Kronprinsessan Victoria – snyggast av alla

Kronprinsessan Victoria - snyggast av alla
Annons

Kronprinsessan Victoria var den allra vackraste kungliga bruden genom tiderna, åtminstone om man får tro det finska folket.

13 000 finnar var eniga när de lade sina röster i landets största tidning Ilta-Sanomats. Med 44 procent smulade vår kronprinsessa allt motstånd med sin enkla klänning och stålande lycka, trots att läsarna har de ståtliga bröllopen från Storbritannien och Monaco mer färskt i minnet.

Grace på andraplats

På en välförtjänt andraplats, dock med endast tolv procent, kom furstinnan Grace Kelly i sin klassiska spetskreation. Prinsessan Catherine var nära andraplatsen med sina elva procent följd av svärmor Dianas marängbomb som endast kammade hem nio procent och hamnade på plats fyra.

Charlene kom sist

Sist landade en av de senaste kungliga brudarna, inte ens de 40 000 swarovskikristallerna kunde hjälpa furstinnan Charlene på traven, hon fick endast sju procent av de 13 000 rösterna.

Annons

Kronprinsessan Victoria – snyggast av alla!

Av Margareta Heed
Foto: Stella Pictures

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

31 kommentarer till “Kronprinsessan Victoria – snyggast av alla”

 1. Anita Kuusela skriver: 4 augusti, 2011

  Kronprinsessan är en bra förebild för alla kvinnor, förstår att hon fick många röster. Och vilken brudklänning hon hade, den var så enkel och ändå så snygg.


 2. Sthlm skriver: 4 augusti, 2011

  Visst stämmer det. Kronprinsessan Victoria var en otroligt vacker brud och vilken utstrålning.


 3. Grata skriver: 4 augusti, 2011

  Håller med om att Viktoria var den vackraste bruden,med denna utstrålning. Hon är helt enkelt den finaste prinsessan i hela världen, finns inte ngn annan som kommer i närheten av hennes charmanta sätt emot folket.


 4. Maggan skriver: 4 augusti, 2011

  Ja det är inte konstigt att hon fick flest röster eftersom hon har en utstrålning som ingen annan kunglig har eller haft. Victoria är den vackraste och finaste brud vi någonsin sett hon ligger hästlängder före alla andra i sin skönhet.


 5. Gittan skriver: 4 augusti, 2011

  I jämförelse med övriga prinsessbröllop vinner Victoria och Daniel stort… Den äkta kärleken som genomsyrade hela dagen gjorde att det stela, regisserade beteendet försvann, och det blev naturligt och avslappnat…
  Utseendet spelar mindre roll i sammanhanget… Det är totalupplevelsen som är det viktigaste, och den har ingen av de övriga kungliga bröllopen ens kommit i närheten av…
  Victoria och Daniel´s bröllop var äkta och otroligt vackert från första minuten av sändningen…


 6. La Principessa skriver: 4 augusti, 2011

  Hmm, börjar likna masspsykos detta – att Victoria bara SKA vara den vackraste bruden någonsin. Klänningen var ett fantastiskt hantverk, visst. Men det extremt åtstramade håret krönt av ett högt diadem och slöjan hängande “bakefter” var INTE smickrande. En mjukare frisyr och en annorlunda arrangerad slöja hade sett mycket bättre ut. Det känns som om V. kört en repris på mammas brudklädsel, men med lite egen touch. Silvias renare drag gjorde sig dock mycket bättre till denna typ av klädsel. Varför fick inte hon vara med i omröstningen för övrigt? Hon var också strålande glad och otroligt vacker som brud!!


 7. Aino Samuelsson skriver: 4 augusti, 2011

  Kronprinsessan och hennes make är goda förebilder för ungdomar och för oss vuxna också förstås. De är vänliga, artiga samt lyssnar noga på andra. Därtill lever de sunt och riktigt, inga cigaretter och inget ytligt nattliv eller överdrivet shoppande.


 8. Eva Persson skriver: 4 augusti, 2011

  Victoria är naturligt vacker, och hon har utstrålning som få, hennes klänning var så fantastiskt vacker med sin enkla fina skärnig !

  Det enkla är oftast det vackraste !


 9. christinavideotron.ca skriver: 4 augusti, 2011

  Victoria strålade av lycka. Det gjorde henne extra vacker.


 10. Marilu skriver: 4 augusti, 2011

  Det är klart att man är strålande lycklig på sitt eget bröllop. Det är väl alla!

  Jag är glad för Victorias skull, men att gifta sig är ingen tävling om vem som är lyckligast eller vem som är vackrast.

  Jag tror alla brudgummar tycker sin brud är vackrast i världen.

  Sedan tycker jag att de är alldeles för barnsliga och bör som kungliga uppföra sig med lite mer värdighet.


 11. Eva Persson skriver: 4 augusti, 2011

  Marilu#, barnsliga och fjantiga !? Jag tycker det är en befrielse att se att kungliga bara är vanliga människor, med fel och brister.

  De är sig själva bara, något att vörda och se upp till mera än påklistrad högfärd bara för att man råkar vara född av kunglig börd, det känns bara fel och omänskligt !


 12. Observant skriver: 4 augusti, 2011

  Kronprinsessan Victoria är omåttligt populär även om det finns enstaka personer, som inte verka tåla henne, men så är det med oss människor; “alla kan inte älska alla”. Att Victoria blev vald till den snyggaste kungliga bruden genom tiderna förvånar mig inte ett dugg.


 13. Catrin skriver: 4 augusti, 2011

  6#

  Jag håller med dig om det du säger om begynnade masshysteri. Jag gillar kronprinsessparet, men jag tycker faktiskt att du har rätt.


 14. Louise skriver: 4 augusti, 2011

  Hvis det ikke have drejet sig om brudekjoler, men personer så havde Victoria vundet alligevel, tror jeg !
  Mange af os, der har fulgt hende hele livet gennem pressen, bare ‘elsker’ hende – og det vil vi altid gøre i min dansk-italienske familie. Hun er og bliver vores kongelige favorit.

  Nu ved jeg ikke, hvilke andre brudekjoler, der var at vælge imellem, udover de 4 første, men min favorit er nu nok MMs, men klart en sidsteplads til Zara Phillips fra mig. Den nåede dog nok ikke med i konkurrencen.


 15. Irena skriver: 4 augusti, 2011

  Tack La principessa, även jag tycker att du har rätt och efterlyser en smula sans i superlativerna. Victoria är förtjusande, och hon var en skimrande lycklig brud. Man önskar henne att få fortsätta vara så lycklig. Därmed punkt. Finnar bedömer utan vägledning av estesikt öga, 😉
  Hade de varit oseende hade Victoria varit vackrast av alla brudar genom tiderna. Skum sikt, eller?


 16. karin skriver: 4 augusti, 2011

  Silvia Sommerlath och Carl-Gustaf Bernadotte är det VACKRASTE brudpar jag någonsin har sett när det gäller kungliga bröllop. Det dröjer nog länge innan något kungligt brudpar kan slå det bröllopet! Skulle vara Carl-Philiph och vackra Sofia Hellkvist då. Däremellan finns det inget brudpar som kan slå 1976 års kungliga bröllop.


 17. Måntand skriver: 4 augusti, 2011

  Förvånar mig verkligen inte. Skulle säkert ha blivit samma resultat om undersökningen varit på tex. Aftonbladet. V & D är väldigt populära här i Sverige också.


 18. Ansa skriver: 4 augusti, 2011

  Håller fullständigt med dig “La Principessa”. Klänningen var väl vacker men vad i halva friden skulle hon med det där skärpet kring midjan för? Frisyren liknade en slickad katt! Slöjan hängde som ett annat “schabrak”. Har sett mycket sötare kungliga brudar.


 19. pia skriver: 4 augusti, 2011

  Jag kan bara säga att det enda kändisbröllop som jag har i kärt minne är just fjolårets kronprinsessdito. Vackert, hjärtevarmt och med två djupt förälskade kontrahenter. Att vi tittare bjöds in att ta del av praktiskt taget hela bröllopet visade på en generositet som jag uppskattar än idag.


 20. Ki, Norge skriver: 4 augusti, 2011

  Kronprinsesse Victoria var fantastisk flott i sin brudekjole! Den utstråling som dette paret hadde, er det få som har vist frem i de kongelige kretser. Selvsagt husker jeg den 25.august i 2001 når det var kronprinsbryllup i Norge, og de talene og alt som skjedde i de dager, og jeg synes at det var enda mer følelser og kjærlighet i luften i 2001 enn i 2010 om jeg skal være ærlig.

  Ellers er jeg enig i at Kronprinsesse Victoria var for stram på håret på sin store dag, en noe mykere frisyre uten at det hang løst ville gjort seg. Kjolen var veldig stiv, og sett sammen med Prinsens vannkjemmede hår ble de to litt “Playmo” for meg. De så litt plastik aktig ut. Men visst var de fine! Håper de får et langt og godt liv sammen!

  Jeg vet bare ikke om jeg er enig i at den svenske kronprinsessen er tidenes vakeste brud. 🙂 Men vakker det var hun på bryllupsdagen, og en flott og elegant kvinne med utstråling det er hun virkelig. 🙂 Nydelig dame!


 21. Cissi skriver: 4 augusti, 2011

  Victoria var såååååå fin. Hon utstrålade rikedom utan att det var pråligt, bara klassiskt vackert!


 22. Eva Persson skriver: 5 augusti, 2011

  Ansa # Fanns väl inget skärp på Victorias brudklänning, det var en infällning för att kjolen skulle falla vackrare !


 23. Ronja skriver: 5 augusti, 2011

  Kommer Monster-in-law att visa hennes senaste trofé: Sonens KUNGLIGA flickvän?
  http://www.krone.at/Stars-Society/Schwedenhappen_Madeleine_kommt_nach_Salzburg-Royales_Geruecht-Story-276611


 24. ulla skriver: 5 augusti, 2011

  Sverige har Europas bästa kungahus! Det är roligt att vi har en så vacker prinsessa och tur att hon gifte sig med sin PT så att hon alltid kan vara vältränad dessutom.Det är viktigt för rollen att hon tänker på sitt utseende och sina klänningar! Men till saken hör väl att det är det hon lärt sig av mamma som varje år jobbat på att vara fin på Nobelfesten.
  Snart kommer världens stiligaste prins att gifta sig med sin Sofia och hon kommer säkert också bli dyrkad för sin skönhet.


 25. Nina skriver: 5 augusti, 2011

  Jeg synes Victoria var så smuk i sin enkle brudekjole og hele brylluppet i Stockholm fantastisk!
  Det vil jeg altid huske og jeg tror ikke, vi kan komme tættere på, med mindre vi selv er inviteret med som gæster.
  Dronning Silvias skønhed, som ung kan ingen rigtig overgå, men hendes brudekjole fandt jeg kedelig, den lignede nærmest noget der var beregnet til at have noget udover, sådan lidt nonneagtig.
  Men smag og behag er jo som bekendt forskellig og brudekjolerne også et tegn på tidens mode og tradition, ses måske bedst i prinsesse Dianas.


 26. Ann-Christine frisk berglund skriver: 5 augusti, 2011

  VICTORIA

  Vackrast av alla utstrålade en sådan fantastisk Lycka tala om äkta kärlek.

  ACFB


 27. Bridget skriver: 5 augusti, 2011

  Victoria var vacker i sin helhet men synar man lite närmare blev den båtformade urringningen alldeles för vid, kanske hade Victoria bantat ner sig inför bröllopet. Liten böj fram och man såg alla de magra revbenen hela vägen ner längs ryggraden, vilket flera fotografer fångade på bild och kablade ut i bl. a i norska tidningar. Den fina kronan passade Silvia Sommerlath på den tiden men kändes lite omodern till klänningen.
  Italienska Armani fick i uppdrag att sy Charlene Wittstocks klänning och man ser tydligt att inspirationen hämtades från Victorias brudklänning men Armani fick till det bättre och klänningen satt fantastiskt bra på Charlene. Ska man rösta opartiskt var bruden i Monaco absolut den vackraste!


 28. Kristiina från Turku skriver: 5 augusti, 2011

  Victoria var den vackraste kungliga bruden, och hon kommer alltid att förbli som sådan. Skönheten är inte bara utanför, huvuddelen av skönheten kommer inuti. Victoria har en sådan inre skönhet, att endast mycket få människor har. Victoria har en stor utstrålning och glöd alltid, men på sin bröllopsdag var hon mer strålande än någonsin, eftersom hon skulle gifta sig med prinsen och mannen i hennes liv. Daniel gav henne så mycket glädje och kärlek på denna speciella dag, och det var så tydligt att Victoria blommade av Daniels kärlek och beundran.


 29. asa skriver: 5 augusti, 2011

  Lite svårt för svensken att göra objektiva bedömningar.
  “Vårt kungahus är störst, bäst och vackrast.!
  De kanske tror på det och av den anledningen gör de som de vill.


 30. karin skriver: 5 augusti, 2011

  Hur kan man veta att Viktoria alltid kommer att förbli den vackraste bruden? Jag är övertygad om att det kommer att finnas många brudar som är vackrare än Viktoria. Det finns det redan idag fastän de inte är kungliga. Man behöver inte vara kunglig för att vara vacker. Och gifta sig med prinsen? Vilken prins?


 31. La Principessa skriver: 5 augusti, 2011

  Nu trodde jag faktiskt att det handlade om själva brudklädseln och inte brudens eventuella stråla eller icke-stråla. För där är Victoria sannolikt svårslagen. Glöm dock inte bort hur kärleksfullt bröllopet mellan Haakon och MM var, och vilket vackert tal han höll till sin brud. Där behövdes inga R`n B-ballader i kyrkan…


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar