Kronprinsessan Victorias lilla finländska fadäs

Kronprinsessan Victorias lilla finländska fadäs
Annons

Victoria och Daniel har hälsat Helsingforsborna med tal och balkongvink. Men det blev en liten finländsk fadäs för kronprinsessan…

När Victoria höll sitt tal blev det nämligen lite fel, hon gjorde nästan samma sak som sin pappa…

Annons

Sedan återkommer vi under eftermiddagen med ett nytt stort reportage från kronprinsessparets Finlandsresa.

Vårt team på plats i Finland, Camilla Spjuth-Palve och Charles Hammarsten.

Läs även:

 

Här nedan kan ni se en liten film från kronprinsessan Victorias och prins Daniels besök i Lahti››

httpv://www.youtube.com/watch?v=jSJNO4wN-zY

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

19 kommentarer till “Kronprinsessan Victorias lilla finländska fadäs”

 1. Aino skriver: 2 november, 2010

  Kronprinsessan reser, är inget konstigt hon säjer fel stad en endaste gång,hon förbereder sej alltid, möter alla vänligt.
  Kronprinsessan är den bästa och vackraste representanten vi kan ha som Sveriges ansikte utåt. Hon är ett proffs!


 2. Helena skriver: 2 november, 2010

  Det mesta får för stora proportioner. Det är vä inget konstigt att säga fel. Vare sig när Kungen gjorde det eller Kronprinsessan? De är människor som absolut gör sitt bästa.


 3. BEN skriver: 2 november, 2010

  Nej, nej, nej – inte denna felsägning i Finland.

  Här har vi ett synnerligen omtyckt och ungt kronprinsesspar som jobbar i team. Varför kan då inte även prins Daniel få göra sig hörd i “talarstolen”. Det skulle väl vara trevligt om kronprinsessan Victoria inledde talet och att prins Daniel därefter fyllde på. Han har bevisat att han är den skickligaste talaren i kungafamiljen. Det verkar sanslöst att prins Daniel bara ska stå tyst bredvid och vinka. Något för hovet/kronprinsessan att ta tag i.


 4. Maggan skriver: 2 november, 2010

  Jag håller med Aino till fullo behövs inga fler kommentarer när man läst vad hon skrev.


 5. Aasne HornLdBRoyalWeddingedition- skriver: 2 november, 2010

  For en vakker kronprinsess, hun stråler sammen med sin Daniel.


 6. Annelie skriver: 2 november, 2010

  Efter att i åratal har följt Kronprinsessan Viktoria och hennes arbete måste jag nu ta till orda. Nu får det vara nog med all negativ kritik mot denna fantastiska människa !
  Att Kronprinsessan Viktoria råka börja sitt tal i Helsingfors lite felaktig är väl ändå bara mänskligt ?! Föreställ dig att du själv har precis blivit mordhotad och ändå ska ställa dig upp i talarstolen ! Var ärlig mot dig själv ! Hade du själv gjort ett bättre arbete än vår den bästa av våra svenska representanter ? Vår Kronprinsessa och hennes make gör ett utomordentligt arbete för Sverige. Kalla inte detta för turistresa ! Kika ordentligt bakom kulisserna… Se pressen dessa två har på sig konstant… Sluta med att klaga på Kronprinsessan ! Vi själva skulle knappast kunnat utföra hennes arbete bättre !


 7. nea skriver: 2 november, 2010

  Eftersom victoria talar så lite skulle det vara väldigt viktigt att det hon säger blev rätt, så är det bara. En sådan lapsus känns väldigt nedvärderande.

  Hennes reaktion var inte heller bra – att skratta och säga att detta är en “klassiker”. Bättre skulle ha varit att avrunda talet med en vänlig fras typ, “förlåt min felsägning i början, jag hoppas att ni ändå ser och känner hur stor plats Finland och Helsingfors har i mitt hjärta”. I mitt tycke gör Victoria ofta ett skämt av saker och ting (osäkerhet??) istället för att vara naturlig.

  I övrigt ger hon ett väldigt varmt och genuint intryck!


 8. Annica skriver: 2 november, 2010

  # 3 BEN

  Precis vad jag skrev under bloggen”Victoria: Finland har en speciell plats i mitt hjärta”. (När den väl är kollad av redaktören)
  Göm inte undan Daniel!


 9. Marie skriver: 2 november, 2010

  Ack ja, det var väl inövat i förväg.


 10. hilde skriver: 3 november, 2010

  Det er menneskelig å feile. På radio og TV hender det også innimellom at programledere snubler i ordene. De har også manus.Ikke noe å lage noe stor sak ut av.


 11. Jenny skriver: 3 november, 2010

  Fast att säga Helsingborg istället för Helsingfors är väl en aning bättre än att blanda ihop Örebro och Arboga. Där var inte en enda stavelse rätt 🙂


 12. tove skriver: 3 november, 2010

  Heter ikke hovedstaden i Finland,Helsinki? Det sier vi her i Norge.


 13. Gealachgealach.wordpress.com skriver: 3 november, 2010

  #12: På svenska heter staden Helsingfors och då är det det man ska använda när man talar om den på svenska (som ju faktiskt är officiellt språk även i Finland).


 14. tove skriver: 3 november, 2010

  …men de var i Finland…og er ikke det offisielle navnet på den finske hovedstaden Helsinki eller er det Helsingfors?


 15. Maria B skriver: 3 november, 2010

  #7 nea Måste nog hålla med dig där. Att komma ihåg och säga rätt på staden man befinner sig i borde inte vara så svårt och det kan tyckas lite respektlöst. (Fast man får godta att alla kan säga fel ibland och tror nog inte att hennes mening var att vara respektlös…)


 16. mb skriver: 3 november, 2010

  Mycket bra kommentar #7 nea. Victoria skulle tjäna mycket på att inte skämta bort allting, det ger inte alltid önskad effekt. Att begå misstag är mänskligt, är man bara ödmjuk och ber vänligt om ursäkt förlåts det mesta. Ett skämt här känns von oben, den som begått misstaget ska inte förringa det, lämna det åt de som lyssnar istället.


 17. nea skriver: 3 november, 2010

  Finland har två nationalspråk (likvärdiga och med samma grundlagsstatus); finska och svenska, varvid stadens svenska namn alltid skall användas i svenskt språk och skrift. Huvudstaden heter Helsingfors på svenska.


 18. Lisbet skriver: 3 november, 2010

  Jag tycker att Victoria borde dämpa sig en aning.Hon skämtar om allt , skrattar och himlar med ögonen.Hon är bra som hon är.Hon blir snart utbränd om inte hon lugnar ned sig lite grann.Hon är en 30+ kvinna och behöver inte gapskratta över allting.
  Hon är ju född prinsessa och är lyckligt gift inte behöver hon bevisa något hela tiden.Som det är nu så är det obalans mellan Victoria och Daniel.Victoria försöker hela tiden lyfta fram Daniel och han bara står där.Inte så bra för en mans självskänsla.


 19. Sollan skriver: 4 november, 2010

  #14. tove

  Finland har två officiella språk, finska och svenska, och huvudstaden heter Helsingfors på svenska men Helsinki på finska samt internationellt.

  Victoria är så bra som hon är, en fantastisk person, varm och spotan. Låt dom inte göra om dig till en stel vaxdocka.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar