Kronprinsessan Victoria har förlåtit Herman Lindqvist

Kronprinsessan Victoria har förlåtit Herman Lindqvist
Annons

Vår reporter Chris Cederlöf har träffat Herman Lindqvist och han ger uttryck för viss ånger – läs mer vad Herman har att säga idag om uttalandet han gjorde om valt av namn på prinsessan Estelle.

Ni minns kanske författaren och journalisten Herman Lindqvists uttalande om vad han tyckte om valet av namn till den lilla prinsessan Estelle.
— Namnet har ingenting med Sveriges historia att göra. Jag tycker det är ett olämpligt namn, Estelle låter som en nattklubbsdrottning sa han ju i samband med dopet i maj.

Annons

Herman hade åsikter om kronprinsessparets val av namn på sin dotter.

Ett uppseendeväckande uttalande av en rojalist som dessutom står kronprinsessan Victoria nära, var den allmänna uppfattningen om detta. Men i veckans nummer av Svensk Damtidning ger Herman Lindqvist uttryck åt en viss ånger.
– Det var dumt sagt av mig. Victoria och jag har haft kontakt sedan dess och vi har inga problem. Hon skrev ett vänligt brev och vi har fortsatt en bra relation.

Foto: Charles Hammarsten

Läs hela den spännande intervjun med Herman i det nya numret av Svensk Damtidning och delta i utlottningen av hans självbiografiska bok “Mitt i allt”.

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

58 kommentarer till “Kronprinsessan Victoria har förlåtit Herman Lindqvist”

 1. Anna skriver: 20 september, 2012

  Förstår inte vad Victoria var tvungen att förlåta! Visst var det drastiskt utryckt, men det var många som tänkta i samma banor när det gäller namnet!


 2. Augustiblomman skriver: 20 september, 2012

  Vem bryr sig om vad Herman Lindqvist tycker och tänker. Han har alldeles för höga tankar om sin egen betydelse.


 3. Maggiz skriver: 20 september, 2012

  HUR kan någon förlåta Herman? En person som han som vill vara så duktig och påläst borde väl ha lärt sig att han först ska ta reda på fakta, och sedan tänka till, innan han låter munnen glappa och pennan skriva.
  För mig och många andra är Herman bara en självbelåten skytmåns som tror sig veta all bäst.


 4. PBoo skriver: 20 september, 2012

  # 1 Anna

  Håller med till delar. Herman Lindqvist hade och har alldeles rätt om att den prinsessa som är tänkt att ta över tronen en dag inte fick något namn från den 1000-åriga svenska monarkin (Silvia fick hon från mormor inte som nuvarande och alltså inte ännu historiskt drottningnamn). Att inte ge prinsessan ett enda historiskt namn är rent tjänstefel från Kronprinsessan Victoria, och Kungen, och visar på disrespekt för det svenska historiska arvet, och därmed svenskarna. Däremot skulle Herman Lindqvist hållit sina känslor i styr och inte slängt ur sig om nattklubbsdrottning, inte beroende på upplevd sanningshalt, utan utifrån respekt för det nyfödda barnet.


 5. Sophia skriver: 20 september, 2012

  Herman Lindqvist ÄR kunnig och påläst!!! Han har dessutom såväl breda som djupa kunskaper efter decenniers arbete i Europa, Afrika och framför allt Asien.


 6. Ansan skriver: 20 september, 2012

  Hålller med er #1# & #4#. Varför skjuta budbäraren? Herman Lindqvist har stött monarkin. Han kunde varit lite försiktigare med orden, men hans mening andas omtanke. Tror att Victoria vet detta också och har därför lätt att förlåta.


 7. Humaniora skriver: 20 september, 2012

  Vad beträffar de namn som Victoria och Daniel valt till sin dotter, vittnar de om en omedveten/medveten insikt om den nödvändighet att monarkin måste, om den skall överleva, skapa en större förankring i verkligheten och mer och mer ta avstånd ifrån en strategi som fjärmar dem ifrån övriga befolkningen. Dotterns namn är en del i den process som är nödvändig, nämligen att minska avståndet mellan monarki och övrig befolkning. “Von oben- mentaliteten” är inte längre fruktbar i ett samhälle där sunt förnuft, rationellt tänkande i kombination med en allt större insikt om att kungligheter de facto är lika “vanliga” människor som oss andra.Den mytomspunna bilden av en kunglighet är på väg att krackelera.


 8. Robert Öbrink skriver: 20 september, 2012

  Delar helt “Augustiblommans” åsikter här ovan.


 9. Emma_H skriver: 20 september, 2012

  Hermans svar bör i ärlighetens namn de.facto bedömas utifrån att han tillfrågades Av EXP såsom Historiker och Kungaexpert & icke privatperson – inte att förglömma var Vadslagningsfirmornas populäraste namnförslag just de traditionella kungl.släktnamn tidigare B-släktingar haft, så HL var knappast ensam om förvåning och viss besvikelse…vid namn-presentationen även om Estelle som namn är ngt jag tycker bättre om idag än då


 10. Ann L skriver: 20 september, 2012

  Att kunna förlåta andra människors missgärningar är en befrielse, både för en själv och för den som blir förlåten. När någon gjort en illa är det naturligt att känna sig sårad, ledsen, besviken och arg. Men om man inte kan glömma och förlåta det som har hänt så övergår besvikelsen så småningom till bitterhet. Bitterheten är något som verkligen binder en människa. En bitter person ägnar så mycket energi åt att tycka synd om sig själv och att tycka illa om personen som förorättat en att det är svårt att tänka på något annat.

  DETTA VISAR VÅR FINA KRONPRINSESSAS STORHET!


 11. Humaniora skriver: 20 september, 2012

  10. Mycket insiktsfulla tankegångar! Förlåtelse – befrielse… så är det!
  Fast jag tror dock att det finns omständigheter i en människas liv som kan vara svåra att till fullo förlåta. – Då måste man i stället lära sig leva med och accceptera att man faktiskt inte kan förlåta. I detta val måste man absurt nog förlåta sig själv. – Detta för att kunna gå vidare med ett öppet sinne och känna inre frid!


 12. PBoo skriver: 20 september, 2012

  # 7 Humaniora

  Tycker den svenska kungafamiljen är mycket förankrad i verkligheten och absolut inte använder sig av någon överlägsen attityd mot folket – tvärtemot! Undantag namnfrågan! Att ett av namnen som deras förstfödda fick hade varit ett namn från den mer än 1000-åriga historiska monarkin hade knappast varit en von-oben attityd mot folket, tvärtemot kan man faktiskt se det motsatta mot historien och folket samt även alla barns rätt till historisk förankring. Margareta eller Kristina (olika stavningar finns) är väl knappast några von-oben namn, utan finns i fruntimmersveckan, som i alla fall har setts som mycket svenskt och mycket folkligt!


 13. Desiréesvenskdam.se skriver: 20 september, 2012

  Mycket , mycket bra #4 och #10.
  Mycket märkligt att hon inte fick ett enda traditionellt namn.
  Mary kan ju inte ha varit så viktigt, som dessutom är den engelska varianten som också Estelle är. Omvi ska ha kvar monarkin som en tradition så ska väl traditionen genomsyra det som händer. De finns så många fina namn bakåt.
  #7 Det tror jag inte alls. Då borde de ha valt ett annat namn.


 14. Eva H. skriver: 20 september, 2012

  Det nuvarande svenska kungahuset har ju faktiskt franska anor, vilket jag tror det flesta vet. Vad är då naturligare än att man har ett förnamn som harmonierar med efternamnet? Estelle Bernadotte passar alldeles förträffligt om man ska följa traditionen. Hur många i kungafamiljen Bernadotte är pursvenskar?


 15. Humaniora skriver: 20 september, 2012

  PBoo. Du har nog missuppfattat mig i det här inlägget. Tycker också att vi har en mycket sympatisk kungafamilj.
  Det är inte kungafamiljens medlemmar jag personligen angriper utan det hierarkiska systemet, där den logiska konsekvensen leder till att vi får en “von-obenmentalitet”. – Denna mentalitet skapas i realiteten oftast av människor utanför kungahusets sfär. – Kungligheter behandlas och bemöts oftast på ett överdrivet respekterat maner. Människor av idag med en sund självkänsla och
  som inser skillnaden mellan saga/myt och verklighet, finner sig inte i detta otidsenliga och inställsamma beteende!


 16. Fortfarande Midnattsol skriver: 20 september, 2012

  Herman Lindqvist ska inte behöva be om ursäkt,. Han vet vad han snackar om och han har fullkomligt rätt i att namnet Estelle inte var lämpligt.
  Det är, som någon skrev här innan, tjänstefel av Victoria och Daniel att de inte valde ett enda namn ur den svenska 1000-åriga monarkin… Jag inser mer och mer att jag inte stödjer familjen Bernadotte längre och att jag har börjat tröttna på kungligheter som vill vara kungliga, men samtidigt inte vara kungliga och handla på Ica, som alla andra…


 17. christinavideotron.ca skriver: 20 september, 2012

  #16Fortfarande Midnattsol.
  Du kunde inte ha uttryckt dig bättre. Jag håller till 100% med dig.


 18. ultra nivea skriver: 20 september, 2012

  Man kan inte bara plocka russinen ur kakan. Allt har ett pris så att önska sej vanlig innebär kanske att man blir vanlig vill vickan verkligen det igentligen? Tror inte det. Ingen kan få allt men alla kan få något. Att tro att man har rätt till allt är förmätet och i långa loppet inte särkllt smart. Nermonteringen har börjat helt säkert.,
  Den kungligaste i familjen är helt klart madde hon vet vad som gäller när man ska agera kungligt. Hennes barn kommer nog att ha ett namn med anor tror jag.


 19. Svea lind skriver: 20 september, 2012

  Sicket trams om ett förnamn!

  Estelle är ett alldeles utmärkt namn.

  Alla kungligheter behöver inte heta Gustav Adolf, men de konservativa kritikerna hade kanske blivit nöjda om prinsessan fått namnen Gustava Adolfina!


 20. snickarjohn skriver: 20 september, 2012

  Jag skiter i namnfrågor och annat trams.
  Det är dock en skymf mot akademiska historiker att
  kalla HL för historisk expert.
  För den som orkar läsa

  http://www.peterenglund.com/textarkiv/lindqvistbok.htm

  http://www.forsvarsframjandet.org/fmf-01-1/Historien%20om%20Sverige%20-%20Drommar%20och%20verklighet.html


 21. Eva M skriver: 20 september, 2012

  Ska nu detta med prinsessan Estelles namn tas om igen. Reagerade först på namnet men nu tycker jag det passar henne perfekt. Det var ju faktiskt HL och kronprinsessan det handlade om, jag missade själv så kan det gå.


 22. Fortfarande Midnattsol skriver: 20 september, 2012

  17 Christina
  Tack så mycket!
  Det handlade nämligen inte bara om att jag är trött på kungligheter som vill handla på Ica, utan också om att låta en person putsa sin egen image på kungafamiljens bekostnad… Det bevisas av den ena intervjun efter den andra. Något som vi vet inte har tillåtits tidigare. Det är bara Madde och Silvia som är kungliga, men tyvärr är ingen av dem vår framtida Drottning, utan det är Victoria och sedan Estelle Silvia Ewa Mary.. Inget ont om flickebarnet, men det är en märklig namnkombination… I alla fall för en framtida Drottning..


 23. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 20 september, 2012

  Det spelar väl ingen roll vad flickan heter. Estelle duger bra.


 24. Ulrika, Borgholm skriver: 20 september, 2012

  Det var snällt gjort av kronprinsessan, att förlåta honom!
  Men hon är ju ett omvitttnad snäll person!


 25. Emma skriver: 20 september, 2012

  Jag vet inte vem det är som ska förlåta vem. Herman blev ju inte bjuden på dopet. Att namnkombinationen är konstig är han inte ensam om att tycka.


 26. Sophia skriver: 20 september, 2012

  Käre “snickarjohn”! Du har inte valt de bästa exemplen i ditt inlägg (20). Peter Englunds artikel är 18 år gammal och i dag menar han sig kunna se annorlunda på H. L:s alster.

  I den andra artikeln slår Edlund vilt omkring sig och han gör sig närmast löjlig, när han t.ex. påstår att H.L. är född i Finland eller när han tar upp Mannerheims (brist på) språkkunskaper.

  Jag är mycket väl medveten om vad du vill ha framfört! Flera gånger har jag tvingats lyssna till bittra historiker av facket, som med sina träiga skriftliga framställningar har minst sagt svårt att få läsare.


 27. gunilla skriver: 20 september, 2012

  Nar Queen Elizabeth blev drottning, fragade man henne vad hon ville kallas.
  “By my name.” Sa hade det inte varit for hennes far som bytte fran Albert till George.
  Dronning Margrethe fick valja om hon ville vara I eller II.
  OM man faktiskt har kungahus nar det blir aktuellt for Estelle, kan hon nog sjalv kunna valja vad hon vill kallas.


 28. Irena skriver: 20 september, 2012

  Nej, Herman är ingen “riktig” historiker, men han har alltid haft civilkurage och varit en briljant utrikeskorre av den gamla, rejäla och oberoende stammen.
  Riktigt snygg var han dessutom som ung,se omslaget till hans självbiografi ” Mitt i allt ” ; så ser en spännande man ut.

  http://www.gp.se/kulturnoje/litteratur/1.1049714-herman-lindqvist-mitt-i-allt


 29. Aco skriver: 20 september, 2012

  Tråkig att vår ev framtida drottning inte fick några historiska namn, men vi kanske ska vara glada att hon inte blev döpt till något ännu värre. Men det kanske är dags nu att skippa HKH etc o bara kalla dem Kalle, Silvan, Vickan, Danne, Phille o Madde om de nu vill bli fokligare. Då är mitt råd till Vickan o Danne att de döper sitt ev nästa barn i Ockelbo och att hela familjen kanske ska avsäga sig alltihopa. Den kan ju kanske finnas någon avlägsen släkting till Gustav Vasa som är villig att åta sig jobbet och som månar mera om vår historia och kulturarv. Tråkigt att inse att våra kungliga gräver sin egen grav då de inte inser vikten av stil, klass och upphöjdhet.


 30. pia skriver: 20 september, 2012

  Den lilla sessan blir säkert en godkänd drottning, om vi fortfarande har monarki den dagen. Hennes fyra namn kommer jag däremot aldrig att smälta. De klingar lite billigt, men är i och för sig i tiden. Många nya barn får de mest tillkrånglade namn i dag. Man får vara glad att slippa prinsessan Tindra. Anna (farmor), Christina (anrikt och familjebundet), Renate (mormor) och Louise (G VI A:s gemål). Det hade varit klingande namn för en kunglig liten flicka.


 31. hilde skriver: 21 september, 2012

  Estelle vil jo gjøre den samme jobben som kronprinsesse/dronning selv om hun heter Estelle og ikke Margaretha. Det er hennes gjerninger og hvem hun var historien vil huske henne for,navnet har ingen betydning i den sammenheng.
  Dessuten vil også navnet Estelle bli historisk og et tradisjonelt kongelig navn en gang i framtiden.
  I moderne tid har ikke sverige hatt noen regjerende dronning . Alle dronningnavnene er importerte fra utlandet. Blir et navn tradisjonelt fordi det bæres av en dronning. Først når flere har samme navn kan man snakke om en tradisjon.


 32. hilde skriver: 21 september, 2012

  ultra nivea

  Madeleines barn blir neppe kongelige. Dessuten er vel ikke Madeleine et kongelig tradisjonelt navn heller.

  Humaniora
  Mye bra i det du skriver.
  Vi lever i 2012 og vi kan ikke ha et kongehus som henger igjen på 1800 -tallet. Kongehusene må følge med i tiden. Avstanden mellom kongehuset og vanlige folk kan ikke bli for stor.
  Selv om man er født med en kongelig tittel er man jo bare et vanlig menneske.


 33. Jacobi skriver: 21 september, 2012

  Det bedste havde måske været, at HL havde sagt mht valget af navnet: ingen kommentarer.
  Men jeg er 100% enig med ham i den udtalelse, han kom med i maj! En sandhed behøver han vel ikke tilgivelse for ?
  Navnet er fransk, og har ingen “rødder” i Sverige, hverken i folket eller kongehuset og lyder mere som et kunstnernavn.
  Estelle er opkaldt efter en indgift amerikaner.
  Ingen traditioner i det navn til en kommende svensk dronning.
  Hvis det betød så meget for familien, kunne det være valgt som navn nr. 2.


 34. Singoalla skriver: 21 september, 2012

  Tur att Carl Philip valt en kvinna med ett namn som är kungligt nog! Så slipper vi åtminstone tjat om det!


 35. Dorthe skriver: 21 september, 2012

  #31/32 hilde
  Hvis man har læst norske kommentarer her igennem et
  stykke tid, så ved man, at man i Norge generelt Ikke går ind
  for kongelige traditioner og synes også, at vi andre skulle
  afskaffe dem i samme takt som i Norge!
  Men hvilke synes du så, at vi skal beholde… udover at have
  et kongehus, der mest minder om en ganske almindelig
  borgerlig overklassefamilie på apanage ???


 36. snickarjohn skriver: 21 september, 2012

  Irena, Visst var han en utmärkt journalist.
  Även jag kunde tycka att han då var lite småsnygg.
  Sedan dess har inte bara utseendet gått utför.

  Sophia, Tråkigt att Du beövt lyssna till tråkiga historiker.
  Jag föredrar dock en med torrt på fötterna
  än en självlärd populärhistoriker.


 37. PBoo skriver: 21 september, 2012

  # 34 Singoalla

  Vad ev. ingifta heter är helt ointressant! Det är den som är tänkt att ta över tronen en dag där åtminstone ett av dennes namn borde ha fått vara ett från den 1000-åriga monarkins historia i Sverige. Men Prinsessan Estelles föräldrar berövade henne och Sverige på detta arv. Egoistiskt och oprofessionellt. HL har väldigt rätt i sak.


 38. Birgitta skriver: 21 september, 2012

  37
  Jag håller med. Herman L har helt rätt i namnvalet. Och det var oförsvarligt att Herman L inte blev inbjuden till dopet. En av flera grodor på dopet. Så får Herman L säga vad han vill för att stryka över det hela, så här i efterhand.


 39. snickarjohn skriver: 21 september, 2012

  Jag har en liten undran till alla Er som är besvikna på de kungligas
  namnval, partnerval, bostadsortsval, hobbyval, klädval och semesterortsval.
  Hur kan Ni ändå älska dem så mycket?


 40. allegra skriver: 21 september, 2012

  Hermans tunga slinter men det hindrar inte att han är oerhört charmig med ett varmt hjärta.Det är klart han blir tagen till nåder igen.


 41. Eva M skriver: 21 september, 2012

  39 snickarjohn trots allt gillar jag många av dina kommentarer. Du har så rätt här. Varför läser dom en kunglig tidning om dom inte gillar kungligt. Jag erkänner jag är royalist men ser ändå nyanserat . Ingen människa är felfri och kungliga är också människor, dock med andra levnadsvillkor än vi “vanliga” medborgare.


 42. matilda skriver: 21 september, 2012

  Bara hon blir lycklig och en god människa vad hon än blir här i livet, spelar det väl ingen större roll vad hon heter. Att välja namn till sitt barn är väl föräldrarnas egen sak? Hon kan alltid byta framaöver om hon inte är nöjd. Jag tycker att Estelle är vackert. Varför är alla så negativa i detta forum?


 43. PBoo skriver: 21 september, 2012

  Att vilja att man hedrar och bevarar en del av Sveriges historia ser inte jag som att vara negativ, utan istället är det positivt att inte förglömma eller ignorera Sveriges historia och därinom även den roll som monarkin har haft och har som bevarande av detta historiska arv samt vara brygga till sin samtid och att stå för en behövlig kontinuitet och opolitisk kraft. Att ställa krav på Hovet och Kungafamiljen gällande deras officiella delar, där val av namn (behöver inte vara tilltalsnamn utan som ett andra namn) till en blivande drottning ingår, det är just att värna om monarkin. Därav H L reaktion. (Hobbies m.m. är däremot ointressanta och oviktiga).


 44. Johannes skriver: 21 september, 2012

  Visst är det en uppenbar överdrift att kalla Lindqvist för “historisk expert”, men utan honom och hans historieprogram under 1990-talet, skulle antagligen färre svenskar ha kontakt med den svenska historien än vad som är fallet i dag.
  Akademiska historiker i all ära, men för många kan det nog vara lättare med ett populärhistoriskt verk som ingång – intressen tenderar ju senare att fördjupas…


 45. Lina skriver: 21 september, 2012

  Men alltså Herman hade stått och förkunnat att Victoria SKULLE döpa sitt barn till något i stil med Eleonora och menade att frågan helt enkelt inte var lönt att diskutera. Sedan gjorde hon inte det och då skämdes Herman. Och så kände han för att kasta ut spaden ur vagnen. Därav hans kommentarer. Samitidigt säger jag inte att han hade fel, men onödigt sagt i läget.


 46. ulrica skriver: 21 september, 2012

  Varför inte Carla Renate Gustava eller Bengta Rikissa Karin Ulvhild Calma May. Kungliga namn alla.


 47. camilla skriver: 22 september, 2012

  Måske har Victoria og Daniel blot set fremad og ikke tilbage … Estelle Bernadotte lyder bedre sammen end Lovisa Ulrika Bernadotte.
  Jeg tror ikke Sverige har monarki, når det bliver hendes tid til at overtage tronen, men det er svært at spå om fremtiden, forstås. 😉


 48. Eva H. skriver: 22 september, 2012

  #46 Ulrica, hugaligen som man säger i norr. Tur att vi har ett modernt kronprinspar, fast Herman kanske blivit glad åt prinsessan Gustava?


 49. PBoo skriver: 22 september, 2012

  # 45, 47 Lina, Camilla

  Alla experter var eniga före namnet avslöjades, att det skulle bli ett namn som bar på kunglig historia och tradition, inte bara HL! I Norge och Nederländerna har man löst det så fiffigt att de blivande drottningarna har fått dubbelnamn, ett är mer “vardagligt” medan det andra är kungligt och bär på en del av dessa länders historia. Varför kunde inte Kronprinsessparet löst det lika finurligt i Sverige? Varför kunde hon inte hetat/kallats för Estelle och sen därefter ett namn från Sveriges 1000-åriga historia av monarki? Margareta (el Margrethe då passar m Estelle), Victora (mor, f.d. D V som anlade Solliden), efter morfar; Carlotta Gustava osv. Fanns många fina val!


 50. Fortfarande Midnattsol skriver: 22 september, 2012

  37 Birgitta
  Att HL inte var bjuden på dopet, han som var Victorias historielärare och allt, men däremot Hellqvist.. Ja, det säger allt var den familjen prioriterar… Jag bygger också mni argumentation på att monarkin i Sverige ska vara en enande symbol, men det är inte en enande symbol när man väljer ett namn på en tronföljare som delar folk i två läger, därför att namnet klipper banden med den svenska historien. det som vi så innerligt behöver, eftersom svenskarna håller på att bli ett historielöst folk.. Det är Victorias uppgift, men den klarade hon inte… Så nej, 39 Snickarjohn, jag älskar inte kungafamiljen längre, för de verkar inte fatta var deras uppdrag är…


 51. Kristina skriver: 22 september, 2012

  Svar till Midnattssol:

  Den dagen Estelle blir drottning kan det mkt väl bli så att ingen reflekterar över namnet. Skulle så vara kan hon kalla sig Silvia. Vi vet ju inte om kungah ens finns kvar då. Chansen att jag får uppleva Victoria, ens för en kortare tid som drottning är tämligen liten, jag o kungen är jämngamla. Hade själv svårt med namnvalet i början, nu tänker jag inte på det.
  Skulle inte bli förvånad om dem får en son att han blir döpt till Folke.


 52. Kristina skriver: 22 september, 2012

  Bra att Victoria kan förlåta, inte alltid det lättaste.


 53. Ingrid Larsson skriver: 22 september, 2012

  Vad är detta att skriva spaltmeter om låt för sjutton var och en bestämma vad man vill sitt barn ska heta. Vi vet nog inte vad namnet Estelle betyder för Viktoria och Daniel. Har DU något släktnamn i din släkt. Skärp er ni som skriver era kommentarer.


 54. ÅlderspensionärSvenskdam.se skriver: 22 september, 2012

  Visst överraskades även jag stort av namnvalet- precis som Herman. Däremot chockades jag av Hermans “grodor” som bara “ploppade” ut ur honom… han som varit så anlitad av kungahuset, men jag förstod honom mkt väl. Lika överraskad blev jag då jag fick veta att namnet faktiskt finns i den svenska almanackan, så det blev massor av överraskningar den dagen. Nåja, inget fel i namnet ESTELLE, men nog måste jag erkänna att även jag väntade mig att åtminstone ett av namnen var “gammalt” kungligt. Hur som helst, det blir nog bra med “Drottning ESTELLE” när det är dags, antar jag.


 55. Sthlm skriver: 23 september, 2012

  Herman Lindqvist kunde givetvis inte dölja sin besvikelse och eftersom han hade möjlighet att framföra sin åsikt i media så tycker jag att hn gjorde rätt som inte hymlade med vad han tyckte. Inte ska han behöva be om ursäkt för detta, underdånighetens tid borde vara förbi.


 56. PBoo skriver: 23 september, 2012

  # 53 Ingrid Larsson

  Nu är Kungafamiljen inte “vem som helst” de har ett ansvar att vara en länk mellan den svenska historien, idag, framtiden. Precis som # 50 Fortfarande Midnattssol mycket bra skriver, KP V visade sig brista i denna uppgift. Personligen har jag svårt för att se att barnet skulle gått under om – utöver namnet Estelle som uppenbarligen är det viktigaste och finaste namn som KP-paret ansåg sig kunna ge sitt förstfödda barn (ev blivande drottning) – det också fått 1 av 5 namn som kungligt barn får ha, och att detta hade haft historisk ankytning till den 1000-åriga monarkin. Har själv släktnamn, härligt att känna historia/nutid/framtid bindas ihop!


 57. Bettina skriver: 28 september, 2012

  Jag tycker att Estelle är ett jättevackert namn. Dessutom tycker jag att det låter majestätiskt.


 58. Gerlinde skriver: 7 januari, 2013

  An einem Namen werden die Royals nicht kaputt gehen.!!

  Estelle ist ein seltener aber schöner Name.Es möchte nicht jeder Ingrid oder Anne ect.heissen.

  Die Eltern haben das Recht, ihr Kind so zu taufen wie sie es möchten.Ausserdem was soll das, die Prinzessin ist getauft.

  Allen ein schönes,friedliches und gesundes 2013.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar