Kronprinsessan Victoria och prins Daniel charmar finländarna

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel charmar finländarna
Annons

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har nu anlänt till Finland och där träffat president Tarja Halonen som välkomnade dem till Talludden.

– Det känns jättefint att ha Victoria och Daniel här, sa president Tarja Halonen då hon på måndagsmorgonen hälsade kronprinsessparet välkomna till Finland och presidentbostaden Talludden i Helsingfors.

Annons

Rockstjärnor

Och uppståndelsen i vårt östra grannland är minst sagt enorm. Victoria och Daniel tas emot som rockstjärnor och tidningarna fylls av extrabilagor, bildreportage och åtskilliga spaltmetrar om vårt kronprinsesspar.

På resande fot

– Vi här i Finland älskar Sverige. Och vi älskar er, konstaterade president Halonen.
Victorias och Daniels schema under det två dagar långa Finlandsbesöket är hektiskt – som alltid då de är på resande fot. Säkert kändes det därför skönt att inleda vistelsen tillsammans med det avspända och gemytliga paret Halonen i deras hem.

Morgonkaffe

Efter att Victoria och Daniel tillsammans med Tarja Halonen och hennes make Pentti Arajärvi hälsat på pressen lotsades de vidare till de privata delarna av Talludden.
– Nu ska vi ha morgonkaffe tillsammans med våra två katter, log Tarja Halonen.

Vårt utsända team i Finland, Camilla Spjuth-Palve och Charles Hammarsten.

Av Camilla Spjuth-Palve
Foto: Charles Hammarsten

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

31 kommentarer till “Kronprinsessan Victoria och prins Daniel charmar finländarna”

 1. Stig A L.gmail.com skriver: 1 november, 2010

  Synd att Daniel håller kvar det där leendet som ser ut som att han stoppat in tandborsten på tvären och glömt bort den.


 2. Stig A L.gmail.com skriver: 1 november, 2010

  Daniels slips måste vara världsrekord i längd ( Bild 2 )
  Det ser ju nästan ut som om Daniel dansar ballongdansen ?


 3. Nina skriver: 1 november, 2010

  Presidentparet heter nog inte Halonen utan presidentens make heter Pentti Arajärvi.


 4. Guri Malla skriver: 1 november, 2010

  Hvordan kan man påstå at Daniel sjarmerer…?? Det er svært sjelden å se ham på bilder hvor han
  1) ikke holder hendene sammen foran sine kronjuveler
  2) viser tenner i et smil

  Men vi gir han litt tid! God tur til Finland!


 5. Marie skriver: 1 november, 2010

  Det var ett fasligt resande på dom två…Knappt nån idé att ta nya bilder. De ser samma ut på alla. 😉


 6. Maggan skriver: 1 november, 2010

  Ja Victoria o Daniel gör ett bra jobb och jag kan mycket väl tänka mig att Tarja och hennes make är ett trevligt par, så där vilade nog inga ledsamheter.


 7. Johanna skriver: 1 november, 2010

  #2 Det är ingen slips, det är ett dörrhantag


 8. Emma skriver: 1 november, 2010

  Victoria ler alltid med hjärtat – det är ett naturligt leende – hon ser verkligen glad ut.


 9. Sollan skriver: 1 november, 2010

  Ni kan komma med vilka elaka kommentarer som helst om Kronprinsessan och Prins Daniel, här i Finland älskar vi dem. Vi är inga östermalmssnobbar. Victoria och Daniel gör ett fantastiskt fint jobb, var stolta över dem svenskar.


 10. BEN skriver: 1 november, 2010

  Kronprinsessan Victoria är beundransvärd. Hon strålar och ler varmt mot människor hon möter. Prins Daniel verkar stel och sammanbiten på bilderna som har visats från Finland. Ingen av dem ser ut att våga röra vid varandra.


 11. Lydia skriver: 1 november, 2010

  Är det sommar i Finland? Vit kortärmad klänning vintertid, där har du något att bita i BEN, men det kanske bara gäller festklänningar. Varför har hon inte åtminstonde en kappa på sig?

  #2 Stig A L Smile!


 12. Marie skriver: 1 november, 2010

  #10 de har kansje läst kommentarerna här;)


 13. Victoriavän skriver: 1 november, 2010

  Jag blir varm om hjärtat när jag möter Kronprinsessans varma
  leende.Fantastiskt fin kombination av folklighet och värdighet
  i hennes representation.
  Gott att hon har Daniel vid sin sida.
  Alla ev. gnällmånsar och kritiker talar ju mot bättre vetande i de småsinta kommentarer som dyker upp emellanåt.
  Det kostar inget att sitta på åsådarplats och ondgöra sig över detaljer.Tacka vet jag dem som gör jobbet och gör sitt bästa.


 14. Maria skriver: 1 november, 2010

  Jag tycker att kronprinsessparet gör ett fantastiskt jobb! Ni svenskar borde verkligen vara mer stolta över dem. Ni vet inte vad ni har. Jag som finlandssvensk kan säga att ett populärt kronprinsesspar ger en mycket bättre bild av landet än ett vanligt presidentpar! Var stolta!!


 15. Pian skriver: 1 november, 2010

  Så glada vi finländare är över att få Viktoria och Daniel till Finland. Det är verkligen hysteri! Många av oss tittade på bröllopet, firade med skumppa, kaka och tårar. Och kärleken verkligen lyser om dem! Vilken utstrålning kronprinsessan och hennes prins har. Ni svenskar måste vara stolta över dem! Vi i Finland har ingen prinsessa -tyvärr, men vi tycker Viktoria är även “vår” prinsessa. Vi märker att kronprinsessan tar sitt “arbete” på allvar, är spontan och ivrig att lära sig nytt. Lyssnar. Hon kommer att bli en bra drottning! Lycka till i framtiden och tack för att vi får låna er för några dagar!


 16. Annica skriver: 1 november, 2010

  # 9 Sollan.

  Precis! Finländarna är ett folk som med hårt arbete jobbat sig fram från 1950-talets efterkrigstida missär till nu ett land med en av de högsta levnadsstandaren i världe. Som jag tidigare sa, älskas Victoria så mycket för att hon sin kungliga börd till trots är smart, flitig och jordnära. Daniel beundras minst lika mycket – han har med två toma händer och rejält arbete byggt upp en fin gymverksamhet, dit han som bekant fick kungabarnen som kunder. Inga ärvda pengar och bortskämd stureplansadel.
  Och killen gör vår älskade “grannflicka” lycklig. Vi har aldrig förstått svenskarnas (och kanske kungahusets) motvilja mot Daniel – den konstiga indelningen i “bättre” folk.

  Men vi undrade om inte Victoria frös i sin ljusa sommarklänning. Det var ruggigt kallt.


 17. caterine skriver: 1 november, 2010

  Ingen slips, ett dörrhandtag, he he, och glömt tandborsten på tvären, ni kan då hitta på. Men klänningen var snygg, men man blir lite trött på det eviga leendet hos Victoria, SÅ kul är det ändå inte. Eller?


 18. Josephine skriver: 1 november, 2010

  Tack, Stig A L!

  Vilken rolig och inte minst träffande beskrivning (nr 1) som gav upphov till ett gott skratt, trots att jag haft en hemsk dag!
  Ljuvligt! 😀


 19. Måntand skriver: 1 november, 2010

  # 2: HAHAHAHA en slips? Var du seriös där? Jag tycker inte den ser längre ut än den brukar. Det är ett dörrhandtag som du ser om du kolla lite noggrannare.

  Daniel gör ett kanonjobb, sluta klanka ner på han! (ni som gör det) Jag fattar inte vad ni får ut av det? Han går hem hos alla andra än hos er verker det som.

  Och kollar ni videoklipp från deras resa så rör dom visst vid varann. Dom är inte tonåringar som jämt måste pussas och hålla på. Dom beter sig som dom ska, som mogna representanter för Sverige.


 20. Måntand skriver: 1 november, 2010

  Ibland skäms man för att vara svensk. Tur man är halvfinne då!


 21. Maria skriver: 1 november, 2010

  Kan tala om att de som kommenterar här inte representerar svenska folket.Jag har aldrig hört någon jag känner talat illa om Daniel och Victoria på något sätt.Tvärtom är de omtyckta.Det känns tråkigt om ni i grannländerna,tror att folk i gemen är så negativa.Även de som inte gillar monarki,brukar inte ha något negativt att säga om Victoria.


 22. Netaadika.bloggspace.se skriver: 2 november, 2010

  # 1. Stig AL !
  Den var bra !! Vilken träffsäker observation… 😀


 23. Anita Kuusela skriver: 2 november, 2010

  Tycker att dem gör ett bra jobb, nu har Victoria med sig Daniel som är ett stort stöd för henne. Dem är så söta mot varann och döljer inte sin kärlek för varann heller, det skall dem fortsätta med samt att det är bara gulligt. Är en stor beundrare av både Victoria och Daniel.


 24. BEN skriver: 2 november, 2010

  #11 Lydia
  Här förmodar jag att vi har samma uppfattning.
  Jag reagerade både på färgvalet och modellen på klänningen, men också på att kronprinsessan valde att gå utan ytterplagg i november.

  #21Maria
  Delar helt din uppfattning.


 25. ATL skriver: 2 november, 2010

  Om Ni tittat pa alla bilder sa hade kronprinsessan en svart kappa over klanningen. Vad ar det for fel pa vintervitt????? Klanningen ar snygg, men ar det sa att ni all sma svenskar vet battre an hovet, sa skriv till dem och tala om for dem hur klader och uppforande skall vara for att tillfredstalla det lilla svenska folket. You are a bunch of know-it-alls. Kanske kronprinsesan tog av sig kappan for en liten stund. Var glada over att ni har ett sa representativt par som kronprinsesspareta och glom inte kungaparet.


 26. Linda skriver: 2 november, 2010

  Kronprinsessan Victorias och Prins Daniels äkta kärlek är det största som hänt den kungliga världen. Vi blir varma allihopa när vi ser dom -hoppas kärleken kröns med liten knodd snart 😀


 27. Aino skriver: 2 november, 2010

  Prins Daniel är den bästa förebilden för män som han stöttar sin Prinsessa och klär sej snyggt. Prinsen har fått en fin uppfostran det märks! Visst är man stolt över det här paret..


 28. Inger K skriver: 3 november, 2010

  #25 och 26# Man blir glad i hela själen av att se de här båda, kärleken fullständigt strålar ut ifrån dem. Ingen varken rojalist eller republikan kan låta bli att berörd!


 29. Inger K skriver: 3 november, 2010

  Redaktionen, man kanske ska kolla elaka kommentarer!! Det måste ha att göra med min logga antar jag, för varje gång jag går in här och skriver något så granskas jag. Lyser loggan rött???


  1. agnetasvenskdam.se skriver: 4 november, 2010

   Alla svar granskar numera, ingen undantagen. Sedan lägger vi upp dem allt eftersom,
   vänlig hälsning
   webbredaktör
   Agneta Nisbeth


 30. beundrare skriver: 6 november, 2010

  Jag var på plats i Helsingfors och såg kronprisessan live, kan vittna om att den vita klänningen var supersnygg och passade perfekt för dagens vardagliga besöket i skolan mm. Victoria lyckades under hela besöket trolla fram exakt rätta plagg för varje tillfälle på ett beundrandsvärt sätt, det fanns en perfekt outfit för varje väder och situation. tio poäng!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar