Prova PLUS!
Klicka här för att skapa ditt konto och få obegränsad tillgång till en sluten värld. Första månaden gratis!

Kronprinsessan Victoria och Daniel firar fem år av lycka

Annons
Kronprinsessan kände sig säker på Daniel efter bara några få månader tillsammans.

Kronprinsessan kände sig säker på Daniel efter bara några få månader tillsammans.

Den här våren är det precis fem år sedan kronprinsessan Victoria och Daniel Westling möttes. Och nu hoppas alla att fem år av lycka ska räcka för att få dem att ta nästa steg – förlovning!

För varje år som har gått har kronprinsessan och hennes drömprins, Daniel Westling, blivit säkrare på sitt förhållande.
Deras kärlek har dock inte alltid varit enkel: Victoria har fått försvara sitt val och inte alla är förtjusta i att hon har valt en man av folket. Daniel å sin sida har tagit steget ut i en helt okänd värld och har varit tvungen att lära sig allt från vett och hovetikett till att konversera kungligheter.
Men trots svårigheterna, eller kanske tack vare dem, har kärleken mellan Victoria och Daniel bara blivit starkare. De har så mycket gemensamt att de kan prata i timmar.
– Jag har sett dem sitta i Daniels kök med varsin kopp te många sena kvällar, berättar en av hans närboende.
Första kyssen inför “publik”, på Caroline Kreugers 25-årsfest den 11 juli 2002, kom inte som en överraskning för den innersta kretsen.

Victoria var säker på Daniel

Mötet på Master Training, med gymägaren Daniel, blev början till något stort. Victoria valde Daniel för livet – redan efter ett par månaders romans. Det sägs till och med att det var kronprinsessan Victoria som först bjöd ut Daniel på bio.
I november samma år bjöds Daniel med när Victorias bästa vänner Karl Johan Persson och Leonie Gillberg gifte sig i Seglora kyrka. Strategin var enkel – ligg lågt.
En taktik som Daniel förfinat, alltmer ju längre tiden gått!
– Det är inte lätt att vara tillsammans med mig. Det är inte helt lätt att vara en privatperson och plötsligt hamna i blickfånget, sa Victoria i en intervju med TV 4 för ett par år sedan.
I slutet av 2006 skedde sedan det som vi alla väntat på. För första gången visade sig Daniel offentligt under ett av Victorias representationsuppdrag. Det var en stor och viktig händelse som var noga planerad. Under en festhögmässa i Storkyrkan satt Daniel på andra bänk och tittade stolt på sin flickvän.
Daniel slussas alltmer in i Victorias liv. En liten bit i taget ska han presenteras för svenska folket.
Nu hoppas alla att fem år av lycka ska räcka för att få Daniel och Victoria att ta nästa steg – förlovning!

Av Jenny Alexandersson

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Annons

Laddar