver: 15 juli, 2009

  Signe bra rutet som vanligt…har tidigare haft mina reservationer angaende Daniel, men det blir ju han hur eller hur, och jag tycker han dels har utvecklats dels imponerar en del….han ar av bra virke tror jag, en solid och duglig karl….Victoria kunde gjort ett mycket samre val…
  det blir inga skandaler med honom….dessutom de bilder jag sett fran slottet och nu..nej han skoter det hela mycket bra och han kommer att bli annu battre….det ar inte sa latt att sta i rampljuset och fa varje rorelse skrutinerad, sarskilt om man inte vaxt upp med det…han ror sig bra, han for sig bra, han klar sig bra..han ser bra ut…han talar ledigt offentligt battre an Kungen sjalv…nej da detta blir bra..det maste bli bra…!!


 17. LiisaKronprinsessanVictoriaharaldrigvaritlyckligare skriver: 15 juli, 2009

  Att stå upp oh sjunga Kungssången hör till vett och etikett. Detta gör ALLA när H.M. Konungen infinner sig vid officiella framträdanden även halvofficiella. Utgår från att även Du; Signe, sjöng för vår fantastiska Kung. När H.M. håller tal som han skrivit själv framförs de ledigt och från hjärtat.


 18. chris skriver: 15 juli, 2009

  olyckskorparna svamlar på ta detta nu; dom kommer att gifta sig och förhoppningvis blir dom lyckliga- det mest hemska vore väl liisa om dom blev lyckligare än en kråka som du. Signe en aning avundsjuk är jag att du var där lyllo dig!


 19. Mingo skriver: 15 juli, 2009

  Liisa!
  Jag noterade också Daniels “bonniga” stil när han hälsade(morsade) på folk.Någon borde lära honom att det avslöjar från vilken samhällsklass man kommer. Det är typiskt “landet”. Jag har själv bott i en småstad under en ganska lång period.
  Det är svårt att ändra på invanda beteenden. Jag hoppas att någon påpekar detta olämpliga beteende för en blivande prins, om han inte vill bli betraktad som en “bonnläpp”.


 20. chris skriver: 15 juli, 2009

  att det finns så elaka människor ja nu förstår jag varför detta tagit flera år- elaka individer unnar inte andra lycka sååå enkelt är det


 21. LiisaKronprinsessanVictoriaharaldrigvaritlyckligare skriver: 15 juli, 2009

  Undanber mig personliga påhopp, Chris. Detta är ett forum där kommentarer lämnas med anledning av ovanståemde artikel.


 22. Irena. skriver: 15 juli, 2009

  Men Mingo; Det är det som är hans charm…tänkte på precis detsamma; Daniel liksom “morsade” istället för att vinka, och först blev jag lite irriterad…men sedan kände jag att det var “Han”, han försökte att vara sigsjälv. Och det är hedervärt att försöka vara ärlig, tycker jag..


 23. Irena. skriver: 15 juli, 2009

  Liisa: bry dig inte om Cerberos; Vakthunden har flera huvuden och skäller i förbyggande syfte…


 24. Irena. skriver: 15 juli, 2009

  Förebyggande skulle det vara, språknämden; råkade slinta lite på tangenterna….


 25. Mingo skriver: 15 juli, 2009

  Irena!
  OK ! Man skall vara sig själv, men betänk att han skall representera Sverige, och då måste man vara bevandrad i vett och etikett. Detta bevisar bara att han ännu inte är redo att representera vårt land , för ingen vill väl att han skall dra ett löjets skimmer över sig oc kungahuset.


 26. LiisaKronprinsessanVictoriaharaldrigvaritlyckligare skriver: 15 juli, 2009

  Tack Mingo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kunde inte ha sagt det bättre själv!


 27. chris skriver: 15 juli, 2009

  undanber du dig liisa ok i vilken possition kan du undanbe dig det? så du skriver det du vill och samma gäller mig- Jag råkar gilla Victorias och Daniels kärlek till varandra du gör det visst inte men nu råkar vi ha demokrati här så vad du undanber dig är ointressant jobbigt eller hur? Och vad har dina inlägg utifrån artikeln ovan att tillföra? Inget faktiskt eller satt du under vänster hjul kanske?


 28. chris skriver: 15 juli, 2009

  varför orkar människor engagera i det dom dom aldrig kan påverka? För mig är sånt ett forskningsuppdrag


 29. chris skriver: 15 juli, 2009

  mingo
  hehe så old


 30. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 15 juli, 2009

  Oj, det var en kollektivistisk bedömning Mingo, men också intressant! Jag tror diverse hälsningssätt beror på vilka individer man umgås med, snarare än klasstillhörighet.
  Själv är jag småstadsbo, men “morsar” lika lite som jag vinkar nådigt när jag möter folk. Kanske är jag undantaget som bekräftar småstads-regeln..?


 31. signesigne skriver: 16 juli, 2009

  Till er som kritiserar Daniel för hans som ni säger “bonniga” stil.Jag kan försäkra er att han kan vinka också. Detta var första gången har var med och det kan inte vara lätt att vara helt perfekt i alla sammanhang.Daniel skötte sig jättebra på Solliden. Jag kan väl säga utan att kritisera han var kanske lite tafatt.Men nu var det Viktorias dag och han respekterade det och gjorde inga som helst ansatser för att vara “matcho” Viktoria var väldigt mån om Daniel och även Kungaparet.Det var ett väldigt fint samspel mellan dem för att Daniel skulle känna att han tillhör familjen.Kungafamiljen är vana att stå i rampljuset. Daniel kommer att bli en kanonfin kille och ni ska få se att nästa år vid bröllopet kommer man tydligt se hur han har utvecklats i sitt kungliga liv.


 32. signesigne skriver: 16 juli, 2009

  CHRIS
  Inte behöver du vara avundsjuk på mig! Du är så välkommen till Öland och Solliden. Om du kommer nu så har du stor chans att se kungafamiljen för de kommer att stanna ett tag till.Hur det blir nästa år är det ingen som vet !


 33. Sofia skriver: 16 juli, 2009

  Liisa – klockren kommentar! Sålänge Daniel inte uppvisar en bättre stil kommer Victoria att få se denna typ av kommentarer om sin tilltänkta. Ärligt talat är det inte särskilt svårt att lära sig texten till Kungssången och att agera i ett sådant sammanhang som Victoriadagen. Allt vad prinsskola heter – med vanligt förnuft hade man ng lyckats bättre än vad D gjorde denna kväll.


 34. Barbro skriver: 18 juli, 2009

  När det gäller Daniel W är det väl inte så konstigt om han ger ett något
  stelt intryck än så länge. Han är med säkerhet inte frisk och i full kraft än.
  Sen måste han ju hela tiden ge akt på sig själv för att inte begå något
  fel för det finns det ju inte utrymme för eller hur …
  Han kan ju ha låtit bli att sjunga därför att han inte har vad som kallas
  “sångröst” och då är det bättre att vara tyst kan han ju ha resonerat.
  Men nästa gång kommer han säkert att åtminstone röra läpparna.
  Strong kille tycker jag!
  Chris
  Så här stavas position.


 35. Kristine fra Oslo skriver: 18 juli, 2009

  Men kjære. Han har jo nettopp steget opp fra operasjonsbordet. Det er ikke mange som hadde orket dette så kort tid etter en stor operasjon. Tenk over at selv om operasjonen har gått bra, så er dette en meget alvorlig sak. En kjent kvinne i Norge døde nylig av nyresvikt, hun hadde hatt en nyretransplantasjon for 15 år siden og fungert bra lenge, men så sviktet nyret en natt hun lå og sov.


 36. Helena M skriver: 18 juli, 2009

  Jag vill mena att Daniel är en mycket stark person som hoppar ur sjukhussängen för att kurera sig så mycket som möjligt, att sedan få påhopp av vissa tycker jag är orättvist, han kanske hade ont? och hade en möda att komma ur droskan.

  Att sedan få höra hur stel och tråkig han är, blir han nog ledsen i ögat av.

  Detta var det stapplande försöket att vara ett med kungafamiljen. Det viktigaste tycker jag, är att Viktoria för första gången fick ha med sin älskling på sin stora dag, jag tror att hon struntar i om han sjöng eller inte, som sagt han kanske hade jätteont.

  Mvh Helena


 37. Martin skriver: 18 juli, 2009

  Helena M jo det kanske hon sakert gjor….men det andrar inte pa det faktum att Daniel borde sjungit….precis som nagon tidigare papekat skall man sjunga kungssangen…!! Svenskar ar daliga pa allsang blygheten satter kappar i hjulet…


 38. Helena M skriver: 18 juli, 2009

  Oj Martin då har du inte sett allsång på skansen (skratt)


 39. Martin skriver: 19 juli, 2009

  jo det klart i sana sammanhang…men i kyrkan eller sportsliga tillstallningar eller just konungsliga sammanhang…tyskarna daremot….


 40. lisa skriver: 19 juli, 2009

  hej signe!
  Ser du är det smör eller margarin som Daniel har sitt hår?


 41. signesigne skriver: 19 juli, 2009

  Lisa
  Jag vet faktiskt inte vad han har i håret.Men jag tror varken smör eller margarin.Det har ju diskuterats här i någon spalt om brylkräm.Men som sagt jag vet inte jag har aldrig haft några pojkvänner som haft sånt klet i huvudet.


 42. Helena M skriver: 19 juli, 2009

  Det ser konstigt ut med brylkräm i håret, men jag skall inte kasta sten i glashus jag använder hår spray titt som tätt.

  Men Dannes frisyr och glasögon skulle man kunna hitta nåt bättre alternativ till synes jeg.

  Klem fra Helena.


 43. MollyMolly skriver: 19 juli, 2009

  Det varmet mitt hjerte å se Deres kronprinsesse så lykkelig og avslappet. Tenk hva kjærlighet kan gjøre med et menneske! Synes mange kommentarer er altfor kritiske mot Daniel. La han få tid til å finne sin plass og rolle. Det er derimot ingen tvil om at han er stormforelsket. Tenk hva han har gitt avkall på for å leve et liv i rampelyset med bl.a. slike kritiske blikk som denne spalten vitner om. Gled dere med dette lykkelige paret, og vær fornøyd med at Deres fremtidige dronning har funnet den støtte hun trenger for sin store gjerning.


 44. Christina Helsinki skriver: 19 juli, 2009

  Daniel såg ´kiva´ut förrän han började leka stureplans bratts. Helt löjligt utseende numera. Kom glasögonen med p.g.a. sjukdom eller någon stylists fåniga ideer? Victoria borde också försöka vara sig själv. Hennes figur och hysteriska skratt, kommer aldrig att sätta henne på någon som helst lista över världens mest eleganta. Mary, Marie, Letitzia + Middleton är svåra att slå.

  Hoppas verkligen att Madeleine redan skaffar sig den familj hon vill. Victorias bröllop har lika litet att göra med hennes, som drottning Anna-Marias hade med drottning Margrethes


 45. Netahttp skriver: 19 juli, 2009

  Christina Helsinki igen. Håller med dig om det hysteriska skrattet. Kan inte vara naturligt.
  Madeleine kommer att skaffa sig familj snart. Yes!!!! Med Jonas. Men det får vänta lite, för kaxiga storasyster kommer ju först, som du vet.


 46. Christina Helsinki skriver: 19 juli, 2009

  Neta, tack.

  Börjar själv skratta hysteriskt. Martin, Martin , kunde du inte konfigurera din keyboard till skandinaviska tecken?

  Här tror jag att gramus är ett latinskt namn för någon svår sjukdom. Grå mus, hjälp!!!

  Neta xx


 47. signesigne skriver: 19 juli, 2009

  Christina Helsinki
  Om du tycker att Daniels glasögon är fula så behöver ju inte hans sjukdom blandas in.Han kan inte hjälpa att han har njurproblem.Jag tycker han varit stark som repat sig så snabbt och för första gången stod han vid Viktorias sida och “visade” upp sig för svenska folket.Det är inte lätt men jag tycker han klarade sig jättebra och kommer med tiden bli en bra representant tils. med Viktoria.De är mycket jordnära människor som valt en sunt leverne och jag tror inte Viktoria är ute efter att bli världens elegantaste utan hon är nöjd med sin Daniel och det liv de har valt att leva.
  Även Len önskar jag få sin Jonas och att de bygger upp sina liv som de vill ha det.


 48. signesigne skriver: 19 juli, 2009

  Jag tror Viktoria skrattar så för hon är osäker.


 49. Christina Helsinki skriver: 20 juli, 2009

  Signe,
  skrev ingenting om Daniels glasögon, om jag gillar dem eller inte. Skrev att kom glasögonen kom till p.g.a någon stylists fåniga ideer. Han började använda dem när han omformades till en Stureplans bratt. Endel börjar ju använda sådana för att se mer intellektuella ut.

  På tal om Daniels sjukdom vill jag säga, att Daniel har fullt upp av stress. Plötsligt skall han se annorlunda ut, hans bästisar skall vara Stureplanare, kungahuset håller honom i skåpet när de vill vara riktigt kungliga. Varför kunde de inte öppet ha berättat om hans hälsoproblem?

  Daniel har massor av sympatier, och det här fåneriet med att vänta med bröllopet ett år förstår jag inte. Både Daniel och Victoria har rätt att gifta sig när de vill, likaså Madeleine och Jonas. Daniel klarar nog av en vigselakt och bröllopet behöver inte och kommer knappast att bli ett världsspektakel.

  Drottning Margrethe är beundransvärd. Inte höll hon sönerna hängande i något samboförhållande. De förlovade sig, gifte sig, den yngre först och den äldre senare. Danskarna är nog ett av de kungahus jag beundrar mest, fri stil och ändå mycket kungliga.


 50. signesigne skriver: 20 juli, 2009

  Jo jag håller med dig att kungaparet har behandlat både Daniel och Viktoria illa genom allt smusslande och kungen ville även att Daniels njurproblem/operation skulle vara hemlig. Det har jag retat mig på.Det är bättre att lägga korten på bordet och berätta som det är för sanningen kommer ändå fram.Jag tycker också att de kunde fått gift sig i sommar och inte behöva vänta ett helt år.Kungahusen i våra grannländer har en humanare syn på sina barns partners och låtit dem vara med i alla sammanhang.
  Men jag reagerade på att du blandade ihop glasögonen med sjukdomen.Utseendet kan Daniel göra något åt och jag tycker inte heller glasögonen är spec.snygga det finns mindre och diskretare.Sedan vet jag inte vad Stureplans bratt riktigt betyder men kan tro att det är folk som är inne och går på speciella krogar dit gräddan av Stockholms finare folk går


 51. Kristine fra Oslo skriver: 20 juli, 2009

  Unnskyld, men jeg må helle litt malurt i begeret når det gjelder danske kongefamiliens stil. Henrik har jo ingen stil. Han er en pompøs, latterlig operettefigur som har som sin fremste kampsak å oppnå kongetittelen! Ja, familien hans synes det er pinlig, da. Det viser jo at han intet har forstått av statsskikken i det landet han liksom skal representere. For øvrig er det vel ikke stort har gjør her i verden heller.
  Daniel fra Ockelbo har bedre forstand en denne greve Henry de Montpessat, eller hva det var. Daniel har forstått at hans fremste oppgave er å støtte kronprinsessen i hennes gjerning, og ikke utkonkurrere den fremtidige regenten. Prins Philip av England har også forstått det bedre enn denne oppblåste greven fra Frankrike.


 52. Christina Helsinki skriver: 20 juli, 2009

  Kristine,

  Jag har sett Daniel för litet för att kunna bedöma hans stil eller lämplighet som prinsgemål. Jag vet faktiskt ingenting annat än att han kommer att ha en viss stress på sig. Tror nog att prins Henrik har haft det lättare att komma in i kretsarna. Han har jobbat som diplomat.

  Drottning Margrethe har säkert inte heller varit så beroende av honom.

  Men om det är Daniel som skall stödja Victoria i hennes ämbete som regent, skulle jag gärna sett att hon haft en mer välutbildad prinsgemål. Utbildning skadar ingen, utan ger en viss självkänsla.

  Min önskan är ändå att Victoria snabbt skall ha rätten som alla andra unga kvinnor, leva med en familj, man och eventuella barn, utan att behöva bry sig om löjeväckande hovets ideer om väntan på att äntligen leva med den hon vill på ett fullvärdigt sätt.


 53. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 20 juli, 2009

  Bra Christina, håller med dig helt!
  Och vad gäller prins Henrik så är det som du säger Kristine. Han är ju den minst populäre medlemmen i den kungliga familjen och ses fortfarande av många danskar som fransman snarare än en dansk fullvärdig medborgare. Vilket han till stor del har sig själv att skylla.
  Men visst var hans bakgrund ett plus!


 54. Kristine fra Oslo skriver: 20 juli, 2009

  Christina
  Helt enig i det du skriver i siste avsnitt. Men tilfellet Henrik viser at det ikke altid er medfødt rang og stand som avgjør lempligheten, Henrik har vel heller vært en belastning enn et stød for Margrethe. Men som du sier så klarer hun jo brasene på egenhånd. Hjertedannelse er også en kvalitet, håper at Daniel har den, som jeg tror han har. Ellers så er jo denne rollen noe man blir lært opp i. De danske prinsessene kommer er jo også middelklasse. Jeg er enig i at det burde vært mer utdannelse i bunnen her, det var for øvrig mitt fremste ankepunkt mot Mette Marit i sin tid (faktisk mer enn en litt utsvevende ungdomstid). Men det mest oppsiktsvekkende er jo at mange som er prinser og prinsesser av fødsel heller ikke har stort av utdannelse. Å drive det så langt som Haakon, med en master fra University of Berkeley, og eksamen fra London School of Economics, i tillegg til militærutdannelsen, er det få som kan skilte med. Frederik har visst en master i statsvitenskap, men der tror jeg det stopper blant europas tronarvinger.


 55. Martin skriver: 20 juli, 2009

  Njae Prins William har ju ocksa en master, ” Scottish Master of Arts”
  samt ytterligare ett avgangsbetyg i Geografi.


 56. MollyMolly skriver: 20 juli, 2009

  Hva er viktigst i livet? Er det ytre ting som f. eks. brilletype, eller er det de indre kvaliteter? Jeg synes de som kritiserer Daniel både for utseende og mangel på utdanning indirekte også kritiserer Victoria. Husk at hun har valgt han etter 9 års venting! Med andre ord har hun hatt god tid til å vurdere alle Daniels kvaliteter. Dere svensker må være stolt av Victoria. Jeg hørte henne kunnskaper og meninger om miljø da hun besøkte Svalbard sammen med kronprinsene Fredrik og Haakon, og registrerte at hun er en intelligent ung kvinne. Da kjenner jeg meg også trygg på at hun har valgt en svært lemplig mann ved sin side! At Victoria skratter minner meg om en naturlighet, en egenskap som mange kongelig unnlater å vise offentlig. Jeg synes ikke hverken Marie, Mary, Letizia eller Kate viser frem noe særegen personlighet. Jeg bedømmer ikke kongelige etter hvor elegant de er kledd! Nei, de må vise andre interesser, og det som kommer ut av munnen deres må være mer enn tant og fjas! Vær stolt over Victoria og ha tillit til at hun har gjort et godt valg!


 57. Irena. skriver: 20 juli, 2009

  Jag är också en intelligent ung (nåja) kvinna, men jag har alltid lyckats falla för förstklassiga korkskallar…;) 😉


 58. Christina Helsinki skriver: 20 juli, 2009

  Irena,

  Kan inte beskriva mig själv om intelligent eller inte. Allting är relativt, men tycker nog att jag också har varit en korkskallemagnet otaliga gånger. Men efteråt tänkt, så har det nog också funnits jätteroliga stunder med korkskallarna.


 59. Christina Helsinki skriver: 20 juli, 2009

  Molly,

  Du har inte ännu hört Daniel diskutera med någon kungligs eller statschefs hustru som bordsdam. Kom ihåg att Daniel inte har engelska som första språk, och det där med utbildning skall inte undervärderas. För en utbildad människa är det tusen gånger lättare att föra en konversation än för en med låg utbildning.

  Vi kan väl inte förvänta oss att han skall vara bevandrad i kultur, historia,politik etc. och inte heller kan han börja tala om att välkomna dessa fruar till sitt gymmotek. Daniel kommer att få genomlida många pärser. Tänk dig själv i samma situation. Du skulle bli bjuden till Spanien på statsbesök. Kung Juan Carlos börjar konversera om sådant du inte har en aning om. Hur skulle det kännas?


 60. Kristine fra Oslo skriver: 20 juli, 2009

  Christina
  Tror du virkelig at konverasjonene er så høytravende? Nei, det er smalltalk om alminneligheter. Som sagt, det er ikke mange velutdannede i kongefamiliene – kunsten er å få trivialiteter til å høres sofistikert ut.


 61. Christina Helsinki skriver: 20 juli, 2009

  Kristine, absolut inte högtravande, men det blir tråkigt att sitta flere timmar med en som ingenting vet.


 62. Kristine fra Oslo skriver: 20 juli, 2009

  Dette trenes han opp i. Han kan jo f eks få sin borddame til å snakke om seg selv mens han selv lytter i begynnelsen. Han kommer med små, hyggelige kommentarer innimellom, så synes hans borddame at han er en beleven og elegant herre. Dessuten kunne de ta et tårs studier i England, slik Haakon og MM gjorde etter sitt bryllup. Mette Marit snakket etter det et nydelig engelsk, selv om hun hadde grunnlag etter et college-år down under i ungdommen.


 63. Irena. skriver: 20 juli, 2009

  Sant, Christina Helsinki! Nu tar jag på semester (datorfri, helst), men lär nog dyka upp här så småningom…


 64. MollyMolly skriver: 20 juli, 2009

  Christina Helsinki,
  Har du hørt Daniel konversere? Jeg synes du dømmer uten grunnlag. Man kan ikke se så snevert og svart/hvitt på mennesker som du gjør ut fra hvor utdannet de er eller hvilket sosialt miljø de tilhører.
  Jeg har gjennom livet møtt interessante mennesker i alle slags miljøer, uavhengig av utdanning. Å konversere kongen av Spanien tror jeg ville bli enkelt dersom en er naturlig og ikke gjør seg til noen annen enn den man er. Har selv vært politiker i 20 år, og hatt mange kjente mennesker som bordkavaler, også Norges konge. De fleste er allminnelige mennesker som har ulike roller i samfunnet og som setter pris på en avslappet atmosfære ved bordet. Er klar over at det finnes mye snobberi,- men tror ikke det blir verdsatt høyest! Kanskje er det dette Victoria indirekte vil fortelle de svenskene som ikke synes Daniel er bra nok?


 65. Christina Helsinki skriver: 21 juli, 2009

  Molly, skall avsluta mina kommentarer om Daniels utbildning för gott. Alla mina kommentarer har uppstått av att jag tycker att en god utbildning är ett plus, och inget snobberi.

  Du kan väl inte jämföra dig med Daniel om du har verkat i 20 år som politiker. Någonting har väl fastnat efter 20 års verksamhet. Om Daniel hade verkat som politiker sedan 14 åring, kunde jag bara ha gratulerat Victoria.

  Diskussionen är avslutad för min del, så vidare, och kanske tycka till om skor eller klänningar.

  Hej då!


 66. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 21 juli, 2009

  Christina! Det enda du gjorde här var att framföra din åsikt och du gick inte till attack mot någon. Fortsätt med det, i längden blir det säkert tråkigt att bara kommentera kungligheters utstyrslar!


 67. Netahttp skriver: 21 juli, 2009

  Kristine fra Oslo och Molly. Det talas naturligvis om trevliga och lättsamma ämnen på banketter och kungamiddagar. (Dock inte om sjukdomar och politik! ) Men Daniel måste ju kunna konversera med sin bordsdam på något annat språk än svenska. Han kommer kanske att bli rätt svårplacerad i de sammanhangen. Det går ju heller inte att placera en Prins Daniel på en sämre plats vid bordet än de övriga dignitärerna.
  Hur skall hovet lösa denna prekära fråga?


 68. Kristine fra Oslo skriver: 21 juli, 2009

  Språket er nok et problem, hvis han ikke har gjort noe med det i alle disse årene. Derfor kan kongeparet ha gjort en stor feil, hvis de har avvist ham i mange år i stedet for å bygge ham opp. Men vet vi så sikkert om dette da? Jeg går rett og slett ut fra at det ikke er noe i veien med Daniels hjerne, men at han er normalt utrustet på det området. Ellers ville vel ikke Victoria valgt ham? Intelligensen trenger absolutt ikke være brilliant, det er det omtrent ingen i europas kongehus som har, og langt i fra i det svenske. De er normalt utrustet og i grunn og bunn ganske vanlige mennesker alle sammen. De har selvfølgelig en egen sjargong, et stammespråk, en kongelig sosiolekt, men dette blir learning by doing for Daniel. Mange har gjort klassereiser, og klart seg godt, med og uten utdannelse. Tryggheten hans kan være et ømt punkt i begynnelsen. Men alle kommer til å ha stor forståelse for ham, og være utsøkt hyggelige og vennlige mot ham i begynnelsen, både i den kongelige storfamilien i Europa og ellers. Hva tror du nobelprisvinnerne snakker med Madelein om? Om kvantefysikk eller om hvor vakkert land Sverige er. Helst det siste, hvis de har sosial intelligens, da.


 69. Kristine fra Oslo skriver: 21 juli, 2009

  Borddamen kan være Sonja! Hun pleier å ta alle debutanter under sine vinger. Det skal hun ha, hun utviser stor omsorg for alle (ikke bare sine egne svigerbarn) som kommer uteninfra og inn i de kongeliges klan.


 70. Kristine fra Oslo skriver: 21 juli, 2009

  Ikke slutt Christina. Det er morsomme meningsutvekslinger dette her.

  Uff, nei nå skal jeg holde munn en stund, nå har jeg sendt 4 meldinger i løpet av no time.


 71. Netahttp skriver: 21 juli, 2009

  Jamen Kristine, Daniel kan ju inte för jämnan få Sonja som bordsdam!!
  Det finns ju andra kungahus än det norska……


 72. Kristine fra Oslo skriver: 21 juli, 2009

  Sonja må nok følge med på alle evenementer, ha-ha.


 73. Christina Helsinki skriver: 21 juli, 2009

  Tack Johannes, för att du uppskattar tar mina kommentarer på ett neutralt och vänligt sätt. Ingen av oss känner personligen? dem vi diskuterar och åsikterna går naturligtvis isär många gånger.

  Men ´that´s life´x


 74. Ulrika skriver: 14 augusti, 2009

  Naae fäbostintan och bonndrängen släng er i väggen. Madeleine och Jonas är hot stuff och jag ser mest framemot deras bröllop 😀


 75. Martin skriver: 15 augusti, 2009

  jaha ja men det brollopet borde komma i host 2009 och inte om ett ar
  en battre tagordning tycker jag…fa det ur vagen och trana infor det STORA brollopet 2010….som kungen kor tagen kommer Madeleines brollop att haenga over Victorias…vare sig man vill eller ej…!!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar