Kronprinsessan Victoria har kul på läktaren…

Kronprinsessan Victoria har kul på läktaren...
Annons

Heja Sverige! Igår hjälpte kronprinsessan Victoria och prins Daniel att heja skidsvenskarna fram till ännu en medalj. Och det gick vilt till på den kungliga läktaren.

I förrgår styrde kronprinsessan Victoria och prins Daniel kosan mot Norge och Oslo för att sitta i publiken vid skid-VM. Kronprinsessparet har ett enormt idrottsintresse och älskar att kolla sport tillsammans.

Annons

Påpälsade

Påpälsade med dunjackor, täckbyxor och gulblå Sverige-halsdukar stod de tillsammans på läktaren. Ivrigt klappade de händerna och skrek och ropade högt, ni kan själva de dem ha kul på bilderna här i reportaget.

Kunglig vänskap

Kronprinsessan Victoria och hennes make var såklart inte de enda kungligheterna på plats. Både det norska kronprinsparet, Mette-Marit och Haakon, Märtha Louise och Ari Behn, det norska kungaparet Harald och Sonja samt danska drottning Margrethe fanns på plats i Norge.
Och nog märktes deras kungliga vänskap alltid!

Sverre Magnus

På vipläktaren småpratade de, skrattade och skojade glatt med varandra. Det märktes inte minst då Daniel skämtsamt, under en av tävlingarna, visade “fingret mot” Mette-Marit och log retsamt.
Vi såg även kronprinsessan Mette-Marits son Marius och den lille prinsen Sverre Magnus på läktaren.

Av Johanna Lejon
Foto: Stella Pictures, IBL och All Over Press

 

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

53 kommentarer till “Kronprinsessan Victoria har kul på läktaren…”

 1. Yvonne skriver: 4 mars, 2011

  Nu är jag förbannad. Denna “närvaro” är inget arbete. För vanliga människor är det ett fritidsnöje. Jag är trött på de kungligas utnyttjande av svenska folket för att tillfredsställa sina egna intressen. Om ni tittar i kalendern så ser ni att kungen och silvia skall vara “närvarande” i 3 dagar. Från början var det 2, men knugen tyckte väl att det var för lite.
  Titta bara på bilderna av dom hur dom njuter av sånt som vanliga människor inte har en chans att göra och som dom skriver in i kalendern och kallar arbete.


 2. Ronja skriver: 4 mars, 2011

  Titta bara på bilderna av dom hur dom njuter av sånt som vanliga människor inte har en chans att göra

  Nu måste jag gråta 🙁


 3. Malin skriver: 4 mars, 2011

  För ett tag sedan klagades det ju på att kungafmialjen aldrig närvarade vid sportevenemang, att de borde åkt både på handbolls-vm (em?) och alpina-vm. Och när de nu är i Norge så är det också fel. kan inte vara lätt att tillfredsställa människor som ser det som en hobby att leta fel. Och som jag skrivit i en annan kommentar; Det är ganska naivt att tro att deras arbete enbart består av de programpunkter som står på hemsidan. Vid varje besök, resa etc. ingår ju förberedelser och sk. kontorsjobb. Och ja, det vet jag för en vän till familjen har under några år arbetat som adjutant och varit med på alla kungens uppdrag och resor.

  Märkligt att det är så få som kan diskutera för- och nackdelar med ett statsskick (alltså inte enskilda personer) utan att ta till gnälltonen och missunnsamheten.


 4. Yvonne skriver: 4 mars, 2011

  #3 Malin
  När jag skall åka på semester så har jag också förberedelser.
  Det skall packas, planeras, ordnas räkningar, blomvattning osv.
  Det är både “förberedelser och kontorsjobb”.
  Och alla deras resor där DOM skall “lära” sig något, vad har VI
  för nytta av dom lärdomarna? Det är ju utbildning för dom personligen och inget annat. Dom sköter inga företag, stiftar inga lagar eller ngt annat där deras “lärdomar” kommer till nytta.


 5. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 4 mars, 2011

  De flesta som är och tittar på VM är absolut alldeles vanliga människor.


 6. Maggan skriver: 4 mars, 2011

  Tycker faktiskt att det hade varit bättre om kungen och Silvia hade åkt till Norge också i stället för Botswana, det kanske kunde gett lite mer hopp om hela Svenska kungafamiljen, eller är det inte tillräckligt med håll i gång med släkten.


 7. Malin skriver: 4 mars, 2011

  Yvonne #4 Hahahaha!!! Din kommentar var ju riktigt rolig! Är du seriös? Och vet du vad, jag tycker ärligt synd om dig om det är så att du måste hitta fel på saker. Måste var rätt jobbigt.

  Du kan ju knappast ha läst det jag skrev. Jag menade deras representationsresor, officiella uppdrag mm. hur det går till när de (eller du, eller någon annan) åker på privat semester struntar jag fullständigt i. Och som jag sa, jag har både sett och hört från hovadjutant hur deras arbete går till, både ute i det officiella och “kontorsjobbet”. Ja, att besöka ett sportevenemang är ju inte riktigt samma sak, men det kan väl knappast vara någon nyhet att kungafamiljen ibland även gör sådana saker? Tycker du det är lika upprörande att de norska och danska kungligheterna är där och ha trevligt?

  Jag tror att du bara vill provocera lite och är på grinhumör… 😉 Upp med humöret istället och trevlig helg! 🙂


 8. Kristine, Oslo skriver: 4 mars, 2011

  Det er en helt vanlig og normal aktivitet for de fleste kongehus å være til stede ved internasjonale sportsarrangementer. De skal jo heie frem sine egne jenter og gutter blant utøverne, som også representerer sin nasjon med større eller mindre hell.

  Om de samtidig får være sammen med sine kolleger og slektninger i de ande kongehus i avslappede situasjoner, er da bare meget hyggelig (=trevligt).

  PS!
  Dette peket fra Northug på herrestafetten tykte jeg meget dårlig om. Fy på ham. Bjørn Dæhli snudde seg og gikk baklengs inn i mål en gang. Men ikke som et pek mot medkonkurrentene, men som en triumf for seg selv. Men da fikk han offentlig reprimande i norsk TV, av sin egen far, Dæhlie senior, som syntes det var en meget uverdig opptreden.


 9. Yvonne skriver: 4 mars, 2011

  #Malin
  Du skriver rätt ofta att det är synd om folk som har åsikter emot kungahuset, eller hur? Hur kommer det sig att du är så rojalistisk?
  Ja, jag tycker att det är lika upprörande att norska och danska hovet är där och kallar det arbete. Jag hade inte haft ett skit emot det om dom skrivit semester i kalendern och bekostat det själva.
  Hur insatt är du i Sveriges ekonomi och handel, kan du avgöra om dom är en tillgång eller inte?
  Ja, jag är seriös! Det är därför jag börjar få nog av att se deras
  tramsiga uppgifter som kallas arbete.
  Är du seriös? Jag tycker du verkar vara väldigt ensidig och inte han ngn kapacitet att ifrågasätta saker och ting. Du sväljer allt med hull och hår för att få sitta och titta på gulliga bilder av kungahuset.


 10. Yvonne skriver: 4 mars, 2011

  Ber danska kungahuset om ursäkt, drottning Margrethes “närvaro” står inte i kalendern. Norska kungahusets “närvaro” har ett visst berättigande eftersom dom är
  värdland . Vårt kungahus skall ta efter danmark och inte sätta upp det som arbete i kalendern.


 11. Vinter skriver: 4 mars, 2011

  Jag vidhåller att någon från den svenska kungafamiljen absolut borde varit på plats när Sverige stod som värdland för VM i handboll. Då fanns bara den danska kungafamiljen på plats.
  Men nu är det skidor som gäller och att kronprinsessan Victoria finns på plats i Norge är härligt. De aktiva uppskattar säkert detta.


 12. elsa_67 skriver: 4 mars, 2011

  Skriv sportlov i kalendern då hade alla svenskar vetat vad det innebar. Att kungafamiljen sedan är och tittar på VM i Norge är väl bra att de syns i vimlet. Vore kul att se dem i skidspåret också. De behöver inte ha logikostnader när de bor hos släkten samma med oss.
  När de har statusen kungligheter krävs det ganske att tänka på vad man gör trots den fria tiden. Fuck you som Daniel gjorde hör inte till vad gemene man sysslar med, borde kanske tänka sig för lite.


 13. hilde skriver: 4 mars, 2011

  Bra skrevet Malin og Demba.


 14. Ki, Norge skriver: 4 mars, 2011

  Og Prins Daniel viste fingeren til Kronprinsesse Mette-Marit!!

  Hvor gammel er Prins Daniel nå igjen? Jeg har alltid hatt respekt for denne mannen og hans måte å omgår folk på. Men en mann på 37 år viser vanligvis ikke fingeren, i alle fall ikke når man er kongelig og vet man har fullt av pressefolk rundt som er litt interessert i tilskuere og ikke bare i sportsutøvere. Dette skulle sikkert være morsomt, men det ble bare barnslig og patetisk. Godt å se at Kronprinsessen og Prinsen ler av dette etterpå.

  http://www.abcnyheter.no/nyheter/110304/daniel-viste-fingern-i-kollen


 15. Lotten skriver: 4 mars, 2011

  De får väl roa sig, så länge Sverige har ett kungahus ska de väl synas… Men de där skidmössorna och halsdukarna är kriminellt fula! Kolla på norska kungafamiljens utstyrsel, och ta efter nästa gång!


 16. nea skriver: 4 mars, 2011

  #4 🙂 det var en riktigt bra kommentar….. Kanske malin som verkar tycka annorlunda kan delge oss allt kontorsjobb som utförs av de knugliga i samband med skid-vm…..?


 17. Fundersam skriver: 4 mars, 2011

  De syrliga kommentarerna som handlar om de svenska kungligheternas närvaro vid skid VM i Norge verkar präglade av att kungen begärt mer “anslag”. Svårt att förstå kungens och hovets utspel. De skyller till stor del på kronprinsessparet och visst blir man fundersam över varför man gör detta.


 18. Vicki skriver: 5 mars, 2011

  Jag tycker det verkar som om ingen av ER, M och Y förstår riktigt vad den andra pratar om !?


 19. Helena skriver: 5 mars, 2011

  Vickans mössa var den fulaste jag sett i år… Då var os mössan mycket finare,


 20. Christina Helsinki skriver: 5 mars, 2011

  Victoria är som vanligt, ursnygg.


 21. Christina Helsinki skriver: 5 mars, 2011

  Studerade bilden,

  Min farmor, förklarade i god tid, sätt handen för munnen när du jespar. Inte orkar Drottningen M. eller Sonja längre festkvällar.


 22. Malin skriver: 5 mars, 2011

  Ojoj, lugn i stormen nu. Jag har aldrig påstått att det är synd om folk som är emot monarkin. Tvärtom har jag flera gånger sagt att jag tycker debatten monarki vs republik är en bra debatt och att jag personligen ser fördelar med bådadera. Vi kanske skulle tjäna på att ha republik, kanske inte, jag vet inte. Det jag sa var att jag tycker synd om folk som alltid verkar leta fel och som titt som tätt verkar lägga energi på att bli upprörda, och då menar jag i allmänhet inte bara när det gäller kungahuset. Men det är ju det som diskuteras på just denna sida.

  Vem säger att jag är “så rojalistisk” eller “sväljer allt med hull och hår”? Bara för att jag inte letar fel och är negativ?

  Ja, en vän till min familj har arbetat som hovadjutant. Huruvida vi tjänar på monarkin eller inte vet jag inte och säger inget om. Det jag sa var att det är ganska naivt att tro att de endast jobbar med de uppdrag som står i kalendern, utan att det är mycket jobb innan och bakom kulisserna. Och som jag redan skrivit, nej skid-vm är förmodligen inte en sån resa som kräver något arbete innan, men det är ju knappast heller någon nyhet att kungligheterna ibland besöker större sportevenemang.

  Om man sen är emot monarki som statsskick så säger jag absolut inget om det. Var en får tycka som den vill. Förstår bara inte varför många har så hätsk ton på nätet i allmänhet. Vad hjälper det? Men gör det ni om ni om det roar er, själv kommer jag aldrig ställa mig bakom sånt, oavsett vad jag tycker. Och Yvonne, om du är seriös så ber jag om ursäkt, du har självklart rätt till din åsikt, även om jag varken delar den eller din aggressiva ton. vad gäller Nea #16 så är du bara barnslig, DÄR tror jag iaf inte du är seriös.

  Trevlig helg! 🙂


 23. kerstin skriver: 5 mars, 2011

  Och vad skulle en svensk presidents uggifter vara, om man tänker lite konstruktivt. Jag föreställer mig att han eller hon skulle ha ungefär samma agenda som kungen har nu. Alltså bl.a. närvara vid stora idrottsevenemang, som OS,VM,EM där svenska idrottsmän deltar. Undrar om det inte kommer att gnällas lika mycket på vad presidenten gör eller inte gör. Vore roligt som omväxling med konstruktiva förslag på hur en svensk republik skulle se ut. Vad det gäller att halsduken och mössan dom bär är fula, så är det säkert samma som det svenska skidlandslaget bär!


 24. ebbalin skriver: 5 mars, 2011

  #21 vad då gäspar, har Du aldrig sett hur det ser ut när man i en spännande tävlings slutskede ropar och hejar, det går inte med stängd mun…..


 25. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 5 mars, 2011

  Men oj,oj,så prins Daniel klantade sig!Hi,hi,tål dom inte lite skoj när han hytte med fingret.Ni får ursäkta,det är löjligt att skriva att han klantade till det!Prins Daniel har nog långt kvar att gå i prinsskolan!Heja Daniel!


 26. Missie skriver: 5 mars, 2011

  Sonja og Margrethe gjesper ikke ikke, de heier på løperne !


 27. nea skriver: 5 mars, 2011

  Malin, kalla mig inte barnslig och sluta också för övrigt upp med att kalla alla andra skällsord. Varenda en människa som har annan åsikt än du får en känga av dig – och, nej, det handlar inte om att hitta fel utan att ifrågasätta saker och ting på ett lite tillspetsat/humoristiskt sätt. Försök snälla människa förstå detta!

  Du verkar ha stora problem med att förstå dold humor/ironi i kommentarer. För att ta till samma vapen som du brukar göra skulle jag kunna säga att du (och de andra sk. rojalisterna här) antagligen är en fruktansvärt ensam/sorglig/tråkig etc.etc. person som inte uppfattar sådana nyanser i skrift…..??? Men det tänker jag inte säga.


 28. miayahoo.se skriver: 5 mars, 2011

  Vad vulgärt att ge fingret i representations sammanhang.Det gör man inte på skoj ens.Att Vickan skrattar hysterisk är att rädda situationen och honom. Mette Marit ser förvånade ut bara.
  Daniel kanske börja bli uttråkad och börja tar sig friheter?


 29. Jessica skriver: 5 mars, 2011

  Daniel gör en fuck you-gest ‘på skämt’.

  Fingret är en ökänd gest världen över. Den har använts som
  grövsta förolämpning i över 2000 år och anses vara den mest ohyfsade och vulgära pga att långfingret utgör en fallossymbol i gesten.

  Hur i h-e är grabben funtad?
  Man skäms ögonen ur sig;
  på hans, den svenska kungafamiljen och det svenska folkets vägnar.
  Dels att rikta fingret mot en dam – Norges kronprinsessa – och därtill när hennes små barn är närvarande.
  Vilket föredöme och framtida hopp vi har fått i fjällan Victoria´s make, fjollan från Ockelbo.
  Privat eller inte – så gör ingen någorlunda uppfostrad vuxen man.

  Daniel har inte ens varit prins i ett år och borde vara mer vaksam på sitt uppträdande, men det hör väl till ännu ett av alla de oförmågor han är så rik på.

  Håller verkligen med Mikael Bindefeld när han kommenterade den dåvarande förlovningen av prinsessan Madeleine och Jonas Bergström (även om den senare slogs upp);
  -Gratulerar till ett oerhört väl genomtänkt val av livspartner,
  ….ja… kanske till skillnad från vissa andra.. (skratt).


 30. kismet skriver: 5 mars, 2011

  Nämen gott folt, vaddå roar sig, de arbetar ju….


 31. kismet skriver: 5 mars, 2011

  förlåt, folk ska det vara.


 32. Vicki skriver: 5 mars, 2011

  Christina Helsinki: Vad menar Du ? Jespar ? de hejar väl, man håller väl inte handen för mun när man skriker hejarop ?
  Annars vilken bild har du studerat?


 33. Malin skriver: 5 mars, 2011

  Nea, det är ju tråkigt om du uppfattar mig som inskränkt. Men om du läser vad jag skrev i senaste kommentaren så säger jag också att jag tycker alla har rätt till sin åsikt, både vad gäller statsskicket och allt annat. Det enda jag ifrågasatte var elaka kommentarer. Konstruktiv kritik och olika åsikter har jag aldrig satt mig emot. Vad gäller mig personligen så är jag varken rojalist eller republikan, och om du undrar vad jag är för typ privat så kan jag säga att jag är 29 år, trebarnsmamma, har ett jobb jag trivs med, en sambo jag älskar och fina vänner. Alltså varken ensam eller sorgsen, vilket jag inte antytt att någon annan är heller.

  Om det nu är så jag missuppfattat ironi/skämt så får jag stå för det, och då ska jag tänka på det i fortsättningen. Men om du nu tycker att det jag säger är så taskigt och inskränkt så är ju inte din kommentar till mig (#16) heller så trevlig utan mest nedvärderande mot det jag skrev tidigare.


 34. Ronja skriver: 5 mars, 2011

  Du verkar ha stora problem med att förstå dold humor/ironi i kommentarer.

  Nea sweetheart…tycker du, att du har humor???


 35. Charlotte skriver: 5 mars, 2011

  #29
  Bra rutet Jessica!
  Men vad hade vi att vänta oss av denna mesallians?


 36. Irene Björkeroth skriver: 5 mars, 2011

  ja, det är verkligen fult att visa finger till en annan kunglighet, en kvinna dessutom och om hon hade sina barn med sig är det absolut oförlåtligt, såg ni Haakon göra det mot Viktoria? never!
  här visar Daniel en sida som många förvånas över!
  en katt bland hermeliner brukar det kallas…..
  är det inte nog med dåligt uppförande i kungafamiljen?


 37. Emma skriver: 5 mars, 2011

  Synnerligen ful gest i det offentliga. Nog behöver han utbildning, prins Daniel från Ockelbo. Annars är det sådant där man lär sina barn att inte göra.


 38. Netaadika.bloggspace.se skriver: 5 mars, 2011

  29 Jessica !! Tack för ett intelligent inlägg….javisst kan man undra hur grabben är funtad, det här blir ännu värre än väntat !!


 39. lilith skriver: 5 mars, 2011

  Visst är hon vacker, vår kronprinsessa? Och visst har prins Daniel den stil och värdighet som ger vårt land respekt? Jag ser fram emot de avkommor som blir resultatet av denna fullkomliga förening.

  Det är klart att grabben behöver miljoner för att utbildas, och jag antar att ett utbildningspaket även snickras ihop till lilla fröken Sofia. Då höjer vi naturligtvis apanaget igen!

  Om några republikaner motsätter sig detta, kanske vi kan erbjuda de behövande en coach, staten har ju godkänt många prima coacher som kan erbjuda det omöjliga till sådana som dig och mig, dvs sådana som Daniel och Sofia.


 40. chris skriver: 6 mars, 2011

  visst jag håller med- detta kan inte kallas arbete- det är släktträff, men detta hackande på Daniel är det konstruktivt? eller bara koleriskt. Och en sak till Är mette-marit i högre rang än daniel? Detta finger har jag inte sett… men i vilken sandlåda bökar ni omkring som skriver detta? Jag håller som sagt med jobb är det inte att åka och titta på skidåkning men det mesta annat som kommenteras är bara för larvigt och rena natta.


 41. Christina Helsinki skriver: 6 mars, 2011

  #32

  Kan inte förstå varför jag skrivit gäspa som jespa. Kortslutning, här. Tack för er finkänslighet.

  I en viss ålder kan det se en aning löjligt ut då man hejar.


 42. Julia skriver: 6 mars, 2011

  “Up your´s” är en ful gest som i USA är straffbar. Att Daniel visar Norges kronprinsessa fulfingret är nästan ofattbart. Någon skrev att han dessutom vid något tillfälle nypt Danmarks kronprinsessa i rumpan. Har han slagit vad med någon?


 43. nea skriver: 6 mars, 2011

  Jo du Ronja, tex. tycker jag att det är jätte humoristiskt att kalla denna släktträff i idrottens tecken för hårt arbete….


 44. Kristine, Oslo skriver: 6 mars, 2011

  Ingen her i Norge tar denne fingeren så alvorlig.

  Alle som klager på Victorias mössa bør rette klagemålet til dem som har designet den svenske VM-utstyrselen. Både de svenske og de norske kongelige bærer de offisielle VM-klærne for sine respektive land.

  Jeg synes de blå-gule er fine. Margrethe har tatt fram sin norske lusekofte i danske farger. Hip-hip – hurra!


 45. Beatrice skriver: 6 mars, 2011

  Julia nr 42,

  Det stämmer att Daniel ‘vänskapligt’ klappade danska kronprinsessan Mary på stjärten – det var vid FN Barnkonventionens 20-års jubileum i Stockholm i december 2009.

  Link (dra nedåt på sidan);

  http://kvp.expressen.se/nyheter/1.1817154/daniel-westling-klappade-prinsessan-mary-pa-rumpan


 46. Fundersam skriver: 6 mars, 2011

  #45
  Så pinsamt för kronprinsessan och nog ser hon besvärad ut, men hon bör ju veta hur han är efter alla år tillsammans med honom. Han har ju ord om sig att vara väldigt fysisk, men jag tycker nog att kronprinsessan bör sluta skratta åt hans fadäser,
  som t ex när han tramsade med MM.


 47. irene björkeroth skriver: 7 mars, 2011

  #45….har inte sett denna bild förut, detta är ju bedrövlligt!
  vill han visa att han minsann är en “riktig karl” från Ockelbo?
  bra att pressen är framme och dokumenterar, nu vet de att de nog
  kan få utdelning framöver……


 48. Magdalena skriver: 7 mars, 2011

  De kongelige har i dag først og fremst symbolsk verdi. De fremste symboler for sitt land. Da må det å delta på ski – VM i nordiske grener absolutt være en selvklar arbeidsoppgave.

  Jeg ser i prinsippet ingen forskjell på å delta på Nobel – utdelingen enn å delta under prestasjonene på idrettsbanen.

  At de kongelige i tillegg kan få lov til å vise glede, temperament og innlevelse,- er da befriende herlig for oss andre.

  Å se sin konge med skidress og topplue, Dronning Margrethe med skigenser og knickers, og de unge kongelige i uformelle klær, – uten styling til det ugjenkjennelige.

  Det er jo dette som i allefall i Norge gjør at vi elsker vår kongefamilie.

  Også dere kritikere av Daniel! I et løssluppet øyeblikk av skjemt mellom gode venner ble han avslørt av et kamera. Hvorfor gjøre dette til noe mer og verre enn det var?

  Dere kritikere er som sultne ulver som bare sitter og venter på å kaste dere over denne uskyldige “killen från Ockelbo”.

  Vent med skytset til det blir noe alvorlig å kaste seg over.

  Og #29 Jessica,- din sammenligning / referanse mellom Daniel og Jonas B er patetisk!

  Der Daniel bare viser fingeren, – tar Jonas den helt ut i nærkontakt med norske Tora og en kollega !!!!!


 49. Cecilia skriver: 7 mars, 2011

  Men herregud vad ni klagar. Att visa fingret är inte alltid fult utan faktiskt även ett skämt. Ni vet väl inte vad dom pratade om… eller förresten verkar ni ju veta allting! Daniel har också fått fingret från en av de norska tidigare… vilket också var på skämt.
  Nej, det börjar snart bli dags att ta bort den här funktionen att man ska kunna kommentera hur som helst.


 50. Ina skriver: 7 mars, 2011

  @49…”kommentera hur som helst”…Visst är det för bedrövligt, ingen ordning alls på folket längre, så kan vi ju verkligen inte ha det 😀


 51. elisabet gustafssonelisabet-gustafsson.bloggain.se skriver: 9 mars, 2011

  Undrar bara har Viktoria slutat med pälsbolls mössa nu?
  Och tar den mer sportigare stilen??


 52. elisabet gustafssonelisabet-gustafsson.bloggain.se skriver: 9 mars, 2011

  Undrar bara har Viktoria slutat med pälstofs mössa
  Och tar den mer sportigare stilen??


 53. Helena skriver: 11 mars, 2011

  Håller med neta och de andra hur i helsefyr är grabben funtad bara för han blev prins så betyder det andra saker än att visa fingret åt MM barnsligt sådant gjorde man på lågstadiet men så är han ju som han är DUM,


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar