Kronprinsessan Victoria smäller högt…

Kronprinsessan Victoria smäller högt...
Annons

Kronprinsessan Victoria startade sjukhusbygget i Solna.
Kronprinsessan Victoria startade sjukhusbygget i Solna.

Kronprinsessan smäller verkligen högt!
Kronprinsessan smäller verkligen högt!

Kronprinsessan Victoria har tagit precis tagit det första spadtaget för det Nya Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. Det hela slutade med en smäll!

Kronprinsessan gav sig under fredagseftermiddagen ut i höstsolen för att starta processen för bygget av Nya Karolinska Solna Universitetssjukhus. Det blev inte bara det första traditionella spadtaget för kronprinsessan, hon fick istället äran att sätta igång det stora bygget med en en ljudlig smäll.

Annons

Tårta

Dagen började med ett tårtkalas och en utställning om Nya Karolinska Solna i Sjukhusparken redan på förmiddagen. Sedan var det dags för ett seminarium om framtidens sjukvård och efter det startade den officiella ceremonin, precis intill byggområdet.

Tänt var det här!
Tänt var det här!

Klart år 2017

På det nya sjukhusets hemsida kan man läsa följande: “Nya Karolinska Solna (NKS) blir ett helt nytt och toppmodernt universitetssjukhus med uppgift att bedriva högspecialiserad och specialiserad sjukvård samt forskning och utbildning”. Man berättar också att det nya universitetssjukhuset planerar att öppna i december 2015 och vara helt klart 2017.

Läs även:

Av Agneta Nisbeth
Foto: Charles Hammarsten


Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

36 kommentarer till “Kronprinsessan Victoria smäller högt…”

 1. Ulla-Bella skriver: 3 september, 2010

  Va, har ingen kommenterat ännu? Är det inte fel på klänningen, frisyren eller något något annat denna dag? Skämt åsido, ett viktigt projekt har startat och jag hoppas att det blir Sveriges bästa när det är klart.


 2. Marie skriver: 3 september, 2010

  Victoria skrattar åt ALLT. Alltid..


 3. Ulla-Bella skriver: 3 september, 2010

  Marie 2. Precis vad jag menade. Är hon inte glad så är hon sur eller ledsen. Det finns alltid något som ska kommenteras negativt. Hoppa in i rollen som kronprinsessa och försök att anpassa dig till hennes liv. Jag lovar dig att du bryter ihop inom en vecka.


 4. Ellinor skriver: 3 september, 2010

  Hva er feil med å smile og være glad ???
  Victoria er vakker og engasjert, uansett alle sure kritikker…


 5. chris skriver: 3 september, 2010

  jag ska försöka starta ett nytt tänk- och tänk vad man kan skratta åt att det alltid finns en skock som kommenterar negativt- tacksam är jag att slippa ingå i negativa familjen. Marie var den första men sista? knappast…


 6. MarieSkratt skriver: 3 september, 2010

  Jag tror inte att hon skrattar åt allt som visas. Det är så fruktansvärt fajk. Hon är som en barbiedocka!!!


 7. Helen skriver: 3 september, 2010

  Om man nu ogillar kritik – varför då ge sig på och kritisera de som uttrycker kritik? Det är som att säga “jag hatar alla som generaliserar”… Förresten kan jag hålla med om att Victorias gapflabb och leenden från öra till öra i alla möjliga och omöjliga situationer börjar kännas lite tröttsamt och påklistrat. Jag tror att det är en inövad reaktion som Victoria använder (kanske omedvetet) när hon känner sig obekväm och nervös – för att avdramatisera situationen. Felet med ständiga gapflabb är att det inte alltid känns som ett värdigt uppträdande av en kronprinsessa som är ute och representerar. Man kan le och vara glad utan att bete sig som klassens clown.


 8. chris skriver: 3 september, 2010

  jag läser dig Marie men du påverkar inte inte mig iallafall- hoppas du trivs med din livssyn. Jag har sett kronprinsessan allvarlig vid en mängd tillfällen. Men du väljer själv vad du vill se och jag bara längtar efter att se vad du skriver om hon ser sur och grinig ut? Du är antagligen sen sån som aldrig är nöjd så varför lägga energi på dig?


 9. Eva skriver: 3 september, 2010

  Jag tror inte Viktoria har ett påklistrat inövat leende och skratt, i så fall kan jag beskylla min dotter för det oxå, hon skrattar och skojar ofta, det är hennes natur.
  Går man emot sin personlighet, då blir det påklistrat.
  Jag tycker Kronprinsessan är naturlig och sig själv alltid, det är det som gör henne älskad av de flesta-


 10. Liina skriver: 3 september, 2010

  men harre gud avensjuka som ligger bakom?
  Vad är det för fel med att vara glad och skratta? lol


 11. hegemor skriver: 3 september, 2010

  jeg synes victoria er helt nydelig 🙂 hun virker så varm og ekte . hun er virkelig en flott kronprinsesse som gjør en strålende jobb for sverige . heldige er dere som har en så flott kronprinsesse 🙂


 12. ATL skriver: 3 september, 2010

  Jag tycker att Victoria har ett valdigt vackert och genuint leende. Hon verkar engagerad nar hon pratar med andra manniskor och man far intrycket att hon har trevligt. Dessutom ar hon bade vacker och elegant och vid andra tillfallen mycket sot och bedarande. Jag har lyssnat pa henne i web TV och jag tycker hon uttalar sig med tankfullhet och “insight”. Dessutom verkar hon trygg i sin roll. Lycka Till, VIctoria och Daniel!


 13. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 3 september, 2010

  Ja ja… om hon inte skrattade och log skulle det börja spekuleras i om hon är sjuk eller olycklig med Daniel eller något annat elände. Precis sådana spekulationer har nyss funnits här om Letizia.

  Dessa spekulationer startade när Felipe och Letizia var med om en ceremoni där man hyllade stupade Spanska Afghansoldater. Även då förväntade sig flera av läsarna här att Letizia skulle le och se glad ut. Suck i magaformat.


 14. nea skriver: 3 september, 2010

  # 7 bra kommentar! precis så tror jag att många uppfattar victoria. jämför tex. med maxima som också är en glad/sprudlande person men som ändå uppför sig värdigt…

  Samma personer som säger sig vara så positiva etc. de är de som kritiserar sina medskribenter här på kommentarfältet allra mest.


 15. Irene Björkeroth skriver: 3 september, 2010

  …det kan faktiskt vara så att bakom denna glada flicka finns en ledsen liten flicka….och en mycket godhjärtad flicka!
  glöm inte vad Daniel berättade om i sitt berömda tal, att hon skrivit ett brev till honom för alla 30 dgr hon skulle vara borta….då har man ett stort hjärta….men kanske också ett stort behov av att vara omtyckt……VIktoria kommer att få bära många bördor i framtiden, hoppas hon orkar med….önskar henne lycka till!


 16. Tobias skriver: 3 september, 2010

  Krooonprinsessan är en fejk. Detta storgarvande är inte naturligt….dessutom är hon inte så himla vacker som det skrivs. Titta noga så ser ni att egentligen är damen ganska ful. Hon är inte kvinnlig.. se ju ut som en karl …jag skulle inte vilja ha henne… vilken haka !! Hu…!!!


 17. Vicki skriver: 3 september, 2010

  Jag tycker alla ska glädjas åt att Victoria änligen får ha sin Daniel vid sin sida, som hon ju längtat efter i så många år, hon har ju själv sagt att han är trygghet för henne.
  Alla vill väl va omtyckta och bekräftade, så det gäller väl även en Kronprinsessa ?
  I stället för att ge henne kritik att hon pussar på honom, klänger på honom o.s.v.
  Jag hoppas hon ska orka med sina uppdrag jag oxå.
  Får hon bara ha sin Daniel vid sin sida, så går det säkert jättebra! All Lycka till dem båda <3


 18. Vicki skriver: 3 september, 2010

  Men Tobias då, Madde är ju singel, Du tycks ju ha allt, säkert ett perfekt utseende som brädar allt, Madde skull falla pladask, hon blir Drottning och Du hennes gemål, då är väl monarkin säkrad 😀


 19. Lydia skriver: 3 september, 2010

  #7 Helen fantastisk analys som jag tror helt på och det blir lite fjantigt.

  #19 Irene Bjjörkeroth tror också som du att hon har ett starkt behov av att vara omtyckt. Vid mognad och självkännedom brukar sådana tendenser lägga sig. Sedan kan man ändå ha dåligt självförtroende och känna sig osäker


 20. Brita petterssonBrita. skriver: 3 september, 2010

  Håller med vicki, 21, bra skrivit. vi ska vara rädda om våra kungliga, de gör mycket gott för vårat land.


 21. Kristina skriver: 3 september, 2010

  Jag begriper inte dem fula öknamnen som en del av er använder, Hakan tex. Skulle ni tycka det var så himla kul om ni blev kallade vid öknamn. Hon heter Victoria o håll er då till det. Nu har jag inte läst det på ett tag, men Daniel blev kallad för njuren, fy sjutton säger jag. Nu väntar jag på att få höra att dem ska bli föräldrar.


 22. Karin skriver: 4 september, 2010

  Victoria er dyktig og flott! Hvorfor skriver dere så mye negativt om henne? Hun gjør sin jobb så godt hun kan. Hun er født til dette og viser stor ansvarsfølelse.

  Men Madeleine….. hun må skaffe seg en skikkelig jobb! Det holder ikke å farte fra den ene gallamiddagen til den andre og kalle dette veledighet…..


 23. Maria skriver: 4 september, 2010

  Karin!För ett tag sedan tänkte jag att jag ALDRIG hört ett nehativt ord om victoria.Inte ens blabd republikaner. är enbart på den här sidan.Victoria är otroligt populär,bättre kronprinsessa kan vi inte ha


 24. hilde skriver: 4 september, 2010

  Selvfølgelig ler ikke Victoria til alt. Har sett henne i mange situasjoner hvor hun er alvorlig,f.eks utdeling av nobelprisene,nasjonaldagen,åpning av riksdagen,i afghanistan osv.
  Det må være lov å le og smile. Hvorfor skal alt være så alvorlig og “verdig” hele tiden. Å ta det første spadetaket for et nytt sykehus er et tilfelle hvor det må være lov å ha det litt gøy. Det kan jo tenkes at mannen på bildet over kommer med en humoristisk kommentar. Skal hun da snurpe igjen munnen og holde maska.
  Victoria har humor,en nærhet og varme mot sitt folk,hun byr på seg selv. Det er nettopp derfor hun er så populær,både i Sverige og Norge.
  Men enig i at det kan bli litt mye klovnerier noen ganger. Men gjør det noe da. Det er noe befriende herlig når man tør å slippe seg løs.


 25. Inger K skriver: 4 september, 2010

  Håller med #30. Men typiskt i Sverige, här ska vi inte vara glada och skratta. Janttelagen sitter hårt i ryggen på många! Var inte glada och skratta, och gråt inte, för det tycker vi inte om heller.
  Var “LAGOM” då tycker vi om dig. Jag har alltid gapflabbat och alla vet på min arbetsplats, Inger är här! För jag hörs om man säger så. Man alla blir glada när de hör mitt gapflabb. Skulle jag bara le lite, så skulle folk fråga om jag var sjuk. Skratta och var glad, och krama alla.


 26. Anita Kuusela skriver: 4 september, 2010

  Hon gör ett bra jobb för sverige.


 27. Kari G skriver: 4 september, 2010

  # 30. hilde – Så bra skrevet! 🙂


 28. Marie skriver: 4 september, 2010

  Redicule…
  #12 jo det är sant som du säger. Osäkra människor döljer ofta sitt riktiga jag genom att spela pajas 😉


 29. nina skriver: 4 september, 2010

  Fy så elaka folk är kring Victoria! Av många kvinnliga kungligheter är hon en av de mest naturliga och tilltalande man länge sett.
  Ja hon har en framträdande käke, och hon är kanske en lite bestämd person, men hellre det än så många snobbiga!
  Hon har gått igenom smärta och vet några saker om livet, hon har djup och är eftertänksam – inte många som är det.


 30. BEN skriver: 5 september, 2010

  Ja, jag vet att vi har yttrandefrihet i Sverige, men att läsa ett öknamn som “Hakan” eller “Njuren” om vårt snygga, härliga kronprinsesspar i en kunglig veckotidning tycker jag är synnerligen beklagligt. Sådant trams borde absolut rensas bort om kommentarerna i en kunglig veckotidning ska ha något värde för läsarna.


 31. unni i solna skriver: 5 september, 2010

  Re 40 – jag håller med dig, öknamn och annan mobbing är verkigen tramsigt och skulle rensas bort.


 32. Vicki skriver: 5 september, 2010

  Precis att gå på folk kungliga, eller vanliga mäniskor för utseende eller annat, är verkligen under all kritik.
  I mobbing vet man ju vilka som egentligen mår sämst, iallafall från början, det är mobbarna.
  De måste förnedra andra för att själva må bra.
  Lågt och verkligen uruselt detta maktutövande.
  De gör sitt bästa varje dag, med goda avsikter vårt kungahus, att de lever ett annorlunda liv än vi gör, ska de inte lastas för, det är inte många av oss som skulle hålla för den press de utsätts för dagligen, Jag högaktar dem verkligen !


 33. Helen skriver: 5 september, 2010

  Jag vill börja med att säga att jag avskyr all form av mobbning och skulle aldrig kommentera någons utseende på ett elakt sätt i syfte att få någon att må dåligt – men alla måste kunna ta konstruktiv kritik. Min konstruktiva kritik handlar om ett beteende som jag inte uppfattar är särskilt passande i alla situationer där värdighet bör vara ledstjärnan och underhållande pajaskonster för att få folk att skratta bör undvikas. Det handlar inte om att alla alltid måste vara lagom eller om jantelag. Det handlar inte heller om att inte högakta och respektera kungafamiljen för deras jobb. Tvärtom har jag stor föreståelse för Victoria och hela hennes familjs situation som inte alltid kan vara lätt. Däremot tror jag inte att de måste skyddas, beskyddas och alltid hyllas för allting de gör. Jag tycker det är löjligt att ställa krav på att alla måste vara “ja-sägare” runt kungafamiljen och alltid stryka dem medhårs. Att vara ärlig och uttrycka åsikter om sådant man anser kan förbättras kan kombineras med en respektfull ton och detta bör till och med uppskattas av personerna som mottar den konstruktiva kritiken.


 34. Vicki skriver: 5 september, 2010

  Helen, detta men att ge dem konstruktiv kritik, är självklart något alla kan behöva, för att kunna förbättras och göra ett bra jobb, självklart! Jag tror oxå att alla i kungahuset är kloka nog att förstå och ta till sig, just konstruktiv kritik.
  Men när det kommer till öknamn som (hakan och njuren) som jag syftade på, då är det enbart fult, och allt annat än konstruktivt !
  Eller hur?


 35. Helen skriver: 5 september, 2010

  Vicki – vi är helt överens! Otroligt barnsligt med de där öknamnen! Och att driva med en människas sjukdom är riktigt osmakligt. Bra att du säger ifrån!


 36. Pia skriver: 7 september, 2010

  Jag tror att Victoria numera är en mycket lycklig människa och det yttrar sig som hos alla normala människor i att hon ler mot världen. Kan vi inte unna henne det? Hon har haft svåra perioder i sitt liv och kommer säkert att uppleva svårigheter, som vi alla gör. Just nu är hon full av entusiasm och gör ett otroligt fint jobb. Vi kan vara stolta över henne och den man hon nu har vid sin sida. Att leva i rampljuset praktiskt taget varje stund, skulle ta kål på vem som helst, men hon sköter sitt jobb och hon gör det med ett leende. Jag tycker att hon är storartad.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar